|
|
Obecny czas: Śro, 10.06.2026, 0:59
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Pięć sportowych kompaktów
|
| Autor |
Wiadomość |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
|
| Pią, 01.05.2009, 12:05 |
|
 |
|
offloldowiec
|
 Re: Pięć sportowych kompaktów
Hmm ciezki wybor, ale po kolei. Volvo out za cene z kosmosu, brzydote z tylu i totalny brak funkcjonalnosci, klapa bagaznika jest smieszna wrecz. Osiagi tez juz niedzisiejsze. Honda, nie trawie jej, jest potworem z japonskich bajek i niech tam pozostanie. Opel, Ford i VW podobaja mi sie bardzo i zdecydowac mogl jedynie wyglad wnetrza. Nie nawidze takich oczojebnych udajacyh aluminium plastikowych wstawek. Dlatego eleganckie i proste wnetrze Golfa zapewnia mu zwyciestwo.
Osiagow i wlasciwosci jezdnych nie biore pod uwage, bo musialbym sie kazdym z nich przejechac.
_________________ Deszcze Niespokojne.
Mecze na żywo
|
| Pią, 01.05.2009, 13:45 |
|
 |
|
mothman
Samochód: Sedan AWD 4.2 Pb
|
Nie wiem co to za moda ĹĽeby zamiast danych technicznych wstawiać link do caĹ‚ego artykuĹ‚u, ktĂłry siÄ™ wgrywa pół dnia. Dane powinny być widoczne.  morphy napisał(a): VW wraca na tron? WedĹ‚ug AB oczywiĹ›cie tak. AB i VW... To tak jakby na stronie Pearl Jamu zrobić ankietÄ™ na najlepszy zespół grunge'owy  Wybieram Forda. Najlepsze osiÄ…gi; prawie najniĹĽsza cena (byĹ‚aby najniĹĽsza, jeĹ›li do porĂłwnania wziÄ™to by AstrÄ™ OPC); wysoce prawdopodobne, ĹĽe najlepsze prowadzenie.
_________________ Cuore Defectivo
|
| Pią, 01.05.2009, 13:46 |
|
 |
|
Tapir
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
|
5. Astra - Ta generacja mi się nie podoba, poza tym OPC wygląda jak najbiedniejsza wersja 4. Honda - Wygląda jak but do koszykówki za to kilka razy słyszałem to auto na wysokich obrotach i dzwięk powala 3. Golf - niby do niczego nie można się przyczepić ale z drugiej strony to i nic specjalnego w nim nie ma 2. Volvo - jest świetne ale trochę odstaje ceną od reszty 1. Focus - wygląda nieźle, zasuwa lepiej niż nieźle a jak już mothman zauważył jest prawie najtańszy 
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
|
| Pią, 01.05.2009, 13:53 |
|
 |
|
morphy
|
mothman napisał(a): Nie wiem co to za moda ĹĽeby zamiast danych technicznych wstawiać link do caĹ‚ego artykuĹ‚u, ktĂłry siÄ™ wgrywa pół dnia. Dane powinny być widoczne. Co ty nie powiesz.  Nie mam po prostu innej moĹĽliwoĹ›ci niĹĽ podanie linka do artykuĹ‚u gdzie sÄ… wszelkie dane techniczne. Jak komuĹ› przeszkadza poczekać co najwyĹĽej 2 minuty na otworzenie siÄ™ pdf-u to juĹĽ nie moja wina. CierpliwoĹ›ci nikogo nie naucze.
Ostatnio edytowany przez morphy, Pią, 01.05.2009, 14:11, edytowano w sumie 1 raz
|
| Pią, 01.05.2009, 14:11 |
|
 |
|
el_Presidente
|
Poprosze VW. W tym kolorze wyglada swietnie, wnetrze jest wrecz wspaniale, wyglada naprawde solidnie i sportowo, fotele to tez przekozactwo. Do tego wspanialy silnik, ktory majac dosyc srednia moc w tym porownaniu zapewnia osiagi takie jak Focus i co wiecej pali o 1,5l mniej od konkurentow. W dodatku prowadzenia VW bije konkurentow- na torze osiagnal czas o 2 sekundy lepszy od Focusa, ktory byl drugi. W dodatku podkreslana jest jego wszechstronnosc- moze sluzyc jako auto do jazdy na co dzien. Wspaniala maszyna. Drugi Focus- swietne auto, szybkie, dobrze sie prowadzi. Do tego jeszcze wyglada bardzo dobrze, chociaz dosyc kontrowersyjnie. Jak ktos tu zauwazyl duza jego zaleta jest cena. Trzecie Volvo- fajne auto dla indywidualistow, jednak tak naprawde to nie jest stricte hothatch. To raczej jest luksusowy hatchback z mocnym silnikiem. Czwarta Honda- bylem wielkim fanem poprzedniego Type-R, jednak musze przyznac, ze ten mnie rozczarowal. Nie prowadzi sie ani nie przyspiesza tak dobrze jak poprzednik. Nie jest tez dobry do uzytku na co dzien. O ile zwykla Honda Civic to naprawde rewelacyjny kompakt o tyle ta wersja nie podchodzi mi. Piata Astra. Nie jest to zle auto, jednak pod zadnym wzgledem nie bije konkurentow. Ot taki zwykly hothatch. Plus za niska cene.
|
| Pią, 01.05.2009, 14:11 |
|
 |
|
mothman
Samochód: Sedan AWD 4.2 Pb
|
morphy napisał(a): Nie mam po prostu innej moĹĽliwoĹ›ci niĹĽ podanie linka do artykuĹ‚u gdzie sÄ… wszelkie dane techniczne. Nie masz klawisza PrintScreen i Painta? Ciekawe powiem ci 
_________________ Cuore Defectivo
|
| Pią, 01.05.2009, 14:13 |
|
 |
|
morphy
|
Mnie też to dziwi, ale u mnie nie działa Print Screen. Mam niemiecką klawiaturę i tam jest trochę inny układ klawiszy. U nich nie ma PS. EOT
|
| Pią, 01.05.2009, 14:18 |
|
 |
|
Piotr_24
Samochód: Audi A4
|
Kolejny cięzki wybór wiec zacznijmy od końca : 5.Astra - szybkie auto wyłacznie dla pań z sportowym zacięciem. 4.Volvo - ten model nie ma w sobie nic sportowego choćby mu rakiete do bagażnika wsadzic. 3.Golf - sportowy gokart i nic wiecej mo i tu zaczyna sie problem miejsce 2 i 1 . Honda od wejscia na rynek tego modelu Civica bardzo mi sie podobała , Ford Focus to cywilna rajdówka tylko ze z napędem na przednią oś. Hondą miałem okazje sie przejechac wiec wiem z czym mam do czynienia , super autko i pięknie wygląda i super jezdzi . Focus ..... hmm.........?? Za brak napędu na dwie osie miejsce 2 wiec miejsce 1 dla Hondy Civic Type-R 
_________________ Live ist brutal in zasadzkas
|
| Pią, 01.05.2009, 15:30 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
Trudny wybor ale : 1Focus - chaba najbardzij mi sie podoba i jest agresywny 2 - Astra - mio slow krytyki podoba mi sie 3 Honda - duzy + za type R ale minus za stylistyke 4 Golf - Nudny jak na taka konkurencje 5 - Volvo - w ogul mnie nie kreci P.s. Zabraklo miejsca dla Meganki ? 
Ostatnio edytowany przez Szakall69, Pią, 01.05.2009, 17:41, edytowano w sumie 1 raz
|
| Pią, 01.05.2009, 17:36 |
|
 |
|
aston
|
Astra mnie najbardziej przekonuje, ma moim zdaniem najwięcej zalety, czyli najniższa ceną, wygląd najbardziej różniący się od wersji 5d oraz osiągi nie odbiegające od reszty (moim zdaniem jak na FWD to wszystkie samochody mają aż nadto mocy  )
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Pią, 01.05.2009, 17:39 |
|
 |
|
charles.carmichael
Samochód: Kia Pro_cee'd 1.4
|
Volvo i Ford odpadają z uwagi na paskudny wygląd. Opel i VW są za grzeczne. Pozostaje Honda, na którą idzie mój głos.
|
| Pią, 01.05.2009, 17:57 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
5. Astra. Nie ma w tym aucie kompletnie nic, co mogłoby mnie zainteresować. Po prostu. 4. Golf. Nie powiem, wygląda całkiem zacnie. Jest po niemiecki powściągliwy, ale sporo delikatnych smaczków czyni z niego całkiem wyraziste auto. Szacunek za najlepszy czas na torze. Do tego świetne osiągi i kompletne wyposażenie seryjne. Naprawdę ciekawa propozycja. 3. Civic. Kusi mnie swoją lekko kosmiczną stylistyką i wysoko kręcącym się "wolnossakiem". Niestety, najgorsza elastyczność w porównaniu - widać zalety turbo u konkurencji. Ale stylu i charyzmy ma za dwóch, więc ląduje na pudle  2. C30. Kolejne auto z ultraciekawym designem. Wygląda elegancko i nietuzinkowo i w żadnym przypadku brzydko. Biorąc pod uwagę duuuużą ilość genów z Focusa dziwi mnie kilka rzeczy: cena, słabe osiągi i najgorszy czas na torze. Ale i tak ląduję na drugim miejscu, bo cholernie lubię ten model. 1. Focus. Ta "wściekła pomarańcza" zachwyca mnie prawie wszystkim - począwszy od tego, że Ford bazując na najpopularniejszym aucie wśród przedstawicieli handlowych, potrafił stworzyć tak charakterne auto. Po drugie - osiągi miażdżą wręcz czaszkę, no i po trzecie, jest prawie najtańszy w porównaniu. Brawo 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Pią, 01.05.2009, 20:30 |
|
 |
|
fiko7
Samochód: Hyundai i30
|
WiÄ™c zacnÄ™ jak niektĂłrzy od koĹ„ca bo bÄ™dzie Ĺ‚atwiej. 5. Opel juz mi siÄ™ trochÄ™ opatrzyĹ‚. Ĺadne auto ale juĹĽ do mnie tak nie przemawia jak byĹ‚o to na poczatku. 4. Golf jak to VW konserwatywny wyglÄ…d, w Ĺ›rodku zegary i kierownica wyglÄ…dajÄ… ok, ale panel Ĺ›rodkowy z radiem nie podoba mi siÄ™, jest taki nijaki. 3. Volvo za styl, auto dla indywidualistĂłw i teraz mam problem czy drugi Focus czy Honda. Honda teĹĽ juĹĽ przyzwyczaiĹ‚a mnie do wyglÄ…du, bo na poczÄ…tku jak tylko sie pojawiĹ‚a byĹ‚em zachwycony tym autem, Fordem jeĹĽdĹĽÄ™ na codzieĹ„ i akurat model 3 i 5 drzwiowy wg mnie majÄ… zbyt mocno pochylonÄ… tylnÄ… szybÄ™ i to mi siÄ™ Ĺ›rednio podoba. Z tego wzglÄ™du 2 miejsce Ford, a pierwsza Honda.
Ostatnio edytowany przez fiko7, Sob, 02.05.2009, 8:58, edytowano w sumie 1 raz
|
| Pią, 01.05.2009, 22:14 |
|
 |
|
Edwardo308
Samochód: Gnojownik
|
Civic Type-R i wszsytko jasne... nie ma to jak wysokoobrotowy silnik hondy, a nie turbo doładowane jednostki 
_________________ Istnieje milion powodów, dla których warto sprzedać* Scenica *ale szkoda mi kasy, którą w ten gnój włożyłem
|
| Pią, 01.05.2009, 23:14 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
Nie ma Meganki? Czyżby samo AB się obawiało, że Megane znów skopie tyłek Golfowi? Trochę to żałosne ... widać, że do artykułu dobrali samochody tak, żeby Golf na wyjściu wyszedł najlepiej.
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Nie, 03.05.2009, 12:38 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Dosyć ciężki wybór ale moja kolejność to: 1 Honda - najciekawszy "hothacz" wg mnie w tym zestawieniu. 2 Ford - dobre właściwości jezdne, dobra cena 3 Volvo - fajne wnętrze ale cena z kosmosu 4 VW- paskudny tył no i w gamie VW jest lepsze auto do takiego porównania  5 Opel - najdłuższy staż, brzydkie wnętrze i czemu nie OPC w porównaniu?
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Nie, 03.05.2009, 13:10 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
Może VW ma najlepsze właściwości jezdne, ale niestety nie testowałem go więc mogę dokonać wyboru tylko za pomocą serca. A to podpowiada mi Opla Astrę. Po prostu jest śliczny i nie ma co tutaj więcej dywagować. Tuż za Astrą stawiam jadowitego i agresywnego Forda Focusa, a dopiero za nim VW Golfa. Pozostałe dwa auta moim zdaniem stanowią tylko tło konfrontacji.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
|
| Pon, 04.05.2009, 20:02 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
Jacobser napisał(a): A to podpowiada mi Opla AstrÄ™. Po prostu jest Ĺ›liczny i nie ma co tutaj wiÄ™cej dywagować. Wiem, ĹĽe o gustach siÄ™ nie dyskutuje, ale tutaj to juĹĽ przesadziĹ‚eĹ› 
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Pon, 04.05.2009, 20:06 |
|
 |
|
morphy
|
PiasQ napisał(a): Megane znĂłw skopie tyĹ‚ek Golfowi? Kiedy to zrobiĹ‚o?  CoĹ› mnie ominęło. Jak do tej pory, to VW jest gĂłrÄ…. To byĹ‚by pierwszy raz, ciekawe. Megane nie ma w porĂłwnaniu bo widocznie nie byĹ‚ dostÄ™pny w parku maszynowym Renault. Na wszystkie redakcje motoryzacyjne sÄ… 2, gĂłra 3 auta. A jak chodzi o jakÄ…Ĺ› mocniejszÄ… wersje Renault Sport, to juĹĽ w ogĂłle zwykle jest tylko jedna sztuka. Widocznie AB nie udaĹ‚o siÄ™ zdobyć do testu RenĂłwki. TakĹĽe wziÄ™li innych, rĂłwnie znanych konkurentĂłw. Proste i Ĺ›mieszne jest szukanie teorii spiskowych. ChociaĹĽ mogĹ‚y być teĹĽ inne powody, ale co bym im zaleĹĽaĹ‚o? NaprawdÄ™ Renault musiaĹ‚o by wejść na szczyt ĹĽeby wygrać z Golfem, szczegĂłlnie VI.
|
| Pon, 04.05.2009, 20:17 |
|
|