|
|
Obecny czas: Sob, 02.05.2026, 6:58
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Ferrari F430 Spider vs Lamborghini Gallardo Spyder
|
Ferrari F430 Spider vs Lamborghini Gallardo Spyder
| Autor |
Wiadomość |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
wybrałbym oba.. ale skoro muszę jeden.... nie wybiore nic bo będzie mi szkoda ze drugiego też nie wziąłem....
ale do rzeczy.... wybieram ferrari... don't ask my why
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Wto, 28.03.2006, 20:33 |
|
 |
|
Neken
|
Trudny wybór, oba mocne oba piękne oba drogie! Wybieram Lambo gdyż bardziej mi pasuje jego design 
_________________ Ab alio exspectes, alteri quod feceris !
|
| Wto, 28.03.2006, 21:13 |
|
 |
|
Wilu
|
Mimo że Ferrari się stacza to mam nadzieje że się szybko otrząśnie  dlatego głos na F430 za ... miłośc do marki 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Wto, 28.03.2006, 21:21 |
|
 |
|
Chicken
|
Cały czas zmieniam zdanie, czasem stoję po stronie Lambo, chwilę pozniej bardziej odpowiada mi Ferrari.
W Ferrarce nie podoba mi się tylko tył. Reszta jest wręcz idealna, doskonała. Auto świetnie prezentuje się wtym kolorze. Felgi na których stoi auto są piękne. Przyjemnie patrzy się na F430 z góry  , ahh ten silnik, wygląda rewelacyjnie. Powiem ze ten model jest udany, podoba mi sie np zdecydowanie bardziej niz nudne 360, nudne tylko w wersji Modena, bo do Sipdera i CS'ki nic nie mam
Lamborghini ... szczerze ? powolutku ten model przestaje mi się podobac, oczywiscie zwykła wersja, Spider jest wspaniały. Felgi zdecydowanie ciekawsze od tych w Ferrari, piękny wzór no i ten kolor. Auto pięknie prezentuje się w tych kolorach, bez dachu ... Piękny samochód - naprawdę
Wybieram Ferrari ... muszę dodac ze nie było łatwo  , F430 w moich oczach jest minimalnie lepsze od Gallardo 
_________________ http://www.wagaciezka.com
Pozdrawiam
|
| Wto, 28.03.2006, 21:41 |
|
 |
|
Bartek
|
Wybór pada na Ferrari bo Gallardo Spyder jakoś do mnie nie przemawia, i jak dla mnie styliści się trochę nie popisali.
_________________ Moje zdjęcia
http://bl.rdnet.waw.pl UPDATE -> Alfa Romeo 147 GTA
http://bartli.deviantart.com
|
| Wto, 28.03.2006, 21:46 |
|
 |
|
dave761
|
Zdecydowanie Ferrari  ja nie trawie tego Lambo i nic tego nie zmieni więc wybór był piekielnie prosty 
_________________ TDI Engines are for senior citizens
http://www.euromelee.com
|
| Śro, 29.03.2006, 5:57 |
|
 |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
Dla prawdziwego kierowcy f430, dla playboya bez umiejetnosci gallardo. Kontrastuje tu tylny naped dzikosc i perfekcyjnosc(ferrari) z 4*4, nieodłaczalnym esp i dalekim od ideału podwoziem(lambo - złudne aspiarcje do supercara). F430 to płynne ładne linie a gallardo klockowata ciosana figurka. Do tego te beznadziejne zegary  Wybieram ferrari.
|
| Śro, 29.03.2006, 8:22 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
Chyba taki wybór bedzie sprawiedliwy a w głosowaniu bede strzelał 
|
| Śro, 29.03.2006, 9:53 |
|
 |
|
-=Sadek=-
|
Gallardo, za sprawą Most Wanted mi sie opatrzyło, dla tego wole Ferrari
Ale oczywiście w czerwonym kolorku 
_________________ ^^
Ostatnio edytowany przez -=Sadek=-, Śro, 29.03.2006, 13:14, edytowano w sumie 1 raz
|
| Śro, 29.03.2006, 10:01 |
|
 |
|
STS
|
-=Sadek=- napisał(a): Gallardo, za sprawÄ… Most Wansted mi sie opatrzyĹ‚o, dla tego wole Ferrari Ale oczywiĹ›cie w czerwonym kolorku  o boze..w nfs dostaje takiego kopa ze glowa boli i ten ryk V10 BRUM BRUM
ale do rzeczy...wole lambo,za stylistyke
a ferry lepiej ryczy
ale i tak wole lambo
|
| Śro, 29.03.2006, 12:55 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Robak napisał(a): Dla prawdziwego kierowcy f430, dla playboya bez umiejetnosci gallardo. Kontrastuje tu tylny naped dzikosc i perfekcyjnosc(ferrari) z 4*4, nieodĹ‚aczalnym esp i dalekim od ideaĹ‚u podwoziem(lambo - zĹ‚udne aspiarcje do supercara). F430 to pĹ‚ynne Ĺ‚adne linie a gallardo klockowata ciosana figurka. Do tego te beznadziejne zegary Wybieram ferrari.
ponoć ferrari się tak łatwo prowadzi (dzięki całej masie elektronik) że nawe gwiadki typu Paris Hilton (ponoc ma to auto) z nim sobie bez problemu poradzi
wybieram Lambo, co prawda nie jest one jakie wystrzałowe, ale po prostu ferrari mi się kompletnie nie podoba, jest dla mnie zbyt zabawkowe z wygladu, te wlot, lampki, nic mi się w nim nie podoba. Choć na tle innych aktualnych Ferrari wyglada całkiem dobrze 
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Śro, 29.03.2006, 15:46 |
|
 |
|
stan1906
Samochód: F02 750Li/Panamera T
|
Cięzki wybór.Oba świetne i drogie.U mnie zadecydował wygląd.Dalem na F430 bo Gallardo w wersji Spyder jest......nie jest tak ladne jak w zwykłej.
_________________ Polakom gratulujemy Wisły Kraków
Aston Martin Lagonda Limited & Top Gear
|
| Śro, 29.03.2006, 16:22 |
|
 |
|
bams
|
naprawdÄ™ trudny wybĂłr ale po wszystkich za i przeciw wybieram galardo
_________________ Sen zimowy. Nie budzić niedzwiadka.
|
| Śro, 29.03.2006, 16:35 |
|
 |
|
Robak
|
johny napisał(a): Robak napisał(a): Dla prawdziwego kierowcy f430, dla playboya bez umiejetnosci gallardo. Kontrastuje tu tylny naped dzikosc i perfekcyjnosc(ferrari) z 4*4, nieodĹ‚aczalnym esp i dalekim od ideaĹ‚u podwoziem(lambo - zĹ‚udne aspiarcje do supercara). F430 to pĹ‚ynne Ĺ‚adne linie a gallardo klockowata ciosana figurka. Do tego te beznadziejne zegary Wybieram ferrari. ponoć ferrari siÄ™ tak Ĺ‚atwo prowadzi (dziÄ™ki caĹ‚ej masie elektronik) ĹĽe nawe gwiadki typu Paris Hilton (ponoc ma to auto) z nim sobie bez problemu poradzi wybieram Lambo, co prawda nie jest one jakie wystrzaĹ‚owe, ale po prostu ferrari mi siÄ™ kompletnie nie podoba, jest dla mnie zbyt zabawkowe z wygladu, te wlot, lampki, nic mi siÄ™ w nim nie podoba. Choć na tle innych aktualnych Ferrari wyglada caĹ‚kiem dobrze 
... ten pustak ma SLR, ma kase i jezdzi czym chce. Watpie czy ma f430. Owszem prowadzi sie Ĺ‚atwo ale mozna wszystko wyĹ‚aczyc i wtedy jest sie zdanym na wĹ‚asne umiejetnosci a podwozie jest tak idealnie zestrojone... Natomiast w gallardo elktronika jest NIEODĹACZALNA. Esp ma opcje tylko uspienia wiec gdy rozkrecisz za mocno zabawe elektronika ci ja zabije. Wszyscy sie smieja z mercow ze maja takie esp a tu prosze w gallardo jest tak samo. Dla mnie te auto to kawaĹ‚ gowna przez G(wielkie). Supercar dla mieczakow.
|
| Śro, 29.03.2006, 20:34 |
|
 |
|
SMOK
Samochód: Fiat Bravo 1.8 GT
|
Jeremy Clarkson powiedzial o tym Ferrari tak : " it`s the best car ever made"!!!! Cytat z Wysokich Obrotow nr.1 luty 2006. Wierze mu w tym wypadku. Natomiast to co jak pisal Robak o ESP w Lambo dysklasyfikuje to auto w tej klasie pojazdow!!!! W ten sposob temu slynnemu bykowi ucieli jaja!!!!  Ale ja sie nie martwie bo przez F430 wogole nie zauwazylem Gallardo  Wybralbym Ferrari bez chwili zawachania. Lambo ma nieodlaczalne ESP czyli nadaje sie tylko na wyjazdy do supermarketu...
|
| Śro, 29.03.2006, 21:09 |
|
 |
|
jaromir
|
Hmmm. Chyba jestem jakiś nienormalny ale jakoś nie podobają mi się te samochody w wersji z otwartym dachem .  Nie wiem dlaczego tak jest ale nie podobają mi się i koniec. A tak na marginesie wybrałem Lambo chociaż jego przewaga jest minimalna. Szalę zwycięstwa przechyliły zegary, które bardziej mi sie podobają w tym aucie. Ostatnio zegary to moje takie małe zboczenie i na pierwszym (no może na drugim) miejscu patrząc na samochód mój wzrok kieruje na ten właśnie element. 
|
| Śro, 29.03.2006, 21:19 |
|
 |
|
Dee
|
Po dłuzszym zastanowieniu jednak Gallardo, ale wyłącznie za fenomenalne wnętrze, felgi i ładniejszą gębę.
Nie wiem jak wy, ale ja chyba zaczynam przekonywać się do F430.... 
|
| Śro, 29.03.2006, 22:17 |
|
 |
|
12cylindrow
Samochód: GM forever, VAG !
|
STS napisał(a): i ten ryk V10 BRUM BRUM
ja tam wole V12  ...
.. a wybieram Ferrrrrrrrrarri 
_________________ 12 cylindrów :> zaprasza ma narty do ustronia i wisly - zobacz! www.narty-ustron.pl | Orkiestra na wesele
99-02 - CC 900 spojler badlook 02-04 - uno fire stock 06-09 - calibra 2.0 tuning - gleba, lex, spojlery 10- astra G - badlook lexlook tuning ryfel
|
| Śro, 29.03.2006, 22:25 |
|
 |
|
Szefo
|
Dee napisał(a): Nie wiem jak wy, ale ja chyba zaczynam przekonywać siÄ™ do F430....
my nie, to było Gówn*m (jak ktoś napisal przez wielkie G  ), jest i będzie.
_________________ Rezerwista
|
| Śro, 29.03.2006, 22:25 |
|
 |
|
Robak
|
Szefo napisał(a): Dee napisał(a): Nie wiem jak wy, ale ja chyba zaczynam przekonywać siÄ™ do F430.... my nie, to byĹ‚o GĂłwn*m (jak ktoĹ› napisal przez wielkie G  ), jest i bÄ™dzie.
Dlaczego  ?
|
| Śro, 29.03.2006, 22:31 |
|
|