|
|
Obecny czas: Pią, 01.05.2026, 20:17
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
VW Polo GTI vs Mini Cooper S vs Peugeot 207 150 Turbo
|
| Autor |
Wiadomość |
|
szakal
|
_________________ www.exoticcars.pl
www.autogaleria.pl
|
| Pią, 01.12.2006, 17:42 |
|
 |
|
Wilu
|
Tak już sie zastanawiam od dłuższego czasu co mam wybrać, myślę myślę <hmmm> i za nic wymyśleć nie moge. Patrze na te zdjęcia i co jedno oatu to brzydsze. VW nudny do granic możliwości, Cooprer to takie pedalskie wozidło a Peugeot ma zbyt wielki ryj  Nic nie wybieram bo tak prawde powiedziawszy nie ma tu nic ciekawego 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Pią, 01.12.2006, 18:11 |
|
 |
|
aston
|
Oley napisał(a): Tak juĹĽ sie zastanawiam od dĹ‚uĹĽszego czasu co mam wybrać, myĹ›lÄ™ myĹ›lÄ™ <hmmm> i za nic wymyĹ›leć nie moge. Patrze na te zdjÄ™cia i co jedno oatu to brzydsze. VW nudny do granic moĹĽliwoĹ›ci, Cooprer to takie pedalskie wozidĹ‚o a Peugeot ma zbyt wielki ryj  Nic nie wybieram bo tak prawde powiedziawszy nie ma tu nic ciekawego 
Też nie mogę się zdecydowac  jakby jeszcze były ceny to mozę bym wybrał najtańszego poporstu 
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Pią, 01.12.2006, 18:14 |
|
 |
|
Kurai
Samochód: Smutna Jazda
|
Peugeot miał kiedyś taki fajny, specyficzny styl, który teraz stara się za wszelką cenę zniszczyć. Ale jeszcze nie do końca mu się udało, z tego towarzystwa 207 wydaję się najsympatyczniejsza. Mimo najsłabszych osiągów (chociaż czas okrążenia tylko minimalnie gorszy od Polo).
|
| Pią, 01.12.2006, 18:59 |
|
 |
|
Dżony
|
A ja wybieram 207 bo najbardziej mi się podoba i pewnie jest najtańszy.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Pią, 01.12.2006, 18:59 |
|
 |
|
Cichy Asasyn
|
Kiczu w postaci 207 nie kupię za chiny ludowe, strasznie nie podoba mi się to wozidło, jest szkaradne do granic możliwości  . Mini również nie wybiorę, w tym wypadku jednak tylko mi się nie podoba. Cena pewnie jest zaporowa. Więc głos idzie na nudnego do szpiku kości VW, podoba mi się, jego stonowana stylistyka ma prawo się podobać.
_________________ Primusville
|
| Pią, 01.12.2006, 19:07 |
|
 |
|
Rules
|
Wybieram najmniejsze żło, czyli Puga, który jeszcze jakos wyglada, chociaz w porównaniu do poprzedniej wersji jest wręcz ochydny, ale i tak lepszy od nudnego VW i szpanerskiego Mini.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Pią, 01.12.2006, 19:12 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Mówcie co chcecie - wybieram Polo. W wersji GTi ten pocisk prezentuje się naprawdę przyjemnie. W Mini zwymiotowałbym patrząc na wnętrze, a Francuz z rozdartą gęmbą niezbyt mnie przekonuje.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pią, 01.12.2006, 20:52 |
|
 |
|
Tyomaj
|
Bez zastanowienia ani większych przemyśleń wylatuje Peugeot. Nigdy nie lubiłem tej marki i nie polubie! Drugim pechowcem jest Mini. Może i wygląda ładnie na zewnątrz ale w środku to jest porażka. A poza tym to nie auto dla mnie  Nowe Polo stało się bardziej agresywniejsze, do tego jeszcze czarny kolor i dobre fele... mmm... miodzik 
|
| Pią, 01.12.2006, 21:05 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
Only Mini, nie wyglÄ…d Ĺşle w tej wersji, a do tego wiem jak jeĹşdzi, a jeĹşdzi zabĂłjczo 
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Pią, 01.12.2006, 21:13 |
|
 |
|
szakal
|
Z tej trójki wybrałbym Polo GTI.  Dlaczego? Z pozoru niewinna, mała popierdółka, która z reguły jeżdzi więcej w mieście niż w trasie. Ale niejednego kierowcy zaskoczy gdy się przyciśnie prawą noge. Lubie tego typu cichociemne małe autka z dużo mocą pod maską. 
_________________ www.exoticcars.pl
www.autogaleria.pl
|
| Pią, 01.12.2006, 22:27 |
|
 |
|
elCoyote
Samochód: Volvo S80
|
Wybieram szerokopyskiego 207 - ponieważ nikt nie próbował nadać mu pseudosportowego wyglądu jak zrobiono to (z miernym skutkiem) dla Polo oraz, w porównaniu do Mini, nie trzeba być lajfstajlowym pedałem żeby go prowadzić. Ponadto zakładam, że cena Peugeot'a jest zdecydowanie atrakcyjniejsza niż konkurentów.
_________________ Licencja na miłość Embargo na sen
|
| Pią, 01.12.2006, 22:51 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
elCoyote napisał(a): nie trzeba być lajfstajlowym pedaĹ‚em ĹĽeby go prowadzić.
zapewniam cie, ze w przypadku mini tez, tak samo jak nie trzeba być dresem żeby wsiąść do BMW
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Pią, 01.12.2006, 23:20 |
|
 |
|
Tezeus
|
Mini,mini i jeszcze raz Mini co prawde autko dla koneserow,ale ma swoj charokter i sprawdzona technike
_________________ No RWD ,No Fun >)
|
| Pią, 01.12.2006, 23:32 |
|
 |
|
aston
|
MiaĹ‚em gĹ‚osować na podstawie ceny, .... poznaĹ‚em jÄ… ... i zagĹ‚osowaĹ‚em, ale nie na najtaĹ„szy ale na najdroĹĽszy samochĂłd, bo różnica w cenie 2.000 € nie jest tak straszna jak myĹ›laĹ‚em, samochĂłd, moze ten na zdjÄ™ciach nie wyglÄ…da dobrze, ale na ĹĽywo prezentuje sie lepiej, poza tym ma wiecej prestiĹĽu niĹĽ konkurencja
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Sob, 02.12.2006, 1:05 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
Ja tez nie wiem co wybrac.
Mini - podobalo mi sie ale to takie auto dla kogos kto sie chce wyrozniac (ja nie chce sie rzucac w oczy)
VW - fajne auto ale Polo nigdy do mnie nie przemawialo. Choc trzeba przyznac ze ta wersja mozna pojezdzic
Peugeot - tez bardzo przyjemne auto ale znajac zycie miekkie i wyglada przecietnie jak na lekko usportowiona
Glos jednak oddam na VW drugie miejsce Pug a na koncu Mini
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Sob, 02.12.2006, 10:57 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Najchętniej bym nie zagłosował a jak juz mam cos wybrac to najmniejsze zło czy Polo 
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Sob, 02.12.2006, 12:47 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
zadne z samochodów do mnie nie przemawia więc bedę strzelał
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Sob, 02.12.2006, 13:09 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
3. Peugeot - nie podoba mi się kompletnie to auto. Jest strasznie "krzywe" stylistycznie, a ten grill naprawdę woła o pomstę do nieba. Plusy to niezłe osiągi, najmniejsze spalanie oraz fakt, że auto jest najcichsze spośród prezentowanych.
2. Mini. W zasadzie same superlatywy: mocny silnik, świetne właściwości jezdne, super jakość - ot, typowe BMW. Niestety, jak dla mnie to opakowanie jest absolutnie nie do przyjęcia. Nie jestem ani gejem, ani kobietą ani metroseksualistą
1. Volkswagen. Szczerze mĂłwiÄ…c, wizualnie podoba mi siÄ™ najbardziej spoĹ›rĂłd prezentowanej trĂłjki. Ĺadna, spokojna, prosta stylistyka Ĺ›wietnie siÄ™ sprawdza w tym wydaniu. Technicznie autu teĹĽ nie moĹĽna niczego zarzucić - dla mnie to zĹ‚oty Ĺ›rodek tego porĂłwnania.
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Sob, 02.12.2006, 14:32 |
|
 |
|
marcel911
|
Cooper odpada, nie wypada sie normalnemu człowiekowi w tym aucie pokazać. Peugeot jest zbyt zabawkowy (nie tylko za sprawą koloru) i mam wątpliwości co do jakości (jak w 307). Wszystkie auta mają podobne osiągi, podobna cene itd. Ale najrozsadniejszy jest dla mnie VW. Bardzo podoba mi sie stylistyka oraz silnik 1.8 Turbo. No i prawdopodobnie bedzie b. niezawodny od Peugeota
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Sob, 02.12.2006, 16:00 |
|
|