|
|
Obecny czas: Pią, 01.05.2026, 15:35
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Brilliance vs Magentis vs Passat
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Tyomaj
|
|
| Czw, 14.12.2006, 16:21 |
|
 |
|
aston
|
Kurde, albo słaby niezbyt ładny, ale dobry samochód.
Chiński samochód jest za drogi.
Kia, niestety fajna, ale dobry mocny silnik i niĹĽsza cena.
Jeśli kupić Passata a silnikiem 2.0 to by różnica była jeszcze większa, ale tak czy inaczej nie kupiłbym samochodu klasy D z silnikiem o mocy 115, nigdy, to jest minimalna moc (przedział 105-120KM) jak na klasę C moim zdaniem, wiec wybieram Kię, która nie jest rewelacyjna, ale ma silnik z którym da się jechać, a cenę ma całkiem przyzwoitą
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Czw, 14.12.2006, 16:29 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
Jeden z tematow musi byc zamkniety bo dwa sa takie same. Wybralem oczwywiscie Passata
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Czw, 14.12.2006, 16:46 |
|
 |
|
aston
|
szakal napisał(a): WygraĹ‚a Kia Magentis u AutoBilda.
u mnie tez .... za silnik w duĹĽej mierze
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Czw, 14.12.2006, 16:51 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
tak dla scisłości
1 miejsce passat 496 p
2 miejsce Kia 490 p
3 miejsce Brilliance 391 p
wie wygrał passat
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Czw, 14.12.2006, 17:26 |
|
 |
|
Tapir
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
|
mialem okazje przejechac sie ta KiÄ… i powiem ze do tego silnika przydaloby sie odpowiednie zawieszenie a nie kanapa. Bo tak to zdecydowanie do emeryckiej jazdy. WolÄ™ passata
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
|
| Czw, 14.12.2006, 17:46 |
|
 |
|
Rules
|
Wybieram VW Passata, najbardziej mi sie podoba, ale tak na prawde to za te kase wybrał bym sobie cos innego. 
|
| Czw, 14.12.2006, 17:49 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
No i nie wiem co wybrać.
jakoś bardzo podoba mi się chiński wynalazek. Ale jest zdecydowanie za drogi
i na dodatek ma dosc słabe osiągi.
Kia jest ładna ,,tania,, i ma mocny motor
Pasek to ładne auto, nie z tym silnikiem.
Głos na Kie
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Czw, 14.12.2006, 17:56 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
johny napisał(a): 1 miejsce passat 496 p 2 miejsce Kia 490 p 3 miejsce Brilliance 391 p
Ułożyło się kolejno względem jakości  Cena chińskiego wozu jest chyba z kosmosu  jeśli już miałbym kupić dużo bardziej tandetne auto to chciałbym żeby było kilka tysięcy tańsze, no bo niby za co mam płacić więcej ? Wybieram Passata bo jest chyba najbardziej dopracowanym autem, szkoda tylko, że silnik jest taki słaby 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Czw, 14.12.2006, 18:12 |
|
 |
|
szakal
|
johny napisał(a): tak dla scisĹ‚oĹ›ci
1 miejsce passat 496 p 2 miejsce Kia 490 p 3 miejsce Brilliance 391 p
wie wygrał passat
No tak spojrzałem tylko na pierwszą kolumnę. Sorrki
Wybieram z tej trójki oczywiście Passata. Mimo, że jest najdroższy w chwili zakupu to jednak tańszy w eksploatacji, dalej od nich zajedzie na pełnym baku (dla niektórych to też jest ważne), ma 6-biegową skrzynie manualną ( u rywali jest 5-biegowa), krótsza droga hamowania, w kabinie przy wyższych prędkościach jest troche ciszej, ma najlepsze przyspieszenie, bogatsze wyposażenie. Wymieniać dalej nie ma sensu. Po prostu Passat je tą koreańską i chińską konkurencje na śniadanie. Niższa cena przy tylu zaletach na pewno im nie pomoże. 
_________________ www.exoticcars.pl
www.autogaleria.pl
|
| Czw, 14.12.2006, 18:22 |
|
 |
|
Dżony
|
Wybieram Magnetisa bo :
najbardziej mi się podoba ma najlepszy silnik i najniższą cenę na drugim miejscu stawiam Passata za brzydotę a na końcu chńczyka za co oni wołają takie pieniądze 
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Czw, 14.12.2006, 18:23 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
szakal napisał(a): WygraĹ‚a Kia Magentis u AutoBilda.
johny napisał(a): tak dla scisĹ‚oĹ›ci
1 miejsce passat 496 p 2 miejsce Kia 490 p 3 miejsce Brilliance 391 p
a jednak...
Głos na Kie, naprawde świetnie wygląda, dobre osiągi i przyzwoite wyposażenie.
Passat jest ładny ale w tym porownaniu "Kija" górą.
Na chiński szit szkoda mi klawiatury.
_________________ locha lover
|
| Czw, 14.12.2006, 18:44 |
|
 |
|
johny
Moderator
|
szakal napisał(a): w kabinie przy wyĹĽszych prÄ™dkoĹ›ciach jest troche ciszej, ma najlepsze przyspieszenie, bogatsze wyposaĹĽenie. Wymieniać dalej nie ma sensu. Po prostu Passat je tÄ… koreaĹ„skÄ… i chiĹ„skÄ… konkurencje na Ĺ›niadanie. NiĹĽsza cena przy tylu zaletach na pewno im nie pomoĹĽe.
chłopie nie wiem jakie ty tabelki czytasz, Kia jest cichsza, lepiej ciągnie do setki i nie tylko i ma lepsze wyposażenie z dziedziny komfortu, poza tym passat wygrał raptem o 6 pkt z czego parę ma za to że jest Niemiecki jak tu u AB
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
|
| Czw, 14.12.2006, 20:04 |
|
 |
|
SMOK
Samochód: Fiat Bravo 1.8 GT
|
Jakbym mial je kupowac to nie chcialbym zadnego z tej trojki. A jak za darmo mialbym dostac to passata bo bym go mogl bardzo szybko i drogo sprzedac i tak tez bym zrobil  zeby sie go jak najszybciej pozbyc.
|
| Czw, 14.12.2006, 20:18 |
|
 |
|
szakal
|
johny napisał(a): chĹ‚opie nie wiem jakie ty tabelki czytasz
Kurcze, co jest ze mną?  Patrzyłem na rubryke Kia i myślałem, że to o Passacie.  Chyba nie mogę uwierzyć w to, że Kia może zrobić taki dobry samochód. Szkoda, że nie można cofnąć głosu. 
_________________ www.exoticcars.pl
www.autogaleria.pl
|
| Czw, 14.12.2006, 21:01 |
|
 |
|
johny
Moderator
|
szakal napisał(a): Kurcze, co jest ze mnÄ…?
rada jak pijesz nie uĹĽywaj komputera 
|
| Czw, 14.12.2006, 21:09 |
|
 |
|
bronc
|
Tyle kolorów na desce rozdzielczej jak w chińszczyźnie dawno nie widziałem. Głos na Kie
_________________ Pozdro600
|
| Czw, 14.12.2006, 21:14 |
|
 |
|
elCoyote
Samochód: Volvo S80
|
Produkt chiński na załączonych zdjęciach z zewnątrz wygląda całkiem przyzwoicie, natomiast wnętrze emanuje tandetnością.
Dłuższy czas zastanawiałem się czy wybrać VW czy Kia. Oba wyglądają dobrze, ale jakiejś większej urokliwości w żadnym z nich nie można się dopatrzeć. Odrzuciłem Passat'a ze względu na zbyt mały silnik, oraz myśl ile mógłby kosztować z bardziej odpowiednią jednostką.
_________________ Licencja na miłość Embargo na sen
|
| Czw, 14.12.2006, 21:19 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
ale tutaj Brilliance i Kia sÄ… do siebie podobne
głos na Kię
kenji napisał(a): naprawde Ĺ›wietnie wyglÄ…da, dobre osiÄ…gi i przyzwoite wyposaĹĽenie. johny napisał(a): Kia jest cichsza, lepiej ciÄ…gnie do setki i nie tylko i ma lepsze wyposaĹĽenie z dziedziny komfortu
|
| Czw, 14.12.2006, 21:19 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
Głos na Kię. Samochód co prawda w pierwszej generacji podobał mi się bardziej, ale ta Kia jest bardzo dopracowana, i w efekcie najwięcej plusów z tego towarzystwa... Brillance rozczarował mnie ceną głównie, spodziewałem się ok. 5-6 tys Euro mniej co najmniej
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Czw, 14.12.2006, 21:27 |
|
|