|
|
Obecny czas: Śro, 01.07.2026, 3:43
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
fischer777
Samochód: Fiat 125p
|
Wielblad napisał(a): odkraciĹ‚a mu sie sroba mocujaca prawe koĹ‚o a jechaĹ‚ 1...
Nawet 2 śruby odpadły. Jedna z przedniego prawego, a druga z tylnego prawego koła.
Szkoda, że nie zmienili Robertowi na slicki. Mógł rozwalić Ralfa  Bądź co bądź wspaniały debiut i pokazał, że i w takich warunkach jest groźnym rywalem dla najlepszych. Brawo Robert 
_________________ "quot homines, tot sententiae"
|
| Nie, 06.08.2006, 15:05 |
|
 |
|
POŃCZAK
Samochód: E36 318ti / 626 gf
|
 bosko! gratuluje! jak ktos ma to chetnie zobacze filmik z tego GP bo nie ogladalem tylko wyniki w necie z komentarzem czytalem
_________________ http://www.tanidrift.pl
|
| Nie, 06.08.2006, 15:06 |
|
 |
|
ZwierZ
Samochód: Lancia Delta II 1,6
|
Ale wyścig
Deszcz + kary + safety car - zrobiły swoje
Kubi zrobił błędy ale zachował zimną krew, jechał do końca swoje i ma 7 miejsce. A Heidfield 3 !!!
Aż strach pomyśleć jakie miejsce zająłby Kubi przy bezbłędniej jeździe  ?
Skoro po starcie był wyżej niż Nick  ?
2 miejsce  ? A może wygrałby  ?
Aż mnie dreszcze przeszły
BÄ™dÄ™ kontrowersyjny - moĹĽe dobrze, ĹĽe te błędy byĹ‚y - to taki zimny prysznic dla nas bo inaczej POLSKA BY OSZALAĹA !!!!!
Ale i tak super postawa Roberta - według mnie zasłużył na jazdę do końca sezonu !!!
BMW zrobiłoby dobry interes - tani, młody, szybki kierowca !!!!!
Trzymam kciuki - i liczę, że będziemy mieli komu kibicować w następnych wyścigach  :D:D
_________________ http://www.motoplaneta.pl
http://www.simp.put.poznan.pl
|
| Nie, 06.08.2006, 15:09 |
|
 |
|
polac
|
dam sie pochlastać bo założe sie że gdyby Kubica zjechał zmienic opony na slicki przy 10 sekundach przewagi na R.shumacherem to jescze by go dorwał,wyprzedził a w konsekwencji byłby 6
_________________ [']Zulu-2.X.1990-11.II.2007-PAMIĘTAMY!!!![']
|
| Nie, 06.08.2006, 15:16 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Oficjalne wyniki GP Węgier
Źródło: f1.com
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Nie, 06.08.2006, 15:16 |
|
 |
|
Wielblad
|
Opel Vectra FUN napisał(a): dam sie pochlastać bo zaĹ‚oĹĽe sie ĹĽe gdyby Kubica zjechaĹ‚ zmienic opony na slicki przy 10 sekundach przewagi na R.shumacherem to jescze by go dorwaĹ‚,wyprzedziĹ‚ a w konsekwencji byĹ‚by 6
Od kiedy intresujesz sie F1? Od tygodnia zapewne gdy mamy 40 milionów speców od F1. Skoro podjeli taka decyzje to znaczy, ze taka by była najlepsze, Kubica łacznie by w boksie spedził około 20s. wiec nie miałby praktycznie szans aby gonic R. Sumachera.
_________________ собаке где деньги?
|
| Nie, 06.08.2006, 15:18 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Brawo Kubica!! Jak na debiut to pojechał bardzo dobrze. Wogóle dobry wyścig w wykonaniu BMW.
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Nie, 06.08.2006, 15:21 |
|
 |
|
Reanimator
|
Jak nigdy w życiu nie oglądałem F1 dłużej jak 5 min tak dzisiaj od dechy do dechy!!! Nie sądziełem że aż tak pasjonujący jest to sport.
Ale oglądałem dlatego że chciałem zobaczyć co Robert pokaże.Jestem zadowolony jak najbardziej!!!!!!!!
|
| Nie, 06.08.2006, 15:21 |
|
 |
|
-=Sadek=-
|
Wielblad napisał(a): Kubica Ĺ‚acznie by w boksie spedziĹ‚ okoĹ‚o 20s. wiec nie miaĹ‚by praktycznie szans aby gonic R. Sumachera.
A Ty skąd taki pewny, że by go nie dogonił?
Jeśli myśleć takimi teoriami to powinien wygrać Alonso, Raikkonen by sie nie rozpieprzył i wszyscy dojechali by do mety.
_________________ ^^
|
| Nie, 06.08.2006, 15:23 |
|
 |
|
ZwierZ
|
Wielblad napisał(a): Opel Vectra FUN napisał(a): dam sie pochlastać bo zaĹ‚oĹĽe sie ĹĽe gdyby Kubica zjechaĹ‚ zmienic opony na slicki przy 10 sekundach przewagi na R.shumacherem to jescze by go dorwaĹ‚,wyprzedziĹ‚ a w konsekwencji byĹ‚by 6 Od kiedy intresujesz sie F1? Od tygodnia zapewne gdy mamy 40 milionĂłw specĂłw od F1. Skoro podjeli taka decyzje to znaczy, ze taka by byĹ‚a najlepsze, Kubica Ĺ‚acznie by w boksie spedziĹ‚ okoĹ‚o 20s. wiec nie miaĹ‚by praktycznie szans aby gonic R. Sumachera.
Robert przy zmianie wyjechałby przed Massą (jechał chyba 20 s. za Kubim i 10 za Ralfem )i nie dałby rady dogonic Ralfa na tych ok. 15 okrążeniach - strata jednego miejsca wtedy byłaby pewna.
Więc BMW wolało zaryzykowac zostawienie opon i liczyc na obronienie się przed Ralfem - lepsza taktyka bo dawała szansę na obronę miejsca 
Ostatnio edytowany przez ZwierZ, Nie, 06.08.2006, 15:27, edytowano w sumie 1 raz
|
| Nie, 06.08.2006, 15:24 |
|
 |
|
bartez
|
Reanimator napisał(a): Nie sÄ…dzieĹ‚em ĹĽe aĹĽ tak pasjonujÄ…cy jest to sport.
Dzisiaj było wyjątkowo ciekawie bo i deszcz był, duzo poslizgów, sporo wycieczek za tor i na początku zółta flaga przez długi czas
|
| Nie, 06.08.2006, 15:24 |
|
 |
|
Wielblad
|
Cytuj: A Ty skąd taki pewny, że by go nie dogonił?
Bo miałby około 10s. straty a na odrobienie 15 okrazen...
|
| Nie, 06.08.2006, 15:25 |
|
 |
|
Dave
Samochód: Honda Prelude
|
Bardzo trudny debiut, ale Kubica ładnie sobie poradził. Gratulacje, choc jeszcze wiele pracy przed nim. Smutne jest to, że następny wyścig przegra i wszyscy "fani", którzy tak go teraz kochaja odejdą i będzie tak jak z Małyszem. Eh, ta Polska
BTW 2 mechaników od Alonso chyba wyleciało dziś z roboty 
_________________ Ice Ice Baby
|
| Nie, 06.08.2006, 15:28 |
|
 |
|
ZwierZ
|
Wielblad napisał(a): Cytuj: A Ty skÄ…d taki pewny, ĹĽe by go nie dogoniĹ‚? Bo miaĹ‚by okoĹ‚o 10s. straty a na odrobienie 15 okrazen...
