Firma Accutrak jest producentem urządzeń sterujących jazdą maszyn rolniczych. Temat raczej luźno powiązany z działem aczkolwiek ciekawy...
UrzÄ…dzenia te (i podobne) montowane sÄ… np. w kombajnach i ciÄ…gnikach JD i NH i innych...
Co do JD i Claasa to sie nie zgodze i innych urządzeń.JD ma własne urządzenie(bodajże Green Star 2) które jest perfekcyjne w zbieraniu,sianiu i nawet orce.Sam namierza kombajn,ciagnik zeby odpowiedznio wjechał.
Nie mówiłem o montażu seryjnym. To była dygresja i o żadnej wyłaczności nie ma zresztą mowy. Zresztą producent tego sprzętu sam się chwali że urządzenia te montowane są (zapewne w starszych modelach jako opcja) w w/w maszynach. Zapewne chodziło mu o połozenie nacisku na zdolności adaptacyjne tego produktu. Nic więcej. Ponadto firm wymyslających podobne urządzenia jest wiele, nie mówiąc już o wewnętrznych rozwiązaniach samych producentów maszyn rolniczych (j/w). Pozatym chciałem poruszyć temat eletroniki opcjonalnej produkowanej na potrzeby maszyn rolniczych..
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości