Obecny czas: Pią, 19.06.2026, 16:20

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
126p FL (1989) problem z pierwszym rozruchem. 
Autor Wiadomość
Post 126p FL (1989) problem z pierwszym rozruchem.
Witam. Jestem posiadaczem tego cuda co w temacie :D Jeżdże nim 4 rok i NIGDY nie miałem kłopotu z odpalaniem w zimie. Teraz pierwszy rozruch to jest masakra dla rozrusznika. Musze baaaaaardzo długo kręcić żeby odpalił. Potem już zapala noramalnie "na dotyk". Chciałem dodać że pompka paliwa jest OK, przerywacz jest nowy i zapłon dobrze ustawiony.. Podejrzewam kable od świec, ale chcę zapoznać się z waszymi opiniami..
Tylko prosze nie piszcie odpowiedzi typu "to jest maluch" bo ten maluch nigdy mnie nie zawiódł..

Wto, 24.02.2004, 13:05
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Samochód: Rover 75 V6

Dokładnie, miom zdnaniem coś z iskrą nie tak... wymień świece, kable też by warto i zobacz czy pomogło ;) Nic innego mi nie przychodzi do głowy na tą chwilę...

t.m.

Wto, 24.02.2004, 16:42
Awatar użytkownika

No więc dzisiaj maluch całkiem się wyłożył. Kable ze świec "kopią' auto nie zapala a po kilku próbach zapalenia następujue OGROMNY HUK z rury.. Czy to te kable? bo słyszałem tesh że to może być kondensator. Chciałem dodać że iskra jest ale jakaś taka mała......

Śro, 24.03.2004, 19:15
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ]