|
|
Obecny czas: Czw, 04.06.2026, 20:23
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
BMW 730d vs Mercedes S 320 CDI
|
| Autor |
Wiadomość |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Sob, 11.10.2008, 13:58 |
|
 |
|
Triumph4111
Samochód: szwedzka cegła
|
 Re: BMW 730d vs Mercedes S 320 CDI
Stawiam na nowość, pomimo tyłu, do którego ciężko jest mi się przyzwyczaić i okropnych felg. Mercedes trochę się już przejadł... Dodatkowy plus dla BMW za świetne wnętrze 
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.' - S. Lem
|
| Sob, 11.10.2008, 14:14 |
|
 |
|
Darius
|
Nowe BMW 7 - beznadziejne, nijakie, delikatne. Nie podoba mi się zupełnie. Miałem nadzieję że znów BMW zadziwi świat, tak jak to było w przypadku E65, że stworzy wielką masywną potężną kosmiczną 7 er. A tu co wyszło? Taka mydelniczka. Głos na MB (po raz pierwszy w życiu)
|
| Sob, 11.10.2008, 14:34 |
|
 |
|
Joey
|
Hmm... Nad wyborem zastanawiałem się z 10 minut, ale w końcu go dokonałem. Poproszę Merca. Nie wiem dlaczego, ale BMW nie robi na mnie takiego wrażenia, wydaje mi się bardziej zwyczajne. Podobnie z wnętrzem, niby bez zarzutu, ale jakoś mnie nie rusza. Mercedes, mimo, że ma kilka detali, które od początku mi nie pasowały (ostro zarysowane nadkola jak w Focusie I, tylne lampy) to jakoś bardziej mi odpowiada. Ma moim zdaniem bardziej harmonijną linię, taką płynną. U BMW widzę długą, płaską maskę i długi, płaski tyłek. Do tego Merc wydaje mi się bardziej elegancki a BMW szpanerskie. Może kiedyś mi się odmieni, ale w tej chwili zdecydowanie wolałbym Mercedesa.
_________________ ← Szał trójek :) Był. Bo nie spodobał się jakiemuś prostakowi z uprawnieniami.
|
| Sob, 11.10.2008, 14:37 |
|
 |
|
Tapir
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
|
Co by tu wybrac... Dwie tłuste świnie. Auta, które mają tyle polotu stylistycznego co żelbetonowy bunkier i żadne z nich mi się nie podoba  i jeszcze w dieslu... Głos na BMW, wygląda odrobinę (ale tylko odrobinę) mniej czołgowato 
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
|
| Sob, 11.10.2008, 14:46 |
|
 |
|
aston
|
Oba samochody nie są moimi ulubionymi modelami, jednak to Mercedes mi bardziej odpowiada i to na niego dają głoś, jego plusy to ładne wnętrze, zdecydowanie ładniejsza stylistyka nadwozia, reszta na remis z BMW
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Sob, 11.10.2008, 14:55 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
I jeden i drugi to opasła krowa. Brak smaku i gracji co w tej klasie powinno się bardzo ale to bardzo liczyć. Jednak jeśli już wybierać to BMW - nie jest brzydki (chociaż żeby był piękny to też nie powiem) no i zdecydowanie na plus wnętrze samochodu - sprawia wrażenie naprawdę luksusowego i miłego w użytkowaniu.
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Sob, 11.10.2008, 15:35 |
|
 |
|
Mibay
|
Oba wozy to istne świnie na kołach  Zastanawiałem się nad wyborem dosyć długo. Jednak głos pada na Mesia. Jest z nami trochę czasu, ale nowe BMW 7-er jest dla mnie nie za ciekawe. Może kiedyś się przekonam do stylistyki tej limuzyny 
_________________ "Powiedzcie mi, jak żyć w świecie w którym wiele jest dla niewielu, a niewiele dla reszty...?"
|
| Sob, 11.10.2008, 15:46 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
Świński ryjek nadal mi nieco przeszkadza, ale na żywo 7ka prezentuje się genialnie. W środku jeszcze lepiej. Glos oczywiście na BMW
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Sob, 11.10.2008, 15:57 |
|
 |
|
offloldowiec
|
Zaden mi sie specjalnie nie podoba. Jednak wybiore mniejsze zle w postaci BMW, poniewaz ten Mercedes mnie w ogole nie przekonuje.
_________________ Deszcze Niespokojne.
Mecze na żywo
|
| Sob, 11.10.2008, 16:11 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Moim zdaniem w tym wypadku pod każdym kątem z jakiego by nie spojrzeć, w kwestii stylistyki, BMW wypada o niebo lepiej od Merca. Głoś na BMW za duże nerki, wspaniałe wnętrze i sznyt, którego mi brakuje w Mietku.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Sob, 11.10.2008, 17:23 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Biore "eSke"  Jest duzo ladniejsza i bardziej przypadla mi do gustu niz "swinksi ryjek" BMW 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Sob, 11.10.2008, 18:01 |
|
 |
|
Dżony
|
Mercedes ale tym razem nie jakoś zdecydowanie, wygląda lepiej wg.mnie choć BMW im dłużej na nie patrzę tym ładniejsze. Wnętrza w obydwóch na remis. Oba są doskonałe technicznie. Trudny wybór ale eSka jest dla mnie przynajmniej wzorcem w tej klasie i mimo tego ,że 7-er na pewno nie jest jakieś gorsze a może nawet troche lepsze w końcu debiutowało 3 lata później wezmę Merca. No i eSka dyżurny samochód mafii to mnie w nim zawsze pociągało 
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Sob, 11.10.2008, 18:04 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Wybieram BMW. Wygląda bardziej monstrualniej i jakoś agresywniej (IMO). Te nerki wyglądają jakby mówiły "czekaj już do Ciebie podjeżdżam, zaraz Cię wciągnę"  Trochę nie odpowiadają mi tylne światła, ale pewnie zdążę się przyzwyczaić. Wnętrze BMW z tą pomarańczową skórą wygląda fenomenalnie, znacznie weselej niż w trumiennym wnętrzu Mercedesa. Poza tym znakomity silnik, który wybiera większość właścicieli BMW 7  Za Mercedesem nadal oglądam się na ulicy gdy tylko przejeżdża obok mnie, ale jakoś bardziej odpowiada mi BMW 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Sob, 11.10.2008, 19:03 |
|
 |
|
sttomasz
|
Dla mnie remis, to dopiero pierwsza konfrontacja tych samochodow do tego z najslabszymi silnikami,widac ze batalia sie rozpoczyna na nowo!!Wedlug mnie potrzeba kilku porownan tych modeli z roznymi silnikami zeby dokladnie zdecydowac,powiem tylko ze podoba mi sie ze BMW wrocilo do klasycznego drazka zmiany biegow bo ten w kolumnie kierownicy nie za bardzo pasowal......Wstrzymam sie odglosu czekam z niecierpliwoscia na nowe Audi A8 bo te modele jakos do mnie nie przemawiaja,mysle ze nowe A8 nie bedzie takie ,,kombinowane"
|
| Sob, 11.10.2008, 21:10 |
|
 |
|
Paweł14
|
Głos na BMW. Jest ładniejsza od merca i ma fajniejsze wnętrze.
_________________ "Większość ludzi nie poznałaby dobrej muzyki nawet gdyby podeszła ona do nich i ugryzła ich w dupę ". Frank Zappa
|
| Sob, 11.10.2008, 23:40 |
|
 |
|
tomico
|
Głos na BMW, podobno świetne prowadzenie, poprostu świetna sportowa limuzyna. Merc jest dobry dla kogoś na emeryturze.
|
| Nie, 12.10.2008, 0:32 |
|
 |
|
Dżony
|
tomico napisał(a): GĹ‚os na BMW, podobno Ĺ›wietne prowadzenie, poprostu Ĺ›wietna sportowa limuzyna. Merc jest dobry dla kogoĹ› na emeryturze. Jak to sÄ… sportowe limuzyny to  to ,ĹĽe dość szybkie i dobrze siÄ™ prowadzÄ…ce nie znaczy sportowe. A swojÄ… drogÄ… jak bÄ™dÄ…c emerytem bÄ™dzie mnie stać na eSkÄ™ to na pewno sobie jÄ… kupiÄ™. Tylko powiedz mi dlaczego bÄ™dzie dla mnie lepszy od 7-er bo nie chcÄ™ wtopić przynajmniej 300tys?
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Nie, 12.10.2008, 10:26 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Głos na BMW. Mercedes mi się już opatrzył, a stylistyka BMW bardzo mi odpowiada.
_________________ locha lover
|
| Nie, 12.10.2008, 10:28 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Tak jak paru kolegów wyżej oba wozy niegrzesza urodą i elegancją, Merc oczywiścienie nie dla mnie, dlatego wybieram BMW, marka ta chyba naprawdę przyjeła krytyczne uwagi do siebie, i znacznie poprawili się w porówaniu z poprzednikiem, wyglada nawet nieźle, choc przedna nerka troche przytłacza i niezbyt ładne są tylne swiatła, ale linia boczna wyglada świetnie. no i wnętrze wreszcie nie wyglada jak kredens tylko porządny kokpit niemieckiego auta no i ma dzwignie zmiany biegów tam gdzie trzeba. Na papierze ma przewagę na rywalem jest bardziej eknomiczne i szybciej przyspisza a w tych wersjach to chyba ma znaczenie. Głos na BMW
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Nie, 12.10.2008, 11:21 |
|
|