|
|
Obecny czas: Sob, 02.05.2026, 2:19
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Mini Cooper S Works GP vs Renault Clio Sport
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Tyomaj
|
|
| Śro, 29.11.2006, 10:42 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
Mini, jest rewelacyjne, aczkolwiek osobiście wolałbym zwykłego Coopera S - Works jest strasznie drogim pakietem, za tą cenę można zdłubaćCoopera S do lepszych parametrów
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Śro, 29.11.2006, 11:13 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
w sumie to nic mi się nie podoba, pametam był podobny test w motorze i okazało się że Mini oszukuje, tzn pakiet wcale nie zwiększał mocy, ale może to dotyczyło jedynie tamtej sztuki, nie patrząc jednak na to Mini jak dla mnie kompletnie nie jest wart kasy jaką na niego trzeba wydać. 30 K Euro za zabaweczkę dla blondi, nie dziękuje. Z tego powodu wybieram Reno, też ma kłopoty z trzymaniem mocy ale nie stara się być taki modny i szpanerski jak Miniak.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Śro, 29.11.2006, 11:31 |
|
 |
|
elCoyote
Samochód: Volvo S80
|
Wybieram Clio - osiągi ma nieco gorsze, ale jest stanowczo tańsze, pod względem prezencji nie można mu nic zarzucić.
Mini pozostawiam lajfstajlowym pedałkom i barbiepodobnym dziewczynkom.
_________________ Licencja na miłość Embargo na sen
|
| Śro, 29.11.2006, 12:00 |
|
 |
|
Rules
|
Wyberam Ranault Clio, podoba mi siÄ™, ma dobre osiÄ…gi i nie jest szpanerski i lanserski jak Mini.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Śro, 29.11.2006, 12:23 |
|
 |
|
Wilhelm von Kropkus
Samochód: e46 coupe
|
Także wolę Clio. Lepszy wygląd, niższa cena no i chyba większa praktyczność na codzień.
|
| Śro, 29.11.2006, 12:31 |
|
 |
|
aston
|
Rules napisał(a): Wyberam Ranault Clio, podoba mi siÄ™, ma dobre osiÄ…gi i nie jest szpanerski i lanserski jak Mini.
Wybieram Clio nie ze wzglÄ…du na osiagi bo te ma gorsze czy niĹĽszÄ… cenÄ™, ale z powodu wyglÄ…du.
To Clio wyglÄ…da zdecydowanie lepiej niĹĽ wersja podstawowa (np 1.2)
A to Mini w tej wersji wyglada zdecydowanie gorzej niz wersja bazowa 
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Śro, 29.11.2006, 12:41 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Zdecydowanie wybieram Clio. Mini jest zbyt szpanerskie i moim zdaniem niewarte tak wysokiej ceny.
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Śro, 29.11.2006, 14:36 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Pomimo znacznie wyższej ceny wybieram Coopera, jest zdecydowanie bardziej sportowy(wszystkie dodatki podkreślające wersje)i ma mocniejszy silnik
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Śro, 29.11.2006, 15:07 |
|
 |
|
bartez
|
Grzyws napisał(a): jest zdecydowanie bardziej sportowy(wszystkie dodatki podkreĹ›lajÄ…ce wersje)
Jasne,zwłaszcza te czerwone lusterka wygladaja zeje***** 
|
| Śro, 29.11.2006, 15:32 |
|
 |
|
Mac_Abra
|
clio jest ładniejsze od tego pudełka dla farbowanej blondynki, a do porównywalnych mocy i osiągów nie potrzebuje dmuchawy 
_________________ "mój samochód powstał dawno temu, gdy reklama zachwalała przyśpieszenie i pęd, wolność dalekich podróży, a nie schowki, uchwyty, oszczędność paliwa i ładowność bagażnika..."
|
| Śro, 29.11.2006, 16:11 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Mini wygląda jak po wiejskim tuningu - naprawdę. Ten odpustowy wygląd kompletnie zakrywa wszelkie atuty typu mocny silnik i świetne właściwości jezdne.
Clio też nie zachwyca wyglądem, choć wygląda ciekawiej niż "cywil". Za to osiągi to jakaś kpina. "Setka" w 8 sekund przy 200-konnym silniku w aucie segmentu "B"? Za to na uznanie zasługują hamulce - 35m to świetny wynik.
Z dwojga złego wybieram Clio (jako mniejsze zło) ale gdybym kupował hot-hatch'a nie pomyślałbym ani o jednym ani o drugim.
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Śro, 29.11.2006, 16:12 |
|
 |
|
Wilu
|
W ciemno głosuję na Clio  Cooper kompletnie do mnie nie przemawia 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Śro, 29.11.2006, 16:13 |
|
 |
|
Mac_Abra
|
markus napisał(a): Za to osiÄ…gi to jakaĹ› kpina. "Setka" w 8 sekund przy 200-konnym silniku w aucie segmentu "B"?
1290kg  jeszcze kilka latek temu kompakty miały około 1100kg dzis klasa B ma 1300 
_________________ "mój samochód powstał dawno temu, gdy reklama zachwalała przyśpieszenie i pęd, wolność dalekich podróży, a nie schowki, uchwyty, oszczędność paliwa i ładowność bagażnika..."
|
| Śro, 29.11.2006, 16:14 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
bartez napisał(a): Jasne,zwĹ‚aszcza te czerwone lusterka wygladaja zeje*****
Faktycznie one nie sÄ… zbyt urodziwe ale kaĹĽdy ma jakieĹ› wady 
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Śro, 29.11.2006, 16:17 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Mac_Abra napisał(a): markus napisaĹ‚: Za to osiÄ…gi to jakaĹ› kpina. "Setka" w 8 sekund przy 200-konnym silniku w aucie segmentu "B"?
1290kg Wink jeszcze kilka latek temu kompakty miały około 1100kg dzis klasa B ma 1300 Sad
Wiem, wiem. Mój Colt ma 950kg wagi przy 113KM i robi "setkę" w 9 sekund, Colt GTI miał 140KM przy około 1t i robił 100kph właśnie w jakieś 8 sekund. A teraz trzeba na to aż 200KM
Strasznie spasłe są te nowe auta 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Śro, 29.11.2006, 16:21 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Eee... niestety głos na Clio. Tańsze i nieiwele wolniejsze.
Wolałbym Mini, ale nie w tym wieśniackim dla mnie wydaniu.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Śro, 29.11.2006, 16:46 |
|
 |
|
Wilhelm von Kropkus
Samochód: e46 coupe
|
Mac_Abra napisał(a): 1290kg jeszcze kilka latek temu kompakty miaĹ‚y okoĹ‚o 1100kg dzis klasa B ma 1300
Ja tylko dodam, że laguna 2.0 Turbo waży 1320kg...  Więc to Clio jest wyjątkowo spasione 
|
| Śro, 29.11.2006, 18:11 |
|
 |
|
Wiesiek Grzybiaż
|
Jako jeden z nielicznych zaglosowalem na Mini Coopera S za swoj niepowtarzalny wyglad, choc Renault ma ciut lepsze osiagi, ale niezbyt sie wyroznia z tlumu nie to co Mini ten samochod to nawet slepy zauwazy 
_________________ Porsche Carrera 911, szybko zabija owady...
|
| Śro, 29.11.2006, 18:41 |
|
 |
|
bartez
|
Wiesiek GrzybiaĹĽ napisał(a): choc Renault ma ciut lepsze osiagi,
To Mini ma lepsze osiagi 
|