Obecny czas: Śro, 01.07.2026, 3:38

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 462 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Następna
Formuła 1 - sezon 2006 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń
Samochód: Honda Prelude
Chyba mózg boli tych co myśleli, że gdyby Robertowi zmienili opony dogonił by Ralfa :? To już były ostatnie okrążenia i nie warto było kombinować, wtedy Robert mógłby spaść jeszcze na dalsze pozycje. Pech Schumachera trochę przyczynił się do 7 miejsca Kubicy. A zresztą na silkach taki niedoświadczony w F1 kierowca jak Robert mógł wypaść z toru ! Wyścig moim zdaniem był arcyciekawy ! to był pierwszy wyścig w tym sezonie rozegrany podczas deszczu i chyba jeden z najciekawszych z tego powodu ;) Staży wyjadacze tym razem nie dojechali do mety, Button jego pierwsze miejsce w ciągu całej kariery, ten człowiek musi być zadowolony ze swojego występu. De la Rosa, jeździ od nie dawana za Montoye, a już 2 miejsce, znakomity kierowca ! Z Heidfelda również jest bardzo zadowolony. To pokazuje, że jeśli Robert nabieże doświadczenia może również stawać na podium ! Było również widać przewagę opon Michelin nad Bridgeston'ami podczas deszczu, jak wiadomo Michelin wycofuje się z tego sportu, więc Bridgestone musi nieco popracować nad mieszanką opon na deszcz. Modliłem się żeby na starcie nic się nie stało, a było ostro bo przez deszcz nic nie było widać, jednak Kubica z 9 przecisnął się już po starcie na 6 pozycje co mnie cieszyło, później błąd na dwóch ciasnych zakrętach gdzie są dość wysokie tarki, wpadł w poślizg i go obróciło, ale szybko powrócił do walki. Było widać, że nie tylko Robert miał problemy z utrzymaniem toru jazdy, w końcu ilu kierowców wypadało za tor, wpadało w małe poślizgi, nawet Ci wielcy mistrzowie. Drugiego błędu Kubicy nie jestem wstanie skomentować bo realizator dokładnie tego nie pokazał, ale zapewne przyczyną był też poślizg, na szczęście skończyło się tylko na urwaniu "nosa". Później praktycznie bez błędów krakowianin mknął do mety :mryellow: Myślę, że te błędy go trochę zmobilizowały ;) Kimi Raikkonen ehh, to mój ulubiony zagraniczny kierowca w F1, jak nie z powodu awarii bolidu to z własnego błędu kończy wyścig :roll: Podczas tego wyścigu jego kraksa wyglądała bardzo poważnie, było widać, że zahaczył nieco przednim prawym kołem patrząc od przodu bolidu w prawe tylne koło, być może Liuuzi nieco zwolnił podczas gdy Kimi go wyprzedzał, no ale to było z jego dobrej woli ;) dobrze, że Pedro de la Rosa nie dołączył do kraksy bo jechał tuż za nimi. Schumacher przez wszystkie okrążenia walczył jak mistrz, w końcu startował z odległej pozycji, a dotarł do pierwszych miejsc, ta walka z de la Rosą, co to był za pojedynek :mryellow: Tak się zastanawiam czy to, że nie ukończył wyścigu mogło mieć powiązanie z tym, że dwa razy ściął zakręt, być może wtedy stało się coś z zawieszeniem ? Opony zresztą też miał ostro zjechane, wyglądały prawie jak sliki ;) Pech Alonso jest niezaprzeczalnie spowodowane błędem jednego z mechaników, który dokręcał koło, też się zastanawiam czy nie miał czasem problemów z kluczem, zdarzały się takie przypadki. Jak wyjechał z pit lane było widać, że ma poważne problemy, ledwo co utrzymał się na torze, który notabene był już bardziej suchy niż jak Scot Speed zmieniał opony na sliki wiele okrążeń wcześniej i nie miał takich problemów przy wyjeździe z pit lane ;) Powróce jeszcze trochę do Kubicy ;) śmiałem się od ucha do ucha gdy wyprzedzał Ralfa, który już 158 razy bodajże jechał w GP ! kiedy wyprzedzał Masse też nie mogłem się powstrzymać od radości :mryellow: To pokazuje jak potencjał jest w Robercie i w zespole BMW-Sauber ! Mam nadzieje, że dr Mario Theissen czyli szef zespołu zadecyduje znów o zakontraktowaniu Roberta w kolejnym GP w Istanbule 27 sierpnia !

dobry tekst :) własnie ten nieplanowany zjazd do pit-stopu spowodował, że pozniej nie oplacalo sie zjeżdżać po sliki. dla mnie najfajniejszy byl moment gdy Kubica jechał za M.Schumacherem :D

Nie, 06.08.2006, 18:02
Moderator
Awatar użytkownika

Chyba mózg boli tych co myśleli, że gdyby Robertowi zmienili opony dogonił by Ralfa

Zgadza siÄ™.

Świetny debiut, tylko oby nie stał się kolejną ikoną pop-kultury. Respekt za to co dziś pokazał na torze. Sam wyścig -świetny, warunki pogodowe i prawie non-stop żółta flaga. Parę efektownych wypadów z trasy.
Jedno mnie rozczarowało - deszcz, mogło na ostatnie kilka okrążeń popadać, żeby było ciekawiej :twisted:
Fajne były też zamiany na slicki..szczególnie ta pierwsza zbyt szybka ;)

Nie, 06.08.2006, 18:04
Awatar użytkownika

Miejscowość: wietrzne miasto
Kimi Raikkonen ehh, to mój ulubiony zagraniczny kierowca w F1, jak nie z powodu awarii bolidu to z własnego błędu kończy wyścig :roll: Podczas tego wyścigu jego kraksa wyglądała bardzo poważnie, było widać, że zahaczył nieco przednim prawym kołem patrząc od przodu bolidu w prawe tylne koło, być może Liuuzi nieco zwolnił podczas gdy Kimi go wyprzedzał, no ale to było z jego dobrej woli ;)

To widze, ze mamy (mielismy) tego samego ulubionego kierowce. Od jego debiutu w F1 kibicuje Iceman'owi no ale coz... zawsze albo pech albo silnik Mercedesa (przez to miedzy innymi mam jakas awersje do tej marki). Tym razem to jednak jego wina. Obejrzalem ten wypadek kilka razy po wyscigu i widac, ze Liuzzi wyraznie zwolnil zeby przepuscic Kimiego a ten jakos pozno zareagowal no i tak sie skonczylo.
No a od pierwszego startu Roberta w WSbR mam nowego ulubienca. No i od tamtej pory jeszcze sie nie zawiodlem.

Nie, 06.08.2006, 18:12
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Skoda Octavia
Najpier dwa słowa na temat niektórych wypowiedzi w tym temacie. Śmieszy was że nagle zacznie się Kubicomania i tysiące ludzi zacznie być znawcami F1. A popatrzcie na siebie. Kto do tej pory wypowiadał się w tym temacie i kto miał tak naprawdę cos do powiedzenia? Śmiało mogę powiedzieć że nieliczni. Nawet "starzy wyjadacze" forum omijali ten temat a nawet cały dział Sport. Jedyny użytkownik którego warto było "poczytać" to Kobi. Czasem zastępował mi relację telewizyją kiedy mie mogłem osobiście oglądać TV. Sam nie uważam sie za wielkiego znawcę tego sportu ale ten temat śledzę dość uważnie i widzę kto tu pisze, więc zastanówcie się kto tu szerzy Kobicomanie i udaje znawcę F1.

A teraz co do wyścigu: Nie będę dublował wypowiedzi Kobi-ego ale mam kilka własnych spostrzerzeń. Po pierwsze to zastanawiająco słaba postawa Ferrari na początku wyścigu. Nie wydaje mi się aby to były jedynie opony, coś musieli źle ustawić. Szkoda że ostatni postój Schumachera nie był trochę później. Mógłby założyć slicki i na pewno nie walczył by z de la Rosą a według mnie to było przyczyną awarii. Znów nie miał szczęscia Raikkonen który jechał wyśmienicie niestety wypadek przekreślił jego szanse na wygraną. Awarię Alonso mogł spowodować mechnik aczkolwiek bardziej prawdopodobne jest to że uszkodzona była nakrętka koła bądź klucz. Brawo dla Buttona za pierwszą wygraną w karierze, szczególnie że po wymianie silnika nie miał najlepszej pozycji startowej. Na koniec kilka słów o Robercie, przede wsystkim wielkie gratulacje. Najbardziej obawiałem się awari Saubera, liczyłem że jeśli nie zawiedzie bolid ani nie będzie miał większych "przygód" to może być na punktowanym miejscu. Już kwalifikacje pokazały że będzie liczył się w stawce. Jestem pełen podziwu dla jego waleczności po błędach jakie popełnił. Szczęście też go nie opuszczało a finałem tego wszystkiego jest 7 miejsce i 2 punkty. Moment wyprzedzania Massy bądź R. Schumachera mógłbym oglądać jeszcze wiele razy. Widać że bolidy Saubera mają potęcjał i są w stanie walczyć z najlepszymi. Wystarczy że wszystko będzie szło dobrze a o wyniki nie ma się co martwić. Jeszcze raz gratuluje Kubicy i czekam na jego kolejne starty, może już za 3 tyg. w Turcji.

P.S. To był bardzo udany dzień dla poskiego sportu, nie tylko motorowego ale i pływania oraz siadkówki. Oby tak dalej :)

Nie, 06.08.2006, 18:12
Moderator
Awatar użytkownika

Najpier dwa słowa na temat niektórych wypowiedzi w tym temacie. Śmieszy was że nagle zacznie się Kubicomania i tysiące ludzi zacznie być znawcami F1. A popatrzcie na siebie. Kto do tej pory wypowiadał się w tym temacie i kto miał tak naprawdę cos do powiedzenia? Śmiało mogę powiedzieć że nieliczni.

Zainteresowanie jest naturalne. Ale trzeba rozróżnić dobrego sportowca od - z czasem - gwiazdy medialnej. Ja się po prostu boje tego, o czym napisał Reanimator tekstów w stylu Kubica na prezydenta, etc etc. Głupoty ludzkiej, która zapewne wkrótce znów się objawi.

Miejmy nadzieje, ĹĽe Kubica wystartuje w nastepnym wyscigu.

Nie, 06.08.2006, 18:36
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Miejmy nadzieje, ĹĽe Kubica wystartuje w nastepnym wyscigu

No niestety nie decyduja tylko o tym wyniki na torze

Nie, 06.08.2006, 18:46
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Najpier dwa słowa na temat niektórych wypowiedzi w tym temacie. Śmieszy was że nagle zacznie się Kubicomania i tysiące ludzi zacznie być znawcami F1. A popatrzcie na siebie. Kto do tej pory wypowiadał się w tym temacie i kto miał tak naprawdę cos do powiedzenia? Śmiało mogę powiedzieć że nieliczni. Nawet "starzy wyjadacze" forum omijali ten temat a nawet cały dział Sport. Jedyny użytkownik którego warto było "poczytać" to Kobi. Czasem zastępował mi relację telewizyją kiedy mie mogłem osobiście oglądać TV. Sam nie uważam sie za wielkiego znawcę tego sportu ale ten temat śledzę dość uważnie i widzę kto tu pisze, więc zastanówcie się kto tu szerzy Kobicomanie i udaje znawcę F1.

;)

Ja też nie jestem ekspertem w tym sporcie bo tak na poważnie F1 zaczełem się interesować w sezonie 2005, wcześniej również oglądałem wyścigi jednak nie z takim zapałem jak od dwóch lat. I wiecie jeszcze co ? :twisted: Od dawnaaa szukam jakiejś gry o F1 z dobrą grafiką i w miare realistycznymi zachowaniem bolidu itd. ;) I co ? i nic, nic takiego nie można znaleść, owszem jest bodajże z EA Games "F1 2006" ale wyłącznie na PS2 :roll: No to taka mała dygresja ;)

A odnośnie Kubicy to sam po wyścigu mówił (widziałem to w Faktach w których notabene wiadomość o 7 miejscu Kubicy była wiadmośćią numer jeden) , że gdyby pogoda była lepsza i gdyby nie musiał zjechać na pit stop wcześniej niż to zakładno mówił, że mógłby stanąć nawet na podium ;) Może to i prawda bo w debiucie nawet Schumacher nie zdobył żadnego pkt, ba niedojechał do mety :twisted: A Alonso w swym debiucie dojechał na 12 miejscu ;) Mówiono też już o początkach "Kubicomani' i o tym, że wielu polskich kibiców na trybunach, którzy dziś obserwowali wyścig nie miała pojęcia o F1 :roll: Żeby była jasność, ja "Kubicomani" mówie nie :?

horch napisał(a):
To widze, ze mamy (mielismy) tego samego ulubionego kierowce. Od jego debiutu w F1 kibicuje Iceman'owi no ale coz... zawsze albo pech albo silnik Mercedesa (przez to miedzy innymi mam jakas awersje do tej marki).

Ja nadal jestem fanem Kimiego i będe nim i nie ważne będzie to w jakim teamie będzie ;) i jakoś nie mam awersji do marki Mercedes dlatego, że bolidy tego zespołu się psują bo tak naprawde bolidy F1 z autami osobowymi tej marki nie mają nic wspólnego ;)

P.S Ma ktoś teraz pojęcie gdzie na stronie F1 lub gdziekolwiek indziej jest klasyfikacja zespołów i poszczególnych kierowców ? Na oficjalnej stronie F1 było kiedyś takie coś po lewej stronie, a teraz tego jakoś nie widze ;) Jestem ciekaw jak teraz wyglądają te statystyki.

Nie, 06.08.2006, 19:04
Awatar użytkownika

Ja mam takie klasyfikacje: http://f1.autoklub.pl/index.php?page=46 ... a01b82fa8&

Nie, 06.08.2006, 19:11
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stąd nie widac
Ja nadal jestem fanem Kimiego i będe nim i nie ważne będzie to w jakim teamie będzie

Dla mnie najwazniejszy jest ten zespoł, kibicuje mu od czasow Miki Hakinena czyli od 1998 roku...

W tym czasie cały czas trzymałem kciuki za zespoł McLaren Mercedes i nadal bede tak robił. Cisnienie mi dzis strasznie skoczyło jak De La Rosa atakował Sumachera, to były naprawde wielkie emocje ale wkoncu sie udało :) Lubie IceMana, ale ten człowiek ma straszliwego pecha... Teraz napewno postacia nr 1 w nastepnym sezonie bedzie Alonso... choc chciałbym aby 2 kierowca McLarena był Kimi... Tylko własnie nie wiem jak to wyglada, czy to jest mozliwe? Czy De La Rosa ma podpisany kontrakt na dłuzej? W czasach dominacji Sumachera troche zaniedbałem kibicowanie F1, odgadałem sporadycznie wyscigi. Teraz gdy wkoncu przestał cały czas wygrywac znow jest to wspaniały sport, i oby tak dalej! :)

Nie, 06.08.2006, 19:14
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
ja nie jestem jakiś tam fanem F1 choć wiem co i jak :roll: od kiedy Kubica pojawił się w tym sporcie, oczywiście trochę się bardziej zacząłem tym interesować, co jest normalne i dla mnie oczywiste, choć nie zamierzam się "szpanować widzą" bo takowej nie mam.

co do debiutu naszego rodaka w tych zawodach to moim zdaniem jest to bardzo dobry wynik i nieważne że miał dużo szczęścia czyli pech rywali :wink: bo takie sa wyścigi samochodowe, więc nie ma gdybać co by było... Obawiam się jednak że z Kubicą wiązane są zbyt wysokie oczekiwania, F1 to cholernie trudne zawody jak nigdzie indziej liczy się tutaj doświadczenie, wystarczy spojrzeć na zwycięzcę tego wyścigu, na swoją wygraną czekał ponad 100 GP
.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Nie, 06.08.2006, 19:17
Awatar użytkownika

P.S Ma ktoś teraz pojęcie gdzie na stronie F1 lub gdzie kolwiek indziej jest kwalifikacja zespołów i poszczególnych kierowców ?

http://www.f1wm.pl/php/sez_gen.php?rok=2006&dzial=4

Nie, 06.08.2006, 19:17
Moderator
Awatar użytkownika

sayo_nara napisał(a):
http://www.f1wm.pl/php/sez_gen.php?rok=2006&dzial=4

Wielkie dzięki ;)

Renault musi teraz się ostro bronić, do końca sezonu 5 wyścigów, a Ferrari tuż tuż :twisted: Flavio Briatore chyba nieco odetchnął jak widział jak Schumacher kończył wyścig, inaczej Schumacher byłby już bliski prześcignięcia obecnego mistrza świata w klasyfikacji ;)

Wielblad napisał(a):
Teraz napewno postacia nr 1 w nastepnym sezonie bedzie Alonso... choc chciałbym aby 2 kierowca McLarena był Kimi... Tylko własnie nie wiem jak to wyglada, czy to jest mozliwe? Czy De La Rosa ma podpisany kontrakt na dłuzej?

Na sezon 2007 zapowiadanych jest wiele roszad ;) Między innymi tak o której wspomniałeś. De la Rosa pewnie zostatnie w McLarenie, jestem ciekaw kto do niego dołączy. A czy czasem Schumacherowi w tym sezonie nie kończy się kontrakt z Ferrari ? :wink:

Nie, 06.08.2006, 19:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stąd nie widac
De la Rosa pewnie zostatnie w McLarenie, jestem ciekaw kto do niego dołączy

Jak De La Rosa zostanie z McLarenem to dołaczy do niego na 100% Alonso poniewaz McLaren juz podpisał z nim kontrakt. Ale Przeciez Raikkonen tez jeszcze moze zajac miejsce De La Rosy? :roll: ...

Nie, 06.08.2006, 19:35
Awatar użytkownika

Właśnie usłyszalem że Robert został zdyskfalifikowany za zbyt lekki bolid. Jeśli to prawda to na pierwsze punkty Kubicy musimy jeszcze poczekać. :/

Nie, 06.08.2006, 19:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
2 kg za lekki? Dobrze zrozumiałem? :shock:

Nie, 06.08.2006, 19:44
Awatar użytkownika

Ku**a co za pech !!!!! Fuck !!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Nie, 06.08.2006, 19:45
Moderator
Awatar użytkownika

Ale Przeciez Raikkonen tez jeszcze moze zajac miejsce De La Rosy? ...

A dlaczego miałby to zrobić ? :> De la Rosa był kierowcą testowym, odszedł Montoya wskoczył de la Rosa, a Alonso rzeczywiście ma podpisany kontrakt z Mercedesem, zapomniałem o tym :lol: W Renault w 2007 ma jeździć podobno Heikki Kovalainen (obecny kierowca testowy bodajże) jako partner Giancarlo Fisichelli. Były też plotki, że Kimi przejdzie do Ferrari ;) Na tym etapie są różne ploty, plotki i ploteczki ;) czas pokaże, kto gdzie i jak ;)

sayo_nara napisał(a):
Właśnie usłyszalem że Robert został zdyskfalifikowany za zbyt lekki bolid. Jeśli to prawda to na pierwsze punkty Kubicy musimy jeszcze poczekać.

:? :? :? Pieprzone FIA, kierowcy są ważeni przed i po wyścigu, więc jeśli bolid Roberta wraz z nim był za lekki to powinni to wiedzieć przed wyścigiem :evil: No chyba, że chodzi im tylko o wage bolidu, a co z bolidem Heidfelda ? :evil: Sayo gdzie to słyszałeś ?

http://sport.onet.pl/0,1248769,1367176,wiadomosc.html

K**** mać :evil:

Ostatnio edytowany przez Kobi, Nie, 06.08.2006, 19:56, edytowano w sumie 1 raz

Nie, 06.08.2006, 19:45
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Na którymś programie, na dole ekranu, na takim pasku było napisane...

Nie, 06.08.2006, 19:49
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kalety
Za dobry był i tyle...........na sukcesy będzie musiał jeszcze w takim razie ciężko zapracować

Nie, 06.08.2006, 19:51
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała
Samochód: E36 318ti / 626 gf
w tej kwestii mam tyle do powiedzenia :roll: :?

Nie, 06.08.2006, 20:09
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 462 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Następna