Obecny czas: Wto, 23.06.2026, 0:54

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 99 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Nissan X-Trail 
Autor Wiadomość

Miejscowość: Warszawa
Zgadza się, ja w zasadzie jeżdżę na obrtotomierzu, dzięki temu wiem kiedy zmienić bieg, żeby jazda była ekonomiczna lub dynamiczna. Prędkościomierz pomaga mi tylko w kontrolowaniu prędkości i trzymania się ograniczeń panujących na drogach (choć i to cięzko mi przychodzi :twisted: :lol: ;)). Mówię zdecydowane NIE zegarom na środku i wskażnikom cyfrowym :evil:. Co do tej ilości wskaźników, to ide3ałem jest tu Skyline R34 GT-R (tam jest wszystko od A-Z, kupa zegarów i małe "Playstation" do kontroli pracy silnika i wszyystkich jego parametrów :D. Poza tym sportowe auta amerykańskie (Viper, Corvette itd.) mają sporą ilość takich wskaźników :), bo w europejskich jest z ty krucho :(.

Moderatorze Viper...milosciwie nam panujacy :wink: ,
powiem szczerze , iz czekalam na dyskusje o tym samochodzie ...nie spodziewajac sie kompletnie ze moglaby "pojsc" w takim kierunku :twisted:
ZEGARY CENTRALNIE POLOZONE ?! :?:
I co z tego ?
Do takiego polozenia kierowca przyzwyczaja sie po jednym dniu jazdy :wink: i nie ma ono ( to polozenie :roll: ) zadnego wplywu na walory jezdne tego pojazdu :twisted: ...nijak sie ma do zachowania samochodu na drodze !
Co do jazdy "na obrotomierzu " zagadzam sie...moze to byc istotne , wszak sama tak jezdze ...zerkajac ! Lecz przyznajmy uczciwie , ze bieg zmienia sie raczej intuicyjnie , slyszac prace silnika :twisted: ...
No i ...ten obrotomierz widac do licha ! Choc moze go zaslaniac nieco kierownica , ale wtedy wystarczy te kierownice ustawic w innym polozeniu ( obnizyc ) 8)

Panowie , dlaczego nie dyskutujecie o zachowaniu sie auta na drodze :? ... w zamian za to koncentrujecie swoja uwage na glupich zegarach :roll:

No nie ........ :? :( :roll: :evil:

Wto, 24.08.2004, 12:58
Awatar użytkownika

He, bo jak się widzi takie zegary to aż się nie chce jeździć takim ....

Wto, 24.08.2004, 13:02

Samochód: YS3D i G21 M340i
Po pierwsze , droga Ello zegary też mają znaczenie , juz nie tylko "gdzie patrzysz" ale i jak wygląda deska rozdzielcza i.t.p , więc to wcale nie jest taki MAŁY SZCZEGÓŁ :wink:
A po drugie - mało kto chyba tym jeździł (jesli wogóle poza tobą jest ktoś taki) więc zachowania na drodze raczej nie zna (przynajmiej ja nie znam) :wink:

Wto, 24.08.2004, 13:02

Gdyby samochody to byly krzesla w kinie to ja sie zgadzam ... jak cos bylo po lewej ..to dalej tam ma tkwic..bo przyzwyczajenie to druga natura czlowieka :twisted:
Ale samochody to "przyrzady" do jazdy :wink: ...I MAJA REWELACYJNIE JEZDZIC , A WYGLAD "OK" TEZ W CENIE...ale nie odwrotnie :cry:

Wto, 24.08.2004, 13:05
Awatar użytkownika

Wilu napisał(a):

Gdyby samochody to byly krzesla w kinie to ja sie zgadzam ... jak cos bylo po lewej ..to dalej tam ma tkwic..bo przyzwyczajenie to druga natura czlowieka :twisted:
Ale samochody to "przyrzady" do jazdy :wink: ...I MAJA REWELACYJNIE JEZDZIC , A WYGLAD "OK" TEZ W CENIE...ale nie odwrotnie :cry:

No dobra, przynam Ci racjÄ™

Wto, 24.08.2004, 13:07

Po pierwsze , droga Ello zegary też mają znaczenie , juz nie tylko "gdzie patrzysz" ale i jak wygląda deska rozdzielcza i.t.p , więc to wcale nie jest taki MAŁY SZCZEGÓŁ :wink:
A po drugie - mało kto chyba tym jeździł (jesli wogóle poza tobą jest ktoś taki) więc zachowania na drodze raczej nie zna (przynajmiej ja nie znam) :wink:

Drogi DeusieZ : po pierwsze to te zegary nie wygladaja tak zle :wink: , przyjrzyj sie ...a po drugie , nie trzeba JEZDZIC by miec swiadomosc co w aucie jest najwazniejsze :wink: ...
Po trzecie ja po dzis dzien gdy widze samochod w wersji angielskiej...z ta kierownica po prawej...dostaje mdlosci :shock: ..ale przeciez nijak to wplywa na moja ocene samochodu :wink: ...bo w mojej ocenie auta licza sie glownie jego walory JEZDNE :? A "mdlosci" na widok "konwencji" brytyjskiej to z tego powodu , ze jak podjezdzam to wydaje mi sie , ze duch prowadzi.. :?

No dobrze , a czy ktos zna powody dla ktorych producent umiescil TE zegary w takim miejscu :wink: ...no chyba nie po to by sprzedaz spadla :twisted:

Wto, 24.08.2004, 13:16
wielu z was nie podoba sie układ zegarów na śroidku ale w mini to pasuje!!!!!

Nissan Skyline ma kierownice po prawej i aż chce sie tym pojeździć

Wto, 24.08.2004, 13:22

Samochód: YS3D i G21 M340i
ja nie twierdze , ze wyglądają źle - tylko "pod kierownicą" pusto jest po prostu ... ja moze i jestem staroświecki (jak i moje El Camino) :twisted: ale dla mnie stare sprawdzone rozwiązania są OK :!: i ja je lubie ... "lepsze wrogiem dobrego" ... ale ogólnie - sam nic do tego samochodu nie mam i dużo bardziej podoba mi sie jak Rav`ka

Wto, 24.08.2004, 13:23
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Mini to jedyny samochód któremu prędkościomierz pasuje na środku :P bo jest ładnie wkoponowany .

Wto, 24.08.2004, 13:27
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz - Wawa
Samochód: Das Auto mit TDI
Zegary centralnie umieszczone sÄ… be, bo:
- sÄ… be :lol:
- trzeba odwracać wzrok od jezdni aby na nie looknąć
- sÄ… be :lol: :lol:
- pasażerowie widzą z jaką prędkością jedziemy i zaczynają coś przebąkiwać o wolniejszej jeździe
- sÄ… be :lol: :lol: :lol:
- za kierownicÄ… zieje wielka pustka, ktĂłra pasuje do tego miejsca jak kwiatek do koĹĽucha
- sÄ… be :lol: :lol: :lol: :lol:

08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(

Wto, 24.08.2004, 14:09

Wto, 24.08.2004, 14:12
Moderator
Awatar użytkownika

Tak jest, centralne zegary nie daja mi poczucia bezpeiczenstwa i rozpraszajÄ…

Wto, 24.08.2004, 14:34

- za kierownicÄ… zieje wielka pustka, ktĂłra pasuje do tego miejsca jak kwiatek do koĹĽucha

Za kierownica jest schowek ...a w nim nawet gniazdko elektryczne :P
==============================================
Milosnikom zegarow polecam by sobie kupili same zegary...a odpuscili samochod :P ..zawsze to taniej :twisted:

He :lol: he

Wto, 24.08.2004, 15:47
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wieluń(Łódzkie)/Dublin
skoro uwazasz, ja nigdy bym nie kupil bryki z zegarami centralnie, no moze Peugeot 807, ale restza jest bee :twisted:

"Tylko auta z duszą..."

Wto, 24.08.2004, 16:12

skoro uwazasz, ja nigdy bym nie kupil bryki z zegarami centralnie, no moze Peugeot 807, ale restza jest bee :twisted:

A ja wolalabym miec dobra bryke z zegarami na srodku :wink: ,
niz bryke do kitu z zegarami po lewej :twisted: ...
ale dobre autko z zegarami po lewej tez jest jak najbardziej OK :wink: ...
BO DLA MNIE NIE MA ZNACZENIA POLOZENIE ZEGAROW :wink: ...oby samochod byl dobry :wink: .

Wto, 24.08.2004, 16:20
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gród Kraka
Samochód: 1.4 + 2.0
Zegary centralnie umieszczone sÄ… be, bo:
- sÄ… be :lol:
- trzeba odwracać wzrok od jezdni aby na nie looknąć
- sÄ… be :lol: :lol:
- pasażerowie widzą z jaką prędkością jedziemy i zaczynają coś przebąkiwać o wolniejszej jeździe
- sÄ… be :lol: :lol: :lol:

Dokładnie 8)

Wto, 24.08.2004, 16:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wieluń(Łódzkie)/Dublin
K0RN napisał(a):

A ja wolalabym miec dobra bryke z zegarami na srodku :wink: ,
niz bryke do kitu z zegarami po lewej :twisted: ...
ale dobre autko z zegarami po lewej tez jest jak najbardziej OK :wink: ...
BO DLA MNIE NIE MA ZNACZENIA POLOZENIE ZEGAROW :wink: ...oby samochod byl dobry :wink: .

dla mnie ma znaczenie, zreszta nie ma na rynku az tak dobrych aut z zegarami na srodku zeby nie mozna bylo wybrac innego samochodu, wiec po co brac auto z tymi zegarami :roll: :wink:

"Tylko auta z duszą..."

Wto, 24.08.2004, 17:29
Awatar użytkownika

A na cho***re mi enty schowek w samochodzie?? U mnie w aucie jest jeden schowek trdycyjny (przed fotelem pasażera), po jednym w obu drzwiach, jeden między fotelami i jeden na desce rozdzielczej pod popielniczką. Po pierwsze z żadnego nie korzystam, po drugie nawet nie wiem co w nich jest bo zaglądałem tam z rok temu. 8) A gniazdko elektryczne?? Czy jedna zapalniczka w aucie to za mało??

Wto, 24.08.2004, 20:07

Ella napisał(a):

A na cho***re mi enty schowek w samochodzie?? U mnie w aucie jest jeden schowek trdycyjny (przed fotelem pasażera), po jednym w obu drzwiach, jeden między fotelami i jeden na desce rozdzielczej pod popielniczką. Po pierwsze z żadnego nie korzystam, po drugie nawet nie wiem co w nich jest bo zaglądałem tam z rok temu. 8) A gniazdko elektryczne?? Czy jedna zapalniczka w aucie to za mało??

Uff...
Dzisiaj naprawde sie usmialam czytajac nasze forum :lol:
co jest ewenementem ...bo zwykle 'placze' :twisted: :twisted: :twisted:
...
zas w kwesti j/w :):

czy oby nie zapominacie co niektorzy , ze ile uzytkownikow ...tyle pomyslow na to CO JEST W AUCIE NIEZBEDNE 8)

A gniazdka sa trzy ...jeszcze jedno w bagazniku :lol:

Wto, 24.08.2004, 20:22
Awatar użytkownika

A gniazdka sa trzy ...jeszcze jedno w bagazniku :lol:

Mój pies nie pali to i zapalniczka w bagazniku mi nie potrzebna. :lol: A gdybym kogaś tam wiózł, byłby raczej skrępowany lub martwy, więc też sobie nie zapali. Na cho***rę tam ta zapalniczka?? :lol: :lol: :lol:

Wto, 24.08.2004, 20:27
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 99 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna