|
|
Obecny czas: Pon, 29.06.2026, 12:57
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Chevrolet Trailblazer SS vs Jeep Grand Cherokee SRT8
|
| Autor |
Wiadomość |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
2006 Chevrolet Trailblazer SS
cena: 34500 $
napęd: RWD or AWD
silnik: LS2 V8 6.0 400 KM
0-60 mph: 5.8s
1/4 mili: 14 s
2006 Jeep Grand Cherokee SRT8
cena: 39995 $
napęd: AWD
silnik: Hemi V8 6.1 l 420 KM
0-60 mph: 5 s
źródło: caranddriver.com
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Wto, 04.04.2006, 20:46 |
|
 |
|
Cichy Asasyn
|
Trailblazer wygląda z zewnątrz przekozacko, we wnętrzu niestety wygląda jak korean sprzed dziesięciu lat. I mniejsza moc.
Jeep wygląda jeszcze bardziej kozacko, jest na chama obiżony i wygląda jak stuningowane kombi a nie suv. I ma większą moc. I wnętrze ma lepsze. I jest droższy
I jeszcze jest tak fajnie przechylony do przodu, naprawdÄ™ mi siÄ™ to podoba
Głos na Jeep'a, naprawdę to by się dla niego miejsce w moim garażu znalazło
_________________ Primusville
Ostatnio edytowany przez Cichy Asasyn Wto, 04.04.2006, 20:53, edytowano w sumie 2 razy
|
| Wto, 04.04.2006, 20:52 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
nie oszukujmy się, to sow Power SUVy i raczej właściwości terenowych nie ma co od nich oczekiwać. Więc dalej. Teoretycznie wszystko przemawia za Jeepem. Ale ja jednak wybiorę Trailblazera ze wspaniałym LS2. Mógłby mieć jedynie bardziej dopracowane wnętrze (no i byc czarny). Jeep jest ok, ale czegoś mu brakuje... no i centralny wydech w SUVie?
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Wto, 04.04.2006, 20:52 |
|
 |
|
Wilu
|
W gruncie rzeczy to nie wiem co wybrać  obydwa fajne  ale chyba jednak Jeep za ... silnik
PS. a gdzie nakieta 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Wto, 04.04.2006, 20:57 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Obydwa cholernie lubie, szczególnie w tej wersji, ale Wybiore Jeepa. Fantanstyczny hemi pod maską, świetne fele i bardziej kwadratowy wygląd. Jedynie ten wydech centralny to jakaś prowokacja 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 04.04.2006, 20:58 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
Co to,porównanie bez ankiety ???Ja oddałbym swój głos na Chevroleta ponieważ wygląda jak normalny SUV.Szkoda,że design wnętrza nie gra z designem zewnetrznym,w środku auto wygląda jakby miało już z 10 lat.Ale ja i tak wole to niż przekozaczonego Jeepa,który wygląda śmiesznie.Niby SUV a jednak nic nie umie oprócz toczenia się po autostradzie.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
|
| Wto, 04.04.2006, 20:59 |
|
 |
|
johny
Moderator
|
Wilu napisał(a): PS. a gdzie nakieta
zapomniało mi się  dzieki za dodanie 
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
|
| Wto, 04.04.2006, 21:06 |
|
 |
|
Wilu
|
johny napisał(a): Wilu napisał(a): PS. a gdzie nakieta zapomniaĹ‚o mi siÄ™  dzieki za dodanie 
To chyba Seth dodał a nie ja 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Wto, 04.04.2006, 21:08 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
tak, to byłem ja 
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Wto, 04.04.2006, 21:17 |
|
 |
|
Rules
|
Bardzo trudny wybĂłr, bo podobaja mi sie oba, jednak wezme Jeepa za lepsze wnetrze.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Wto, 04.04.2006, 22:20 |
|
 |
|
Neken
|
Ice napisał(a): Obydwa cholernie lubie, szczegĂłlnie w tej wersji, ale Wybiore Jeepa. Fantanstyczny hemi pod maskÄ…, Ĺ›wietne fele i bardziej kwadratowy wyglÄ…d. Jedynie ten wydech centralny to jakaĹ› prowokacja
Lepiej bym tego nie ujął, całkowicie się z Tobą zgadzam.
_________________ Ab alio exspectes, alteri quod feceris !
|
| Wto, 04.04.2006, 22:57 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
Chevrolet Trailblazer. Ze względu na amerykański design. Jeep to poprostu jeep.... ileż mozna na to patrzec
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Śro, 05.04.2006, 5:20 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Bez dwóch zdań Jeep! Naprawdę kozacko wygląda ta wersja SRT8 a do tego taka elektrownia pod maską! Chevy to typisch amerykański SUV, kompletnie mnie nie przekonuje. I to żenujące wnętrze 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Śro, 05.04.2006, 8:09 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Jeep fatalnie zbrzydł po FL... odpycha mnie wręcz
a Chevyyyy.. mniam... uwielbuam ten jego styl, choć przyznam ze SUburban podoba mi sie jeszcze bardziej...ehh USA... 
_________________ locha lover
|
| Śro, 05.04.2006, 8:44 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
ja wybieram Jeepa choć ma brzydki wydech ale ogólnie bardziej mi sie podoba 
|
| Śro, 05.04.2006, 9:17 |
|
 |
|
dave761
|
Jeep zdecydowanie za wyglÄ…d 
_________________ TDI Engines are for senior citizens
http://www.euromelee.com
|
| Śro, 05.04.2006, 9:20 |
|
 |
|
slawek
|
Zdecydowanie JEEP !!!!!! Super siÄ™ prezentuje !!!!
Ĺšwietne fele !!!!! No i to magiczne HEMI 
_________________ " The Green Hell "
Każdego dnia liczba osób mogących pocałować mnie w dupę powiększa się...
|
| Śro, 05.04.2006, 9:49 |
|
 |
|
johny
Moderator
|
konfrontacja HEMI i LS 2 najbardziej znaqnych amerykańskich silników V8
Chevi wygląda bobrze i zapewne dostarcza wiele emocji podczas jazdy, jednak Jeep wygląda kozacko, wyglada jak cham, jak dres z osiedlowej siłowni, jest przesadzony, niezgrabny ale to jego spory atut, do tego dużo koni za niedużo dolarów, jedynie wydech w SRT8 to jakieś nieporozumienie, rozumiem w Fordzie GT ale w SUVie  Chevi i tak przebija to swoim "pięknym" wnętrzem.
|
| Śro, 05.04.2006, 17:36 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Nie moge się oprzeć pięknu Jeepa jego muskulaturze i nieco usportowionej sylwetce  oraz rzecz jasna czarnemu lakierowi, świetnym alusą , o niebo lepszym przynajmniej z wyglądu może i z materiałów wnętrzu i potężnemu silnikowi. Cena jest wyższa od Chevroleta, ale jak patrze na jego wnetrze to mi się nie dobrze robi choć syletke to on ma też ma całkiem niezła podobnie jak silnik 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Śro, 05.04.2006, 19:36 |
|
 |
|
spider
Samochód: 3008
|
wybrałbym Jeep'a gdyby nie ten okropny wydech, a Trailblazer mi się w ogóle nie podoba...
_________________ ExoticCars.pl
|
| Śro, 05.04.2006, 20:09 |
|
|