|
|
Obecny czas: Śro, 10.06.2026, 2:40
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Gość
|
 Kamien w szybe :)
Wyprzedzajac tira podjechalam zbyt blisko ...i w przednia szybe samochodu uderzyl kamien-pewnie spod kol tegoz tira !?
W miejscu uderzenia ( na pol centymetra ) widac pekniecie , niby male ale na cala grubosc szyby ...
Jakos brzydko wyglada i w ogole najchetniej pozbylabym sie tego..
Slyszalam o jakis metodach ( bez wymiany szyby rzecz jasna  )) , co byloby zbyt drogim przedsiewzieciem  ) ) radzenia sobie z takim problemem?!
Samochod to honda z 2002 roku ... czyli i szyba nie scheiss jakis..
Poradzcie prosze / jesli jest na to jakas rada
Alicja
|
| Sob, 06.03.2004, 22:23 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
W końcu jakaś kobieta na naszym forum  Niestety ja Alu nie jestem w stanie Ci pomóc bo nie słyszałem nigdy a takiej metodzie ale może ktoś wie ?
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Sob, 06.03.2004, 22:28 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Są preparaty do naprawy odprysków w szybie. Niektóre po nałożeniu "podgrzewa" się suszarką. Spróbuj tego choć nie wiem czy to działa naprawdę. Nigdy tego nie urzywałem, ani nikt ze znajomych.
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Nie, 07.03.2004, 8:15 |
|
 |
|
Tomasz
Administrator
Samochód: Rover 75 V6
|
Hi!
Dj, Ala już była u nas na forum kiedyś ;)
A teraz wracając do tematu... owszem, jest to możliwe! Wypełniają czymś lukę, robią to na ciepło i po prostu nic nie widać - czyba jak nowa. Stymże aby być takim szczęśliwcem, trzeba się najpierw zakwalifikować, a właściwie to nie "się" tylko ten odprysk ;) Mianowicie nie z każdym odpryskiem tak można zrobić... Masz ukruszoną szybę, ale piszesz, że "na całą grubość szyby"... czyli inaczej mówięc "na wylot"? Nie wiem, kiedyś w Auto Świecie nawet był taki artykuł jak to jest dokładnie robione i jakiego rodzaju odpryski kwalifikują się do zastosowania tej metody... Czy ona jest tania czy nie też nie pamiętam, ale z pewnością dużo tańsze niż nowa szyba ;) Po prostu zakład, który to będzie wykonywał musi dokładnie obejrzeć ten ubytek i Ci już wszystko powie... Ja tylko mówię, że coś takiego robią, teraz musisz tylko poszukać odpowiedniego zakładu (i ew. powiadomić nas czy wszystko poszło po Twojej myśli:) ).
t.m.
_________________ Rover 75 V6 & other...
|
| Nie, 07.03.2004, 9:03 |
|
 |
|
Kubson
|
Jedź do szpeca od syb - jeśli odprysk jest mniejszy niż 5zł to da się to zlikwidować. Coś tam kleją potem wytwarzaja próżnie jakimś takim śmiesznym urządzeniem i jak nowa... Powodzenia
_________________ Kawasaki ZR 1100 Zephyr '97
Mercedes Vito 112 CDi '02 (ojca)
TAK, JESTEM FANEM VW!!!
|
| Śro, 30.06.2004, 12:17 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
Myślę że Pani Alu uporała się z tym kłopotem od 6 czerwca 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Śro, 30.06.2004, 14:25 |
|
 |
|
Tomasz
Administrator
Samochód: Rover 75 V6
|
Dj Boowzy napisał(a): MyĹ›lÄ™ ĹĽe Pani Alu uporaĹ‚a siÄ™ z tym kĹ‚opotem od 6 czerwca :lol:
marca!
EOT
_________________ Rover 75 V6 & other...
|
| Śro, 30.06.2004, 14:47 |
|
 |
|
Kubson
|
A kto je tam wie ???
_________________ Kawasaki ZR 1100 Zephyr '97
Mercedes Vito 112 CDi '02 (ojca)
TAK, JESTEM FANEM VW!!!
|
| Śro, 30.06.2004, 15:17 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
No właśnie od 6 marca  , a może ktoś inny kiedyś skorzysta 
|
| Śro, 30.06.2004, 16:03 |
|
 |
|
Dee
|
Napisali, że naprawie można poddać tylko szybe z uszkodzoną zewnętrzną warstwą szkła.
|
| Śro, 30.06.2004, 18:07 |
|
 |
|
amelka
|
 Re: Kamien w szybe :)
Anonymous napisał(a): W miejscu uderzenia ( na pol centymetra ) widac pekniecie , niby male ale na cala grubosc szyby ... Slyszalam o jakis metodach ( bez wymiany szyby rzecz jasna  )) , co byloby zbyt drogim przedsiewzieciem  ) ) radzenia sobie z takim problemem?!
Hihihi, wiesz, ja ostatnio oglądam z małym Akademię Pana Kleksa i tam widac jak Pan Kleks przyleja plasterek w miejsce zarysowanego lustra, skupia się i...ciach, po odklejeniu plasterka lustro jest całe, bez zarysowań. Może spróbujesz 
|
| Sob, 17.07.2004, 9:34 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|