|
|
Obecny czas: Nie, 31.05.2026, 19:22
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
 1984 Audi Sport Quattro
Copyright (c): fast-autos.net
Dane techniczne:
Silnik: 2.1l R5 Turbo
Moc: 306KM/6700 rpm
Moment obrotowy: 348Nm/3700 rpm
Przyspieszenie 0-100 km/h: 4.8s
V-max: 248 km/h
Masa własna: 1289 kg
Napęd: Quattro
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Czw, 18.03.2004, 21:04 |
|
 |
|
Spark^
Samochód: das Astra von Opel
|
Szkoda, ĹĽe ta linia modeli nie jest produkowana do dziĹ›.
_________________ "Najpierw słyszysz rap, dopiero potem wjeżdża fura, na 17 calach, na których moja Astra kula!!" 8)
http://www.astraklub.pl
|
| Czw, 18.03.2004, 22:02 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Nie zapomniane Audi  po tuningu 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Czw, 18.03.2004, 22:04 |
|
 |
|
lordzofmafia
|
Nie jest po tuningu, tak wyglądały wersje fabryczne.
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Czw, 18.03.2004, 22:06 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Oooo fabryczne wtedy to wszytko było legalne  komuno wróć 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Czw, 18.03.2004, 22:22 |
|
 |
|
Spark^
Samochód: das Astra von Opel
|
_________________ "Najpierw słyszysz rap, dopiero potem wjeżdża fura, na 17 calach, na których moja Astra kula!!" 8)
http://www.astraklub.pl
|
| Czw, 18.03.2004, 22:26 |
|
 |
|
Tomasz
Administrator
Samochód: Rover 75 V6
|
Hi!
Czy wrĂłcÄ… jeszcze takie auta?
t.m.
_________________ Rover 75 V6 & other...
|
| Pią, 19.03.2004, 0:25 |
|
 |
|
lordzofmafia
|
Nie wiem dlaczego, ale wersja z krótkim rozstawem osi jakoś mi nie odpowiada. Wolę tę z dłuższym. Może to przez te proporcje, a raczej ich brak??
|
| Pią, 19.03.2004, 1:40 |
|
 |
|
ToHrn
Samochód: Alfa Romeo GT
|
Stara dobra grupa B  . Szkoda, że już nie ma takich aut. To Audi, 205 i Stratos to filary rajdów samochodowych grupy B. Nawet Ferrari miało wystawiać w tej grupie swój samochód, którym miało być 288 GTO  . A Citroen miał w odsieczy BX-a (bojowo wyglądał, a są chyba tylko z 2 czy 3 egzemplarze na świecie  ). Wersja rajdowa Audi była na tyle szybka, że kierowca tego samochodu, który zdobył na nim mistrzostwo świata (niestety nie pamiętam kto to był  ), powiedział, że człowiek jest za wolny na ten samochód. Po prostu auto przemieszcza się szybciej, niż człowiek jest w stanie przeanalizować to co się dzieje przed samochodem  .
_________________ -- Pozdrawiam, Tomek "ToHrn" EgoCar.pl
|
| Pon, 26.04.2004, 10:05 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Święte słowa Viper! Ech, chciałbym ujrzeć na rajowych trasach opisane przez Ciebie potwory. Dzisiejsze WRC przy tamtejszej grupie "B" to ugrzecznione samochodziki dla chłopczyków z dobrego domu, haha
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Pon, 26.04.2004, 11:20 |
|
 |
|
lordzofmafia
|
Ten kierowca to Valter Roehl (nie wiem czy tak siÄ™ to pisze).
|
| Pon, 26.04.2004, 11:51 |
|
 |
|
ToHrn
Samochód: Alfa Romeo GT
|
Właśnie Markus, żałuję, że tak późno się urodziłem i nie zdążyłem akscytować się tymi samochodami jeszcze podczas ich żywota rajdowego  .
_________________ -- Pozdrawiam, Tomek "ToHrn" EgoCar.pl
|
| Pon, 26.04.2004, 15:35 |
|
 |
|
CoX
|
Ja tesh się za poźno urodziłem i nie zdążyłęm zrobić prawka, a wujek miał w garażu piękną stunnigowaną czarną MANTE B GT/E. Po full tunnigu miała ok 150KM  ale potrzebował kasy i ją sprzedał
paliła 17l/100 
|
| Pon, 26.04.2004, 18:01 |
|
 |
|
lordzofmafia
|
A wiecie, że to Manta była ostatnim tylnonapędowym autem, które zdobyło rajdowy tytuł mistrza świata?? Była to Manta i400 z silnikiem R4 o pojemności 2.4l 16V o mocy ok. 280KM. Niestety nie pamiętam roku. 
|
| Pon, 26.04.2004, 18:31 |
|
 |
|
SHOW
|
kooocham audi za ten samochod
|
| Nie, 23.05.2004, 21:55 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
dave761 napisał(a):  Silniczek 600 km niestety tylko jedna fota  Oley napisał(a): Czy ja dobrze widzÄ™ ĹĽe on ma wydech z boku Shocked  Question dave761 napisał(a): Angelo Mike napisaĹ‚: Czy ja dobrze widzÄ™ ĹĽe on ma wydech z boku Shocked  Question Niestety chyba siÄ™ nie przewidziaĹ‚eĹ› Confused POĹCZAK napisał(a): jakby diabel urodzil sie w niemczech to bym jezdzil tym autem Twisted Evil fantastyczny marcel911 napisał(a): Ursus napisaĹ‚: Ta na czerowonej focie to odmiana Sport Quattro. Ale i tak Audi nie byĹ‚o pierwsze z napÄ™dem 4x4 w osobowych Very Happy ChociaĹĽ wiele osĂłb tak twierdzi. Pierwszy byĹ‚ Spyker 60 HP - http://www.seriouswheels.com/pics-1800- ... 80x960.jpgZgadza sie, to nie ĹĽadne Quattro, tylko Sport Quattro, wychodzÄ… braki w wiedzy autora tego postu. Poza tym i tak wczeĹ›niej zwykĹ‚e quattro powstaĹ‚o, wiÄ™c to autko nie nmogĹ‚o być peirwszÄ… osobĂłwkÄ… z 4x4 :] Z reszta nie wiem co te temat nowego wnosi, to auto ma juĹĽ tutaj swĂłj temat, a ten model jest po tuningu, to powininen sie znaleźć w dziale "tuning". Guerrillero napisał(a): PoczÄ…tkowe wersje tego krĂłtkiego w przedziale 32-96km/h byĹ‚y wolniejsze od Polo 0.9 Laughing Ursus napisał(a): marcel911 napisaĹ‚:
Z reszta nie wiem co te temat nowego wnosi, to auto ma już tutaj swój temat, a ten model jest po tuningu, to powininen sie znaleźć w dziale "tuning".
Ja tu widzÄ™ tylko inne felgi ... Rolling Eyes marcel911 napisał(a): Ursus napisaĹ‚: Ja tu widzÄ™ tylko inne felgi ... Rolling Eyes
Ja widze inne fele, wydech z boku, inny spojler od standardowego, brak znaczka na wlocie powietrza, te przypinki na masce jak w rajdĂłwkach (nie wiem jak to sie nazywa) i jak napisaĹ‚ autor tego postu ze zdjÄ™ciem "Silniczek 600 km". O ile dobrze pamiÄ™tam to w standardzie tyle nie miaĹ‚ Wink Ursus napisał(a): RzeczywiĹ›cie - zamkĂłw na masce nie miaĹ‚, znaczek teĹĽ albo jest czarny albo odpadĹ‚ Wink No i kierownica po nieodpowiedniej stronie Laughing A co do mocy to wyczytaĹ‚em tak Cytat: Pojemność 2134 ccm (2100 ccm) Max. moc 306KM/6700 obr./min (wyjĹ›ciowo ok. 480 KM do 600KM/7500obr./min.) A ten silnik w nawiasie podany to chyba od wersji S1 Wiktor Chilon napisał(a): Super autko, symbol rajdĂłw.
Rajdowiec PaweĹ‚ Przybylski takÄ… jeĹşdziĹ‚. marcel911 napisał(a): coĹ› ci sie pomyliĹ‚o  to jest sport quattro a nie quattro, nei rozumiem ludzi, jak mogÄ… ich nie odróżniać... szakal napisał(a): marcel911 napisaĹ‚: coĹ› ci sie pomyliĹ‚o  to jest sport quattro a nie quattro, nei rozumiem ludzi, jak mogÄ… ich nie odróżniać... Co ty powiesz?  Wiem, co za zdjÄ™cia wrzucam wiÄ™c nie zgrywaj cwaniaka. Ale nie ma nigdzie tematu o sport quattro dlatego wrzuciĹ‚em tutaj te zdjÄ™cia.  marcel911 napisał(a): mi sie wydawaĹ‚o, ĹĽe widziaĹ‚em taki temat, hmmm  Moch napisał(a): Tzw. urquattro. O krĂłtki rozstawie osi. SamochĂłd odelĹĽony, krĂłtszy, znacznie agresywniejszy i bardziej narowisty w prowadzeniu. Rules napisał(a): WyglÄ…da fantastycznie, uwielbiam ten samochĂłd, jest po prostu wspaniaĹ‚y. Mefisto napisał(a): Coz tu duzo mowic...Kultowe auto ktore nadal ciezko zaskakuje swoja technika. No chyba ogolnie model Quattro ( Ĺ‚acznie ze sport quattro i innymi) to najslynniejsze Audi jakie dotad powstalo
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Czw, 28.12.2006, 8:43 |
|
 |
|
Alex Miedema
|
(c) http://buzzybeeforum.nl/viewtopic.php?t=5429
saw this one when we went to the NĂĽrburgring 
_________________ Click here for my car pictures
|
| Czw, 04.01.2007, 20:09 |
|
 |
|
marcel911
|
Only 2 cars were black. One was made for Mr. Beckenbauer 
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Czw, 04.01.2007, 23:41 |
|
 |
|
spiderr
|
Lordzofmafia, nie mogę odpalić Twoich fotek, a jestem bardzo ciekawa
JeĹĽeli chodzi "o to czerwone auto stuningowane", to katastrofa......
Tuning polega na upiększeniu auta w sposób delikatny, ale zauważalny....., a to to auto wsadzone w kańciaste coś....
Sorry moder, ale takie jest moje zdanie.
Mam nadziejÄ™, ĹĽe mnie nie zlinczujesz
Sama mam Audi 90 rocznik 84, do niedawna piękna....ale lakiernik partacz i po sprawie 
_________________ Sporo ofert sprzedaży i kupna aut wszystkich marek znajdziecie tu
http://www.gielda.expres.com.pl
http://www.gielda.samochodowa.net
|
| Śro, 10.01.2007, 18:39 |
|
 |
|
szakal
|
spiderr napisał(a): JeĹĽeli chodzi "o to czerwone auto stuningowane", to katastrofa......
Jeśli ci chodzi o to co ja wstawiłem (bo to nie zrobił moderator, tylko przeniósł zdjęcia z innego tematu tak samo jak zdjęcie dave'a 761) to jest praktycznie seria. W wyglądzie zewnętrznym nic nie dodano, ani nie odjęto. 
_________________ www.exoticcars.pl
www.autogaleria.pl
|
| Śro, 10.01.2007, 18:47 |
|
|