|
|
Obecny czas: Czw, 07.05.2026, 12:53
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
A8 3.0 TDI - 730d - S 320 CDI - Phaeton V6
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Wilu
|
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Czw, 31.08.2006, 11:33 |
|
 |
|
-=Sadek=-
|
4. Wszystko tylko nie Phaeton. Taki on ciekawy co i cegłówka...
3. BMW było piękne przed FLem. To jest spasiony wieloryb.
2. Audi teĹĽ jakoĹ› niespecjalnie mi sie podoba, ale na pewno bardziej niĹĽ 7er po FLu.
1. Tak wiec głos oddaje na Merca.
_________________ ^^
|
| Czw, 31.08.2006, 11:37 |
|
 |
|
Wilu
|
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Czw, 31.08.2006, 11:40 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
zastanawiam się na ile sposobów można jeszcze porównać Audi-BMW-Mercedesa, niemieckim magazyną niebawem skończą sie silniki i wersje nadwoziowe, tutaj dla niepoznaki dodali Phaetona. Wybieram oczywiście A8 jak w kązdym tego typu porówaniu
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Czw, 31.08.2006, 11:53 |
|
 |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
Ciekwe zestwienie - wytorne limuzyny z plebejskimi silnikami. Nigdy w zyciu nie kupiłbym zadnego z tych aut z takim motorem ale jako najmniejsze zło widze tu S klase. Jest bardzo ładna, nowoczesna a dzieki 7 biegowej przekladni lekko odjezdza konkurentom i jedyna dojezdza do 250. Godne uwagi jest tez A8. Pozostałych oponentow mozna zezłomowac.
|
| Czw, 31.08.2006, 11:55 |
|
 |
|
sdziobak
|
audi a8 za wszysko
_________________ Fan mustangów, Audi, Lambo i tuningu:)
|
| Czw, 31.08.2006, 11:55 |
|
 |
|
mucha
|
Audi:
+ silnik z ogromnym potencjałem
+ Quattro
Mercedes:
+ wyglÄ…d
+ skrzynia biegĂłw
BMW:
+ silnik- spalanie, emisja CO2
Robak napisał(a): plebejskimi silnikami
Jakimi
PrzejedĹş siÄ™ nowoczesnym Dieslem, a zmienisz o nich mniemanie.
|
| Czw, 31.08.2006, 11:56 |
|
 |
|
aston
|
Mercedes za skrzynię biegów, najmocniejszy silnik, najlepsze osiagi no i łądny wyglad, wygrywa z Audi we wszystkim, prócz tego, zę przydała by sie w końcu opcja 4x4 (a trzeba czekać do rpzyszłego roku na nią) ale i tak go wybieram.
Audi za napęd na 4 koła, niezły silnik, ale wyglad się juz postarzał.
BMW moze być, dobry silnik, wyglad obleci, ale bez rewelacji.
Volkswagen tańszy od Audi o 1.500 Euro to chyba, zart, a dostajemy ten sam silnik
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Czw, 31.08.2006, 12:08 |
|
 |
|
Robak
|
Takimi. Jezdziłem wieloma samochodami z nowoczesnymi dieslami i wiem co to zanczy porzadny ropniak tu jednak mamy do czynienia z nawyzsza połka samochodow luksusowych a te silniki do tych aut maja za mało:
-mocy
-pojemnosci
-cylindrow
... oraz za duzo:
- siermieznego klekotu spod maski
Idea lukusowych limuzyn z oszczednym klekotem dla mnie nie ma sensu. Masz kase na taka fure to sie nie szczypiesz z paliwem a jak nie to nie rob z siebie krezusa i kup avensisa. Tyle na ten temat.
Jesli diesel w tej klasie to koniecznie z 8 cylindrami.
|
| Czw, 31.08.2006, 12:09 |
|
 |
|
mucha
|
230 KM i 450 Nm jest w zupeĹ‚noĹ›ci wystarczajÄ…ce do napÄ™dzania takiego samochodu. Robak napisał(a): -pojemnosci Co to ma za znaczenie, moĹĽe mieć i 1.4, aby miaĹ‚ odpowiednie parametry. Robak napisał(a): -cylindrow Co to ma za znaczenie  Robak napisał(a): - siermieznego klekotu spod maski Ty chyba nie sĹ‚yszaĹ‚eĹ›, ĹĽadnego z tych sinlikĂłw. Robak napisał(a): a jak nie to nie rob z siebie krezusa i kup avensisa. NiektĂłrzy kupujÄ… samochĂłd dla siebie i pod swoje wymagania, a nie ĹĽeby sÄ…siad siÄ™ za nim oglÄ…daĹ‚ lub ĹĽeby udowodnić komukolwiek i cokolwiek. Robak napisał(a): Idea lukusowych limuzyn z oszczednym klekotem dla mnie nie ma sensu. Masz kase na taka fure to sie nie szczypiesz z paliwem. Tyle na ten temat.
Jak coś jest luksusowe to musi być paliwożerne  Przecież możesz cieszyć się wyskoim komfortem/luksusem i niskim spalaniem.
Ostatnio edytowany przez mucha, Czw, 31.08.2006, 12:21, edytowano w sumie 1 raz
|
| Czw, 31.08.2006, 12:16 |
|
 |
|
-=Sadek=-
|
mucha napisał(a): Robak napisał(a): - siermieznego klekotu spod maski Ty chyba nie sĹ‚yszaĹ‚eĹ›, ĹĽadnego z tych sinlikĂłw.
Nie wiem jak reszta, ale Phaeton klekocze.
_________________ ^^
|
| Czw, 31.08.2006, 12:20 |
|
 |
|
mucha
|
-=Sadek=- napisał(a): mucha napisał(a): Robak napisał(a): - siermieznego klekotu spod maski Ty chyba nie sĹ‚yszaĹ‚eĹ›, ĹĽadnego z tych sinlikĂłw. Nie wiem jak reszta, ale Phaeton klekocze.
Dlatego, że to TDI  Każdy Diesel klekocze bo taki jego urok jeden mniej drugi bardziej, ale w środku zupełnie się tego nie słyszy.
|
| Czw, 31.08.2006, 12:22 |
|
 |
|
-=Sadek=-
|
A co to ma do rzeczy, czy TDI, czy nie TDI? Słyszałem 2 Phaetony i od razu wiadomo było czym są napędzane.
mucha napisał(a): ale w Ĺ›rodku zupeĹ‚nie siÄ™ tego nie sĹ‚yszy.
Za to słyszy sie na zewnątrz. Nie zaczynajmny tego tematu od nowa.
_________________ ^^
Ostatnio edytowany przez -=Sadek=-, Czw, 31.08.2006, 12:27, edytowano w sumie 1 raz
|
| Czw, 31.08.2006, 12:25 |
|
 |
|
Robak
|
Wystarczajace ale nie dla mnie. Mam w hondawce 190 koni a jest to duzo, duzo lzejsze auto niz tu porownywane. Dla mnie to muły. Jakbym wsadził do mojego auta jeszcze 500 kilo pustakow i dodał 40 koni to by wcale nie jechał.
Wieksza ilosc cylindrow sprawia ze silnik pracuje bardziej jedwabiscie i z mniejszymi wibracjami oraz ciszej i szybcie wkreca sie na obroty a jest to wskazane zwłasza w tak lususowych autach gdzie wg mnie nie ma miejsca na kompromisy i połsrodki.
Słyszałem mercedesa w220 400 cdi i strasznie klekocze wiec ten 6 cylindrowy musi jeszcze bardziej. Na miscie coraz przejzdza obok mnie 530d i tez klekocze. W srodku jest cicho ale jak stoisz na ulicy to myslisz ze jakis dostawczak sie zbliza, patrzysz a tu s klasa 
Ostatnio edytowany przez Robak Czw, 31.08.2006, 12:31, edytowano w sumie 2 razy
|
| Czw, 31.08.2006, 12:27 |
|
 |
|
mucha
|
-=Sadek=- napisał(a): SĹ‚yszaĹ‚em 2 Phaetony i od razu wiadomo byĹ‚o czym jest napÄ™dzany.
Zawsze usłyszysz czy to Diesel czy benzyna, nie ma innej możliwości, ale dźwięk silnika na CR nie ma za dużo wspólnego z klasycznym klekotem.
|
| Czw, 31.08.2006, 12:28 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Nie wiem czy ze mną jest coś nie tak, czy po prostu każdy z nich ma okropne wnętrze, tj. deske rozdzielczą i kierownice
Królem tutaj jest Phaeton, strasznie tego wszystkiego naćkane, a potem Merc ze swoją obleśną kierownicą. Niezbyt dobrze bym się czuł w czymś, co oszczpeca moje oczy.
7'er przez FL miała zdecydowanie więcej charakteru. Co wybieram? A8, "gładka", stonowana i elegancka limuzyna z najprzyjemniejszym z tutaj prezentowanych wnętrzem. I nie odstaje ani ceną, ani osiągami 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Czw, 31.08.2006, 12:30 |
|
 |
|
mucha
|
Robak napisał(a): Wieksza ilosc cylindrow sprawia ze silnik pracuje bardziej jedwabiscie i z mniejszymi wibracjami oraz ciszej Zgadza siÄ™. Robak napisał(a): szybcie wkreca sie na obroty Nieprawda. Robak napisał(a): W srodku jest cicho ale jak stoisz na ulicy to myslisz ze jakis dostawcza sie zbliza, patrzysz a tu s klasa
Tylko jakie znaczenie ma dźwięk na zewnątrz. Piszesz to tak jakby, ludzie kupowali samochody po to, żeby kto inny o nich dobrze pomyślał, albo żeby oglądali się za nimi na ulicy.
Uwierz mi są ludzie, którzy samochód kupują dla siebie i głęboko gdzieś mają co kto o nich pomyśli.
|
| Czw, 31.08.2006, 12:34 |
|
 |
|
Hans
|
w moim przekonaniu wygrywa AUDI i zawsze będzie wygrywało takie zestawienie, tak wogule to wkładanie diesla do auta tej klasy mija się z celem, jak stać Cie na takie auto to nie przejmujesz się ile spali i ile zje mamony na stacji, Ty masz się wozić albo być wożonym z przyjemnością
nowoczesne diesla pewnie to zapewniajÄ… ale to to nie to
_________________ ...::: EternaL :::...
|
| Czw, 31.08.2006, 12:36 |
|
 |
|
mucha
|
Hans napisał(a): nowoczesne diesla pewnie to zapewniajÄ… ZapewniajÄ…, zapewniajÄ…. Hans napisał(a): ale to to nie to
Nie to, bo co 
|
| Czw, 31.08.2006, 12:38 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
Ice napisał(a): a potem Merc ze swojÄ… obleĹ›nÄ… kierownicÄ….
zgadzam się, brzydszej kierownicy dawno nie widziałem  reszta wnętrza ujdzie...
co do ogółu.
Audi silnik bardzo dobrze napędza... ale A6, tutaj zdaje mi się lekko za słaby, jak cała ta gama, choć musze przeznać, że na papierze nie wygląda to tak źle
BMW - gdyby to była wersja przed liftingiem... do tego najmniej pali, a osiągiami ustępuje tylko droższemu o 4000
Mercedesowi, który z zewnątrz jest paskudny, w środku byłoby fajnie... gdyby nie ta wspomniana wyżej kierownica, na osłode zostają nam osiągi... i jak ktoś lubi, to znaczek
Patefon - lubie ten samochod. jest w swojej wielkości dość dyskretny i spokojny, wnętrze jest ok, tylko coś z drewnem nie tak, a i fotograf fatalny, tyle odbić  (zresztą w MB i BMW to samo jest, kogo oni tam zatrudniają)
także końcowa punktacja
1. BMW
2. Audi i VW
3. Mercedes
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Czw, 31.08.2006, 12:48 |
|
|