|
|
Obecny czas: Wto, 23.06.2026, 0:54
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Ella
|
Viper napisał(a): Zgadza siÄ™, ja w zasadzie jeĹĽdĹĽÄ™ na obrtotomierzu, dziÄ™ki temu wiem kiedy zmienić bieg, ĹĽeby jazda byĹ‚a ekonomiczna lub dynamiczna. PrÄ™dkoĹ›ciomierz pomaga mi tylko w kontrolowaniu prÄ™dkoĹ›ci i trzymania siÄ™ ograniczeĹ„ panujÄ…cych na drogach (choć i to ciÄ™zko mi przychodzi  ). MĂłwiÄ™ zdecydowane NIE zegarom na Ĺ›rodku i wskaĹĽnikom cyfrowym  . Co do tej iloĹ›ci wskaĹşnikĂłw, to ide3aĹ‚em jest tu Skyline R34 GT-R (tam jest wszystko od A-Z, kupa zegarĂłw i maĹ‚e "Playstation" do kontroli pracy silnika i wszyystkich jego parametrĂłw  . Poza tym sportowe auta amerykaĹ„skie (Viper, Corvette itd.) majÄ… sporÄ… ilość takich wskaĹşnikĂłw  , bo w europejskich jest z ty krucho  .
Moderatorze Viper...milosciwie nam panujacy  ,
powiem szczerze , iz czekalam na dyskusje o tym samochodzie ...nie spodziewajac sie kompletnie ze moglaby "pojsc" w takim kierunku
ZEGARY CENTRALNIE POLOZONE ?!
I co z tego ?
Do takiego polozenia kierowca przyzwyczaja sie po jednym dniu jazdy  i nie ma ono ( to polozenie  ) zadnego wplywu na walory jezdne tego pojazdu  ...nijak sie ma do zachowania samochodu na drodze !
Co do jazdy "na obrotomierzu " zagadzam sie...moze to byc istotne , wszak sama tak jezdze ...zerkajac ! Lecz przyznajmy uczciwie , ze bieg zmienia sie raczej intuicyjnie , slyszac prace silnika  ...
No i ...ten obrotomierz widac do licha ! Choc moze go zaslaniac nieco kierownica , ale wtedy wystarczy te kierownice ustawic w innym polozeniu ( obnizyc )
Panowie , dlaczego nie dyskutujecie o zachowaniu sie auta na drodze  ... w zamian za to koncentrujecie swoja uwage na glupich zegarach
No nie ........ 
|
| Wto, 24.08.2004, 12:58 |
|
 |
|
Wilu
|
He, bo jak się widzi takie zegary to aż się nie chce jeździć takim ....
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Wto, 24.08.2004, 13:02 |
|
 |
|
DeusZ
Samochód: YS3D i G21 M340i
|
Po pierwsze , droga Ello zegary teĹĽ majÄ… znaczenie , juz nie tylko "gdzie patrzysz" ale i jak wyglÄ…da deska rozdzielcza i.t.p , wiÄ™c to wcale nie jest taki MAĹY SZCZEGĂ“Ĺ
A po drugie - mało kto chyba tym jeździł (jesli wogóle poza tobą jest ktoś taki) więc zachowania na drodze raczej nie zna (przynajmiej ja nie znam) 
|
| Wto, 24.08.2004, 13:02 |
|
 |
|
Ella
|
Wilu napisał(a): He, bo jak siÄ™ widzi takie zegary to aĹĽ siÄ™ nie chce jeĹşdzić takim ....
