|
|
Obecny czas: Czw, 30.04.2026, 15:28
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
MarcinWTS
|
Z wyglągu to ten Lublin jest brzydszy nawet od Kia, te lampy mu nie pasują, jedynie podoba mi się w nim silniczek Andorii 2.4 TDi + intercooler. Moim zdaniem z Lublinów najlepsza była 1. Sam taką użytkuję i mimo że czasami szwankuje jednak zawsze można usterkę naprawić we własnym zakresie. Poza tym obserwuję inne Lubliny 1, 2 i 3 i stwierdzam że 1 często wyglądają znacznie lepiej niż niektóre skorodowane 2 
_________________ 50 mph in 2 minutes
|
| Śro, 30.08.2006, 6:56 |
|
 |
|
Makaveli7
|
Lublin to dostawczak za małe pieniądze, jest niezłym samochodem ale mogli by dać mocniejsze blachy(ocynkowane) i nieco poprawić zawieszenie  ale tak to auto wyczes
|
| Śro, 30.08.2006, 8:01 |
|
 |
|
MarcinWTS
|
Właśnie, gdyby były blachy ocynkowane to byłby dla mnie ideał dostawczaka:) mam nadzieję że ten z Intralla takowe posiada.
_________________ 50 mph in 2 minutes
|
| Śro, 30.08.2006, 11:12 |
|
 |
|
Makaveli7
|
Heheh wiecie Lublin jest fajny bo łatwo go naprawić nie to co ducato czy inne samochody wyższej klasy  wkórza mnie ten silnik w kabinie  jak by nie mogli przedłużyć przodu i jakoś go upchać 
|
| Śro, 30.08.2006, 19:04 |
|
 |
|
Mason.
|
Jechałem z lublinie ale 2 to mnie aż kutas strzelał bo łeb bolał od chałasu że nawet jak radio włączyłem to za wiele nie usłyszałem bo silnik rzępolił swoje. Miejsca też za wiele nie odnalazłem dla siebie. Jak dla mnie gablota nie dobracowana przez pana mietka 
_________________ Niesłychanie spokojny człowiek.
|
| Pon, 04.09.2006, 13:49 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
a te tylne lampki to co? Lublinowski retro-look??
Wyglądają jak od Żuka lub Bosto.
_________________ >>>
|
| Śro, 06.09.2006, 17:41 |
|
 |
|
Pietrzyk
|
_________________ Kiedy Myślisz Że Jest Naprawde Żle Pamiętaj Że Zawsze Może Być Gorzej
|
| Sob, 28.10.2006, 14:52 |
|
 |
|
gumi2
Samochód: Hyundai Trajet
|
jesli chodzi o strone wizualna to wg mnie zepsuli ten samochod te swiatła wogole do niego nie pasuja, zdecydwanie lepiej wygladal Lublin 3, a nie teraz te intrall Lublin 
|
| Pon, 27.11.2006, 19:15 |
|
 |
|
Kamil-Gda
|
OgĂłlnie niepodobajÄ… mi siÄ™ te przednie lampy a reszta jest OK.
|
| Czw, 01.02.2007, 6:55 |
|
 |
|
Rysiob
Samochód: Polonez '95 1.6
|
a czy ktoś wie co się dzieje z Lubo? Kiedy go zamierzają wprowadzić do sprzedaży ?
_________________ zapraszam na mojego bloga: http://quattrospalla.cba.pl o motoryzacji po mojemu
|
| Nie, 04.02.2007, 11:41 |
|
 |
|
ja
|
Ĺšmieszne auto
|
| Pon, 12.02.2007, 21:24 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
_________________ locha lover
|
| Pon, 12.02.2007, 21:26 |
|
 |
|
Radson
|
 Intrall
Wcześniej produkowany przez Deawoo ale opracowany prze polskich inżynierów jako następca żuka
|
| Pon, 02.04.2007, 21:14 |
|
 |
|
JuniorM
|
Jako że jestem właścicielem firmy, miałem okazję jeździć Lublinem (dalej jest w posiadaniu mojej placówki). Samochód ten bardzo dobrze spisuje się na Polskich drogach. Jest bardzo pomocny przy przewozie różnego rodaju materiałów.
|
| Czw, 05.04.2007, 15:11 |
|
 |
|
Laszek
|
Ja niestety fotek nie widze...
|
| Czw, 05.04.2007, 16:58 |
|
 |
|
Makaveli7
|
JuniorM napisał(a): Jako ĹĽe jestem wĹ‚aĹ›cicielem firmy, miaĹ‚em okazjÄ™ jeĹşdzić Lublinem (dalej jest w posiadaniu mojej placĂłwki). SamochĂłd ten bardzo dobrze spisuje siÄ™ na Polskich drogach. Jest bardzo pomocny przy przewozie różnego rodaju materiałów.
Dokładnie jego największym plusem jest to że części nie są strasznie drogie, a dodatkowo wszystko nie jest jakoś tragicznie poukrywane. Jedyne co powinni zmienić to blacharka i elementy zawieszenia.
|
| Nie, 08.04.2007, 13:31 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Wto, 12.06.2007, 21:57 |
|
 |
|
piotr11
|
Podobno dzisiaj ma zapaść decyzja o dalszym losie zakładu. Firma odnotowuje dość znaczny spadek sprzedaży a pracownicy otrzymali tylko zaliczkę na poczet poborów majowych... Podobne problemy były z poborami za kwiecień. Wtedy jednak Mazur (jakiś tam dyrektor zawsze niczym rzecznik prasowy gada z mediami) w prasie twierdził, że jest to to związane ze zmianą banku z PKO na bardziej korzystny. Cóż to jego nie pierwsze kłamstewko.
Jeśli coś będę wiedział poinformuję wieczorem.
|
| Śro, 13.06.2007, 8:29 |
|
 |
|
piotr11
|
Cytuj: Sztab radców prawnych Intralla pracuje nad dokumentami, tak, aby jeszcze dziś lub jutro wniosek trafił do sądu gospodarczego - dowiedzieliśmy się nieoficjalnie. Chodzi o tzw. upadłość z układem. To oznacza, że szefowie firmy za zgodą wierzycieli chcą spróbować postawić zakład na nogi. Kłopoty spółki zaczęły się pod koniec ub. roku. Intrall przestał płacić czynsz syndykowi Daewoo Motor Polska za wynajmowanie hal. Spadała sprzedaż dostawczego lublina. Na dodatek, wiosną tego roku pojawiły się problemy z finansowaniem bieżącej działalności. Podczas wczorajszego spotkania z załogą Stanisław Szelestow, prezes przedsiębiorstwa, zapewniał, że jeżeli tylko spółka znajdzie kredyt, to produkcja lublinów będzie utrzymana. reklama
* Pechowa fabryka Gdy w 1995 r. do Lublina wchodziło koreańskie Daewoo, plany produkcyjne były szacowane nawet na 100 tys. aut rocznie. Taką produkcję miał zapewnić nowy samochód LD 100. W rok po rozpoczęciu prób z prototypem, fabryka upadła. Był 2001 rok. Po Koreańczykach na krótko przyszła Andoria. Po niej Lublin przejęli Rosjanie poprzez angielską firmę International Truck Alliance, tworząc w 2003 roku spółkę Intrall Polska.
- Ĺ»e w firmie jest Ĺşle, to byĹ‚o wiadomo juĹĽ od kwietnia, wtedy zaczęły siÄ™ kĹ‚opoty z pĹ‚aceniem - mĂłwi Andrzej ChrzÄ…stowski, szef zakĹ‚adowej "SolidarnoĹ›ci”. - OsobiĹ›cie to raczej marnie oceniam szanse na upadĹ‚ość z ukĹ‚adem. SÄ…d raczej wyda decyzjÄ™ o zwykĹ‚ej upadĹ‚oĹ›ci. Ale prĂłbować trzeba. Leszek Liszcz, syndyk Daewoo Motor Polska, ktĂłry wprowadziĹ‚ Intrall do upadĹ‚ej fabryki, mĂłwi tymczasem, ĹĽe jeszcze w listopadzie ub. roku wypowiedziaĹ‚ Rosjanom umowÄ™ dzierĹĽawy hal montaĹĽowych. - Nie pĹ‚acili na czas. A w naszej umowie jest punkt, ĹĽe trzykrotne spóźnienie siÄ™ z zapĹ‚atÄ… moĹĽe oznaczać wymĂłwienie. Sprawa wypowiedzenia umowy trafiĹ‚a do sÄ…du, a z ul. MeĹ‚giewskiej zaczęły docierać informacje o pogarszajÄ…cej siÄ™ kondycji fabryki. - Wydaje mi siÄ™, ĹĽe Rosjanie szukali pretekstu, aby wycofać siÄ™ z Lublina. Maszyny i prawa do produkcji lublina 3 oraz plany prototypu lubo sÄ… ich wĹ‚asnoĹ›ciÄ…. Być moĹĽe nasze lubliny bÄ™dÄ… montowane gdzieĹ› pod MoskwÄ…. Ale w kolejce do fabryki stoi duĹĽa firma motoryzacyjna, ktĂłra chce tu produkować samochody. I to nie lubliny - dodaje Liszcz. Wczoraj nikt z zarzÄ…du Intralla nie odbieraĹ‚ od nas telefonĂłw. Część z 415-osobowej zaĹ‚ogi jest na urlopach. PĹ‚ace za maj dostajÄ… w ratach.
http://www.dziennikwschodni.pl
No i już. Koniec. Jedyna i ostatnia nadzieja polskiej motoryzacji legła. Liczę jeszcze na jakiś cud, może Inrall pozyska jakiś kredyt i wznowi działalność?
Mówiło się również, co potwierdza ten artykuł, że rosjanie chcą się wynieść z prawami do produkcji Lublina ( Honker będzie na sprzedaż, podobno jest jakiś tajemniczy kupiec), i dodatkowo Lubo oraz Pragi.
Dodatkowo syndyk po DMP wcale nie był jakoś bardzo pozytywnie nastawiony do działalności Intrallu.
|
| Czw, 14.06.2007, 7:11 |
|
 |
|
MaddDogg
Samochód: Nadal ich za mało..
|
piotr11 napisał(a): Jedyna i ostatnia nadzieja polskiej motoryzacji legĹ‚a
Ja tam nie żałuje 
_________________ S T A N C E | W O R K S
|