|
|
Obecny czas: Pią, 24.04.2026, 8:18
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 17 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Mac_Abra
|
 Alfa Romeo Canguro
 rok produkcji 1964 silnik DOHC 8 zaworowy  pojemność 1.6 skrzynia 5-biegowa naped RWD szkoda ze dziś robi sie same plastikowe auta źródło: http://www.ultimatecarpage.com
|
| Śro, 22.03.2006, 9:53 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
niezły... ładnie wpasowane szyby... taka jednolita bryła...
... wspaniały wóz ... nie to co dzisiejsze roboty kuchenne
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Śro, 22.03.2006, 10:16 |
|
 |
|
Mac_Abra
|
Na początku lat 60-ych marka Alfa Romeo cieszyła się reputacją jednego z najlepszych producentów na świecie. Nic więc dziwnego, że Bertone, również przeżywający doskonały okres swej działalności z chęcią projektował nowe karoserie dla tej marki. Można uznać Canguro za wykonaną przez Bertone etiudę stylistyczną, utrzymaną w bardzo nowoczesnym duchu i w warunkach całkowitej niezależności od warunków stawianych przez fabrykę. Ze swą niezwykle gładką, pociągłą linią, pofalowaną niczym sinusoida, szybami wklejanymi w karoserię, perfekcyjnie wtopionymi w ukształtowanie blach, Canguro przyciąga uwagę równowagą form i intryguje kilkoma zupełnie nowymi rozwiązaniami stylistycznymi, które nawet dzisiaj pozostają atrakcyjne i aktualne. Alfa Romeo Canguro jest jednym z czołowych przykładów wielkiej, włoskiej szkoły designu samochodowego, która w latach 60-tych przeżywała swój największy rozkwit. Tak pięknie dopracowane aerodynamicznie auta projektowali tylko Bertone i Pininfarina.
cudo 
_________________ "mój samochód powstał dawno temu, gdy reklama zachwalała przyśpieszenie i pęd, wolność dalekich podróży, a nie schowki, uchwyty, oszczędność paliwa i ładowność bagażnika..."
|
| Śro, 22.03.2006, 12:15 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
... amen ....
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Śro, 22.03.2006, 12:17 |
|
 |
|
WaSyL__
|
śliczna jest.......mam gdzieś jej duże fotki ...jak znajde to wrzuce
jedyne do czego mogę się doczepić to nazwa...
poza tym brak słów by opisac jej piekno... poezja 
_________________ IN ITALY NO ONE GROWS UP WANTING TO BE A TRAIN DRIVER
|
| Śro, 22.03.2006, 13:01 |
|
 |
|
Ital_X
|
Piękne kształty, można się zakochać 
_________________ Tak rodzi się Miłość
Polski Fiat 127p 74'
ForzaItalia
|
| Śro, 22.03.2006, 13:05 |
|
 |
|
WaSyL__
|
Ostatnio edytowany przez WaSyL__, Śro, 22.03.2006, 13:14, edytowano w sumie 1 raz
|
| Śro, 22.03.2006, 13:06 |
|
 |
|
Mac_Abra
|
WaSyL__ napisał(a): Ĺ›liczna jest.......mam gdzieĹ› jej duĹĽe fotki ...jak znajde to wrzuce jedyne do czego mogÄ™ siÄ™ doczepić to nazwa... poza tym brak słów by opisac jej piekno... poezja  tu jest link do tapet: http://www.ultimatecarpage.com/frame.ph ... arnum=2407
_________________ "mój samochód powstał dawno temu, gdy reklama zachwalała przyśpieszenie i pęd, wolność dalekich podróży, a nie schowki, uchwyty, oszczędność paliwa i ładowność bagażnika..."
|
| Śro, 22.03.2006, 13:11 |
|
 |
|
Wilu
|
Całkiem ładne to auto tylko IMO za dużego ma garba z tyłu 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Śro, 22.03.2006, 13:57 |
|
 |
|
12cylindrow
Samochód: GM forever, VAG !
|
klasyczny sportowy pojazd z dobrych dla AR czasĂłw
|
| Śro, 22.03.2006, 14:25 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
Mac_Abra napisał(a): silnik DOHC 8 zaworowy
i co się dziwić... sierra DOHC też ma DOHCa 8v
a sam samochód mi się wybitnie podoba, aczkolwiek mógłby miec coś ciekawszego z tyłu zrobione 
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Śro, 22.03.2006, 14:28 |
|
 |
|
Rules
|
jest wspaniały, piekny samochód i to chyba wystarczy, bo nie wiem co jeszcze można napisac o takim samochodzie poprostu bardzo mi sie podoba.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Śro, 22.03.2006, 18:47 |
|
 |
|
Neken
|
Rules napisał(a): jest wspaniaĹ‚y, piekny samochĂłd i to chyba wystarczy, bo nie wiem co jeszcze moĹĽna napisac o takim samochodzie poprostu bardzo mi sie podoba.
zgadzam siÄ™
PS. jego przednie lampy przywodzą mi na myśl oczy rekina 
_________________ Ab alio exspectes, alteri quod feceris !
|
| Śro, 22.03.2006, 20:11 |
|
 |
|
kulikowski
|
 Re: 1964 ALFA Romeo Canguro
FILM:http://www.youtube.com/watch?v=dx3AjwNBOHkSilnik: rzędowy, 4-cylindrowy, 2 zawory na cylinder, DOHC, chłodzony cieczą, umieszczony z przodu Pojemność skokowa: 1570 ccm Średnica cylindra: 78,0 mm Skok tłoka: 82,0 mm Stopień sprężania: 10,4:1 Moc maksymalna: 125 kW (170 KM) przy 7500 obr/min Skrzynia biegów: 5-biegowa manualna Napęd: tylny Hamulce: tarczowe na 4 koła Długość: 3673 mm Szerokość: 1563 mm Wysokość: 1060 mm Rozstaw osi: 2200 mm Rozstaw kół przednich: 1300 mm Rozstaw kół tylnych: 1300 mm Masa własna: 650 kg Prędkość maksymalna: 241 km/h (C) Carfolio.com Conceptcarz.com Supercars.net Histomobile.com Pasionslot.mforos.com Carblueprints.info Flickr.com Youtube.com
_________________ no i jest! Solidarni z Ukrainą
|
| Nie, 17.07.2011, 23:25 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
 Re: AR Canguro
1.6 i 170 KM bez turbo, świetny wynik nawet jak na dzisiejsze realia.
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Czw, 28.07.2011, 14:55 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
 Re: AR Canguro
Fajnie musiało się prowadzic przy tak niskiej masie. Świetny design.
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Czw, 28.07.2011, 15:15 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
 Re: Alfa Romeo Canguro
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram