Obecny czas: Pią, 19.06.2026, 14:20

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
cinquecento 700 aisan- wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gniezno/DE-Witten
Samochód: Mercedes CL 500
Post cinquecento 700 aisan- wymiana uszczelki pod pokrywÄ… zaworĂłw
Witam.Mam małe pytanko.Mam znajomego,co mi dupsko truje.Musi wymienić uszczelke pod pokrywą zaworowa,bo ciutke mu cieknie.a mieszka w blokach,i na jego miejscu robi sie plama,i ma to zrobić.bo dostanie kare.No i właśnie,nie ma gdzie to zrobić,a do mechaniora nie chce dać.bo żal mu kasy(dusigrosz).Nie miałem styczności z tym potworem(siedemseta),a chce mu przez telefon powiedzieć,bo nie da mi żyć.Aha.i czy olej trzeba spuścić,czy nie bo na parkingu będzie chciał to zrobić

Na przyszłość proszę o używanie spacji. Na forum piszemy zgodnie z zasadami ortografii. Mod.

20 kwietnia 2011-na świat przychodzi moja ukochana córeczka Zuzia!
19.11.2010-ślub z moją ukochaną Monisią

Śro, 02.11.2011, 19:03
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: ignorant motoryzacji
Samochód: hiszpański szajs
Post Re: cinquecento 700 aisan- wymiana uszczelki pod pokrywÄ… zaworĂłw
700 to silnik leżący więc pokrywa zaworów ustawiona jest pionowo, dlatego spuściłbym olej. A potem tylko 2 śrubki 10mm i sielana ... Jak nie ma kanału to najlepiej podnieśc auto z lewej strony, ściągnąć lewe koło no i niestety wydech musi odkręcić z kolektora, przy okazji może sobie uszczelkę kolektora zmienić. Może próbować bez odkręcania wydechu, ale niepotrzebnie się będzie męczył z trudnym dostępem.

Pią, 04.11.2011, 14:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: krakow
Samochód: Cinquecento 704 Aisa
Post Re: cinquecento 700 aisan- wymiana uszczelki pod pokrywÄ… zaworĂłw
Wymieniałem uszczelkę w maju i nie musiałem spuszczać oleju wystarczyło miskę podłożyć bo troszkę może wycieknąć. Wydech faktycznie lepiej odkręcić i osobiście polecił by sprawdzić stan uszczelek pod nakrętkami, mi przez nie też ciekło.

Śro, 09.11.2011, 21:04
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ]