|
|
Obecny czas: Śro, 22.04.2026, 23:58
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|
Hyundai i40 vs Mazda 6 vs VW Passat
|
| Autor |
Wiadomość |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Pią, 30.12.2011, 10:53 |
|
 |
|
choopster
|
 Re: Hyundai i40 vs Mazda 6 vs VW Passat
3. Mazda - nie przeszkadza mi, ale jest całkowicie obojętna. 2. Hyundai - o dziwo mi się podoba. wygląda całkiem okej, ale jeszcze się nie przekonałem do hujdaji. 1. VW - najlepsze osiągi, najniższe spalanie. no i znaczek 
|
| Pią, 30.12.2011, 11:07 |
|
 |
|
karol383
Samochód: VW Passat B3
|
Ja zagłosowałem na Hyundaia,ponieważ ta marka zrobiła ostatnio spory postęp a i40 jest dużo tańszy od Mazdy i VW,potem Mazda,fajna,ale za droga,a na końcu VW poprawny do bólu
|
| Pią, 30.12.2011, 11:43 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Zdecydowanie Hyundai, ma świetny wygląd, naprawde ciekawy desing, do tego nawet na punkty niewiele odstaje od VW a jak weźniemy pod uwagę faworyzowanie produktów rodzimego rynku magazynu ams to mamy auto tak samo dobre albo i lepsze, minimalnie gorsze osiągi i spalanie nie mają znaczenia, jedyne co mi średnio się podoba to wnętrze Hyundajów (większośći)
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pią, 30.12.2011, 15:53 |
|
 |
|
fiko7
Samochód: Hyundai i30
|
Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłem na żywo i40 to nie mogłem uwierzyć że to Hyundai. Jeszcze niedawno nie uwierzyłbym że na to auto moge oddać głos,ale tamarka zrobiła ogromne postępy. Kolejna Mazda. Fajny środek, ale z zewnątrz bardziej podobał mi się wcześniejszy model. VW - szkoda życia by tak nudnym autem jeździć
|
| Sob, 31.12.2011, 7:49 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
3. Passat: W zasadzie nie ma o czym pisać. Odgrzewany kotlet sprzedawany jako nowy model. Auto co najwyżej solidnie przeciętne i kompletnie nic więcej. A jak patrzę na zdjęcia kokpitu, to nie mogę wyjść ze zdziwienia jak można w dzisiejszych czasach projektować tak nudne, żeby nie powiedzieć prymitywne wnętrza. 2. i40. Wielu z Was pieje z zachwytu nad tym autem (a raczej nad jego wyglądem), ja mam trochę inne zdanie. Może dlatego, że miałem okazję przez jeden dzień najbogatszą wersją i40 z dwulitrowym "benzyniakiem" i automatem. Ale po kolei: Auto faktycznie wygląda rewelacyjnie, jest naprawdę przestronne, wygodne, dość ciche (choć powyżej 110 km/h zaczyna dokuczać szum powietrza), a co do jakości kokpitu nie można mieć zastrzeżeń. Z drugiej jednak strony ergonomia kokpitu jest dość dyskusyjna, a seryjną nawigację obsługuje się naprawdę ciężko. Auto ma dobry układ jezdny, ale życzyłbym sobie bardziej bezpośredniego układu kierowniczego (Mondeo miażdży i40 na obydwu polach). Natomiast największym wrzodem na d**** jest automat - stary, powolny, ociężały: kompletnie nieprzystający do dzisiejszych czasów. Tak więc i40 jest dobrym samochodem, ale na pewno nie rewelacyjnym. 1. Mazda. Jakościowo zbliżona do Passata, jeździ lepiej niż on, jest prawie tak samo przestronna, a designem bije go na głowę. Głos na "madzię".
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Nie, 01.01.2012, 15:01 |
|
 |
|
Kruszon
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
|
Szczerze powiedziawszy wybor jest trudny, kazdy samochod cos soba prezentuje. Wygranym jest ktos z dwĂłjki i40, Passat. O ostatnim Passacie tylko czytalem, nie mialem okazji zobaczyc z bliska i posiedziec w nim, co innego w i40 w ktorym siredzialem podobnie jak w Mazdzie. Narazie nie wiadomo duzo jak nowy Passat, czy znow jest synonimem idealu, i co mozan powiedziec o calkiem nowym koreanczyku, ktorego opinie sa rozne. Na ulicach widzialem go raptem 2-3 razy. 1.Hyundai i40 2.Volkswagen Passat 3.Mazda 6
_________________ Ahh... ta Skoda :) Przemyslane Rozwiązania Ahh... ten Ford :) Feel the Difference - Kinetic Design Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi Urodziłem się po to,aby jeździć ...
|
| Pon, 02.01.2012, 19:51 |
|
 |
|
Kaito
Samochód: cee'd
|
karol383 napisał(a): Ja zagĹ‚osowaĹ‚em na Hyundaia,poniewaĹĽ ta marka zrobiĹ‚a ostatnio spory postÄ™p a i40 jest duĹĽo taĹ„szy od Mazdy i VW,potem Mazda,fajna,ale za droga,a na koĹ„cu VW poprawny do bĂłlu Faktem jest, ĹĽe KoreaĹ„czycy robiÄ… postÄ™p, ale z tÄ… cenÄ… to nie powiedziaĹ‚bym. TeĹĽ zaczynajÄ… siÄ™ cenić i koszt takiego i40 i Passata powoli jest zbliĹĽony. Pakiety wyposaĹĽenia sÄ… tak dobrane, ĹĽe jak chcemy np. ksenony to trzeba wybrać pakiet Style. Dostajemy sporo innych rzeczy, ale trzeba dopĹ‚acić 25tyĹ›. Nawet z obecnym rabatem wychodzi 118tyĹ›. Przy obecnej promocji Passat Comfortline 2011 Edition to jakieĹ› 118tyĹ›. OczywiĹ›cie porĂłwnanie dotyczy opisywanych w temacie wersji wyposaĹĽenia i silnika tylko bez automatu i z nawigacjÄ… (idealnie wychodzi wtedy cena).
|
| Śro, 04.01.2012, 21:05 |
|
 |
|
gibki8
|
Głos zdecydowanie na Hyundaia. Może i nie jest najszybszy i nie prowadzi się najlepiej ale kurde wygląda po prostu genialnie. Ta generacja Passata jest dla mnie gorsza od poprzedniej jeśli chodzi o wygląd. Wieje nudą wewnątrz niestety to samo. Mazda. Nie podoba mi się w kombi zdecydowanie bardziej szanuje liftbacka 
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Czw, 05.01.2012, 0:51 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Głos na Mazdę. Niestety przez silniki diesla z akcyzową pojemnością kiepsko się u nas sprzedaje. Hyundai jest ok, ale jakbym miał wydać takie same pieniądze jak za Passata to bym się dwa razy zastanowił.
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Sob, 07.01.2012, 22:46 |
|
 |
|
BmwM5
|
Kaito napisał(a): karol383 napisał(a): Ja zagĹ‚osowaĹ‚em na Hyundaia,poniewaĹĽ ta marka zrobiĹ‚a ostatnio spory postÄ™p a i40 jest duĹĽo taĹ„szy od Mazdy i VW,potem Mazda,fajna,ale za droga,a na koĹ„cu VW poprawny do bĂłlu Faktem jest, ĹĽe KoreaĹ„czycy robiÄ… postÄ™p, ale z tÄ… cenÄ… to nie powiedziaĹ‚bym. TeĹĽ zaczynajÄ… siÄ™ cenić i koszt takiego i40 i Passata powoli jest zbliĹĽony. Pakiety wyposaĹĽenia sÄ… tak dobrane, ĹĽe jak chcemy np. ksenony to trzeba wybrać pakiet Style. Dostajemy sporo innych rzeczy, ale trzeba dopĹ‚acić 25tyĹ›. Nawet z obecnym rabatem wychodzi 118tyĹ›. Przy obecnej promocji Passat Comfortline 2011 Edition to jakieĹ› 118tyĹ›. OczywiĹ›cie porĂłwnanie dotyczy opisywanych w temacie wersji wyposaĹĽenia i silnika tylko bez automatu i z nawigacjÄ… (idealnie wychodzi wtedy cena). porĂłwnaj ceny nowego 2012 rocznika a nie rabatowe zeszĹ‚oroczne.
_________________ Grip, grip, grip, front-end push, wheel-twirling, slide, crash, hospital. That’s kind of how it goes. - Krótki opis jazdy samochodami marki Audi.
what happened, happened and couldn't have happened any other way
|
| Pon, 16.01.2012, 11:07 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|