Obecny czas: Pią, 19.06.2026, 16:20

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Drugi gaźnik, czy zmienić wydech? 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wroclaw
Post Drugi gaĹşnik, czy zmienić wydech?
Mam pytanko, tauś ma paska, w sumie w dobrym stanie, ale po przesiadce z omegi jęczy, że ma za mało mocy :) A, że w aucie sięmu wygodnie siedzi to narazie nie chce zmieniać tylko 'ulepszać' takie tam fele lżejsze/szersze no i oprócz tego chcę, go namówić (na zmianę pojazdu :D) na 'doładowanie' auta i nie wiem od czego zacząć od drugiego gaźnika (jeśli się wogle da) czy zmianę wydechu. Narazie udało mi się mu wybić z głowy wspomaganie przy 53KM :) pozdrowienia z wrocławia...

Czw, 02.09.2004, 21:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz - Wawa
Samochód: Das Auto mit TDI
Co to za silnik?? 53 kuce w pasku?? To wogóle jeździ?? Moje polo miało 45 kucy. :lol: :lol: :lol:
Powiedz co to za silnik a pomyślimy. 8)

08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(

Czw, 02.09.2004, 22:55
Awatar użytkownika

Taaa mi też siędo wydaje śmieszne....ale jeździ...Auto jest z '88 kombiak 1.6 benzyna z gaźnikiem i instalacją gazową a te 53 koniki to były w dokumentach, które ojciec dostał jak kupował samochód od jakiegoś typa...

Pią, 03.09.2004, 13:09

Miejscowość: Lublin
W pasacie 88 montowali dwa motory 1,6 jeden gaznikowy o mocy 55kW/75KM/5200obr./min. i drugi na wtrysku jednopunktowym 53kW/72KM/5200obr./min. może pomyliłeś wtrysk jednopunktowy z gażnikiem co :?: :?: :?: :?: :lol: :lol: Na poprawienie mocy proponuje wizyte u dobrego gazownika który przereguluje odpowiednio cudo tojego tatusia. W gre może terz wchodzić ewentualna wymiana świec zapłonowych i przewodów 8)

Pią, 03.09.2004, 14:37
Moderator
Awatar użytkownika

uu to tych kucy jest teraz mniej niz 50.... ;)

Pią, 03.09.2004, 14:47
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Moje polo miało 45 kucy.

MIAŁEś POLO :?: :?: :?: Ty renegacie! Ty zdrajco ideałów! Ty dwulicowy kłamco!
:wink:
:wink: :wink:
:wink: :wink: :wink:
:wink: :wink: :wink: :wink:

Do tematu. Często za spadek mocy odpowiedzialny jest zapchany filtr gazu. Zmieniaj go co ok. 10 000 km.

Pią, 03.09.2004, 15:01
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz - Wawa
Samochód: Das Auto mit TDI
MIAŁEś POLO :?: :?: :?: Ty renegacie! Ty zdrajco ideałów! Ty dwulicowy kłamco!
:wink:
:wink: :wink:
:wink: :wink: :wink:
:wink: :wink: :wink: :wink:

Do tematu. Często za spadek mocy odpowiedzialny jest zapchany filtr gazu. Zmieniaj go co ok. 10 000 km.

Hahahahahahahah to właśnie po nim nabawiłem się awersji do kw. :lol: :lol: :lol: Złom jakich mało. :lol: :lol: :lol:

Jeżeli to 1.6 na gaźniku to go wywal, wywal orginalny kolektor dolotowy. Kup 2 podwójne gaźniki Webber'a 45, kolektor do nich. Zmień wałek rozrządu na ostrzejszy. Na samych tych gaziorach masz gwarantowany wzrost mocy o 10-15% bez przeróbek reszty silnika. Razem z wałkiem może dość do 95 kucy. Oczywiście im więcej przeróbek tym więcej mocy. Np. Oplowskie 2.0l 8V potrafią z tymi gaziorami mieć ponad 300 kucy. Tylko, że to nie same gaziory to dają. Ale ogromnie pomagają.

08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(

Sob, 04.09.2004, 12:46
Awatar użytkownika

Ha! Dziwnym nie jest, żę wszystko jasne, ktoś się pomylił i wpisał zamiast kw km.... ale to i tak nic namówiłem ojca na zmianę auta, jak tylko odłoże z nim trochękasy, to wracamy do omegi!!!! No, może to nie będzie takie proste, ale damy radę;) Dzięki za pomoc:)

Sob, 04.09.2004, 23:17
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ]