Switch to full style
Wszelkie samochody, których produkcja już się zakończyła, a swoją popularnością bądź wiekiem, nie podchodzą pod Young & Oldtimery
Wyślij odpowiedź

2012 Renault Megane FL (RS+GT+standard)

Czw, 05.01.2012, 16:45

Renault zaprezentowało swój kompaktowy model po face liftingu, bądź jak marketingowcy by chcieli: "Collection 2012"
Zmiany dotyczą wersji standardowej: inny przedni zderzak oraz wstawka ze światłami LED. Bez zmian nie obyła się wersja GT. Tutaj zmieniony został zderzak, który wzbogacił się o LED-Y. Wersja RS została nietknięta. Ważniejszymi innowacjami w nowej Megance są: silnik 1.2 TCE o mocy 115 koni, który ma zadowolić się średnio 5,3l/100km oraz dwie dieslowskie jednostki Energy: 110 i 130 koni. Pierwszy powinien spalać ok. 3,8l/200km i emitować przy tym 95g dwutlenku wegla na kilometr. Wartości dla mocniejszego Diesla wynoszą odpowiednio: 4,0l/100km i 103g/km CO2. Renia została wzbogacona o znany z Scenica 2012 system Visio, który rozpoznaje samochody nadjeżdżające z daleka i przełącza światła z długich na krótkie.

Image
Image
Image
Image
Image

IMO nie jest źle, szczególnie RS, GT i zwykłe wersje w ciemnych kolorach.
(C) media.renault.com
autoweek.nl
Ostatnio edytowany przez Decerve, Czw, 05.01.2012, 21:25, edytowano w sumie 1 raz

Re: 2012 Renault Megane FL (RS+GT+standard)

Czw, 05.01.2012, 17:01

Kolejne Renault po Scenicu FL, w ktĂłrym diody dodano po najmniejszej linii oporu. ZresztÄ… nowa Meganka w ogĂłle mi siÄ™ nie podoba i ĹĽaden FL tego nie zmieni. :)

Czw, 05.01.2012, 17:22

I kolejne auto ociekajÄ…ce nowym stylem a la DeZir :roll:

Czw, 05.01.2012, 18:45

Image
Image
Image
Image
Image
turbo.fr

Hacz i kombi w zwykłych odmianach wyglądają dobrze. 3d trochę za bardzo przekombinowane z przodu. Wcześniejsza facjatka tej odmiany bardziej mi się podobała. RS nadal genialny ;)

Czw, 05.01.2012, 19:16

Odświeżyli go i równocześnie nie dali rady go oszpecić. Dalej jest fajny.

Pią, 06.01.2012, 14:21

Mnie siÄ™ podoba najbardziej czarny 3d RS

Pią, 06.01.2012, 14:39

Szkoda, ĹĽe nie poprawili tylnych lamp, bo od poczÄ…tku niezbyt mi one pasuja.

Pią, 06.01.2012, 15:41

Lifting na siłę, nic konkretnie nie zmienili, a auto wygląda i tak gorzej :lol:

Pią, 06.01.2012, 17:17

Przed liftingiem auto wyglądało lepiej
Ostatnio edytowany przez karol383, Czw, 12.01.2012, 19:14, edytowano w sumie 1 raz

Pią, 06.01.2012, 21:42

Michae napisał(a):I kolejne auto ociekajÄ…ce nowym stylem a la DeZir :roll:

liczysz na to że model po liftingu będzie przypominać koncept lub czerpać z niego? Clio będzie pierwszym modelem nowej linii więc nie będą na siłę zmieniać tego co mają bo po pierwsze będzie to wyglądać żałośnie a po drugie po prostu się to by nie opłacało.
Zmiana tak drobna że trudno mówić czy na gorsze czy lepsze, ot coś tam zmienili

Pią, 06.01.2012, 22:22

Davin napisał(a):

liczysz na to że model po liftingu będzie przypominać koncept lub czerpać z niego? Clio będzie pierwszym modelem nowej linii więc nie będą na siłę zmieniać tego co mają bo po pierwsze będzie to wyglądać żałośnie a po drugie po prostu się to by nie opłacało.

A jakoś w przypadku Twingo się opłacało. Poza tym jakby chcieli, to daliby radę zaadaptować udanie ten styl w mordę Megana, na przykładzie kilku wizji to było możliwe ;)

Pią, 06.01.2012, 23:24

Michae napisał(a):
Davin napisał(a):

A jakoś w przypadku Twingo się opłacało. Poza tym jakby chcieli, to daliby radę zaadaptować udanie ten styl w mordę Megana, na przykładzie kilku wizji to było możliwe ;)

pytanie tylko po co skoro za 2lata wprowadzą zupełnie nowy model? Koszty dla kosztów? Ludzie i tak go kupią i tak :wink:

Czw, 26.01.2012, 14:54

W Motorze napisali że Megane ma przejść lifting także w 2013 roku,poważniejszy

Czw, 26.01.2012, 16:51

Davin napisał(a):pytanie tylko po co skoro za 2lata wprowadzÄ… zupeĹ‚nie nowy model? Koszty dla kosztĂłw? Ludzie i tak go kupiÄ… i tak :wink:

Nowe Twingo też już niebawem wychodzi, więc dla mnie to klasyczny brak konsekwencji :wink:

Czw, 26.01.2012, 18:45

Michae napisał(a):
Davin napisał(a):pytanie tylko po co skoro za 2lata wprowadzÄ… zupeĹ‚nie nowy model? Koszty dla kosztĂłw? Ludzie i tak go kupiÄ… i tak :wink:

Nowe Twingo też już niebawem wychodzi, więc dla mnie to klasyczny brak konsekwencji :wink:

skąd takie info? Twingo ma być zbudowane razem z Mercem (Smart), a alians podpisali chyba w tamtym roku więc myślę że Twingo jeszcze trochę zagości w salonach. Wydaje mi się też, że Megane jest dużo ważniejszym modelem od Twingo, ale mogę się mylić nie pracuje w reno :wink:

Sob, 28.01.2012, 12:46

Troche odswiezyli Meganke. Na tych zdjeciach wyglada dobrze, fajnie wkomponowane swiatla do jazdy dziennej, ogolna opinie bedzie mozna dopiero wyrazic jak samochod zobaczy sie na ulicach czy salonie.
Wyślij odpowiedź