|
|
Obecny czas: Czw, 18.06.2026, 16:29
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Mercedes-Benz SLK/SLK 55 AMG [R171]
| Autor |
Wiadomość |
|
Wilu
|
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Pią, 10.03.2006, 22:49 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
nie powiem że nie czekałem na fotki z otwartym dachem
no i te endżajny ... biturbo triturbo .... niedługo pewnie będzie quatroturbo.... 
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Sob, 11.03.2006, 0:57 |
|
 |
|
Maciek Czerwonka
|
zmniejszony slr cabriolet ale nawet niezły
_________________ --Maybach king of luxsus-- Nissan Rulez
|
| Sob, 11.03.2006, 11:59 |
|
 |
|
Wielblad
|
_________________ собаке где деньги?
|
| Sob, 11.03.2006, 14:03 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
naprawd świetnie wygląda a te silniki to kosmos w tym aucie 
|
| Sob, 11.03.2006, 15:56 |
|
 |
|
Mason
|
Stylistyka niebanalna sportowo-agresywna z nutą luksusu. Silnik w komorze silnikowej wielki ze z chęcią włozył bym go do jelcza kuzyna. Ale myśle ze cena samochodu będzie oscylować w granicach 370 tys. zł. 
_________________ STOP "Leśnym skrzatom"
|
| Sob, 11.03.2006, 20:51 |
|
 |
|
Wielblad
|
Mason napisał(a): Silnik w komorze silnikowej wielki
Nic nie mowiac w SLK niedlugo bedzie jeszcze wiekszy silnik do wyboru 
_________________ собаке где деньги?
|
| Sob, 11.03.2006, 21:04 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
Co można napisać o Mercedesie.O nim już zostało napisane wszystko.Co klasa to kolejny ciekawy i ładny samochód.Jedyne ale to silniki.To już nie są te niezawodne jednostki co kiedyś,co głównie uwidacznia się w Formule 1.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
|
| Pon, 13.03.2006, 21:43 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Jacobser napisał(a): Jedyne ale to silniki.To juĹĽ nie sÄ… te niezawodne jednostki co kiedyĹ›,co głównie uwidacznia siÄ™ w Formule 1.
Jednostki w osobowych Mercedasach z jednostkami w bolidach McLarena nie mają raczej wiele wspólnego  W Bahrajnie nic się nie popsuło  a w kwalifikacjach tylko spojler odpadł 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Pon, 13.03.2006, 21:48 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
kociak102 napisał(a): Cytuj: a corsa alle super-potenze continua e la novità più recente viene ancora una volta da Mercedes, o meglio, da AMG, il suo reparto specializzato nel trasformare eleganti berline e spider alla moda in autentici razzi terra-terra. E se la parola "razzo" vi sembra un tantino eccessiva, sappiate che non contenti dei 360 CV sprigionati dal V8 di 5.5 litri della SLK 55 AMG i tecnici tedeschi si sono rimboccati le mani per ottenere ulteriori 40 CV, per un totale di 400 (!), mentre la coppia massima è salita a 520 Nm.
Come se non bastasse, il potenziamento del motore è andato di pari passo con una drastica cura dimagrante che ridotto di ben 45 chili il peso rispetto alla precedente SLK 55 AMG, per un totale sulla bilancia di soli 1.495 kg. Il merito va soprattutto all'eliminazione del tetto in metallo e del relativo meccanismo di chiusura, rimpiazzato da un meno pratico ma più leggero hardtop in fibra di carbonio, a testimonianza del fatto che questa è davvero una Mercedes "estrema".
Il risultato, come è facile immaginare, è assolutamente esplosivo, con un tempo di accelerazione da 0 a 100 km/h di soli 4,5 secondi (4 decimi in meno rispetto alla precedente SLK 55 AMG). Se poi la strada lo consente, siete liberi di continuare a tenere premuto il piede sull'acceleratore: in questo caso toccherete i 200 km/h in soli 17,5 secondi.
Insomma, con l'aiuto fondamentale di AMG Mercedes ha realizzato l'ennesimo sogno a quattro ruote, il cui unico difetto sta forse nel prezzo di poco superiore ai 107 mila euro. Quanto fa male risvegliarsi dai sogni...
  (c)http://www.racewaynews.net/
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pią, 09.06.2006, 18:05 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Sory, ale... kociak102 czy Ty jesteś pop**rdolony  Może zacznij dawać informacje po Chińsku, jeszcze więcej osób ją zrozumie  Nie umiesz poszukać czegoś po ang, przetłumaczyć i napisać od siebie kilka słów? Za trudne? Co za dziecko wojny
===========
Link do artykułu na aG i tapetki:
(C) DC
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Pią, 09.06.2006, 19:33 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Mason napisał(a): Silnik w komorze silnikowej wielki ze z chÄ™ciÄ… wĹ‚ozyĹ‚ bym go do jelcza kuzyna
Nie mam pytań, Mason. A autko samo w sobie jest naprawdę zajebiste 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Pią, 09.06.2006, 21:57 |
|
 |
|
Wilu
|
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Nie, 23.07.2006, 12:25 |
|
 |
|
M - Power
|
Ogólnie bardzo dobry, ale na tym zdjęciu wygląda śmiesznie:

|
| Nie, 23.07.2006, 16:56 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Pią, 28.07.2006, 14:55 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
100 tys euro za takÄ… zabaweczkÄ™ to jednak duĹĽo za duĹĽo
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pią, 28.07.2006, 17:51 |
|
 |
|
slawek
|
Ja myślę podobnie. Za tę kwotę można wyrwać naprawdę niezłe auto, niekoniecznie to. 
_________________ " The Green Hell "
Każdego dnia liczba osób mogących pocałować mnie w dupę powiększa się...
|
| Pią, 28.07.2006, 18:10 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Nie podobają mi się te carbonowe dodatki na zewnątrz. Nie wierze, że aż tak wpływają na obniżenie masy że jest to udczuwalne w normalnej jeździe. Dla mnie to jedynie przykład efekciarstwa ze strony mercedesa. Więc jeżeli bym się zdecydował na zakup tego auta wybrałbym go w czarnym kolorze, zeby aż tak bardzie się one nie rzucały w oczy. Poza tym i tak wielkie V8 i 360 KM w takiej zabaweczce to było dużo a tu jeszcze 40 dorzucili. Wg mnie zdecydowanie rozsądniejszą propozycję jest wersja 350 - 272 KM to aż nadto, a dodatkowo jest zdecydowanie tańszy.
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Pią, 28.07.2006, 19:50 |
|
 |
|
Rules
|
hm ja myśle ze tu nie chodzi o to czy wystarczy, czy nie, ale ze sie ma taka bryke, która ma tyle koni, czyli zwyczajny szpan, tak jak te karbonowe elementy.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Pią, 28.07.2006, 21:43 |
|
 |
|
greq19
|
idealne auto ale mnie takie ideały już nie rajcują
_________________ http://change.menelgame.pl/change_please/8034407/
|
| Pią, 28.07.2006, 22:04 |
|