|
|
Obecny czas: Pon, 29.06.2026, 14:18
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
aston
|
 Octavia RS vs Jetta TFSI
|
| Pon, 03.04.2006, 20:45 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
octavia. Mimo zdecydowanie wyższej ceny jest ładniejsz,a nieco lepiej wyposażona. Ogólnie jakoś bardziej mi podchodzi Skoda 
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Pon, 03.04.2006, 20:48 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Seth napisał(a): OgĂłlnie jakoĹ› bardziej mi podchodzi Skoda
Bardziej mi się podoba, jest mniej przymulona, ładniejsza, zgrabniejsza i jak się nie myle ciut większa.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pon, 03.04.2006, 20:54 |
|
 |
|
Neken
|
Zdecydowanie Skoda, Jetta wygląda przy niej wręcz brzydko! Co do reszty to się zgadzam z przedmówcami.
_________________ Ab alio exspectes, alteri quod feceris !
|
| Pon, 03.04.2006, 21:01 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
łuu powiało meganudą i ZUS'em... no ale jesli już to wybieram skode bo jetta to dobry wóz dla tatusia wożącego dzieci na szkółke niedzielną...
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Pon, 03.04.2006, 21:04 |
|
 |
|
aston
|
pardon napisał(a): jetta to dobry wĂłz dla tatusia woĹĽÄ…cego dzieci na szkółke niedzielnÄ…...
dlatego wybieram Jettę, bo nikomu nawet nie przejdzie przez myśl, co ma pod maską:D
|
| Pon, 03.04.2006, 21:10 |
|
 |
|
Wilu
|
Ta Jetta wygląda wręcz obleśnie, głos na Octavię ponieważ:
Seth napisał(a): jest Ĺ‚adniejsz,a nieco lepiej wyposaĹĽona

_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Pon, 03.04.2006, 21:18 |
|
 |
|
sAYo
Samochód: Skoda Octavia
|
Zdecydowanie Octavia bo wyglÄ…da jak sportowa wersja rodzinnego sedana a jakaĹ› "pipidĂłwa" z mocnym silnikiem.
_________________ Mac is back
|
| Pon, 03.04.2006, 22:05 |
|
 |
|
dave761
|
Mimo że ma gorsze osiągi i więcej pali to VW bo Octavia 2 po prostu nie wygląda emeryt wagon na maxa.
_________________ TDI Engines are for senior citizens
http://www.euromelee.com
|
| Pon, 03.04.2006, 22:06 |
|
 |
|
dexterek
|
nie lubie takich pochyłych przodów jak w jettcie, skoda ma idealnie proporcje dlatego głos na nia 
_________________ Don't drink and drive, smoke and fly...
|
| Pon, 03.04.2006, 23:13 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
Wilu napisał(a): Ta Jetta wyglÄ…da wrÄ™cz obleĹ›nie, gĹ‚os na OctaviÄ™ poniewaĹĽ: Seth napisał(a): jest Ĺ‚adniejsz,a nieco lepiej wyposaĹĽona 
Nie pozostaje mi nic innego tylko sie z Wami zgodzić 
|
| Wto, 04.04.2006, 9:32 |
|
 |
|
Cichy Asasyn
|
Zgadzam się z prawie wszystkimi, Octawia jest ładniejsza, lepiej wyposażona etc.
Jetta jest obleśna, ale jeden plus się jej należy:
niczym się nie wyróżnia spośród innych jett'
Ale głos i tak oddaje na octawie, bo i tak nożna zderzaki zmienić na seryjne, spoiler usunąć...
Po prostu lubie cichociemne samochody 
_________________ Primusville
|
| Wto, 04.04.2006, 11:33 |
|
 |
|
kubeu
|
a jaka jest trzecia odpowiedź?  ktoś już powiedział, że oba wyglądają jak emeryt-wagon...
|
| Wto, 04.04.2006, 12:53 |
|
 |
|
Tyomaj
|
Skoda, za bardziej sportowy charakterek 
|
| Wto, 04.04.2006, 14:31 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
nic oba nie są warte pieniędzy jakich chce za te auta grupa VAG w szczególności Skoda jest droga, w końcu to tylko Skoda
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Wto, 04.04.2006, 15:18 |
|
 |
|
Mason
|
Skodzina jako siostra cioteczna będzie lepszym wyborem niż jetta. Ave skoda
_________________ STOP "Leśnym skrzatom"
|
| Wto, 04.04.2006, 18:05 |
|
 |
|
Ital_X
|
Skoda !! Chociaż Jett'cie nic nie brakuję to przy Octavi wygląda strasznie poważnie. Poza tym Skody zawsze mi się podobały 
_________________ Tak rodzi się Miłość
Polski Fiat 127p 74'
ForzaItalia
|
| Wto, 04.04.2006, 18:21 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
Lokalny pojedynek w koncernie VW,z którego moim zdaniem zwycięsko wychodzi Skoda.Jednak Skoda,bowiem jest znacznie droższa od i tak drogiej Jetty.Mimo wszystko jakoś bardziej do mnie przemawia,sprawia wrażenie większego i bardziej rodzinnego samochodu,a do tego jeszcze ma porządny silnik,identyczny z tym w VW.A Jetta to typowy trójbryłowy Golf.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
|
| Wto, 04.04.2006, 21:07 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
widać niechęć do VW po tej ankiecie, jak było porównanie Punto z Polo to każdy krzyczał (ja też) że Polo jest koszmarnie drogie, tutaj Skoda która z zasady jest niżej pozycjonowana od VW jest sporo droższa mając ten sam silnik i trochę bogatsze wyposażenie, wiem że Octavia RS to auto o bardziej sportowym wizerunku ale czy naprawdę za parę spojlerów musimy płacić aż tyle, Golf GTi jest nadal tańszy (choc ma luki w wyposażeniu) wybieram jednak Jette, bo dostaje Niemieckie auto a nie czeskie 
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Wto, 04.04.2006, 21:55 |
|
 |
|
Rules
|
wybiore Octavie, bo ten samochód powstał takim jaki jest, a nie jak Jetta przez przyklejenie bagażnika.
|
| Wto, 04.04.2006, 22:14 |
|
|