|
|
Obecny czas: Pon, 20.04.2026, 1:20
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Ceramizery , jaza bez oleju.
| Autor |
Wiadomość |
|
enduro
|
|
| Pią, 10.02.2006, 10:41 |
|
 |
|
krzys124
|
Dalej jednak nie wykazałs co jest głupotą !
natomias sugerujesz o mojej głupocie , co juz jest (ublizanie ) regulaminowo zakazane
I dlaczego mnie nazywasz cwaniakiem ? dlatego ze chce sobie poeksperymentować ?
inni robią tuningi , wtłaczajac to mnustwo kasy i tu jest dobrze , zas mnie sie zwie cwaniakiem ?? coś tu nie chalo
|
| Pią, 10.02.2006, 10:57 |
|
 |
|
enduro
|
krzys124 napisał(a): Dalej jednak nie wykazaĹ‚s co jest gĹ‚upotÄ…! I dlaczego mnie nazywasz cwaniakiem ?
o tym to możemy porozmawiać na prv,lub w dziale OFF,bo tam jest na to miejsce...chociaż jeśli do tej pory nie zauważyłeś co jest"nie chalo"to raczej nie widzę szans,oraz sensu kontynuacji tej rozmowy....
|
| Pią, 10.02.2006, 11:15 |
|
 |
|
krzys124
|
a ja mysle ze nie masz argumentów i dlatego , dyskusja toczyła sie tu , nie na priv , i tu nalezy dać odpowiedz !
_________________ mercedes CLK 320 .Opel omega 2.0 DTH to było teraz BMW 320 D
|
| Pią, 10.02.2006, 11:17 |
|
 |
|
***Qba***
|
Moze ktoś lepiej wypowie sie na temat ceramizerow, a nie kłocicie sie.
_________________ Lancia Thema
|
| Pią, 10.02.2006, 11:35 |
|
 |
|
CoX
|
***Qba*** napisał(a): Moze ktoĹ› lepiej wypowie sie na temat ceramizerow, a nie kĹ‚ocicie sie.
Więc tak, nie używałem(bo nie muszę ani nie robię głupich eksmerymentów) ale dużo o tym czytałem. Na pewno w jakimś stopniu wycisza to silnik i sprawia że silnik pracuje lepiej. Jeśli masz zarżnięty silnik i nie myślisz o sprzedaży auta to tylko remont silnika faktycznie pomoże. Możesz w pewnym sensie odwlec remont silnika na jakiś czas. Te środki przeważnie używane są przez włascicieli dobitych aut które jeszcze pamiętają czasy komuny i przez cwaniaków na giełdach który cofnie licznik o 150 tys wymyje silnik zaleje go ceramizerem woła że auto idealne. Po pierwszej wymianie oleju wszystko wychodzi. No i nie polecam stosowania środków zawierających teflon, bo po takim czymś to za remont silnika zapłacisz duuużo więcej.
|
| Pią, 10.02.2006, 14:36 |
|
 |
|
Tomasz
Administrator
Samochód: Rover 75 V6
|
krzys124 napisał(a): Nie moja wina , ze Wy nazywacie moje eksperymenty gĹ‚upimi , dla mnie nie sa gĹ‚upie , tak samo mozna by powiedziec o kims ( idac waszym tokiem rozumowania) , kto kupuje do swojego auta piekne alufelgi za powiedzmu .... oki 3500 zĹ‚ wystarczy , teĹĽ ma tego nie robic , tylko dac na biedne dzieci ? chyba przesadzacie . Ja cygara nie podpalam pieniedzmi , poza tym, w tym co robie -wierze w to , iz silnikowi sie nic nie stanie ! Bo takie testy juz przedemna ktos robiĹ‚ , ja tylko chce sam je potwierdzic , wiec gdzie tu szastanie pieniedzmi .Jesli sie silnik zatrze , trudno ! Wasz tok myslenia prowadzi to tego , ze gdy jest zawierucha na drodze nie bede autem wyjezdzaĹ‚ , bo mozliwosc jego uszkodzenia jest zbyt wysoka , wiec lepiej zostać w domu niz potem naprawiać ! tak ??(to w kwesti twego szacunku do pieniÄ…dza ,nie wyjezdzam bo ktos do mnie wjedzie - beda koszty ) dziekujÄ™ auto mi sĹ‚uzy do jezdzenia , a jak sie "poczaska" , to go sie naprawia , i nie jest to szastanie kasÄ… Bo w takim wypadku mozna by tez powiedziec iz jest nim zakup probe 2.2 GT zamiast kupienia maluszka ! Jeden mysaĹ‚ ,ze napisaĹ‚ cos mÄ…drego , inni poszli za nim , jak krowy na ĹĽeĹş Tomasz ? na jakim oleju jezdzisz ? na dobrym marowym ,,,pisales wiec szastasz forsÄ… !! po co ?, normalny olej polski teĹĽ silnik smaruje , wiec przejdz na taki , zas nadwyzke oddaj na cele dobroczynne .To Twoje rozumowane w zgledem mnie !! tylko obrucone do Ciebie , nie odwracanie kota ogonem , To ty go chcesz obrucić Ty uwazasz,ze taki olej sie autu nalezy , ja to moge nazwać gĹ‚upotÄ… Ja uwazam, iz ten ceramizer jest swietny i nalezy sie mojemu silnikowi
Ja nie odwracam, to Ty cały czas się tym biednym kociakiem bawisz.
