|
 |
 |
|
Obecny czas: Pią, 14.11.2025, 1:55
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
PROBLEM Z CHŁODZENIEM SILNIKA W VOLVO V40
| Autor |
Wiadomość |
|
arkadiuspl
|
 PROBLEM Z CHĹODZENIEM SILNIKA W VOLVO V40
mam volvo v40 1,9 td gdy silnik się tylko rozgrzeje ze zbiorniczka od układu chłodzenia wyrzucany jest płyn zauważyłem także że wentylator się prawie w ogóle nie załącza proszę o radę gdzie powinienem zacząć szukać przyczyny tej usterki. z góry dziękuję za odpowiedź.
na tym forum nie krzyczymy - pisz z małych liter! mod
|
| Sob, 28.06.2008, 19:04 |
|
 |
|
kamaro66
|
 Re: PROBLEM Z CHĹODZENIEM SILNIKA W VOLVO V40
Na 90% wydmuchana uszczelka pod głowicą.
_________________ Moje taczadła VOLVO 440 1,8i oraz CLIO 1,4
|
| Nie, 29.06.2008, 6:31 |
|
 |
|
Roach
|
kamaroo66 ma racje. Ja bym dał nawet 99% na uszczelkę pod głowicą. Sprawdź czy w płynie są ślady oleju i czy Ci nie ubywa płynu chłodzącego. Pod korkiem powinna się też osadzić maź - zmieszany olej z płynem. Lepiej się czym prędzej za to zabierz.
|
| Pon, 30.06.2008, 6:09 |
|
 |
|
krzys124
|
skoro wentylator sie nie załacza to wcale przyczyną nie musi byc walnieta uszczelka pod glowica a jedynie silnik sie przegrzewa po prostu ! naprawic by startował wentylatro i zchładzał ciecz w silniku - tam jest silnik zapewne z renaulta , czujnik sprawdz od emperatury cieczy , ten który wysyła napiecie na wentylator
_________________ mercedes CLK 320 .Opel omega 2.0 DTH to było teraz BMW 320 D
|
| Pon, 30.06.2008, 7:17 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
ciecz sie gotuje bo wentylator nie chłodzi - dłuższa jazda moze sie skonczyc zjaraniem uszczelki pod głowica - lepiej zrób z tym wentylatorem i sprawdź jak z uszczelką - oznaki mogą być nastepujące - jesli poszła to z rury będzie szło więcej pary (jakby jeździł na gazie) ale zauważysz to w chłodny dzień dopiero, ubywać będzie płynu chłodzącego, w oleju moze być płyn ale nie musi,
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Pon, 30.06.2008, 10:01 |
|
 |
|
Prymus Tysiąclecia
|
Oj to chyba będzie trochę kosztowało i nie zrobisz tego sam w garażu. Masz jakiegoś mechanika bo ostatnio znajomy był w aso volvo i dostał spore zniżki wiec jak coś może warto podjechać i sprawdzić.
_________________ :)
|
| Wto, 01.07.2008, 13:14 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|