Gdyby samochody to byly krzesla w kinie to ja sie zgadzam ... jak cos bylo po lewej ..to dalej tam ma tkwic..bo przyzwyczajenie to druga natura czlowieka
Ale samochody to "przyrzady" do jazdy  ...I MAJA REWELACYJNIE JEZDZIC , A WYGLAD "OK" TEZ W CENIE...ale nie odwrotnie 
|
| Wto, 24.08.2004, 13:05 |
|
 |
|
Wilu
|
Ella napisał(a): Wilu napisał(a): He, bo jak siÄ™ widzi takie zegary to aĹĽ siÄ™ nie chce jeĹşdzić takim .... Gdyby samochody to byly krzesla w kinie to ja sie zgadzam ... jak cos bylo po lewej ..to dalej tam ma tkwic..bo przyzwyczajenie to druga natura czlowieka Ale samochody to "przyrzady" do jazdy  ...I MAJA REWELACYJNIE JEZDZIC , A WYGLAD "OK" TEZ W CENIE...ale nie odwrotnie 
No dobra, przynam Ci racjÄ™
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Wto, 24.08.2004, 13:07 |
|
 |
|
Ella
|
DeusZ napisał(a): Po pierwsze , droga Ello zegary teĹĽ majÄ… znaczenie , juz nie tylko "gdzie patrzysz" ale i jak wyglÄ…da deska rozdzielcza i.t.p , wiÄ™c to wcale nie jest taki MAĹY SZCZEGÓŠA po drugie - maĹ‚o kto chyba tym jeĹşdziĹ‚ (jesli wogĂłle poza tobÄ… jest ktoĹ› taki) wiÄ™c zachowania na drodze raczej nie zna (przynajmiej ja nie znam) 
Drogi DeusieZ : po pierwsze to te zegary nie wygladaja tak zle  , przyjrzyj sie ...a po drugie , nie trzeba JEZDZIC by miec swiadomosc co w aucie jest najwazniejsze  ...
Po trzecie ja po dzis dzien gdy widze samochod w wersji angielskiej...z ta kierownica po prawej...dostaje mdlosci  ..ale przeciez nijak to wplywa na moja ocene samochodu  ...bo w mojej ocenie auta licza sie glownie jego walory JEZDNE  A "mdlosci" na widok "konwencji" brytyjskiej to z tego powodu , ze jak podjezdzam to wydaje mi sie , ze duch prowadzi..
No dobrze , a czy ktos zna powody dla ktorych producent umiescil TE zegary w takim miejscu  ...no chyba nie po to by sprzedaz spadla 
|
| Wto, 24.08.2004, 13:16 |
|
 |
|
Reanimator
|
wielu z was nie podoba sie układ zegarów na śroidku ale w mini to pasuje!!!!!
Nissan Skyline ma kierownice po prawej i aż chce sie tym pojeździć
|
| Wto, 24.08.2004, 13:22 |
|
 |
|
DeusZ
Samochód: YS3D i G21 M340i
|
ja nie twierdze , ze wyglądają źle - tylko "pod kierownicą" pusto jest po prostu ... ja moze i jestem staroświecki (jak i moje El Camino)  ale dla mnie stare sprawdzone rozwiązania są OK  i ja je lubie ... "lepsze wrogiem dobrego" ... ale ogólnie - sam nic do tego samochodu nie mam i dużo bardziej podoba mi sie jak Rav`ka
|
| Wto, 24.08.2004, 13:23 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Mini to jedyny samochód któremu prędkościomierz pasuje na środku  bo jest ładnie wkoponowany .
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Wto, 24.08.2004, 13:27 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Zegary centralnie umieszczone sÄ… be, bo:
- sÄ… be
- trzeba odwracać wzrok od jezdni aby na nie looknąć
- sÄ… be
- pasażerowie widzą z jaką prędkością jedziemy i zaczynają coś przebąkiwać o wolniejszej jeździe
- sÄ… be
- za kierownicÄ… zieje wielka pustka, ktĂłra pasuje do tego miejsca jak kwiatek do koĹĽucha
- sÄ… be 
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Wto, 24.08.2004, 14:09 |
|
 |
|
Reanimator
|
lepiej bym tego nie określił
|
| Wto, 24.08.2004, 14:12 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Tak jest, centralne zegary nie daja mi poczucia bezpeiczenstwa i rozpraszajÄ…
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 24.08.2004, 14:34 |
|
 |
|
Ella
|
Za kierownica jest schowek ...a w nim nawet gniazdko elektryczne
==============================================
Milosnikom zegarow polecam by sobie kupili same zegary...a odpuscili samochod  ..zawsze to taniej
He  he
|
| Wto, 24.08.2004, 15:47 |
|
 |
|
K0RN
|
skoro uwazasz, ja nigdy bym nie kupil bryki z zegarami centralnie, no moze Peugeot 807, ale restza jest bee 
_________________ || http://www.roverki.pl ||
|| http://www.mg-rover.org ||
|| http://www.alfa156.net ||
"Tylko auta z duszą..."
|
| Wto, 24.08.2004, 16:12 |
|
 |
|
Ella
|
K0RN napisał(a): skoro uwazasz, ja nigdy bym nie kupil bryki z zegarami centralnie, no moze Peugeot 807, ale restza jest bee 
A ja wolalabym miec dobra bryke z zegarami na srodku  ,
niz bryke do kitu z zegarami po lewej  ...
ale dobre autko z zegarami po lewej tez jest jak najbardziej OK  ...
BO DLA MNIE NIE MA ZNACZENIA POLOZENIE ZEGAROW  ...oby samochod byl dobry  .
|
| Wto, 24.08.2004, 16:20 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
lordzofmafia napisał(a): Zegary centralnie umieszczone sÄ… be, bo: - sÄ… be - trzeba odwracać wzrok od jezdni aby na nie looknąć - sÄ… be - pasaĹĽerowie widzÄ… z jakÄ… prÄ™dkoĹ›ciÄ… jedziemy i zaczynajÄ… coĹ› przebÄ…kiwać o wolniejszej jeĹşdzie - sÄ… be - za kierownicÄ… zieje wielka pustka, ktĂłra pasuje do tego miejsca jak kwiatek do koĹĽucha - sÄ… be 
Dokładnie 
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Wto, 24.08.2004, 16:52 |
|
 |
|
K0RN
|
Ella napisał(a): K0RN napisał(a): skoro uwazasz, ja nigdy bym nie kupil bryki z zegarami centralnie, no moze Peugeot 807, ale restza jest bee  A ja wolalabym miec dobra bryke z zegarami na srodku  , niz bryke do kitu z zegarami po lewej  ... ale dobre autko z zegarami po lewej tez jest jak najbardziej OK  ... BO DLA MNIE NIE MA ZNACZENIA POLOZENIE ZEGAROW  ...oby samochod byl dobry  .
dla mnie ma znaczenie, zreszta nie ma na rynku az tak dobrych aut z zegarami na srodku zeby nie mozna bylo wybrac innego samochodu, wiec po co brac auto z tymi zegarami 
_________________ || http://www.roverki.pl ||
|| http://www.mg-rover.org ||
|| http://www.alfa156.net ||
"Tylko auta z duszą..."
|
| Wto, 24.08.2004, 17:29 |
|
 |
|
lordzofmafia
|
Ella napisał(a): Za kierownica jest schowek ...a w nim nawet gniazdko elektryczne 
A na cho***re mi enty schowek w samochodzie?? U mnie w aucie jest jeden schowek trdycyjny (przed fotelem pasażera), po jednym w obu drzwiach, jeden między fotelami i jeden na desce rozdzielczej pod popielniczką. Po pierwsze z żadnego nie korzystam, po drugie nawet nie wiem co w nich jest bo zaglądałem tam z rok temu.  A gniazdko elektryczne?? Czy jedna zapalniczka w aucie to za mało??
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Wto, 24.08.2004, 20:07 |
|
 |
|
Ella
|
lordzofmafia napisał(a): Ella napisał(a): Za kierownica jest schowek ...a w nim nawet gniazdko elektryczne  A na cho***re mi enty schowek w samochodzie?? U mnie w aucie jest jeden schowek trdycyjny (przed fotelem pasaĹĽera), po jednym w obu drzwiach, jeden miÄ™dzy fotelami i jeden na desce rozdzielczej pod popielniczkÄ…. Po pierwsze z ĹĽadnego nie korzystam, po drugie nawet nie wiem co w nich jest bo zaglÄ…daĹ‚em tam z rok temu.  A gniazdko elektryczne?? Czy jedna zapalniczka w aucie to za maĹ‚o??
Uff...
Dzisiaj naprawde sie usmialam czytajac nasze forum
co jest ewenementem ...bo zwykle 'placze'
...
zas w kwesti j/w  :
czy oby nie zapominacie co niektorzy , ze ile uzytkownikow ...tyle pomyslow na to CO JEST W AUCIE NIEZBEDNE
A gniazdka sa trzy ...jeszcze jedno w bagazniku 
|
| Wto, 24.08.2004, 20:22 |
|
 |
|
lordzofmafia
|
Ella napisał(a): A gniazdka sa trzy ...jeszcze jedno w bagazniku 
Mój pies nie pali to i zapalniczka w bagazniku mi nie potrzebna.  A gdybym kogaś tam wiózł, byłby raczej skrępowany lub martwy, więc też sobie nie zapali. Na cho***rę tam ta zapalniczka?? 
|
| Wto, 24.08.2004, 20:27 |
|
|