Alufelgi, nawet te najdroższe - służą do jeżdżenia. Kupisz je w tym celu! Super! I o to chodzi! Nie nazywam tego marnotractwem pieniędzy. Ale jeśli kupisz alufelgi tylko po to żeby położyć je na torach i zobaczyć co będzie jak pociąg na nie wpadnie, to już tak.
Jak wyjadę autem w złą pogodę - to też marnotractwem nie jest. Do czego służy auto? Do jeżdżenia! W każdej pogodzie i każdych warunkach. Ale jeśli specjalnie spuszczasz auto ze skarpy - to już jest marnotractwo.
I tak przechodzimy do owego silnika - do czego służy? Do jeżdżenia, on ma pracować, czasami w razie potrzeby nawet na bardzo wysokich obrotach. Do tego służy! A nie do tego, żeby wylewać z niego olej i patrzeć czy się zatrze czy nie - tak samo jak z tymi felgami na torach zamiast na kołach. Czaisz tę analogię?
Są 2 wyjścia - albo mnie zrozumiesz, albo nie. Jeśli nie, to nie dawaj kolejnej riposty - bo ja lubię koty i nie mogę patrzeć jak się ktoś nad nimi znęca...
PS. Na Texaco - jesli to takie waĹĽne...
PS2. A kto powiedział, że nasz "ukochany" Mobilek jest dobrym olejem?
_________________ Rover 75 V6 & other...
|
| Pią, 10.02.2006, 18:31 |
|
 |
|
krzys124
|
Silnik jak pisałeś słuzy do jezdzenia , ceramizer poprawia jego zywotnosc , w co ja wierzę ! i daltego felgi jak kupie to na torach ich kłasc nie bede ! zas ceramizer wlałem bo to silnikowi słuzy i wydłuza jego zywotnosc do naprawy głównej ! Kto w to nie wierz , nie musi , tylko niech głupim mego postepowania nie nazywa , tak jak ja wlewanie texaco do silnika nie nazywam głupotą ,a mógłbym . Teraz Ty czujesz analogie ?
Kiedys kiedy to mialem scirooco VW obnizony , ospojlerowany z 139 KM silniczkiem , najechałemw nocy na lezacy na drodze kawał kraweznika granitowego , scieło miskę olejowa (ominać kamienia nie było sposobnosci) do domu nie wruciłem , ale gdybym wtedy miał zastosowany w silniku ceramizer , prawdopodobnie bym wrucił .
|
| Pią, 10.02.2006, 20:22 |
|
 |
|
enduro
|
|
| Pią, 10.02.2006, 23:23 |
|
 |
|
krzys124
|
Bez wytykania , Tobie teĹĽ wiele brakuje jesli chodzi o pisownie.
Jesli zaĹ› uwazasz ,iĹĽ Twoje drugie zdanie jest poprawnie zbudowane ,zas przecinki poprawnie uzyte , to nie jestes wcale lepszy odemnie i nie wypada Ci mnie strofowac w tej kwesti .
tu masz swoje zdanie
".Dla niego przypadkowe uszkodzenie miski olejowej, wyciek oleju,i awaryjny dojazd do domu czy warsztatu,oraz bezmyślne-celowe spuszczenie oleju z silnika i jazda na nim żeby zobaczyc co się stanie to to samo....i tu do Krzysia właśnie "TO" nazywam głupotą i cwaniactwem"
odsyłam do ksiazek , kiedy stawiamy przecinki
Bo przed "i" sie go nie stawia - chyba, ze jest w zdaniu uzyte dwa razy , to wtedy w tym drugim razie ....tak!
chcesz pouczac? , badz bez skazy ...inaczej to nie ma sensu
Ja wiem ,ze zle pisze i dlatego nie wytykam tego innym , a mógł bym
Jezeli ja chce sobie cos sprawdzic to jestem cwaniakiem ???
|
| Pon, 13.02.2006, 9:38 |
|
 |
|
Artk
|
Musze przyznać że niektórzy nie grzeszą kulturą na tym forum , a admin powinien brać środki uspokajające.
Temat był o ceramizerach, i tak jak zwykle zresztą ludzie nie mające styczności z preparatem usilnie negują jego działanie
Dlatego prosiłem o wypowiedzi tylko i wyłącznie kogoś kto używał, jedna osoba się wypowiedziała i na nią naskakujecie, warto by sie z psychologicznego punktu widzenia zastanowić dlaczego tak robicie, ale temat był o ceramizerach niektórzy łącznie z adminem robią spam.
Pozdrawiam
_________________ rwd
|
| Pon, 13.02.2006, 16:22 |
|
 |
|
carfreak
|
taa... adminek widzę jakiś nerwowy, a dobry psycholog dostrzegł by pewnie obniżone poczucie własnej wartości spowodowane konfliktami z ojcem w czasie dorastania...
choć jak to mówią: admin może więcej, nie ważne w jakim stylu...
|
| Sob, 25.02.2006, 12:58 |
|
 |
|
Mason
|
carfreak napisał(a): taa... adminek widzÄ™ jakiĹ› nerwowy, a dobry psycholog dostrzegĹ‚ by pewnie obniĹĽone poczucie wĹ‚asnej wartoĹ›ci spowodowane konfliktami z ojcem w czasie dorastania...
choć jak to mówią: admin może więcej, nie ważne w jakim stylu...
?? 
_________________ STOP "Leśnym skrzatom"
|
| Sob, 25.02.2006, 13:05 |
|
 |
|
badys
Postów: 1232 Miejscowość: Podróż umiera w momencie dotarcia do celu
Samochód: służbowy
|
no to wracajÄ…c do tematu ceramizera
kupiłem to coś - dostałem paczkę i zdziwiłem się bardzo bo zamówiłem dwie sztuki i dostałem dwie strzykawki ale jakie - w każdej po całe 5ml czarnego paskudztwa, zgodnie z instrukcją zagrzałem silnik, dolałem ceramizer (1 szt) do oleju i zostawiłem auto przez 2h na wolnych obrotach. użytkowałem samochód tak jak w instrukcji napisano czyli max 2600 obr/minutę przez 200km.
jak na razie nic specjalnego z silnikiem się nie dzieje, może to autosugestia ale mam wrażenie że jest delikatnie cichszy i równiej pracuje na wolych obrotach - chociaż przed dolaniem tego cuda też narzekać nie mogłem co do zużycia paliwa to oszczędności też się nie dopatrzyłem pali tyle samo co zawsze.
P.S.
dopiszÄ™ jak dalej rozwinÄ… siÄ™ wypadki po kolejnym 1000 km kilometrĂłw
testuję ceramizer na silniku 300 td jak dalej nic negatywnego nie będzie się działo sprawdzę jeszcze na benzyniaku
_________________ Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem P.S. Moją jedyną wadą jest to:, że nie mam żadnych zalet...
Najpierw sprawdź tu http://www.google.pl a potem zawracaj d**ę 161DT300; 161OD300; 161ETZ300
|
| Sob, 25.02.2006, 18:37 |
|
 |
|
krzys124
|
Ja jz mam przejechane 7000 km , a trzeba do pełnej ceramizacji przejechać 15000 km bez wymiany oleju !!
dlatego pisalem , ze po tym czasie spuszcze olej i jazda , wtedy jak cos napisze, a napisze np. ze wszystko oki ..... to bedzie znaczyło ze srodek działa ! i nie tylko na tej stronie tak piszą , ale pisze tez to ja !! który osobiscie to sprawdził , a wy mi tu od cwaniaków !
jesli nie zadziała ! bede pisał posty o sciemie tego preparatu , i byc moze wytocze proces firmie go dystybujacej  kto wie , kto wie
pozdrawiam
|
| Pon, 27.02.2006, 7:58 |
|
 |
|
krzys124
|
|
| Pon, 27.02.2006, 13:35 |
|
 |
|
***Qba***
|
15tys bez wymiany oleju? Cos chyba zle wyczytales
|
| Pon, 27.02.2006, 14:15 |
|
 |
|
badys
|
"tworzenie warstwy ceramiczno-metalowej trwa jeszcze do 1500 km przebiegu, ale już w normalnych warunkach eksploatacji, w tym czasie nie wymieniać oleju." - cytat z instrukcji obsługi jak nie zapomnę to wieczorem wrzucę scan całej instrukcji
_________________ Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem P.S. Moją jedyną wadą jest to:, że nie mam żadnych zalet...
Najpierw sprawdź tu http://www.google.pl a potem zawracaj d**ę 161DT300; 161OD300; 161ETZ300
|
| Pon, 27.02.2006, 16:29 |
|
 |
|
***Qba***
|
Tylko niby krzys124 przejechal juz 7 tys i chce zrobic kolejne 8tys, chyba ze pomylil sie piszac o jedno zero za duzo
|
| Pon, 27.02.2006, 21:48 |
|
 |
|
badys
|
no to obiecana instrukcja do ceramizera

|
| Pon, 27.02.2006, 23:23 |
|
|