|
 |
 |
|
Obecny czas: Pią, 19.06.2026, 16:20
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Fiat 126 el, problem z ruszaniem
| Autor |
Wiadomość |
|
Leszek
|
 Fiat 126 el, problem z ruszaniem
Mam problem z maluchem. Przy ruszaniu z jedynki silnik skacze, szarpie i trzaska się jakby chciało go wyrwać.
Dzieje siÄ™ tak przy ruszaniu kiedy do auta wsiadÄ… dwie osoby, nie mowiac o tym kiedy trzeba ruszyc pod gorke. Tragedia!!!
W tych samych sytuacjach z 2-ki nie ma problemu ruszyć i nic takiego się nie dzieje!
Wymieniłem skrzynie, przeguby, sprzęgło, poduszki pod skrzynią i sprężyne z tyłu zawieszenia silnika. Nic nie pomogło!
MOŻE KTOŚ MI POMÓC I DORADZIĆ CO TO MOŻE BYĆ???
|
| Pon, 19.04.2004, 11:06 |
|
 |
|
CoX
|
LOL! MALUCH 
|
| Pon, 19.04.2004, 12:07 |
|
 |
|
Spark^
Samochód: das Astra von Opel
|
PoradĹş koledze z takim jak Ty samochodem 
_________________ "Najpierw słyszysz rap, dopiero potem wjeżdża fura, na 17 calach, na których moja Astra kula!!" 8)
http://www.astraklub.pl
|
| Pon, 19.04.2004, 20:20 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Być może będzie to głupie co napiszę ale wydaje mi się, że Twój Maluch zgubił gdzieś parę koników. Mówisz, że problem ten nie występuje przy ruszaniu z 2. Jednak przy ruszaniu z 2 urzywa się wyższych obrotów i wtedy moc jest większa. Jedyne co mi przychodzi do głowy to jechać na hamownię i sprawdzić moc.
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Pon, 19.04.2004, 22:01 |
|
 |
|
Cyryl
|
1 przeguby te metalowo-gumowe, albo wymień natychmiast, albo woź ze soba śruby M10, aby zablokować gdy już szlag je trafi do końca żeby dojechać do domu.
2 wymień poduszki pod skrzynią biegów, kosztują grosze, jeżeli masz kanał to 1 godz roboty.
_________________ http://www.ciezarowki.autocentrum.pl
|
| Wto, 20.04.2004, 5:04 |
|
 |
|
Leszek
|
przeguby metalowo gumowe wymienione, poduszki pod skrzynia tez
|
| Wto, 20.04.2004, 7:09 |
|
 |
|
CoX
|
A byłeś u jakiegoś mechanika albo sam to wymieniałeś, jeśli sam to pozostaje Ci jechać na jakąś diagnostykę bo to co mogłoby być przyczyną masz wymienione. Tym bardziej ze auto z 2 normalnie rusza 
|
| Wto, 20.04.2004, 16:06 |
|
 |
|
HARNAŚ
Samochód: Espace & Megane
|
WYMIEĹ PODUSZKI NAPEWNO POMOZE MIAĹEM TO SAMO.
|
| Pon, 11.10.2004, 19:14 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|