Switch to full style
Porady i pomoc dotycząca awarii, problemów i eksploatacji samochodu
Wyślij odpowiedź

AUDI A 4 NIE GRZEJE :(

Śro, 10.03.2010, 17:33

witam mam pytanie odnosnie ogrzewania w Audi a 4 po lifcie 2000 rok. auto wcale nie grzeje nieraz sie pojawia cieplo nieraz nie jest tam klimatronik jest to silnik 1.9 tdi 116 KM TERMOSTAT POKAZUJE 90 STOPNI WIEC DZIALA POPRAWNIE. JEST TO AUTO KOLEGI I NA JEGO PROSBE MAM TO PYTANKO. Z TEGO CO WIEM BYŁ WYMIENIANY PLYN CHŁODZĄCY MOZE ZLE JEST ODPOWIETRZONY UKLAD? JAK GO ODPOWIETRZYC. A MOZE JAKIES INNE MACIE POMYSLY? DZIEKUJE ZA JAKIES PODPOWIEDZI. :(

Re: AUDI A 4 NIE GRZEJE :(

Śro, 10.03.2010, 22:47

1. Odpowietrzyć - jak, to najlepiej szukać na forum marki Audi.
2. Sprawdzić drożność nagrzewnicy

Wto, 16.03.2010, 11:42

auto wcale nie grzeje nieraz sie pojawia cieplo nieraz nie jest tam klimatronik jest to silnik 1.9 tdi 116 KM

Tak napisałeś, że nie wiem w końcu czy masz climatronic, czy nie... :?

Jeśli tak, to na 99% wina silniczków. Typowa usterka dla Audi z climatronic'iem niezależnie od roku. Są onie pod tapicerką lub na podszybiu i dostać się do nich to tragedia. Wystarczy je przeczyścić w okolicach szczotek i problem z głowy.

Śro, 17.03.2010, 15:57

Ja w a3 miałem podobne objawy i była to wina pompy wody.

Wto, 23.03.2010, 15:05

Pompa wody jakby padła, to auto by się przegrzewało, a kolega napisał, że normalnie auto pokazuje 90'C.

Silniczki, czujniki temperatury climatroc'a, niedrożna nagrzewnica, to jedyne przyczyny braku grzania wnętrza.

Śro, 24.03.2010, 15:20

U mnie się grzało owszem ale delikatne , max 5 stopni więcej. A w aucie było zimno.
Wyślij odpowiedź