Obecny czas: Pon, 20.04.2026, 8:43

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
CC 700 Aisan- brak mocy 
Autor Wiadomość

Post CC 700 Aisan- brak mocy
Witam.
Mam problem z moim cieniaskiem. A mianowicie jego max prędkość to 80km/h. Rozpędzam się przez kilka minut do tej prędkości. Przebieg to 120 tys.. Co może być przyczyną powyższych objawów :)
P.S.
Pompa paliwa nowa
sprzęgło nowe
filtry nowe
odpala za pierwszym razem nawet przy ujemnych temperaturach
dławi na ssaniu po przejechaniu 100 metrów.

Pozdrawiam

Wto, 07.03.2006, 18:36
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ode mnie
Masz źle ustawiony gaźnik. Aisany często lubią się nieodpowiednio ustawiać tak że trudno wyciągnąć 80km/h. Znajomego cc też na to cierpiał.

Wto, 07.03.2006, 18:46

Samochód: 2xVW, Fiat, Renault
Ja tez stawiam na gaznik. Po zmianie pompki mogło sie zmienić cisnienie paliwa(stara mogła byś juz słaba) i moze mieszanka jest nieodpowiednia.

Wto, 07.03.2006, 20:04

Miejscowość: warszawa
jak jest to cc z końca serii z katalizatorem to trzeba sprawdzić przewody podciśnień jak niesą pżetarte (co cięrzko zlokalizować) to trzeba pojechać do dobrego gażnikowca ten model jest bardzo skomplikowany więc odradzam prubować samemu coć zrobić.

Wto, 07.03.2006, 20:23

Na wolnych obrotach chodzi ok. Jak dam gaz do dechy na "luzie" samochód wskakuje na takie obroty jak mniejwięcej powinien. Czy to dalej może być gaźnik? Jeżeli tak to co mniejwięej trzeba tam wyregulować. NIeznam w Bydgoszczy żadnego dobrego od Aisana.

Wto, 07.03.2006, 20:49
Awatar użytkownika

Napisz jeszcze czy autko kopci. Sprawdź świece czy są zakopcone jeśli są to na bank coś z mieszanką paliwa.

Wto, 07.03.2006, 23:29

Śro, 08.03.2006, 8:45
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zgierz
Od urodzenia wiedziałem ze 700 trzeba omijać z daleka :mryellow:
Na codzień mam do czyniena z 900 przebieg 120 tyś i zadnej awari :D

Pon, 20.03.2006, 21:30
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podróż umiera w momencie dotarcia do celu
Samochód: służbowy
jak masz katalizator to może po prostu przyszedł ten czas aby go "wymienić" :wink: też nie będzie miał siły jeżeli kat ci się przytkał

Najpierw sprawdź tu http://www.google.pl a potem zawracaj d**ę
161DT300; 161OD300; 161ETZ300

Wto, 21.03.2006, 0:05
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

Polski Fiat 127p 74'

ForzaItalia

Wto, 21.03.2006, 0:12
Awatar użytkownika

To nie był kaprys Fiata żeby zmienić poczciwego webera na skomplikowanego Aisana tylko takie były przepisy o ochronie środowiska. Gaźnik weber nie był w stanie obsłużyć sondy lambda i dobierać sobie odpowiedniej mieszanki. CC z Aisanem ma kata i sonde lambda.

Wto, 21.03.2006, 11:01
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: ignorant motoryzacji
Samochód: hiszpański szajs
To nie był kaprys Fiata żeby zmienić poczciwego webera na skomplikowanego Aisana

i to był bład... trzeba było od razu przejść na wtrysk...
mam pytanie ... sejas 900 tez jest na aisanie czy jak ?

Wto, 21.03.2006, 11:53
Awatar użytkownika

Sc 900 jest na wtrysku. JuĹĽ normalnie pompa paliwa w baku i wtrysk.

Wto, 21.03.2006, 13:39
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: ignorant motoryzacji
Samochód: hiszpański szajs
Sc 900 jest na wtrysku. JuĹĽ normalnie pompa paliwa w baku i wtrysk.

to nie wiem czemu ciotka narzeka że to jeździ jakby nie chciało...

Wto, 21.03.2006, 13:42
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podróż umiera w momencie dotarcia do celu
Samochód: służbowy
to nie wiem czemu ciotka narzeka że to jeździ jakby nie chciało...

bo ten typ tak po prostu ma

Najpierw sprawdź tu http://www.google.pl a potem zawracaj d**ę
161DT300; 161OD300; 161ETZ300

Wto, 21.03.2006, 18:32

Miejscowość: tychy
nie wiem czy rozwiązałeś już swój problem więc pisze miałem też tak ostatnio szlag mnie trafiał bo nie wiedziałem co się dzieje żaden mechanik nie dawał juz szans na to że moja 700 bedzie jeszcze jeździła wyszukiwali coraz to nowsze awarie rzeczy które są zepsute doszło do tego że aby wszystko było oki musiałbym wpakować w niego jakieś 3000 tyś zł zaczołem więc w nim sam gżebać okazało się że te wszystkie wężyki z układu ciśnienia są już do wymiany kupiłem wymieniłem i teraz dalej śmigambez problemów jeździ takl jak mu pisała fabryka a nawet leiej

Sob, 01.04.2006, 6:34

Post Re: CC 700 Aisan- brak mocy
Witam.
Mam ten sam problem juz od dluzeszego czasu z moim cc. Rozpędzam się przez kilka minut do prędkości rzedu 60km.Na wolnych obrotach chodzi swietnie nie ma mocy na wyzszych.Przebieg to 140 tys. 1997rok Co może być przyczyną powyższych objawów????????mechanicy rozkladaja rece na ten przypadek:(napisze moze co juz wymienilem:
GAĹąNIK Z AISANA NA FOS-to miala byc ta usterka po diagnozie mechanikow a teraz mam gaznik na sprzedaz,jak by ktos chcial to pisac.Dla jasnosci sprawdzalem pare gaznikow bo twierdzili ze zakupiony tez jest nie sprawny.
POMPA PALIWA
SWIECE,KABLE,MODULY OGOLNIE CALA ELEKTRYKE Z PRZODU
WYKRECONY BYL KATALIZATOR
WYMIENILEM NAWET ROZRZAD GDY BYL SPRAWDZANY WALEK ROZRZADU CZY NIE JEST WYTARTY
CISNIENIE W GARKACH 10,5 W KAZDYM CISNIENIE OLEJU ROWNIEZ O.K
Mechanicy juz nawet nie chca zagladac jak opisuje im co tam bylo wymienione wycofuja sie odrazu twierdzac ze nie lubia poprawiac po kims:(
Znajomy zasugerowal mi ze mozliwe ze jest woda w ukladzie paliwowym dolalem paliwa ale bez zmian CZY TO MOZE BYC WODA JAK TO SPRAWDZIC I JAKIE SA WTEDY OBJAWY??? bo ja juz nie mam sil na to glĂł... !!!
jak mi sie przypomni co tam jeszcze wymienilem to dopisze.
Dodam jeszcze ze usterka nastapila nagle samochod stal pare dni naprawiany byl rozrusznik a potem juz nie chodzil normalnie
PROSZE O JAKIES WSKAZOWKI JEZELI KTOS JESZCZE OGLADA TA STRONKE
maila hprzemo@o2.pl

Wto, 08.07.2008, 0:08
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ]