Obecny czas: Śro, 01.07.2026, 3:37

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 462 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Następna
Formuła 1 - sezon 2006 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: Fiat 125p
odkraciła mu sie sroba mocujaca prawe koło a jechał 1...

Nawet 2 śruby odpadły. Jedna z przedniego prawego, a druga z tylnego prawego koła.

Szkoda, że nie zmienili Robertowi na slicki. Mógł rozwalić Ralfa :twisted: Bądź co bądź wspaniały debiut i pokazał, że i w takich warunkach jest groźnym rywalem dla najlepszych. Brawo Robert :!:

Nie, 06.08.2006, 15:05
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała
Samochód: E36 318ti / 626 gf
:D bosko! gratuluje! jak ktos ma to chetnie zobacze filmik z tego GP bo nie ogladalem tylko wyniki w necie z komentarzem czytalem

Nie, 06.08.2006, 15:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń /Płock-Poznań
Samochód: Lancia Delta II 1,6
Deszcz + kary + safety car - zrobiły swoje :mryellow:
Kubi zrobił błędy ale zachował zimną krew, jechał do końca swoje i ma 7 miejsce. A Heidfield 3 !!!
Aż strach pomyśleć jakie miejsce zająłby Kubi przy bezbłędniej jeździe :>?
Skoro po starcie był wyżej niż Nick :>?
2 miejsce :>? A może wygrałby :>?
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Aż mnie dreszcze przeszły :shock: :shock: :shock:
Będę kontrowersyjny - może dobrze, że te błędy były - to taki zimny prysznic dla nas bo inaczej POLSKA BY OSZALAŁA !!!!!
:shock: :shock: :shock: :shock:
Ale i tak super postawa Roberta - według mnie zasłużył na jazdę do końca sezonu !!!
BMW zrobiłoby dobry interes - tani, młody, szybki kierowca !!!!!
Trzymam kciuki - i liczę, że będziemy mieli komu kibicować w następnych wyścigach :D:D:D

http://www.simp.put.poznan.pl

Nie, 06.08.2006, 15:09
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów
dam sie pochlastać bo założe sie że gdyby Kubica zjechał zmienic opony na slicki przy 10 sekundach przewagi na R.shumacherem to jescze by go dorwał,wyprzedził a w konsekwencji byłby 6

Nie, 06.08.2006, 15:16
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Image
Image

Źródło: f1.com

Nie, 06.08.2006, 15:16
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stąd nie widac
dam sie pochlastać bo założe sie że gdyby Kubica zjechał zmienic opony na slicki przy 10 sekundach przewagi na R.shumacherem to jescze by go dorwał,wyprzedził a w konsekwencji byłby 6

Od kiedy intresujesz sie F1? Od tygodnia zapewne gdy mamy 40 milionów speców od F1. Skoro podjeli taka decyzje to znaczy, ze taka by była najlepsze, Kubica łacznie by w boksie spedził około 20s. wiec nie miałby praktycznie szans aby gonic R. Sumachera.

Nie, 06.08.2006, 15:18
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Brawo Kubica!! Jak na debiut to pojechał bardzo dobrze. Wogóle dobry wyścig w wykonaniu BMW.

Nie, 06.08.2006, 15:21
Jak nigdy w życiu nie oglądałem F1 dłużej jak 5 min tak dzisiaj od dechy do dechy!!! Nie sądziełem że aż tak pasjonujący jest to sport.
Ale oglądałem dlatego że chciałem zobaczyć co Robert pokaże.Jestem zadowolony jak najbardziej!!!!!!!!

Nie, 06.08.2006, 15:21
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Kubica łacznie by w boksie spedził około 20s. wiec nie miałby praktycznie szans aby gonic R. Sumachera.

A Ty skąd taki pewny, że by go nie dogonił?
Jeśli myśleć takimi teoriami to powinien wygrać Alonso, Raikkonen by sie nie rozpieprzył i wszyscy dojechali by do mety.

Nie, 06.08.2006, 15:23
Awatar użytkownika

Opel Vectra FUN napisał(a):

Od kiedy intresujesz sie F1? Od tygodnia zapewne gdy mamy 40 milionów speców od F1. Skoro podjeli taka decyzje to znaczy, ze taka by była najlepsze, Kubica łacznie by w boksie spedził około 20s. wiec nie miałby praktycznie szans aby gonic R. Sumachera.

Robert przy zmianie wyjechałby przed Massą (jechał chyba 20 s. za Kubim i 10 za Ralfem )i nie dałby rady dogonic Ralfa na tych ok. 15 okrążeniach - strata jednego miejsca wtedy byłaby pewna.
Więc BMW wolało zaryzykowac zostawienie opon i liczyc na obronienie się przed Ralfem - lepsza taktyka bo dawała szansę na obronę miejsca :D

Ostatnio edytowany przez ZwierZ, Nie, 06.08.2006, 15:27, edytowano w sumie 1 raz

Nie, 06.08.2006, 15:24
Awatar użytkownika

Nie sądziełem że aż tak pasjonujący jest to sport.

Dzisiaj było wyjątkowo ciekawie bo i deszcz był, duzo poslizgów, sporo wycieczek za tor i na początku zółta flaga przez długi czas

Nie, 06.08.2006, 15:24
Awatar użytkownika

Bo miałby około 10s. straty a na odrobienie 15 okrazen...

Nie, 06.08.2006, 15:25
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń
Samochód: Honda Prelude
Bardzo trudny debiut, ale Kubica ładnie sobie poradził. Gratulacje, choc jeszcze wiele pracy przed nim. Smutne jest to, że następny wyścig przegra i wszyscy "fani", którzy tak go teraz kochaja odejdą i będzie tak jak z Małyszem. Eh, ta Polska :|

BTW 2 mechaników od Alonso chyba wyleciało dziś z roboty :D

Nie, 06.08.2006, 15:28
Awatar użytkownika

Cytuj:

Bo miałby około 10s. straty a na odrobienie 15 okrazen...

Z czego :
3-4 okr. na rozgrzanie opon i wjeżdżenie się - gdzie czasy były by zbliżone do Ralfa,
+
6-7 okr. na rzeczywisty pościg - musiałby wtedy urywać DWIE sekundy na okrążeniu niż Ralf,
+
ok. 5 okr. na wyprzedzenie Ralfa,

A przecież Robert jechał tylko BMW - nie rakietą :lol: :shock:

Ostatnio edytowany przez ZwierZ, Nie, 06.08.2006, 15:33, edytowano w sumie 1 raz

Nie, 06.08.2006, 15:30
Awatar użytkownika

BTW 2 mechaników od Alonso chyba wyleciało dziś z roboty

Nie wiadomo, mogła to byc wina złych srob, to troche dziwne jak akurat 2 komplety z prawej odpadaja :roll:

Nie, 06.08.2006, 15:31
Awatar użytkownika

Jestem w niebowzięty !!!!!!!!!!!!! Liczyłem na pierwszą 10 a tu taka niespodzianka 7 miejsce !!!!!!!!!!!!!!! Bravo Robert !!!! :lol: :lol: :lol: Bravo HONDA !!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Nie, 06.08.2006, 15:37
Bardzo trudny debiut, ale Kubica ładnie sobie poradził. Gratulacje, choc jeszcze wiele pracy przed nim. Smutne jest to, że następny wyścig przegra i wszyscy "fani", którzy tak go teraz kochaja odejdą i będzie tak jak z Małyszem. Eh, ta Polska :|

BTW 2 mechaników od Alonso chyba wyleciało dziś z roboty :D

właśnie tak może być. ale maszłysz zawsze był przegranym i nigdy go nie lubiłem. a odkąd robert dostał sie do F1 , zaczołem mu kibicować.
Zeby tylko ludzie nie zrobili z niego co z małysza. teksty typu na prezydenta czy głupie kawały co ma w domu :? są tak trefnie i pie*dol* w głowach i ludzie wyobrażają sobie niewiadomo co. Dobrze że to jest drogi sport i wejście na niego też kosztuje no i nie jest w polsce. Wtedy nie pójdzie to bydło co na denne skoki tylko ludzie myślący i cieszący sie pięknem F1

Nie, 06.08.2006, 15:45
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Chyba mózg boli tych co myśleli, że gdyby Robertowi zmienili opony dogonił by Ralfa :? To już były ostatnie okrążenia i nie warto było kombinować, wtedy Robert mógłby spaść jeszcze na dalsze pozycje. Pech Schumachera trochę przyczynił się do 7 miejsca Kubicy. A zresztą na silkach taki niedoświadczony w F1 kierowca jak Robert mógł wypaść z toru ! Wyścig moim zdaniem był arcyciekawy ! to był pierwszy wyścig w tym sezonie rozegrany podczas deszczu i chyba jeden z najciekawszych z tego powodu ;) Staży wyjadacze tym razem nie dojechali do mety, Button jego pierwsze miejsce w ciągu całej kariery, ten człowiek musi być zadowolony ze swojego występu. De la Rosa, jeździ od nie dawana za Montoye, a już 2 miejsce, znakomity kierowca ! Z Heidfelda również jest bardzo zadowolony. To pokazuje, że jeśli Robert nabieże doświadczenia może również stawać na podium ! Było również widać przewagę opon Michelin nad Bridgeston'ami podczas deszczu, jak wiadomo Michelin wycofuje się z tego sportu, więc Bridgestone musi nieco popracować nad mieszanką opon na deszcz. Modliłem się żeby na starcie nic się nie stało, a było ostro bo przez deszcz nic nie było widać, jednak Kubica z 9 przecisnął się już po starcie na 6 pozycje co mnie cieszyło, później błąd na dwóch ciasnych zakrętach gdzie są dość wysokie tarki, wpadł w poślizg i go obróciło, ale szybko powrócił do walki. Było widać, że nie tylko Robert miał problemy z utrzymaniem toru jazdy, w końcu ilu kierowców wypadało za tor, wpadało w małe poślizgi, nawet Ci wielcy mistrzowie. Drugiego błędu Kubicy nie jestem wstanie skomentować bo realizator dokładnie tego nie pokazał, ale zapewne przyczyną był też poślizg, na szczęście skończyło się tylko na urwaniu "nosa". Później praktycznie bez błędów krakowianin mknął do mety :mryellow: Myślę, że te błędy go trochę zmobilizowały ;) Kimi Raikkonen ehh, to mój ulubiony zagraniczny kierowca w F1, jak nie z powodu awarii bolidu to z własnego błędu kończy wyścig :roll: Podczas tego wyścigu jego kraksa wyglądała bardzo poważnie, było widać, że zahaczył nieco przednim prawym kołem patrząc od przodu bolidu w prawe tylne koło, być może Liuuzi nieco zwolnił podczas gdy Kimi go wyprzedzał, no ale to było z jego dobrej woli ;) dobrze, że Pedro de la Rosa nie dołączył do kraksy bo jechał tuż za nimi. Schumacher przez wszystkie okrążenia walczył jak mistrz, w końcu startował z odległej pozycji, a dotarł do pierwszych miejsc, ta walka z de la Rosą, co to był za pojedynek :mryellow: Tak się zastanawiam czy to, że nie ukończył wyścigu mogło mieć powiązanie z tym, że dwa razy ściął zakręt, być może wtedy stało się coś z zawieszeniem ? Opony zresztą też miał ostro zjechane, wyglądały prawie jak sliki ;) Pech Alonso jest niezaprzeczalnie spowodowane błędem jednego z mechaników, który dokręcał koło, też się zastanawiam czy nie miał czasem problemów z kluczem, zdarzały się takie przypadki. Jak wyjechał z pit lane było widać, że ma poważne problemy, ledwo co utrzymał się na torze, który notabene był już bardziej suchy niż jak Scot Speed zmieniał opony na sliki wiele okrążeń wcześniej i nie miał takich problemów przy wyjeździe z pit lane ;) Powróce jeszcze trochę do Kubicy ;) śmiałem się od ucha do ucha gdy wyprzedzał Ralfa, który już 158 razy bodajże jechał w GP ! kiedy wyprzedzał Masse też nie mogłem się powstrzymać od radości :mryellow: To pokazuje jak potencjał jest w Robercie i w zespole BMW-Sauber ! Mam nadzieje, że dr Mario Theissen czyli szef zespołu zadecyduje znów o zakontraktowaniu Roberta w kolejnym GP w Istanbule 27 sierpnia !

Nie, 06.08.2006, 15:57
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ząbki k.W-wy
Ogólnie świetny wyścig oraz świetne 7 miejsce jak na debiut dla Roberta. Lecz obiektywnie patrząc za sobą miał 5 zawodników, z czego najpoważniejszym rywalem był Massa, który gdyby miał więcej czasu pewnie by go wyprzedził, ale to z powodu tego, iż miał slicki a Robert intermediaty (czy jak to tam się nazywa). Gdyby Kubica nie popełnił tych 2 błędów na początku wyścigu jechałby od samego początku w pierwszej 10 i inaczej by rozłożyły się dla niego pit stopy i możliwe, że na ostatni pit stop zjechałby później a tym samym prawdopodobnie założyłby slicki. Ale gdyby nie popełnił tych błędów nie miał by tez problemów z R Schumacherem i Massą. Prawdopodobnie też wyprzedzenie wcześniej wymienionych kierowców było dla niego łatwiejsze z powodu, iż Ferrari I (jak dobrze pamiętam) Toyota jeżdżą na Bridgestonach, które trochę gorzej się spisują na mokrej nawierzchni. Ale to tylko gdybanie i faktem jest to, że zajął niezłe 7 miejsce jak na mało doświadczonego kierowcę w mokrym wyścigu mimo niepowodzeń walczył do końca. Chciałbym by Kubica pojechał w jednym z następnych wyścigów by pokazał, co potrafi na suchej nawierzchni.

Nie, 06.08.2006, 15:59
Awatar użytkownika

ale maszłysz zawsze był przegranym i nigdy go nie lubiłem

Tak a jak wygrywał to mu kibicowałeś :> Za dwa lata pewnie to samo powiesz o Kubicy, załosne to jest

Nie, 06.08.2006, 16:35
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 462 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Następna