|
|
Obecny czas: Nie, 28.06.2026, 21:43
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Volvo vs Renault!!! Kto lepszy??
| Autor |
Wiadomość |
|
Mac_Abra
|
czolgista55 napisał(a): ja wybieram volvo nh12. renault nie umie robić swoich silnikĂłw, dobrym przykĹ‚adem jest magnumka, jej serce pochodzi z macka to mocno dyskusyjna sprawa, a to co mĂłwisz mozesz jakoĹ› uargumentować? reno ma jeszcze oprĂłcz silnika E7 z amerykana, system kontroli pojazdu (obsĹ‚uga i nadzorowanie silnika, zachowanie pojazdu podczas jazdy i pracy, plan konserwacji itp.) To zaden wstyd ani ujma, ze francuzi korzystajÄ… ze swojej amerykaĹ„skiej filii, czerpiÄ…c silniki. Kooperacja opĹ‚aca sie wszystkim  rumun19 napisał(a): Ale jeszcze poczekaj troche bo wyjdzie Volvo FH16.Piekna maszynka z silnikiem 500KM
słyszałes kiedys o przepałach? na polskei, jak i europejskie warunki w zupełnosci wystarcza silnik o mocy 400-420KM, mocniejsze i wieksze wiecej palą, są mniej ekonomiczne. a ładunki z jakimi mozna jeździć po drogach mają taką mase, ze owe silniki sobie dobrze z nimi radzą
(to nie moje zdanie tylko zawodowego kierowcy z ponad 20 letnim staĹĽem)
_________________ "mój samochód powstał dawno temu, gdy reklama zachwalała przyśpieszenie i pęd, wolność dalekich podróży, a nie schowki, uchwyty, oszczędność paliwa i ładowność bagażnika..."
|
| Nie, 11.06.2006, 20:41 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
czolgista55 napisał(a): ja wybieram volvo nh12. renault nie umie robić swoich silnikĂłw, dobrym przykĹ‚adem jest magnumka, jej serce pochodzi z macka
biorÄ…c pod uwagÄ™, ĹĽe mack naleĹĽy do renault, to moĹĽe jednak na odwrĂłt 
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Nie, 11.06.2006, 21:46 |
|
 |
|
;)
|
Volvo fh12 bez wÄ…tpienia
|
| Czw, 15.06.2006, 14:13 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
No oczywiscie ze Volvo. Tylko Volvo a bo nie lubie Francuzow i nie ufam im co innego Szwedom (solidny narĂłd to solidny produkt) 
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Czw, 15.06.2006, 18:16 |
|
 |
|
czolgista55
|
Mac_Abra napisał(a): rumun19 napisaĹ‚: Ale jeszcze poczekaj troche bo wyjdzie Volvo FH16.Piekna maszynka z silnikiem 500KM
ale 660 koni w 16-stce to dopiero coĹ›
http://www.volvo.com/trucks/poland-mark ... /intro.htm
_________________ Miłośnik samochodów z okresu PRL
|
| Czw, 15.06.2006, 19:54 |
|
 |
|
;)
|
no zdecydowanie lepiej Volvo  volvo tez wygodne
|
| Pią, 16.06.2006, 17:35 |
|
 |
|
Kerax
|
NAwet nie ma co porĂłwnywac oczywiscie ze VOLVO, magnumka sie chowa. i te renĂłwki sie psuja. A Szwedzkie volvo to chyba najlepsze europejskie ciezarowki.
|
| Pon, 26.06.2006, 22:42 |
|
 |
|
Karol boro
|
zdecydowanie wybrał bym Volvo!! Jechałem i Volvo i Magnumką i jest ta wygoda w Volvo i ta moc!! :D :D
|
| Wto, 27.06.2006, 13:59 |
|
 |
|
Kerax
|
Nie ma sie co zastanawiac oczywiscie ze Volvo.
_________________ (\_/)
(O.o)
(> <)
http://www.kopaczka.pl
|
| Śro, 28.06.2006, 10:29 |
|
 |
|
Karol boro
|
Ale reno też nie jest złe 
|
| Śro, 28.06.2006, 20:40 |
|
 |
|
Mac_Abra
|
czolgista55 napisał(a): ale 660 koni w 16-stce to dopiero coĹ›
no jak chcesz robic za wóz specjalistyczny to tak, ale do normalnej jazdy starcza volvo z około 400KM, wiecej nie potrzeba, bo przepały, wyzsza cena itd.
_________________ "mój samochód powstał dawno temu, gdy reklama zachwalała przyśpieszenie i pęd, wolność dalekich podróży, a nie schowki, uchwyty, oszczędność paliwa i ładowność bagażnika..."
|
| Śro, 28.06.2006, 21:24 |
|
 |
|
Kerax
|
Pewnie ze volvo
_________________ (\_/)
(O.o)
(> <)
http://www.kopaczka.pl