Obecny czas: Pią, 08.05.2026, 1:06

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Honda Civic 1.8 vs. Audi A3 1.6 Ambiente 

Który byś wybrał?
Honda 72%  72%  [ 23 ]
Audi 28%  28%  [ 9 ]
Razem głosów : 32

Honda Civic 1.8 vs. Audi A3 1.6 Ambiente 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

aston napisał(a):
jkaby to było BMW 1 kóre nie jest doskonałe to bym je wybrał, za to, ze sie wyróżnia RWD, ale tutaj tylko znaczek.
Pozatym co mnie Niemcy obchodzÄ… my chyba w Polsce meiszkamy

Audi sprzedaje się 3x razy lepiej niż BMW 1 (oczywiście na rynku niemieckim, bo polska to marny wzorzeć), to po pierwsze, po drugie mieszkamy w Uni eurpoejskiej, po trzecie, chciałem pokazać dlaczego A3 pomimo tego ze jest jak by nie patrzeć, i ja też tak uważam, troche innym golfem, bardzo chetnie znajduje nabywców

zgadzam się, ale to nie powód abym dawałą zarobi zdziercy Kulczykowi, bo raczej nie popajdą ludzie do niemiec po samochód nowy ( z regóły)
po drugie jak widziałem test A3 na top gear to włąsiciecielka chwaliła ten smaochód i się ze ma wersję sportową ... 1,6/115KM nie msuze chyba mówić, co na to prowadzący pwoiedzieli:)
ale i tak Audi ma za słąby silnik 105KM na kompkt ze sportowym image to zdecydowanie za mało

Wto, 29.08.2006, 21:13
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stalowa Wola / Lublin
Samochód: e46 coupe
Byłbym w stanie zapłacić kilkanaście tysięcy więcej za klasyczny elegancki wygląd nadwozia oraz wnętrza a nie na siłę wprowadzane nowatorstwo :roll: Więc mój głos idzie na Audi. :)

Wto, 29.08.2006, 21:39

Śro, 30.08.2006, 0:36
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
Byłbym w stanie zapłacić kilkanaście tysięcy więcej za klasyczny elegancki wygląd nadwozia oraz wnętrza a nie na siłę wprowadzane nowatorstwo

Jakie na "siłę wprowadzane nowatorstwo"? Gdyby nie ci "nowatorzy" to ciągle jeździlibyśmy wozami drabiniastymi z doczepionymi silnikiem. Dobrze, że Honda zdecydowała się na taki a nie inny design. Świat idzie do przodu.

Śro, 30.08.2006, 6:46
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: ignorant motoryzacji
Samochód: hiszpański szajs
Ta Honda jest piękna .... IMO to futurystyczny (w porównaniu np.z europejskimi ortodoksami) pojazd świetnie osadzony w dzisiejszą rzeczywistośc. Jego asymilacja przebiega wspaniale. Cieszy mnie ten fakt.

Śro, 30.08.2006, 6:54
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
W tym porownaniu nie ma racjonalnego argumentu za audi. Jednym moze byc wyzszy prestiz marki jednak wg mnie w tym segmecie jest to mało wazna rzecz. A3 wybiora fani marki audi a civ jest dla reszty.

Śro, 30.08.2006, 7:24
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Wybór cięzki. Audi w tej najtanszej wersji nie oferuje wiele. Przegrywa cena, osiagami, wyposażeniem ale to jest przeciez Audi. Honda to nowy model, który nie do końca mi sie podoba. Przód i wnetrze są bardzie ciekawe ale linia boczna i zwłaszcza tył już nie. Ostatecznie wybieram Honde bo to lepsza oferta z tych dwoch

Śro, 30.08.2006, 8:50
Awatar użytkownika

Biore Honde za wyglad, osiagi i japonska precyzje i niezawodnosc

Zgadzam siÄ™ z TobÄ… w 100 %!

Śro, 30.08.2006, 19:20
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
Teorytycznie powiniennem wybrać Hondę. Jest tańsza lepiej wyposażona itd itd. Ale tylko teorytycznie. Audi to Audi i zawsze nim zostanie a Honda to Japońska marka którą 30 lat temu 95% ludzi w Europie nie znali. Boom zaczął się dopiero w latach 90. Audi miało już wtedy wyrobioną renomę. Wiem co to Audi bo jeździłem nie jedną i dlatego wybieram A3. Jest lepiej wykonana. I ta niemiecka precyzja ;) A propo : do testu powinna być wzięta wersja A3 Atracttion bo jest ona podstawowa tak jak w przypadku Hondy wersja Base. Czuję tu przekręty :/ Podstawowa wersja A3 kosztuje 77 496,00 PLN a Honda 59 900,00 PLN. Nie rozumiem dlaczego do porównania zostały wzięte dwie różne wersje aut.

Kliknij - na własną odpowiedzialność! xD

Czw, 31.08.2006, 18:25
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2