Z czego :
3-4 okr. na rozgrzanie opon i wjeżdżenie się - gdzie czasy były by zbliżone do Ralfa,
+
6-7 okr. na rzeczywisty pościg - musiałby wtedy urywać DWIE sekundy na okrążeniu niż Ralf,
+
ok. 5 okr. na wyprzedzenie Ralfa,
A przecież Robert jechał tylko BMW - nie rakietą 
Ostatnio edytowany przez ZwierZ, Nie, 06.08.2006, 15:33, edytowano w sumie 1 raz
|
| Nie, 06.08.2006, 15:30 |
|
 |
|
Wielblad
|
Dave napisał(a): BTW 2 mechanikĂłw od Alonso chyba wyleciaĹ‚o dziĹ› z roboty
Nie wiadomo, mogła to byc wina złych srob, to troche dziwne jak akurat 2 komplety z prawej odpadaja 
|
| Nie, 06.08.2006, 15:31 |
|
 |
|
slawek
|
_________________ " The Green Hell "
Każdego dnia liczba osób mogących pocałować mnie w dupę powiększa się...
|
| Nie, 06.08.2006, 15:37 |
|
 |
|
Reanimator
|
Dave napisał(a): Bardzo trudny debiut, ale Kubica Ĺ‚adnie sobie poradziĹ‚. Gratulacje, choc jeszcze wiele pracy przed nim. Smutne jest to, ĹĽe nastÄ™pny wyĹ›cig przegra i wszyscy "fani", ktĂłrzy tak go teraz kochaja odejdÄ… i bÄ™dzie tak jak z MaĹ‚yszem. Eh, ta Polska BTW 2 mechanikĂłw od Alonso chyba wyleciaĹ‚o dziĹ› z roboty 
właśnie tak może być. ale maszłysz zawsze był przegranym i nigdy go nie lubiłem. a odkąd robert dostał sie do F1 , zaczołem mu kibicować.
Zeby tylko ludzie nie zrobili z niego co z małysza. teksty typu na prezydenta czy głupie kawały co ma w domu  są tak trefnie i pie*dol* w głowach i ludzie wyobrażają sobie niewiadomo co. Dobrze że to jest drogi sport i wejście na niego też kosztuje no i nie jest w polsce. Wtedy nie pójdzie to bydło co na denne skoki tylko ludzie myślący i cieszący sie pięknem F1
|
| Nie, 06.08.2006, 15:45 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Chyba mózg boli tych co myśleli, że gdyby Robertowi zmienili opony dogonił by Ralfa  To już były ostatnie okrążenia i nie warto było kombinować, wtedy Robert mógłby spaść jeszcze na dalsze pozycje. Pech Schumachera trochę przyczynił się do 7 miejsca Kubicy. A zresztą na silkach taki niedoświadczony w F1 kierowca jak Robert mógł wypaść z toru ! Wyścig moim zdaniem był arcyciekawy ! to był pierwszy wyścig w tym sezonie rozegrany podczas deszczu i chyba jeden z najciekawszych z tego powodu  Staży wyjadacze tym razem nie dojechali do mety, Button jego pierwsze miejsce w ciągu całej kariery, ten człowiek musi być zadowolony ze swojego występu. De la Rosa, jeździ od nie dawana za Montoye, a już 2 miejsce, znakomity kierowca ! Z Heidfelda również jest bardzo zadowolony. To pokazuje, że jeśli Robert nabieże doświadczenia może również stawać na podium ! Było również widać przewagę opon Michelin nad Bridgeston'ami podczas deszczu, jak wiadomo Michelin wycofuje się z tego sportu, więc Bridgestone musi nieco popracować nad mieszanką opon na deszcz. Modliłem się żeby na starcie nic się nie stało, a było ostro bo przez deszcz nic nie było widać, jednak Kubica z 9 przecisnął się już po starcie na 6 pozycje co mnie cieszyło, później błąd na dwóch ciasnych zakrętach gdzie są dość wysokie tarki, wpadł w poślizg i go obróciło, ale szybko powrócił do walki. Było widać, że nie tylko Robert miał problemy z utrzymaniem toru jazdy, w końcu ilu kierowców wypadało za tor, wpadało w małe poślizgi, nawet Ci wielcy mistrzowie. Drugiego błędu Kubicy nie jestem wstanie skomentować bo realizator dokładnie tego nie pokazał, ale zapewne przyczyną był też poślizg, na szczęście skończyło się tylko na urwaniu "nosa". Później praktycznie bez błędów krakowianin mknął do mety  Myślę, że te błędy go trochę zmobilizowały  Kimi Raikkonen ehh, to mój ulubiony zagraniczny kierowca w F1, jak nie z powodu awarii bolidu to z własnego błędu kończy wyścig  Podczas tego wyścigu jego kraksa wyglądała bardzo poważnie, było widać, że zahaczył nieco przednim prawym kołem patrząc od przodu bolidu w prawe tylne koło, być może Liuuzi nieco zwolnił podczas gdy Kimi go wyprzedzał, no ale to było z jego dobrej woli  dobrze, że Pedro de la Rosa nie dołączył do kraksy bo jechał tuż za nimi. Schumacher przez wszystkie okrążenia walczył jak mistrz, w końcu startował z odległej pozycji, a dotarł do pierwszych miejsc, ta walka z de la Rosą, co to był za pojedynek  Tak się zastanawiam czy to, że nie ukończył wyścigu mogło mieć powiązanie z tym, że dwa razy ściął zakręt, być może wtedy stało się coś z zawieszeniem ? Opony zresztą też miał ostro zjechane, wyglądały prawie jak sliki  Pech Alonso jest niezaprzeczalnie spowodowane błędem jednego z mechaników, który dokręcał koło, też się zastanawiam czy nie miał czasem problemów z kluczem, zdarzały się takie przypadki. Jak wyjechał z pit lane było widać, że ma poważne problemy, ledwo co utrzymał się na torze, który notabene był już bardziej suchy niż jak Scot Speed zmieniał opony na sliki wiele okrążeń wcześniej i nie miał takich problemów przy wyjeździe z pit lane  Powróce jeszcze trochę do Kubicy  śmiałem się od ucha do ucha gdy wyprzedzał Ralfa, który już 158 razy bodajże jechał w GP ! kiedy wyprzedzał Masse też nie mogłem się powstrzymać od radości  To pokazuje jak potencjał jest w Robercie i w zespole BMW-Sauber ! Mam nadzieje, że dr Mario Theissen czyli szef zespołu zadecyduje znów o zakontraktowaniu Roberta w kolejnym GP w Istanbule 27 sierpnia !
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Nie, 06.08.2006, 15:57 |
|
 |
|
GiPi
|
Ogólnie świetny wyścig oraz świetne 7 miejsce jak na debiut dla Roberta. Lecz obiektywnie patrząc za sobą miał 5 zawodników, z czego najpoważniejszym rywalem był Massa, który gdyby miał więcej czasu pewnie by go wyprzedził, ale to z powodu tego, iż miał slicki a Robert intermediaty (czy jak to tam się nazywa). Gdyby Kubica nie popełnił tych 2 błędów na początku wyścigu jechałby od samego początku w pierwszej 10 i inaczej by rozłożyły się dla niego pit stopy i możliwe, że na ostatni pit stop zjechałby później a tym samym prawdopodobnie założyłby slicki. Ale gdyby nie popełnił tych błędów nie miał by tez problemów z R Schumacherem i Massą. Prawdopodobnie też wyprzedzenie wcześniej wymienionych kierowców było dla niego łatwiejsze z powodu, iż Ferrari I (jak dobrze pamiętam) Toyota jeżdżą na Bridgestonach, które trochę gorzej się spisują na mokrej nawierzchni. Ale to tylko gdybanie i faktem jest to, że zajął niezłe 7 miejsce jak na mało doświadczonego kierowcę w mokrym wyścigu mimo niepowodzeń walczył do końca. Chciałbym by Kubica pojechał w jednym z następnych wyścigów by pokazał, co potrafi na suchej nawierzchni.
|
| Nie, 06.08.2006, 15:59 |
|
 |
|
bartez
|
Reanimator napisał(a): ale maszĹ‚ysz zawsze byĹ‚ przegranym i nigdy go nie lubiĹ‚em
Tak a jak wygrywał to mu kibicowałeś  Za dwa lata pewnie to samo powiesz o Kubicy, załosne to jest
|
| Nie, 06.08.2006, 16:35 |
|
|