Obecny czas: Czw, 13.11.2025, 22:55

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 87 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Alfa Romeo 159 2.4 JTDM vs. Audi A4 2.7 TDI 

Auto dla mnie to:
Alfa Romeo 159 2.4 JTDM 53%  53%  [ 32 ]
Audi A4 2.7 TDI 47%  47%  [ 28 ]
Razem głosów : 60

Alfa Romeo 159 2.4 JTDM vs. Audi A4 2.7 TDI 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
Post Alfa Romeo 159 2.4 JTDM vs. Audi A4 2.7 TDI
Image
Image
Image

Alfa Romeo

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Audi

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Dane techniczne:

Image

(c) freenet.de

Pią, 01.12.2006, 16:24
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawichost
Wybieram Alfę może i jest wolniejsza i droższa od Audi ale za to ma coś czego u Audi nie dostaniemy nawet za najwyższą dopłatą czyli piękny wygląd a oza tym Alfa lepiej się prowadzi jest bezpieczniejsza nowsza konstrykcyjnie no i to Alfa a nie Audi.

Ostatnio edytowany przez Dżony, Pią, 01.12.2006, 19:01, edytowano w sumie 1 raz

Pią, 01.12.2006, 16:34
Awatar użytkownika

audi-moze jest mniej oryginalne z zewnatrz ale w srodu bardziej dopracowane i ladniejsze. a silnik i osiagi to poezja-audi bedac slabsze miazdzy alfe osiagami i mniejszym spalaniem

Kto zajmuje sie Twoja dziewczyna gdy ty jestes tu?

ze swiata statystyk-90% właścicieli BMW kupiło je tylko dlatego, że nie potrafiło przeliterować słowa Mercedes ;)

Pią, 01.12.2006, 16:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Alfa to kwintesencja włoskiej szkoły stykistyki. Po prostu cud na kołach. Audi, jak na dziecko VAG-u przystało, jest nudne niczym flaki z olejem.

Pią, 01.12.2006, 16:37
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Alfa ładniejsza to fakt, jednak uroda przemija a Audi to bardziej solidne auto, dopracowany samochód, poza tym to Audi :wink:

w sumie była taka ankieta tylko z innymi silnikami

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Pią, 01.12.2006, 17:21
Awatar użytkownika

Alfa jest wolniejsza i droższa, ale lepiej wygląda, jednak dla tego oddałem głos na nią bo Audi jeździ bardzo dużo, a Alfa jest rarytasem na rynku po prostu dużo mniej ich jest i czułbym się bardziej wyjatkowo

Pią, 01.12.2006, 17:23
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203

Pią, 01.12.2006, 17:53

Powiedzmy, że świat jest idealny, nie ma wojen a auta się nie psują :twisted: Wybieram Alfę, ponieważ cholernie mi się podoba :twisted:

Pią, 01.12.2006, 17:53
Awatar użytkownika

Alfa to kwintesencja włoskiej szkoły stykistyki. Po prostu cud na kołach. Audi, jak na dziecko VAG-u przystało, jest nudne niczym flaki z olejem.

Idealne podsumowanie :!:

Pią, 01.12.2006, 18:15
Awatar użytkownika

Samochód: Fiat Bravo 1.8 GT
Kazda alfa ma jakas wade. Poprzedniczka byla ultra lekka ale slaba w crash tescie. Ta jet mocna jak czolg (5 gwiazdek w Euro NCAP) ale za to wazy potwornie duzo i dlatego mimo ze ma lepszy silnik od audi to i tak wolniej sie zbiera i wiecej pali. Jednak jest piekna i lepiej sie prowadzi i ma klase, dusze itd ,itp. Alfa znowu gĂłrÄ… :!:

Pią, 01.12.2006, 18:20
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Smutna Jazda
Trudny wybór, oj trudny. Oba są ładne (Alfa ładniejsza), oba szybkie (Audi szybsze), Alfa może mieć problemy z jakością, za to jest indywidualnością (rymy niezamierzone), w obu dostaniemy napęd 4x4, ukł. jedny oba mają świetny, ceny na podobnym poziomie...
ZaryzykujÄ™ - Alfa za styl - moĹĽe siÄ™ nie popsuje :mryellow:

Pią, 01.12.2006, 18:48
Awatar użytkownika

Wybieram Alfa, za co? za emocje, pase w budowaniu samochodów, nie musi byc perfekcyjna, ważne, że dostarcza przyjemności z jazdy, Audi też mi się podoba, ale jednak w tym porównaniu ustepuje miejsca rewelacyjnej Alfie Romeo.

Ostatnio edytowany przez Rules, Pią, 01.12.2006, 19:09, edytowano w sumie 1 raz

Pią, 01.12.2006, 19:08
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów

Pią, 01.12.2006, 19:08
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Alfa jest po prostu piękna, pomimo gorszych osiągów, wyższego spalania wybieram Afle.

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Pią, 01.12.2006, 19:18
Awatar użytkownika

Alfa odpada - jest brzydka, właściwie to ma skopane proporcje, zbyt krótki bagażnik, a maska wygląda jak st.... c... :lol: Poza tym osiągi i jakość. Niby jakość alf sie poprawiła, ale wciaz daleko do Audi. Znacznie wieksze spalanie, gorsze przyspiszenie (pomimo wiekszej mocy), jedynie lepsze hamulce, a to za mało.. No i ta cena! Nie wiem czy próbują być śmieszni, ale jeśli to prawda to upadli na głowę.

Pią, 01.12.2006, 19:36
Moderator
Awatar użytkownika

Wszystko, poza charakterem, wdziękiem i urodą, przemawia na korzyść Audi. Tańsze, lepsze osiągi, wieksza niezawodność pewnie, przyjemniejsze wnętrze. Ale ten model nie podoba mi się i stokroć wolałbym poprzednika.

Alfa jest włoszką i jak każda włoszka ma to coś, że chciałbym się z nią "męczyć" ;)

Pią, 01.12.2006, 20:31
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów [KMI]
Samochód: FIAT Punto Evo
Wybieram Audi. Alfy nie lubilem i nigdy nie bede lubic. A jesli chodzi o wyglad to ja mam zupelnie inny gust i Alfa jest nie ladna jak dla mnie. A co do Audi - silniczek, i cala reszta danych technicznych bije Alfe

Pią, 01.12.2006, 21:07
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdzieś na zachodnich rubieżach
Samochód: Volvo S80
Zdecydowanie Alfa. Jej piękno i szyk warte jest więcej niż 2000 ojro. Ponadto jej silnik klekocze jedynie przez chwilę po odpaleniu.

Pią, 01.12.2006, 23:00
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podróż umiera w momencie dotarcia do celu
Samochód: służbowy
Alfa piękna z zewnątrz ale wewnątrz -kosmos nie podoba mi się, Audi nudne ale niezawodne z ładnym stonowanym wnętrzem, częściej ogląda się samochód od środka i chyba źle bym się czuł w Alfie, Ideałem dla mnie było by połączyć te dwa auta. Jako mniejsze zło wybrałbym nudną 4

Najpierw sprawdź tu http://www.google.pl a potem zawracaj d**ę
161DT300; 161OD300; 161ETZ300

Pią, 01.12.2006, 23:18
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawichost
Audi nudne ale niezawodne

Ice napisał(a):
wieksza niezawodność

Skąd wiecie że Audi będzie niezawodniejsze :?: przecież to całkiem nowe samochody więc o tym który będzie niezawodniejszyy trudno na razie mówić.

Ostatnio edytowany przez Dżony, Sob, 02.12.2006, 12:16, edytowano w sumie 1 raz

Sob, 02.12.2006, 9:17
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 87 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna