| Autor |
Wiadomość |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
 CiÄ…gniki PRONAR
Poslkie ciągniki firmy PRONAR (niżej wymienione modele to najmniejsze i najsłabsze w ofercie ... mocniejsze zapodam później)
Żubroń 2048A [48 KM]:
320AM [35 KM]:
320AMK [36KM]:
82A [81 KM]:
82SA [81 KM]:
82TSA [90 KM]:
1025A [105 KM]:
1221A [130KM]
1523A [151 KM]
http://www.pronar.pl
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Sob, 06.05.2006, 16:05 |
|
 |
|
ixxos
|
ten pierwszy jest cudaczny - fujjjjj  głównie przez te światła w masce silnika, i dziwacznie ukształtowaną kabinke
Reszta już na szczęście wygląda jak traktory 
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
|
| Sob, 06.05.2006, 17:35 |
|
 |
|
polac
|
Te ciÄ…gniki w porĂłwnianiu do zachodnieej konkurencji sÄ… bardzo sĹ‚abe i pod wzgledem technicznym i jakoĹ›ciowym a takĹĽe wyposaĹĽenia poniewaĹĽ w zachodnim ciagniku o mocy ok 100 koni mechanicznych klimatyzacja jest w standardzie a w ciagnikach Pronar do klimatyzacji trzeba dopĹ‚acić.Mam znajomego ktĂłry ma ciagnik Pronar 1025 A i widzÄ™ jak do niego co 2 tygodnie przyjeĹĽdĹĽa serwis coĹ› naprawić albo uszczelnić bo ciÄ…gnik ma mnĂłstwo wyciekĂłw a traktor nie jest stary,ma 2 lata i jest jeszcze na gwarancji.Ale ciÄ…gniki Pronar majÄ… jednÄ… zaletÄ™ dziÄ™ki ktĂłrej sÄ… bardzo chÄ™tnie kupowane przez rolnikĂłw a mianowicie CENÄ!!Za ciagnik 1221A trzeba zapĹ‚acić ok.152 tys zĹ‚otych a za ciagnik zachodniej produkcji o prĂłwnywalnej mocy trzebabyĹ‚o by zapĹ‚acić ok.200 tysiÄ™cy zĹ‚otych
_________________ [']Zulu-2.X.1990-11.II.2007-PAMIĘTAMY!!!![']
|
| Sob, 06.05.2006, 18:04 |
|
 |
|
rumun19
|
Ĺadne te traktory ale straszny niewypaĹ‚.Silnik majÄ… od stareko MTZ poprzez dodanie do niektĂłrych ciagnikĂłw cylindrĂłw.W kabinie bardzo strasznie:( ,ciemno,dziadajsko,a komfort jazdy jest troche lepszy niĹĽ nawet w ursusie c380
|
| Sob, 06.05.2006, 18:05 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
Kuba16 napisał(a): CiÄ…gniki Pronar sÄ… produkowane w trzech seriach: Pronar I Pronar II i Pronar P5. Te pierwsze to ciÄ…gniki sadownicze i lekkie rolnicze. Ich silniki osiÄ…gajÄ… moc od 35 do 151KM. Pronar II to ciÄ…gniki Ĺ›rednie dla Ĺ›rednich gospodarstw. CiÄ…gniki serii P5 to ciÄ…gniki dla najbardziej wymagajÄ…cych rolnikĂłw. Z serii I uĹĽyjÄ™ jako przykĹ‚adu ciÄ…gnika 1523A. Jest wyposarzony w silnik MTZ o mocy 151 KM. Pojemność skokowa to 7,1 l. ZdobyĹ‚ juĹĽ uznanie w oczach rolnikĂłw jako ciÄ…gnik dla Ĺ›rednich gospodarstw. Seria II: Jako przykĹ‚ad ciÄ…gnik PRONAR 1221AII. Jego silnik produkcji MTZ o pojemnoĹ›ci 7,12 l osiÄ…ga moc 131KM. Idealnie nadaje siÄ™ do prac w chlewniach lub do transportu przyczep. Seria P5: CiÄ…gnik PRONAR 5135. Wyposarzony jest w silnik MTZ o pojemnoĹ›ci 4,5 l osiÄ…gajÄ…cy moc 100 KM. Nadaje sie dla Ĺ›rednich gospodarst jako ciÄ…gnik do prac z siewnikiem lub rozsiewaczem. Fotki: Pronar I:    Pronar II:    Pronar P5:   
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Sob, 02.09.2006, 11:00 |
|
 |
|
tef
|
ostanio widziałem takiego z bliska i sie przestraszyłem że to aż takie badziewie nawet po cenie złomowej bym tego nie kupił. A ja tu narzekałem ze usrusy są do kitu a w porównaniu z pronar to ursus jest high tech
|
| Nie, 10.09.2006, 21:20 |
|
 |
|
witek11
|
tef napisał(a): ostanio widziaĹ‚em takiego z bliska i sie przestraszyĹ‚em ĹĽe to aĹĽ takie badziewie nawet po cenie zĹ‚omowej bym tego nie kupiĹ‚. A ja tu narzekaĹ‚em ze usrusy sÄ… do kitu a w porĂłwnaniu z pronar to ursus jest high tech
ael narzekasz... oceniasz traktory tylko po tym jak wygladaja?sadze ze wedlug ciebie kazdy traktor powinien wygladac jak john deere 
_________________ http://www.prisonplanet.com/
|
| Nie, 10.09.2006, 21:45 |
|
 |
|
PABEX
|
koledzy wypowiem sie troszku  o ciągniku pronar p5jeździłem tym troszke na pokazie i stwierdzam ze są tobardzo dobre ciągniki niemaja ani jednej czesci bialoruskiej silniki to iveco lub perkins układ napendowy firmy zf a reszta Polska lub zachodnia silniki maja moc od 80 do 100 konikow co ja bede wiecej pisal sami zobaczcie podam wamstronke tamjest wnętrze tego ciagnika
http://www.pronar.pl/p5/pronar_p5.html
|
| Pon, 11.09.2006, 12:02 |
|
 |
|
tef
|
witek11 napisał(a): tef napisał(a): ostanio widziaĹ‚em takiego z bliska i sie przestraszyĹ‚em ĹĽe to aĹĽ takie badziewie nawet po cenie zĹ‚omowej bym tego nie kupiĹ‚. A ja tu narzekaĹ‚em ze usrusy sÄ… do kitu a w porĂłwnaniu z pronar to ursus jest high tech ael narzekasz... oceniasz traktory tylko po tym jak wygladaja?sadze ze wedlug ciebie kazdy traktor powinien wygladac jak john deere 
nie uważam że kazdy ciągnik powinien wyglądac jak john deere tylko fendt a zresztą nie wygląd sie liczy bo każdy ciągnik dobrze wygląda nawet z widoku to do niedawne mi sie tez te pronar podobały .
ja mam od 4 lat fendta z 84 roku i nic przy nim nie trzeba było naprawiac wszystko chodzi jak miodzio i nie ma plam oleju pod nim . A do pronara to trzeba dolewać z 5 L co dwa dni . co jest troche przesadą siedzenie według mnie nie wygodne i wogóle bleeee. gostek co go ma mi mówił że ciągle ma jakieś drobne problemy . A co do wyposarzenia to stare ursusy są na podobnym poziomie .
|
| Pon, 11.09.2006, 14:43 |
|
 |
|
stoszek
|
dziadek mojego kolegi ma ursusa od 40 lat i tylko pare razy coś sie w nim zapsuło. pronar to polska firma??
|
| Wto, 12.09.2006, 6:04 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
stoszek napisał(a): pronar to polska firma??
Białoruska 
_________________ locha lover
|
| Wto, 12.09.2006, 15:57 |
|
 |
|
rumun19
|
To jest polska firma,produkuja ciagniki i kombajn w polsce w miejscwości Narew.
|
| Wto, 12.09.2006, 19:29 |
|
 |
|
PABEX
|
rumun19 napisał(a): To jest polska firma,produkuja ciagniki i kombajn w polsce w miejscwoĹ›ci Narew.
To Polska firma produkuja ciągniki,przyczepy,ładowacze,maszyszyny komunalne a kombajny sprowadzaja z bialorusi
CiÄ…gniki P5 to polska konstrukcja na zachodnich podzespolach ja sam zamowilem taki 100konny z silnikiem iveco jak go dostane to podziele sie wrazeniami z jazdy ale co dotej pory ustalilem to bardzo ciekawa konstrukcja udana kabinka nie to co w ursusie -ursus to przestarzala konstrukcja
ja za mojego p5 zaplacilem z full wypasem 175tys zl
|
| Śro, 13.09.2006, 18:10 |
|
 |
|
polac
|
A znacie może jakieś szcegóły nowej serii która ma zwać sie P7???Może będzie coś w przedziale 170-210 koni a moze dociążą przód bo 1221A ma za lekki przód do pracy z Ibisem czwórką 4X40!Oby to poprawili a kabiny także by mogli troche poprawić
|
| Śro, 13.09.2006, 18:31 |
|
 |
|
tef
|
no i mogli by cos zrobić żeby tak olej z nich nie kapał , kabina też niech zmienią a ja moje zdanie o nich może zmienie
|
| Śro, 13.09.2006, 18:53 |
|
 |
|
Seb@
|
a co z widocznością i promieniem skrętu czy doruwnuje traktorom zachodnim 
|
| Śro, 13.09.2006, 20:03 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Wszystkie fajne oprĂłcz tych poczÄ…tkowych  .
A tak na marginesie to istnieje jeszcze URSUS bo nie mogę znaleźć jego stronki internetowej 
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Śro, 13.09.2006, 20:25 |
|
 |
|
polac
|
Cytuj: A tak na marginesie to istnieje jeszcze URSUS bo nie mogę znaleźć jego stronki internetowej 
Istnieje i jeszcze troszke pociagnie:www.ursus.com.pl
|
| Czw, 14.09.2006, 10:50 |
|
|