|
 |
 |
|
Obecny czas: Czw, 18.06.2026, 14:56
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
fantastik
Samochód: Cinquecento 704 Aisa
|
 CC wskaźnik ładowania
Witam. Mam maĹ‚y problem ze wskaĹşnikiem Ĺ‚adowania. Na obrotach do 2tyĹ› ĹĽarzy siÄ™ kontrolka po wyĹĽej gaĹ›nie. Ĺadowanie jest akumulatora bo na uruchomionym silniku odpiÄ…Ĺ‚em klemÄ™ z akumulatora i silnik nadal pracowaĹ‚. Zastanawiam siÄ™ nad szczotkami lub nad ukĹ‚adem prostujÄ…cym. Dzieki za pomoc.
_________________ cc 700 aisan
|
| Sob, 02.08.2008, 16:09 |
|
 |
|
Roach
|
 Re: CC wskaźnik ładowania
Pewnie alternator powoli Ci pada. Miałem podobny przypadek w Iveco. Zapalała się lekko kontrolka, a po 300km już nie miałem ładowania. Później bez ładowania na wyłączonych światłach zrobiłem kolejne 300km.
To, że Ci chodzi silnik po odpieciu klem, to norma. Do odpalenia mieszanki potrzeba bardzo niewiele prądu i może Twój alternator jeszcze tak minimalną ilość produkuje.
|
| Pon, 04.08.2008, 10:03 |
|
 |
|
kolarz
|
i podładuji akumulator wiesz ze cały czas sie na światłach jezdzi a ty napewno jezdzisz z właczonym radiem co go nie widac a kilometr słychac a to pradu zre.....
|
| Czw, 07.08.2008, 8:52 |
|
 |
|
fantastik
|
Jak na razie kontrolka przestała świecić podczas jazdy. W wolnej chwili zabiorę się za to.
|
| Wto, 12.08.2008, 15:26 |
|
 |
|
fantastik
|
WymieniĹ‚em szczotko trzymacz i kontrolka dalej Ĺ›wieci. Ĺadowanie jest na bank bo włączyĹ‚em wszystkie moĹĽliwe odbiorniki i przy 2000obr/min przy odpiÄ™tym akumulatorze Ĺ›linik nie zgasĹ‚. Pozostaje mi znalezienie sĹ‚abego styku masy.
|
| Czw, 28.08.2008, 21:12 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|