Obecny czas: Czw, 04.06.2026, 16:55

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
TT vs Scirocco vs 125i vs Brera S 

Najbardziej odpowiada mi:
Audi TT 2.0 TFSi 21%  21%  [ 15 ]
Volkswagen Scirocco GT 2.0 TSI 23%  23%  [ 16 ]
BMW 125i Coupe M Sport 14%  14%  [ 10 ]
Alfa Romeo Brera S 41%  41%  [ 29 ]
Razem głosów : 70

TT vs Scirocco vs 125i vs Brera S 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Post TT vs Scirocco vs 125i vs Brera S
Image
Image

Audi TT 2.0 TFSi
Image
Image
Image

Volkswagen Scirocco GT 2.0 TSI
Image
Image
Image
Image

BMW 125i Coupe M Sport
Image
Image
Image

Alfa Romeo Brera S
Image
Image
Image

TABELA Z DANYMI

4 kompaktowe coupe, pierwsza konfrontacja nowego Scirocco z potencjalnymi rywalami.

źródło: auto express

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Nie, 14.09.2008, 17:29
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdzieś na zachodnich rubieżach
Samochód: Volvo S80
Post Re: TT vs Scirocco vs 125i vs Brera S
Głos na Alfę - rewelacyjna stylistyka.
Drugie miejsce dla VW - całkiem ładny samochód, ale ma nieco zbyt rozlazły zad i wnętrze niczym z dostawczaka.
Na koniec 1er i TT - BMW w tym nadwoziu kompletnie mi siÄ™ nie widzi, Audi IMO jest samochodem "kobiecym".

Nie, 14.09.2008, 17:34

Audi - nie siedziałem w tym modelu, ale siedziałem w TT poprzedniej generacji. Niewygodna pozycja za kierownicą i tragiczna widoczność. Nie wiem czy tutaj to poprawiono i na ile, ale póki nie usiądę w tym modelu będzie mi się nienajlepiej kojarzył. Wizualnie i silnikowo kręci mnie tylko TTS.

Volkswagen - naprawdę mi się podoba. Mam tylko jedno, małe zastrzeżenie - tylna szyba mogłaby być trochę bardziej pochylona. Szkoda, że żadna wersja nie występuje z napędem na 4 koła.

BMW - seria 1 nawet mi się podoba, ale nie w wersji coupe. Za nic. Ma świetny silnik, pewnie jest najlepiej dopracowana i wykonana, ale mimo wszystko to nie wóz dla mnie. No i ma napęd na tył :>

Alfa Romeo - yyy... Nie podoba mi się wizualnie i na tle konkurencji ma bardzo słabe osiągi.

Może gdybym miał bliższy kontakt z TT właśnie na Audi oddałbym głos, jednak w tej sytuacji poproszę Scirocco.

Nie, 14.09.2008, 17:55
Moderator
Awatar użytkownika

Mam gdzies wszystko. Widząc Brere nie mogę się skupić na innym aucie w tej stawce.

Nie, 14.09.2008, 18:44

KaĹĽdy ma swoje upodobania...

Mi się cholernie podoba Biemdablju ;) w tym nadwoziu...no i wcale nie jest taki niepraktyczny; widziałem, siedziałem...
VW gdy stoi obok konkurencji juĹĽ nie jest taki fajny...ot lepsza wersja golfa, w ogĂłle mnie nie rusza...
Alfa z kolei wydaje się ociężała i miękka...taki samochód do lansu na bulwarze co mi nie odpowiada a sama stylistyka nie bede się kierował...
Audi...na zewnątrz bardzo pociągający jednak nieproporcjonalny i ciasny, mały i przez to j/w trochę kobiecy...

1.BMW - ...wiadomo
2.VW - za konserwatyzm, który lubię a wole kierować się rozsądkiem
3.Alfa Romeo - ...przykro mi, ĹĽe nie na pierwszym miejscu, ale...ale
4.Audi - j/w no i rozsądek bierze górę...mały, ciasny, ale własny...ale nie za ta cenę ;)

Nie, 14.09.2008, 18:46
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
Ice napisał(a):
Mam gdzies wszystko. Widząc Brere nie mogę się skupić na innym aucie w tej stawce.
dokładnie :wink: wygląda lepiej niż pozostałe 3 razem wzięte

Nie, 14.09.2008, 18:56
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Jak fan włoskich konstrukcji zgrzeszyłbym głosując na coś innego niż alfa ;)
Może jest najsłabsza, najwięcej straci na wartości i ma nadwagę ale wdzięku ma więcej niż ci trzej konkurenci razem wzięci.
Audi ma perfekcyjne wykonanie, świetny silnik ale kobiecy wygląd.
VW dobrze wygląda, ale ma nudne wnętrze.
BMW jeździ dobrze, wygląda przeciętnie ma ładne wnętrze, napęd na tył ale nie przekonuje mnie zupełnie.

Anonima Lombarda Fabricca Italiana :D Na nią oddaje swój głos.

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Nie, 14.09.2008, 19:05
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kolonia Łucka
Dość kontrowersyjna ankieta :) Jednak oddaje głos na Audi. Zawsze mi się TT-tka podobała. Idealna pod każdym względem :)

Nie, 14.09.2008, 19:27
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Audi za swój wygląd i nieprzeciętne właściwości jezdne.
Volkswagen wygrałby za sprawa świetnego wyglądu z zewnątrz jednak wewnątrz jest zdecydowanie za spokojnie.
BMW jedyna jedynka jaka mi sie jako tako podoba i lÄ…dujÄ™ na 2 miejscu razem z VW
Alfa jest samochodem pięknym i nie ma co tego ukrywać. Jednak jakos się nie mogę do niej przekonać...

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Nie, 14.09.2008, 19:50
Awatar użytkownika

BMW ma brzydki kuper, VW wygląda na zbyt "puszystego" :lol: . Tak więc na 1. miejscu ex aequo Audi i Alfa Romeo, ale głos poszedł na Brerę, bo jest cool, a Audi niech robi limuzyny :D

Nie, 14.09.2008, 20:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Każdy z tych modeli ma jakieś ale, ale mój wybór będzie taki:
4. BMW - tylni napęd i co.........
3/2 - Vw i Audi - Audi uczyniło krok w stosunku do poprzednika, przede wszystkim w wyglądzie. Ale "chyba" jest w niej najmniej miejsca. Vw ma także rewelacyjny wygląd, może w pewnych momentach zbyt ociężały. Fakt środek bardzo kiepski.
1. Alfa - najwolniejsza, chyba najwięcej pali. Ale wsiadając do niej czuł bym się kimś wyjątkowym. O wyglądzie chyba napisano wszystko

Polski Fiat 127p 74'

ForzaItalia

Nie, 14.09.2008, 20:23
Awatar użytkownika

Nie ma co, świetną tabelkę dali min Audi ma RWD a Scirocco kosztuje 11.000 funtów ;)

Ale na poważnie, to żaden z tych samochodów jakoś mi się specjalnie nie podoba, najładniejsze jest Audi, najbrzydsze Scirocco, które przynajmniej jest najtańsze, no ale jakoś mi tu nie pasuje, po prostu to nie jest coupe, może co najwyżej z Astrą GTC czy Kią Porocee'd konkurować w koncepcji nadwozia.

Alfa która podobno jest śliczna, choć osobiście tego nie widzę, przegrywa silnikiem no i napędem na przód, jakby wszystkie tu samochody miały FWD to nie byłby on wadą, no i nie jest, ale tym samem jednak dużo ładniejsze Audi przegrywa u mnie z BMW którego główną zaletą jest właśnie napęd na tył, niby mała rzecz, a cieszy, a to właśnie zabawa jest moim zdaniem kluczową rzeczą w tej klasie.

Nie, 14.09.2008, 22:14

Audi TT! Pozostałe jedynie za friko bym brał. ;)

Nie, 14.09.2008, 23:51
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała
Samochód: E36 318ti / 626 gf
BMW, nie wiem jak mozna wybrac inaczej patrzac jak sie powinno na samochod, tj - na ktore kola przekazywany jest naped.. w BMW.. na jedynie słuszne :!: :twisted:

Pon, 15.09.2008, 7:00
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Samochód: Toyota
alfa mi sie podoba, ale pewnie sie zepsuje zanim ja odpalimy :P wybieram audi TT ten model jest swietny

Pon, 15.09.2008, 9:02
Awatar użytkownika

Głos na ALFE.
Jest naładniejsza, reszta jest dla mnie bez znaczenia :lol:

Pon, 15.09.2008, 16:18
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
zagłosuje tak jak wybrali testujący autoexpressu od końca

4 Alfa Romeo, jej jedyną zaletą jest uroda choc uważam że jej urok jest przeceniony, auto nie robi aż takiego wrażenia. Reszta poniżej przeciętnej, wnętrze po prostu mi się nie podoba, Brera jest ciężka, paliwożerna i ma słabe osiągi na tle rywali, no i 4 rury wydechowy w aucie o mocy mniejszej niż 200 KM to jakaś kpina :lol:

3 BMW wygląd nie jest jego mocną strona choc trochę sie do niego przekonuje, ma za to silnik R6 (mam cos podobnego :wink: ) i napęd na tylne koła (to też mam :twisted: ) jednak to nadal za mało aby to auto miało u mnie większe szanse.

2 VW z jednej strony jest fajny ale z drugiej powinien byc jeszcze fajniejszy brakuje zadziorności conceptu no i to nudne standardowe wnętrze VW. Mogło byc tak pięknie a wyszło tak jak zawsze u VW

1 Audi powszechnie chwalone i zazwyczaj wygrywa wszystkie porĂłwnania wiec coĹ› w tym aucie jest, dla mnie jest super i to wystarczy.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Pon, 15.09.2008, 16:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
No to lecimy:

4)Alfa. Jest ładna tylko do połowy, ma FWD i kiepskie osiągi...
3)Audi - świetny technicznie, ale nudny, i nadal wisi nad nim klątwa "samochodu dla fryzjerów"
2)VW. Na tych fotkach wygląda całkiem ciekawie. Choć tak naprawdę to razem z audi jest na 3 ex aequo
1) BMW - RWD, świetne nadwozie (choć wolę 3d hb), genialny układ kierowniczy, pasujące mi wnętrze.

Wto, 16.09.2008, 11:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stalowa Wola / Lublin
Samochód: e46 coupe
1. BMW - małe, zadziorne coupe ze świetnym układem napędowym, bardzo dobrymi osiągami i przypadającą do mojego gustu stylistyką.
2. VW - sprawdzona technika w ładnym opakowaniu. Jednak concept prezentował się sporo lepiej. Nie podoba mi się deksa rozdzielcza z Eos'a
3. Audi - tak smao jak VW bardzo dobry technicznie jednak jak dla mnie jak już wcześniej wspomniano troche zbyt kobiecy.
4. Alfa - Piękna na zewnątrz, bardzo fajne wnętrze. Jednak osiągi bardzo odbiegające od konkurencji. A bardziej od wyglądu zależy mi na tym jak samochód jeździ.
:)

Wto, 16.09.2008, 11:33
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Audi A3 1.8 `98
1 - TT - wyglada swietnie , jezdzi swietnie no i to Audi 8) 8)
2 - Brera S - glownie ze wzgledu na wyglad :P
3 BMW - co prawda mi sie nie podoba ale dajej jej wiecej szans niz ...
4 VW :)

Wto, 16.09.2008, 16:15
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna