Obecny czas: Pią, 01.05.2026, 21:27

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Audi S8 vs Lamborghini Gallardo 

bardziej odpowiada mi charakter:
Audi S8 63%  63%  [ 32 ]
Lamborghini Gallardo 37%  37%  [ 19 ]
Razem głosów : 51

Audi S8 vs Lamborghini Gallardo 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Post Audi S8 vs Lamborghini Gallardo
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Lamborghini Gallardo
Silnik: V10 90° DOHC, 4 zawory na cylinder, 4999 cc
moc 500 KM przy 7800 rpm 510 Nm przy 4500 rpm
masa: 1420 Kg
0-80 km\h 3.3 s
0-100 km\h 4.3 s
0-100 mph 9.0 s
v-max 309 km\h
1\4 mili 11.7 s
cena 150 tys euro

Audi S8
Silnik V10 90° DOHC 4 zawory na cylinder, 5204 cc
moc 450 KM przy 7000 rpm, 540 Nm przy 3400 rpm
masa: 1940 KG
0-80 km\h 3.5 s
0-100 km\h 5.1 s
v-max 250 km\h (blokada)
cena 97.600 tys euro

tym razem konfrontacja 2 skrajnie różnych aut ale o wspólnych genach, na podstawie jednego V10 (Gallardo) powstało drugie V10 (S8) do tego napęd 4 kół (?), wnętrze Lambo zrobione przez Audi, zapewne inne podzespoły, może nawet te same kluczyki :wink:

źródło: classicdriver.de

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Pon, 25.12.2006, 0:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
W AB w tym porównaniu wygrałby pewnie Golf :twisted:

Mi bardziej odpowiada S8, dostojna i sportowa. Jeśli Lambo to na pewno nie te.

Pon, 25.12.2006, 0:41
Awatar użytkownika

Ciekawa ankieta 8) ale wybór wbrew pozorom jest prosty jak konstrukcja cepa. W moim przypadku zdecydowanie bardziej kręci mnie Audi :!: Perfekcja w każdym calu i nie mam zamiaru sie nad tym bardziej rozpisywać :twisted: Lambo to IMO takie auto dla tych którzy chcą mieć namiastkę prawdziwego sportowca ale z powody słabych zbiorów maja niewystarczającą ilość sałaty aby sobie pozwolić na Murcielago :/ Ja osobiście biorę Audi :mryellow:

Pon, 25.12.2006, 0:46
Awatar użytkownika

Mam dokładnie to samo zdanie co Oley. S8 to wspaniała limuzyna, coś z czym można porównać tylko BMW 7, Mercedesa S i Lexusa LS. Natomiast Gallardo to zaledwie namiastka prawdziwego samochodu sportowego. Do F 430 mu daleko, a od 911 GT 3 dzielą go lata świetlne. Jeśli komuś zależy tylko na emblemacie jakim sygnowane jest to auto, to czemu nie, ale nie jest to auto, które spełniłoby moje oczekiwania za taką kasę.

Pon, 25.12.2006, 1:38

Muszę powiedzieć, że mam trudności co do wyboru. Oby dwa auta mają własny styl, ale jednak stawiam na Gallardo. Chociażby przez to, że to jest Lamborghini :wink: Ale to nie znaczy, że Audi mi się nie podoba. Jest świetne, ale i tak Lambo :wink:

Pon, 25.12.2006, 2:07
Awatar użytkownika

Mam dokładnie to samo zdanie co Oley. S8 to wspaniała limuzyna, coś z czym można porównać tylko BMW 7, Mercedesa S i Lexusa LS. Natomiast Gallardo to zaledwie namiastka prawdziwego samochodu sportowego. Do F 430 mu daleko

Właśnie tu jest sedno sprawy, S8 jest wspaniałą sportowa limuzyną i ewidentnie jest to sam szczyt swojej klasy.
O Lambo powiedzieć tego nie można, jak wspomniałeś daleko mu do F430, Z06, Ford GT, 911 Turbo, a wolałbym tez od niego Astona Martina DB9, Ford Shelby GT500 albo Doge Vipera

Pon, 25.12.2006, 10:27
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Bez zastanowienia wybieram auto, które z pewnością robi więsze wrażenie na ulicy niż S8 - Gallardo, rydwan bogów na kołach, nazywany potocznie małym bykiem :mryellow: Świetne osiągi, wysoka cena, cudowny wygląd przecinaka i ten dźwięk którego nie da się zapomieć :mryellow:

Pon, 25.12.2006, 10:33
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
Poproszę S8. Głównie dlatego, że jest baaardzo szybkie, naprawdę ładne no i mogę nim ekspresowo przewieźć co najmniej 4 osoby + sporą dawkę bagażu. Nie jest to moja ulubiona limuzyna ale obiektywnie rzecz biorąc nie można mu nic zarzucić.
A Gallardo? No cóż, jak to Lambo - styl, moc i osiągi na medal a jednak nie kręci mnie aż tak bardzo jak bym sobie tego życzył.

Pon, 25.12.2006, 10:50
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gród Kraka
Samochód: 1.4 + 2.0
W danych tech jest błąd - na zdjęciach jest Gallardo MY06, które ma 520 KM a nie 500 :P

A z tej dwójki najchętniej wziąłbym sobie obydwa :D

Pon, 25.12.2006, 12:21
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów
Ale muszę coś wybrać więc wybiorę Audi bo:
-jest 4 osobowe.
-bo Audi jest tańsze
-Bo jeśli kupowałbym jakieś Lamborghini to wybrałbym albo Murcielago albo LP 640.

Pon, 25.12.2006, 12:39
Awatar użytkownika

Miejscowość: ...

Pon, 25.12.2006, 13:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ
Trochę głupie i bez sensu porównanie. Przecież Audi S8 to A8 z mocniejszym silnikiem i delikatnymi zmianami na zewnątrz i w środku. Gallardo od początku było tworzone do sportowej jazdy i tak jest ukierunkowany. Widać to po stylistyce i po silniku. Porównianie dwóch różnych aut to paranoja. Także nie mam swojego faworyta. Wziąłbym obydwa. Audi S8 do pracy, a Gallardo na przejażdżkę weekendową. :roll:

www.autogaleria.pl

Ostatnio edytowany przez szakal, Pon, 25.12.2006, 13:54, edytowano w sumie 1 raz

Pon, 25.12.2006, 13:54
Moderator
Awatar użytkownika

S8. Dlaczego? Flagowa limuzyna, która jeździ jak pocisk i jest zdecydowanie bardziej praktyczna i komfortowa. Poza tym Gallardo przestało mnie kręcic - jest niezłe, ale bogiem jest jednak Murcielago.

Pon, 25.12.2006, 13:54
Awatar użytkownika

Trochę głupie i bez sensu porównanie.

Silnik S8 to zmodyfikowana jednostka z Gallardo - dlatego porĂłwnano te dwa auta :roll:

Pon, 25.12.2006, 13:58
Moderator
Awatar użytkownika

Trochę głupie i bez sensu porównanie. Przecież Audi S8 to A8 z mocniejszym silnikiem i delikatnymi zmianami na zewnątrz i w środku

dlaczego głupie, porównania wcale nie muszą być bezpośrednimi konkurentami (radze przejrzeć archiwum forum) poza tym wspólnym mianownikiem tego porównania był silnik o wspólnym pochodzeniu.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Pon, 25.12.2006, 14:00
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ
Aha to sorrki. :oops: Jeśli chodzi głównie o silnik to zmienia postać rzeczy. Wybieram w takim razie S8 dlatego, że jest większa. W środku pomieści więcej osób i jeszcze ma spory bagażnik.

www.autogaleria.pl

Pon, 25.12.2006, 14:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bolków
szakal napisał(a):
Trochę głupie i bez sensu porównanie. Przecież Audi S8 to A8 z mocniejszym silnikiem i delikatnymi zmianami na zewnątrz i w środku

dlaczego głupie, porównania wcale nie muszą być bezpośrednimi konkurentami (radze przejrzeć archiwum forum) poza tym wspólnym mianownikiem tego porównania był silnik o wspólnym pochodzeniu.

zawsze znajdzie sie odludek który będzie twierdził ze porównania są głupie :?
ja mam trudność z wyborem bo galardo nie trawie i wolał bym murcielago w tym zestawieniu , a Audi już mi sie przejadło bo widze je codziennie. także pozostane bez głosu.

Pon, 25.12.2006, 14:12
Moderator
Awatar użytkownika

Aha to sorrki. Jeśli chodzi głównie o silnik to zmienia postać rzeczy. Wybieram w takim razie S8 dlatego, że jest większa. W środku pomieści więcej osób i jeszcze ma spory bagażnik.

spoko, nic się nie stąło :wink:

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Pon, 25.12.2006, 14:13
Awatar użytkownika

Jeśli już jesteśmy przy silnikach - wiecie, że jednostka Gallardo (i tym samym S8) bazuje na silniku 4.2 V8 od Audi - min dlatego cylindry mają kąt rozwarcia 90° zamiast ok 72° które jest klasycznym ustawieniem dla V10 :P

Pon, 25.12.2006, 14:15

Samochód: Leon I
S8 bo jest praktyczniejszy i groĹşnie wyglÄ…da z przodu :mryellow:

Pon, 25.12.2006, 14:40
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna