|
 |
 |
|
Obecny czas: Śro, 22.04.2026, 23:58
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
rafal.ccc
|
 Polonez
Przy działającym silniku gdy odkręcę korek wlewu oleju wieje mi powietrze. A jak wyłączę silnik leci tylko delikatnie dym. Co może być przyczyną tego ?? Ogólnie rzecz biorąc to szukam przyczyny dla czego mi słabo pali.
|
| Pią, 18.07.2008, 18:31 |
|
 |
|
lucas100
|
 Re: Polonez
Nieszczelne zawory.
_________________ chetnie pomoge piszcie!!
|
| Pią, 18.07.2008, 19:04 |
|
 |
|
CoX
|
Delikatnie może dmuchać, jakbyś odkręcił korek i obroty zaczęły wariować to wtedy już pierścienie zjechane są. Jak podejrzewasz słabą kompresję to jedź na warsztat i zmierz.
|
| Pon, 21.07.2008, 15:48 |
|
 |
|
rafal.ccc
|
Nie podejrzewam niskiego ciśnienia bo sprawdzałem jakiś czas temu i było równo po 10. A jak odkręcę korek to normalnie pracuje. Tylko przy odpalaniu jak jest zimny.
A w jaki sposób mogę sprawdzić pompkę paliwową czy dobre ciśnienie podaje?
|
| Wto, 22.07.2008, 15:55 |
|
 |
|
Roach
|
Normalne, że jak odkręcisz korek od oleju, to bedzie Ci lekko dmuchać. Z tego, co mi wiadomo w każdym aucie tak jest.
Problem byłby, jakby Ci dmuchało z bagnetu.
|
| Śro, 23.07.2008, 9:34 |
|
 |
|
CoX
|
A co Ty masz za silnik? Jak pompa paliwa nie wyrabia to przy wyższych obrotach auto zacznie szarpać. Jak tylko źle zapala jak jest zimny to może być problem z załączaniem ssania.
|
| Śro, 23.07.2008, 12:22 |
|
 |
|
rafal.ccc
|
1.6 Nie mam problemu na wyższych obrotach. Czyli wynika ze pompka jest dobra. A co z tym załączaniem ssania? Co za to odpowiada jak to sprawdzić?
|
| Śro, 23.07.2008, 16:14 |
|
 |
|
CoX
|
Zależy co masz jak wtrysk to trzeba sprawdzić czujnik temperatury który odpowiada za załączanie ssania. Jak masz gaźnik to musisz go posprawdzać pływak i gdzie może paliwo się cofać.
|
| Śro, 23.07.2008, 17:01 |
|
 |
|
rafal.ccc
|
Mam na jednopunktowym wtrysku. Ostatnio zauważyłem że po jakiś 20 km dalej na konsoli wskazywało mi ze silnik jest zimny a potem momentalnie ze 90.
|
| Śro, 23.07.2008, 20:12 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|