|
|
Obecny czas: Pią, 01.05.2026, 15:37
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Alfa Brera vs. Audi TT vs. Mazda RX-8
|
| Autor |
Wiadomość |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Nie, 10.12.2006, 21:12 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
Madzę RX8 poproszę. Wiem jak jeździ. wygląda zabójczo. osiagi to średnia klasa w tej grupie, ale wynika to m. in z niższej mocy. Za to zużycie paliwa największe... ale napęd jest na tył.
Brera jest ładna tylko do połowy, poza tym ten silnik to jakieś nieporozumienie - takie osiągi przy tej mocy. 3.2 V6 jeździ nieco lepiej, a jak pięknie brzmi...
Audi ma świetny silnik, ale w ogóle mi się nie podoba, i do tego napęd na przód
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Nie, 10.12.2006, 21:18 |
|
 |
|
szakal
|
Wybieram Audi TT. Piękne coupe. Te delikatne zmiany jakie przeprowadzono na tym modelu niedawno jak najbardziej poprawiły wygląd. Dodatkowo ma najlepszy silnik, najlepsze przyspieszenie i najmniej pali z całej trójki i jest tańszy od Alfy Romeo Brera. Na drugim miejscu Mazda RX-8 Renesis!!!! Ta ponadczasowa stylistyka i silnik Wankla to główne zalety tego auta oraz jeszcze dodatkowo najtańszy z całej trójki. Byłby na pierwszym miejscu, ale jest jedno "ale". Słyszałem o strasznej awaryjności tego silnika, dodatkowo jak się przekroczy pewną prędkość to w kabinie strasznie głośno. Raczej jakbym miał wybierać to szukam bym samochodu, którym nie będę musiał co chwile jeździć do serwisu. Na 2.miejscu jest również Alfa Romeo Brera. Ten samochód tak samo mnie czaruje, ale równocześnie mam te same obawy co w przypadku Mazdy, dodatkowo jest najdroższy z całej trójki.
W tym porównaniu nie ma dla mnie przegranych, każde auto reprezentuje inny styl. Każdy jest na swój sposób fascynujący. Niby wybrałem Audi, ale jednak gdybym miał okazje bliżej przyjrzeć się tym autom i gdybym mógł poczytać lub usłyszeć opinie osób, które takie samochody mają możliwe że wybrałbym inne auto w tym porównkianiu.  Te opinie o awaryjności Alfy i Mazdy RX-8 gdzieś wyczytałem, ale nie wiem czy faktycznie tak jest.
_________________ www.exoticcars.pl
www.autogaleria.pl
|
| Nie, 10.12.2006, 21:30 |
|
 |
|
Wilu
|
Audi wygląda jeszcze gorzej niz poprzednik który notabene był mocno średni żeby nie powiedzieć brzydki
I teraz audiotele: Mazda czy Alfa. Alfa co prawda to konstrukcja świeższa, ale jak to powiedział Seth jest tylko do połowy ładna... nie podoba mi sie ten odwłokowaty tył  . Mazda natomiast, poza wspomnianym przez cytowanego przez mnie poprzednio Setha, zużyciem paliwa, nie ma słabych punktów
Co prawda chwilę się wahałem ale w końcu oddaje głos na RX8
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Nie, 10.12.2006, 21:32 |
|
 |
|
aston
|
Seth napisał(a): MadzÄ™ RX8 poproszÄ™. Wiem jak jeĹşdzi. wyglÄ…da zabĂłjczo. osiagi to Ĺ›rednia klasa w tej grupie, ale wynika to m. in z niĹĽszej mocy. Za to zuĹĽycie paliwa najwiÄ™ksze... ale napÄ™d jest na tyĹ‚. Co tam, ze osiÄ…gi troszkÄ™ gorsze ( za cenÄ™ konkurencji mozna wybrać mocniejszy silnik) jak wyglÄ…da najlepiej, ma jedyny sĹ‚uszny napÄ™d w tej klasie, no i zmieĹ›ci 4 dorosĹ‚e osoby, poza tym jedyny seryjny model z silnikiem Wankla a i dorzucÄ™ polskie ceny:  Audi i Alfa Romeo dobrze wyglÄ…dajÄ…, ale maja napÄ™d na przĂłd  no i sÄ… znacznie droĹĽsze. szakal napisał(a): Na drugim miejscu Mazda RX-8 Renesis!!!! Ta ponadczasowa stylistyka i silnik Wankla to główne zalety tego auta oraz jeszcze dodatkowo najtaĹ„szy z caĹ‚ej trĂłjki. ByĹ‚by na pierwszym miejscu, ale jest jedno "ale". SĹ‚yszaĹ‚em o strasznej awaryjnoĹ›ci tego silnika, dodatkowo jak siÄ™ przekroczy pewnÄ… prÄ™dkość to w kabinie strasznie gĹ‚oĹ›no. Raczej jakbym miaĹ‚ wybierać to szukam bym samochodu, ktĂłrym nie bÄ™dÄ™ musiaĹ‚ co chwile jeĹşdzić do serwisu.
pierwsze słyszę, zę jest tak strasznie głośno.
A co do awaryjności to silniki przejeżdżają bez problemu 150 tys km czyli niezbyt dużo, no i trzeba serwisować, ale aby się psuły jakoś to nie słyszałem, a czytałem o tych silnikach, psuły to sie moze w NOSFU RO czy jak to sie pisze
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Ostatnio edytowany przez aston Nie, 10.12.2006, 21:45, edytowano w sumie 2 razy
|
| Nie, 10.12.2006, 21:34 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Audi - Podoba mi siÄ™ najbardziej.
Później Madzia, Alfa na końcu - nie mogę sie do niej przekonać, tak samo jak do każdej innej nowej Alfy.
_________________ locha lover
|
| Nie, 10.12.2006, 21:37 |
|
 |
|
Guerrillero
|
1 - Alfa jest urzekająco piękna. Nawet osiągi mogę przeboleć.
2 - Tuż za Alfą szybka i piękna Mazda.
3 - A na koniec stylistyczne nieporozumienie - maxymalnie nudne Audi.
_________________ HLVS!
|
| Nie, 10.12.2006, 21:47 |
|
 |
|
debik
|
RX8, tylko w kolorze brery poproszÄ™
_________________ elo elo 3 5 0
|
| Nie, 10.12.2006, 21:55 |
|
 |
|
Freeze
Samochód: Leon I
|
bez chwili zawachania =>> Mazda. Why? Because
Seth napisał(a): wyglÄ…da zabĂłjczo
i jest najtańsza 
_________________ Jan Paweł II (18.V.1920r. - 2.IV.2005r.)
|
| Nie, 10.12.2006, 22:17 |
|
 |
|
Cichy Asasyn
|
Imporciaka poproszę, dźwięk pralki pod maską jest po prostu boski  . No i napęd na tył, najtańszy, najładniejszy, w miarę praktyczne o dziwo wnętrze. Brera jest tłusta, brzydka i wogóle niezbyt urodziwa. Audi... fwd. Nudna mydelniczka bez polotu.
_________________ Primusville
|
| Nie, 10.12.2006, 22:26 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Strasznie trudny wybór bo wszystkie trzy mi pasuja. Ale najmniej Alfa i jest ostatcznie trzecia. Troche wysoka cena i tył przycięzkawy. Pomiędzy Audi i Mazda strasznie cięzko mi sie zdecydować. Wybieram Mazde bo jest dużo tansza a wcale niegorsza
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Nie, 10.12.2006, 22:32 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Audi kompletnie tutaj mnie ma racji bytu.
Alfa jest piękna i trochę spasła. Bardzo mi się podoba, ale przeszczepione wnętrze od 159 wg mnie nie ma racji bytu. Przydało by się bardziej wyjątkowoe. Poza tym brak RWD.
Japończyk miażdży, mimo że jest najstraszy z tej stawki.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Nie, 10.12.2006, 22:35 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
3. Audi. Naprawdę dobra technika opakowana w najnudniejsze z możliwych opakowanie. Idealne dla żon piłkarzy (wiem, powtarzam się). Do tego z FWD - w coupe to raczej nie przystoi.
2. Alfa Romeo. Tak jak pisał Seth, piękna tylko do połowy. Tyłek strasznie urósł (pewnie od lasagne). Do tego wnętrze z 159-ki też trochę nie pasuje - przydałoby się więcej indywidualizmu. Brerę dobija FWD.
1. Mazda. Tu po prostu nie ma się do czego przyczepić - pięknie wygląda, ma niespotykany powszechnie silnik Wankla, napęd na właściwą oś, jest iście po japońsku doskonała i niezawoda i... najtańsza w porównaniu. Dla mnie IDEAŠ
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Nie, 10.12.2006, 22:45 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
markus napisał(a): opakowana w najnudniejsze z moĹĽliwych opakowanie
Hmm no chyba troche przesadzasz 
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Nie, 10.12.2006, 22:49 |
|
 |
|
Bonus
Samochód: 126p 652ccm
|
Ja wybieram Alfę za ten jej agresywny wygląd i pięknie pasujący czerwony kolor osiągi ma co prawda nie będe pisał najgorsze są najmniejsze z trójki . Audi też niczemu sobie ale ma za to najlepsze osiągi , a Mazda ale jest najtańsza ale bym jej nie wybrał . Pzdr
|
| Pon, 11.12.2006, 8:31 |
|
 |
|
marcel911
|
nie oszukujmy sie, silnik wankla jest ciezka konstrukcja do zrobienia, wiec musi byc awaryjny. Ja jednak mimo to wybieram Mazde, podoba mi sie jej styl. Jest ładna, tania, ma ciekawą konstrukcje no i ten silnik co sie tak kręci
Najgorsza jest za to alfa, ciezka jak k*p*. Prawie 300kg ciezsza od TT i 2s gorzej od TT od 0-100km/h, i to ma być auto sportowe?!?! ŻENADA. Tego grubego kloca za darmo bym nie wziął.
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Pon, 11.12.2006, 9:39 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Alfa podoba mi się najbardziej. Niestety ma najmniejszą moc i słabo przyśpiesza.
Audi TT to udane auto na dodatek ma najmocniejszy silnik i najlepsze osiÄ…gi.
Mazda jest najtańsza, ma dobre osiągi i jest dość ładna.
Wybieram Alfe za miłosc do włoskich marek 
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Pon, 11.12.2006, 9:58 |
|
 |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
Madzia najlepiej sie prowadzi gdyz ma rwd i najładniej wyglada dlatego ja wybieram. Błeła jest tylko czesciowo ładna za to ma znaczna nadwage wiec od byle blaszka dostanie po dupie. Audi jest małe, ciasne, najmniej praktyczne i mało interesujace chocwnetrze ma chyba najładniejsze.
|
| Pon, 11.12.2006, 11:16 |
|
 |
|
Wilhelm von Kropkus
Samochód: e46 coupe
|
Wybieram RX-8 za świetny wygląd i równie świetne wnętrze i rwd.
Drugie miejsce dla pięknej Brery jednak w tym przypadku przegrywa przez napęd na przód. Natomiast zupełnie nie przeszkadza mi w niej deska rozdzielcza żywcem przeniesiona ze 159.
Najgorzej w tym porównaniu wypada TT. Może i technika jest bardzo dobra ale co z tego jak tak nudnie opakowana! Plus za fajne wnętrze.

|
| Pon, 11.12.2006, 13:43 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
marcel911 napisał(a): silnik wankla jest ciezka konstrukcja do zrobienia, wiec musi byc awaryjny.
A co ma piernik do wiatraka?
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Pon, 11.12.2006, 14:19 |
|
|