|
 |
 |
|
Obecny czas: Nie, 21.06.2026, 12:11
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
POLONEZ 1,4 ROOVER - coś się dzieje ????
| Autor |
Wiadomość |
|
Pedros
|
 POLONEZ 1,4 ROOVER - coĹ› siÄ™ dzieje ????
Witam
Mam pytanko. Posiadam poldka 1.4 z 1997 roku ma przejechane ok 90 tys km. Ostatnio zauważyłem w zbiorniku wyrównawczym płynu chłodzącego tłusty osad - coś co przypomina wosk lub zsiadły olej - co to może być i co jest tego przyczyną. Czy ktoś mógłby mnie oświecić w tym temacie - nie bardzo się znam na tym. Poza tym co dalej z tym robić ??
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
|
| Pią, 12.11.2004, 16:30 |
|
 |
|
Tomasz
Administrator
Samochód: Rover 75 V6
|
Przedostaje się tam olej silnikowy. Sprawdź dokładnie szczelność wszystkiego. U mnie zbagatelizowanie tego było przyczyną rozerwania częsci układu. Dlatego jak najszybciej pojedź do mechanika. Potem tylko sprawa przepłukania ukł. chł. i wlania nowego koncentratu + woda (chyba w proporcji 1:1 o ile dobrze pamiętam).
_________________ Rover 75 V6 & other...
|
| Pią, 12.11.2004, 16:41 |
|
 |
|
HARNAŚ
Samochód: Espace & Megane
|
poszła ci uszczelka pod głowica
|
| Sob, 13.11.2004, 2:44 |
|
 |
|
forest
|
Odkrę korek wlewu oleju jeżeli jest tam równiez taki sam osad to poszła usczelka pod głowicą 
|
| Sob, 13.11.2004, 15:16 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
tak, to musi być uszczelka. Tylko dziwi mnie, ze ci sie nie gotuje woda w takim razie, chyba, ze jest naprawdę minimalne przetarcie
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Sob, 13.11.2004, 15:33 |
|
 |
|
Pedros
|
 POLONEZ 1,4 ROOVER - coĹ› siÄ™ dzieje ????
forest napisał(a): OdkrÄ™ korek wlewu oleju jeĹĽeli jest tam rĂłwniez taki sam osad to poszĹ‚a usczelka pod gĹ‚owicÄ… 
Pod korkiem oleju jest czysto nic sie nie dzieje.
Poza tym temperatura utrzymuje sie na normalnym poziomie - tzn jak stoje w korkach to czesto sie wlacza wentylator ale tak bylo od nowosci - natomiast w trakcie jazdy utrzymuje sie na poziomie 90 - 100 st
|
| Nie, 14.11.2004, 15:11 |
|
 |
|
maestro
|
 polonez 1,4 rover
Uszczelka pod głowicą "na bank".Jak już będziesz kupował uszczelkę kup
oryginał.
|
| Pią, 26.11.2004, 22:29 |