|
|
Obecny czas: Śro, 06.05.2026, 15:39
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
 2008 Kia Picanto FL
Na początku uprzedzam,iż może to być fake,ale serwis AutoInternationaal twierdzi,iż jest to oficjalne zdjęcie nowego Picanto,które wydostało się jakoś na światło dzienne.
Tak,już wiadomo,jest to oficjalne zdjęcie
Kia właśnie ujawniła zdjęcia swojego najmniejszego modelu oferowanego w Europie po faceliftingu.Auto się cieszy bardzo dużym powodzeniem więc zmiany przypuszczalnie powinny być delikatne,jednka nie,producent zdecydował się na do głębszy lifting.Z przodu pojawił się nowy zderzak oraz reflektory, z tyłu zmieniono światła zespolone i zderzak.Nowe auto ma taki sam rozmiar osi,czyli 2371 mm.Długość auta wzrosła o 4 cm i wynosi teraz 3,54m(wcześniej 3,50m).W ofercie silnikowej bez zmian,czyli oferta wynosi zaczynając od 4-cylindrowych silników benzynowych ( od 1.0 o mocy 61 KM do 1.1 o mocy 65 KM) do Diesla 1.1l o mocy 75 KM.Dodatkowo przy okazji FL dodano pięc nowych kolorów oraz nowe, aluminiowe obręcze kół.Zadbano również o bezpieczeństwo pieszych,tak ukształtowano maskę żeby samochód ochraniał pieszych w razie wypadku, wzmocniono zderzaki.Deska rozdzielcza została przeprojektowana,pojawiło się więc siłą rzeczy kilka nowych przycisków na desce rozdzielczej.Wyposażenie auta to np. radioodtwarzacz CD z MP3, pomarańczowe oświetlenie tablicy rozdzielczej. Samochód ma wejść do sprzedaży jesienią tego roku, ale to nie potwierdzona informacja.

_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
Ostatnio edytowany przez VW_Marcin, Czw, 24.05.2007, 14:16, edytowano w sumie 1 raz
|
| Śro, 23.05.2007, 15:42 |
|
 |
|
marcello
Samochód: Opel Astra 1,6
|
No bardzo możliwe  zmiany byly konieczne ale głownie we wnetrzu wiec ciekawe co tam sie zmieni 
_________________ "Był las nie było was, będzie las nie będzie was"
Prymas Wyszyński
|
| Śro, 23.05.2007, 16:06 |
|
 |
|
Mikkao
|
Szczerze? Nie podoba mi sie. Juz wole Picanto sprzed face-liftingu, ma wedlug mnie lepsza stylizacje. Ale tak jak kolega twierdzi to moze byc fake, wiec jeszcze moze bedzie lepiej. 
|
| Śro, 23.05.2007, 16:14 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
Nie przepadam za Picanto od samego poczatku. Wiem ze to zwykle autko do miasta za male pieniadze ale i tak wolalbym Pande. FL jesli to w ogole FL na plus. Ciekawi mnie tylko czy wnetrze nadal bedzie tak tanie jak w wersji przed FL
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Śro, 23.05.2007, 17:00 |
|
 |
|
MaddDogg
Samochód: Nadal ich za mało..
|
Wygląda o wiele lepiej niż przed FL'em i dziwi mnie to, bo nie uważałem, że zmiany są mu potrzebne 
_________________ S T A N C E | W O R K S
|
| Śro, 23.05.2007, 17:47 |
|
 |
|
Burago997
|
WyglÄ…da jak chory na dawna koteczek po spotkaniu z koreaniczykami.
|
| Śro, 23.05.2007, 19:39 |
|
 |
|
Kober
|
Naprawdę mnie się podoba jak w tej klasie to jeden z ładniejszych, ale nadal jest to koreańska kia  ale jak ktoś nie patrzy na wykonanie to bardzo dobra propozycja (jednak kia z ceed'em naprawdę zrobiła postęp na przód. Jak na Picanto dadzą gwarancje na 5 lat i nie wygórowaną cenę to będzie udany model
|
| Śro, 23.05.2007, 20:03 |
|
 |
|
VW_Marcin
|
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Czw, 24.05.2007, 6:43 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Ĺadne wnÄ™trze, wydaje mi siÄ™ ĹĽe przĂłd bardziej pasowaĹ‚ by do Hyundaia...
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Czw, 24.05.2007, 6:56 |
|
 |
|
Emer
Samochód: 323F (BJ)
|
kolejny raz wielkie brawa dla Kia, świetny FL, myślę że w tej klasie może konkurować bez problemu, oczywiście tylko jeśli odrzuci się hasło (już nieaktualne) "że to koreańczyk".
_________________ <--- To było moje autko - Cadillac De Ville '92; 4.9L V8...
|
| Czw, 24.05.2007, 7:57 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Mi sie bardziej podobala wersja sprzed FL  Ten tutaj to mi chinszczyzna jedzie i faktycznie bardziej pasuje do Hyundaia niz Kii 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Czw, 24.05.2007, 10:55 |
|
 |
|
xedo
|
Przed liftem wyglądała dobrze, a teraz wydaje mi sie ze wygląda znacznie lepiej, przód jest może troche na Hyundaia ale ładnie to wygląda tył też z tymi kloszami wygląda ciekawiej, ale tak na prawde podoba mi sie. Dzieki temu liftowi wygląda tak bardziej wesoło ja np. 107 czy Aygo
|
| Czw, 24.05.2007, 12:30 |
|
 |
|
marcello
Samochód: Opel Astra 1,6
|
Nie no wnetrze w porownaniu do starego modelu to o niebo lepsze  A przod pasuje do Hyundaia bo blizniakiem Picanto bedzie nowy Atos 
_________________ "Był las nie było was, będzie las nie będzie was"
Prymas Wyszyński
|
| Czw, 24.05.2007, 12:32 |
|
 |
|
VW_Marcin
|
Dodałem info 
|
| Czw, 24.05.2007, 14:17 |
|
 |
|
Mibay
|
Z ładnego samochodziku powstał jest bardziej ładniejszy maluszek  To mi się podoba.
_________________ "Powiedzcie mi, jak żyć w świecie w którym wiele jest dla niewielu, a niewiele dla reszty...?"
|
| Czw, 24.05.2007, 14:49 |
|
 |
|
VW_Marcin
|
|
| Czw, 24.05.2007, 15:05 |
|
 |
|
Paweł14
|
srebrny jakiĹ› inny troche jest
_________________ "Większość ludzi nie poznałaby dobrej muzyki nawet gdyby podeszła ona do nich i ugryzła ich w dupę ". Frank Zappa
|
| Czw, 24.05.2007, 15:10 |
|
 |
|
Rules
|
Jak był małym kioskiem na kołach tak jest, tyle, że ma wyrażniejszy przód i ładniejsze wnętrze. 
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Czw, 24.05.2007, 15:57 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
PaweĹ‚14 napisał(a): srebrny jakiĹ› inny troche jest
Tak samo pomyslalem  I tak kminie i faktycznie  Ten pomaranczowy ma pomaranczowe kierunki a ten srebrny biale  I ten przod to mi Kie Carens przypomina  Czyli jedna bardziej Kio'waty niz Hyundai'owaty 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Czw, 24.05.2007, 17:55 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
duży plus za nowe wnętrze poprzednie wyglądało jak z lat 80tych, zewnętrznie bardziej podobała mi się wersja sprzed liftingiem, ta jest trochę zbyt "korańska"
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Czw, 24.05.2007, 18:07 |
|
|