|
|
Obecny czas: Pią, 01.05.2026, 18:50
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
BMW 335i Coupe vs Porsche 911
|
| Autor |
Wiadomość |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Wto, 28.11.2006, 11:04 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
do stricte sportowej jazdy wybrałbym coś innego, ale oprócz tego potrzebowałbym jakiegoś sportowego coupe - co za tym idzie głos na minimalnie wolniejsze, 2x tańsze i oszczędniejsze BMW
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Wto, 28.11.2006, 11:21 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Seth napisał(a): gĹ‚os na minimalnie wolniejsze, 2x taĹ„sze i oszczÄ™dniejsze BMW
I zdecydowanie świeższe, niż 40'sto letnie Porsche 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 28.11.2006, 13:21 |
|
 |
|
Cichy Asasyn
|
Głos również powędruje na BMW, chociażby za różnicę w cenie  . Za te pieniądze można podkręcić 3er'a do niezłych osiągów  .
_________________ Primusville
|
| Wto, 28.11.2006, 13:24 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Trudny wybór. Z jeden strony mamy E92, które niesamowicie mnie kręci, ze świetnym silnikiem, super układem jezdnym i idealnym kolorze dla tego auta. A drugiej natomiast legendę, archetyp samochodu sportowego, w którym praktycznie wszystko jest idealne. BMW jest bardziej przestronne i tańsze, ze to 997 to auto budowane od podstaw z myślą stworzenia samochodu sportowego. Obydwa mają swoje plusy - nie wiem które wybrać.
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Wto, 28.11.2006, 13:44 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
zdecydowanie 911 dla mnie to auto warte jest wydanie każdego Euro jakie za nie żądają, 3er Coupe to świetny wóz, nie mam do niego większych zastrzeżeń ale to tylko 2 drzwiowa odmiana sedana, a Porsche 911 to prawdziwa legenda za to się płaci.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Wto, 28.11.2006, 13:45 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Ja wybieram Porsche, zdecydowanie bardzieh go pragne chociaz cena i funkcjonalnośc przemawiaja za BMW
Ice napisał(a): I zdecydowanie Ĺ›wieĹĽsze, niĹĽ 40'sto letnie Porsche
Bez przesady, Porsche zmienia sie niewiele ale nie straciło swojego stylu jak w przypadku BMW gdzie te nowe modele technicznie sa perfekcyjne ale jezeli chodzi o wyglad to nie wzbudzaja we mnie emocji tak jak kiedys
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Wto, 28.11.2006, 13:46 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Wybieram BMW poniewaĹĽ bardziej mi siÄ™ podoba, jest tanszy i ma niewiele gorsze osiagi
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Wto, 28.11.2006, 14:16 |
|
 |
|
Mac_Abra
|
nowe coupe jest super fajne, ale przy 911 w moich oczach nawet M5/6 wymięka, więc w tym starciu BMW poprostu przegrywa!
_________________ "mój samochód powstał dawno temu, gdy reklama zachwalała przyśpieszenie i pęd, wolność dalekich podróży, a nie schowki, uchwyty, oszczędność paliwa i ładowność bagażnika..."
|
| Wto, 28.11.2006, 14:20 |
|
 |
|
aston
|
Ice napisał(a): Seth napisał(a): gĹ‚os na minimalnie wolniejsze, 2x taĹ„sze i oszczÄ™dniejsze BMW I zdecydowanie Ĺ›wieĹĽsze, niĹĽ 40'sto letnie Porsche 
W pełni popieram, w dodatku BMW jest praktyczniejsze, więcej miejsca w srodku
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Wto, 28.11.2006, 15:15 |
|
 |
|
-=Sadek=-
|
BMW jest o niebo ładniejsze, powiem więcej... W tym kolorze jest boskie. Głos na 3er.
_________________ ^^
|
| Wto, 28.11.2006, 15:18 |
|
 |
|
Wiesiek Grzybiaż
|
BMW jest niezle te tylne swiatla mi sie bardzo pdobaja, sylwetka ogolna spoko, wnetrze solidne, wyniki dobre... ale wybralem Porsche za swoja niepowtarzalna stylistyke z dawnych lat oraz za dobry silnik... no i po czesci za legendarna marke Porsche 
_________________ Porsche Carrera 911, szybko zabija owady...
|
| Wto, 28.11.2006, 15:20 |
|
 |
|
Nath4N
|
Tylko 911, nie widze innej opcji  :D
_________________ Aktualnie oczarowany przez: Lamborghini Gallardo Superleggera, Lamborghini Murcielago LP640, Nissan GT-R, Mercedes McLaren SLR Roadster Brabus,
|
| Wto, 28.11.2006, 15:23 |
|
 |
|
marcel911
|
johny napisał(a): zdecydowanie 911 dla mnie to auto warte jest wydanie kaĹĽdego Euro jakie za nie ĹĽÄ…dajÄ…, 3er Coupe to Ĺ›wietny wĂłz, nie mam do niego wiÄ™kszych zastrzeĹĽeĹ„ ale to tylko 2 drzwiowa odmiana sedana, a Porsche 911 to prawdziwa legenda za to siÄ™ pĹ‚aci.
dokładnie sie zgadzam sie 
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Wto, 28.11.2006, 15:55 |
|
 |
|
Dżony
|
Wybieram Porsche za wygląd,tradycję,technikę,osiągi i za to że za 10 lat nie będzie tego jeździć od groma z dresiarzami za kierownicą jak BMW tylko zawsze będzie orginalne i budzące respekt na drodze.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Wto, 28.11.2006, 16:06 |
|
 |
|
Wilu
|
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Wto, 28.11.2006, 16:14 |
|
 |
|
aston
|
Ciekawe czemu nie pokazali kogoĹ› siedzÄ…cego na tylnej kanapie w Prosiaku 
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Wto, 28.11.2006, 16:26 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
aston napisał(a): Ciekawe czemu nie pokazali kogoĹ› siedzÄ…cego na tylnej kanapie w Prosiaku
bo prawdopodobnie do tej pory usiłują go stamtąd wyciągnąć
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Wto, 28.11.2006, 16:27 |
|
 |
|
aston
|
Seth napisał(a): aston napisał(a): Ciekawe czemu nie pokazali kogoĹ› siedzÄ…cego na tylnej kanapie w Prosiaku bo prawdopodobnie do tej pory usiĹ‚ujÄ… go stamtÄ…d wyciÄ…gnąć
Cofam pytanie, bo jak patrzyłem przynajmniej na mojeauto.pl to pisze, że w 911tce mogą jechać tylko 2 osoby
A jeszcze jedno BMW ma lepsze osiągi w tym teście niż podaje producent (5.5 s do 5.7 s), no ale czemu wzięli do porównania BMW w automacie a 911tkę w manualu 
|
| Wto, 28.11.2006, 16:32 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
aston napisał(a): w dodatku BMW jest praktyczniejsze, wiÄ™cej miejsca w srodku
Trudno by kupujac Porsche kierowac sie praktycznościa. Ale chcesz miec Porsche albo nie 
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Wto, 28.11.2006, 17:56 |
|
|