|
|
Obecny czas: Czw, 13.11.2025, 22:55
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Alfa Romeo 159 2.4 JTDM vs. Audi A4 2.7 TDI
|
| Autor |
Wiadomość |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Pią, 01.12.2006, 16:24 |
|
 |
|
Dżony
|
Wybieram Alfę może i jest wolniejsza i droższa od Audi ale za to ma coś czego u Audi nie dostaniemy nawet za najwyższą dopłatą czyli piękny wygląd a oza tym Alfa lepiej się prowadzi jest bezpieczniejsza nowsza konstrykcyjnie no i to Alfa a nie Audi.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
Ostatnio edytowany przez Dżony, Pią, 01.12.2006, 19:01, edytowano w sumie 1 raz
|
| Pią, 01.12.2006, 16:34 |
|
 |
|
sl65amg
|
audi-moze jest mniej oryginalne z zewnatrz ale w srodu bardziej dopracowane i ladniejsze. a silnik i osiagi to poezja-audi bedac slabsze miazdzy alfe osiagami i mniejszym spalaniem
_________________ NIE KIKAJ W TO
Kto zajmuje sie Twoja dziewczyna gdy ty jestes tu?
ze swiata statystyk-90% właścicieli BMW kupiło je tylko dlatego, że nie potrafiło przeliterować słowa Mercedes ;)
|
| Pią, 01.12.2006, 16:34 |
|
 |
|
Guerrillero
|
Alfa to kwintesencja włoskiej szkoły stykistyki. Po prostu cud na kołach. Audi, jak na dziecko VAG-u przystało, jest nudne niczym flaki z olejem.
_________________ HLVS!
|
| Pią, 01.12.2006, 16:37 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Alfa ładniejsza to fakt, jednak uroda przemija a Audi to bardziej solidne auto, dopracowany samochód, poza tym to Audi
w sumie była taka ankieta tylko z innymi silnikami
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pią, 01.12.2006, 17:21 |
|
 |
|
aston
|
Alfa jest wolniejsza i droższa, ale lepiej wygląda, jednak dla tego oddałem głos na nią bo Audi jeździ bardzo dużo, a Alfa jest rarytasem na rynku po prostu dużo mniej ich jest i czułbym się bardziej wyjatkowo
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Pią, 01.12.2006, 17:23 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Audi - Bo nie jest AlfÄ…. 
_________________ locha lover
|
| Pią, 01.12.2006, 17:53 |
|
 |
|
Joey
|
Powiedzmy, że świat jest idealny, nie ma wojen a auta się nie psują  Wybieram Alfę, ponieważ cholernie mi się podoba 
|
| Pią, 01.12.2006, 17:53 |
|
 |
|
Wilu
|
Guerrillero napisał(a): Alfa to kwintesencja wĹ‚oskiej szkoĹ‚y stykistyki. Po prostu cud na koĹ‚ach. Audi, jak na dziecko VAG-u przystaĹ‚o, jest nudne niczym flaki z olejem.
Idealne podsumowanie 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Pią, 01.12.2006, 18:15 |
|
 |
|
SMOK
Samochód: Fiat Bravo 1.8 GT
|
Kazda alfa ma jakas wade. Poprzedniczka byla ultra lekka ale slaba w crash tescie. Ta jet mocna jak czolg (5 gwiazdek w Euro NCAP) ale za to wazy potwornie duzo i dlatego mimo ze ma lepszy silnik od audi to i tak wolniej sie zbiera i wiecej pali. Jednak jest piekna i lepiej sie prowadzi i ma klase, dusze itd ,itp. Alfa znowu gĂłrÄ… 
|
| Pią, 01.12.2006, 18:20 |
|
 |
|
Kurai
Samochód: Smutna Jazda
|
Trudny wybór, oj trudny. Oba są ładne (Alfa ładniejsza), oba szybkie (Audi szybsze), Alfa może mieć problemy z jakością, za to jest indywidualnością (rymy niezamierzone), w obu dostaniemy napęd 4x4, ukł. jedny oba mają świetny, ceny na podobnym poziomie...
ZaryzykujÄ™ - Alfa za styl - moĹĽe siÄ™ nie popsuje 
|
| Pią, 01.12.2006, 18:48 |
|
 |
|
Rules
|
Wybieram Alfa, za co? za emocje, pase w budowaniu samochodów, nie musi byc perfekcyjna, ważne, że dostarcza przyjemności z jazdy, Audi też mi się podoba, ale jednak w tym porównaniu ustepuje miejsca rewelacyjnej Alfie Romeo.
Ostatnio edytowany przez Rules, Pią, 01.12.2006, 19:09, edytowano w sumie 1 raz
|
| Pią, 01.12.2006, 19:08 |
|
 |
|
polac
|
Biorę oba jeśli można. 
_________________ [']Zulu-2.X.1990-11.II.2007-PAMIĘTAMY!!!![']
|
| Pią, 01.12.2006, 19:08 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Alfa jest po prostu piękna, pomimo gorszych osiągów, wyższego spalania wybieram Afle.
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Pią, 01.12.2006, 19:18 |
|
 |
|
marcel911
|
Alfa odpada - jest brzydka, właściwie to ma skopane proporcje, zbyt krótki bagażnik, a maska wygląda jak st.... c...  Poza tym osiągi i jakość. Niby jakość alf sie poprawiła, ale wciaz daleko do Audi. Znacznie wieksze spalanie, gorsze przyspiszenie (pomimo wiekszej mocy), jedynie lepsze hamulce, a to za mało.. No i ta cena! Nie wiem czy próbują być śmieszni, ale jeśli to prawda to upadli na głowę.
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Pią, 01.12.2006, 19:36 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Wszystko, poza charakterem, wdziękiem i urodą, przemawia na korzyść Audi. Tańsze, lepsze osiągi, wieksza niezawodność pewnie, przyjemniejsze wnętrze. Ale ten model nie podoba mi się i stokroć wolałbym poprzednika.
Alfa jest włoszką i jak każda włoszka ma to coś, że chciałbym się z nią "męczyć" 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pią, 01.12.2006, 20:31 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
Wybieram Audi. Alfy nie lubilem i nigdy nie bede lubic. A jesli chodzi o wyglad to ja mam zupelnie inny gust i Alfa jest nie ladna jak dla mnie. A co do Audi - silniczek, i cala reszta danych technicznych bije Alfe
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Pią, 01.12.2006, 21:07 |
|
 |
|
elCoyote
Samochód: Volvo S80
|
Zdecydowanie Alfa. Jej piękno i szyk warte jest więcej niż 2000 ojro. Ponadto jej silnik klekocze jedynie przez chwilę po odpaleniu.
_________________ Licencja na miłość Embargo na sen
|
| Pią, 01.12.2006, 23:00 |
|
 |
|
badys
Postów: 1232 Miejscowość: Podróż umiera w momencie dotarcia do celu
Samochód: służbowy
|
Alfa piękna z zewnątrz ale wewnątrz -kosmos nie podoba mi się, Audi nudne ale niezawodne z ładnym stonowanym wnętrzem, częściej ogląda się samochód od środka i chyba źle bym się czuł w Alfie, Ideałem dla mnie było by połączyć te dwa auta. Jako mniejsze zło wybrałbym nudną 4
_________________ Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem P.S. Moją jedyną wadą jest to:, że nie mam żadnych zalet...
Najpierw sprawdź tu http://www.google.pl a potem zawracaj d**ę 161DT300; 161OD300; 161ETZ300
|
| Pią, 01.12.2006, 23:18 |
|
 |
|
Dżony
|
badys napisał(a): Audi nudne ale niezawodne Ice napisał(a): wieksza niezawodność
Skąd wiecie że Audi będzie niezawodniejsze  przecież to całkiem nowe samochody więc o tym który będzie niezawodniejszyy trudno na razie mówić.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
Ostatnio edytowany przez Dżony, Sob, 02.12.2006, 12:16, edytowano w sumie 1 raz
|
| Sob, 02.12.2006, 9:17 |
|
|