Obecny czas: Czw, 05.02.2026, 17:29

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Hyundai SantaFé vs. Chevrolet Captiva 

Bardziej podoba mi się:
Hyundai SantaFé 64%  64%  [ 16 ]
Chevrolet Captiva 36%  36%  [ 9 ]
Razem głosów : 25

Hyundai SantaFé vs. Chevrolet Captiva 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
Post Hyundai SantaFĂ© vs. Chevrolet Captiva
Zapraszam do porównanie dwóch koreańskich SUVów - Hyundaia Santa Fé 2.2 CRDi 4WD i Chevroleta Captivy 2.0 Diesel 4WD

Image
Image
Image
Image

Hyundai SantaFĂ©

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Chevrolet Captiva

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Dane techniczne:

Hyundai

Moc maksymalna: 110 kW (150 KM)
Prędkość maksymalna: 178 km/h
Sprint 0-100 km/h: 13.2 sek
Spalanie (w teście): 10.2l / 100 km
Droga hamowania ze 100 km/h: 42.2m
Cena: 33.580 €

Chevrolet

Moc maksymalna: 110 kW (150 KM)
Prędkość maksymalna: 180 km/h
Sprint 0-100 km/h: 13.5 sek
Spalanie (w teście): 11.2l / 100 km
Droga hamowania ze 100 km/h: 42.2m
Cena: 34.990 €

(c) freenet.de

Czw, 16.11.2006, 11:41
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Chevy (z korei) jest całkiem niezlym wozem, nieźle wygląda i to w miarę dobry samochód, w końcu Opel Antara czerpie z jego całej techniki.

Jednak bez zastanowienia wybieram Hyundai, to naprawde świetny wóz, który nie ustepuje Japońskim konkurentom, jak dla mnie świetnie wyglada i generalnie jest fajny.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Czw, 16.11.2006, 11:59
Awatar użytkownika

Chevy (z korei) jest całkiem niezlym wozem, nieźle wygląda i to w miarę dobry samochód, w końcu Opel Antara czerpie z jego całej techniki.

Tak i wstrzymano sprzedaż obu modeli z tym dieslem z powodu niewystarczajacych osiągów (pewnei rzeczywiste bardzo odbiegały od tych co podawali)

Wybieram Hyundaia bo mam do tej firmy wieksze zaufanie niż do Chevroleta, pozatym Santa Fe ma lepszy silnik, no i jest laureatem wielu nagród za jakość itp; no i wygląd też bardziej mi odpowiada

Dziwią mnie z koleji polskie ceny, w Polsce Captiva jest tańsza, a w Niemczech na odwrót, a np Kia Sorento w Niemczech kosztuje 30.000 euro a w Polsce ponad 40.000 (160.000zł) czemu tak jest :?:

Ostatnio edytowany przez aston, Czw, 16.11.2006, 17:26, edytowano w sumie 1 raz

Czw, 16.11.2006, 12:12
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
Tak i wstrzymano sprzedaż obu modeli z tym sielem z powodu niewystarczajacych osiągów (pewnei rzeczywiste bardzo odbiegały od tych co podawali)

Dokładnie - niezły zonk :lol: Czytałem w jednym z testów, że diesel ma tak kiepsko ułożony moment obrotowy, że cierpi na potworny brak mocy przy niskich obrotach. Podczas jazdy w krętym, górskim terenie koniecznie bywa redukowanie do pierwszego biegu :?

Biorę bez zastanowienia SantaFe. Widziałem to auto kilka razy na żywo - prezentuje się świetnie. Wnętrzu też nie można nic zarzucić a i silnik jest wystarczający. Naprawdę dobre auto za przeciętne pieniądze.

Czw, 16.11.2006, 13:43
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stalowa Wola / Lublin
Samochód: e46 coupe
Miałem dylemat który wybrać. Obydwa z wyglądu podobają mi się, a skoro twierdzicie, że silnik w Chevrolecie to lipa w takim razie wybieram Santa Fe :)

Czw, 16.11.2006, 14:00
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Nie mam w tym porownaniu swojego faworyta. Remis ze wskazaniem na captive

Czw, 16.11.2006, 14:23
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz
Samochód: 126p 652ccm
Santa fe za wygląd cene mniejsze spalanie lepsze przyśpieszenie i to tyle . pzdr

Czw, 16.11.2006, 16:54
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
Tak naprawdę to z wyglądu chyba bardziej pasuje mi captiva. Ale z drugiej stronie technicznie lepszy jest hyundai - a jak wiadomo, wyglądem się nie jeździ, wiec wybieram hyundaia - w koncu tez nie wyglada tragicznie... ale jakos poprzednie santa fe mi sie bardziej podobało :)

Czw, 16.11.2006, 17:14
Moderator
Awatar użytkownika

Tak i wstrzymano sprzedaż obu modeli z tym sielem z powodu niewystarczajacych osiągów (pewnei rzeczywiste bardzo odbiegały od tych co podawali)

Tylko wersji 2.0 ;)

No cóż, wybieram Hyundai'a - bardziej ufam temu modelowi to raz. Po drugie bardziej mi się podoba zarówna z zewnątrz jak i wewnątrz. Żaden z nich jednak nie zachwyca osiągami :)

Czw, 16.11.2006, 17:17
Awatar użytkownika

aston napisał(a):

Tylko wersji 2.0 ;)

Wiesz zrobiłem literówkę zamiast:
sielem
miało być:
dieslem :(

Czw, 16.11.2006, 17:27
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Głos wędruje na Hyundai'a, jest bardziej powabny, lekki stylistycznie. Osiągi ma minimalnie lepsze od konkurenta, mniej pali oraz jest tańszy (minimalnie, ale zawsze :wink: ). Jakościowo też pewnie bije konkurenta na głowę.

Czw, 16.11.2006, 17:28
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO
a ja wolÄ™ Chevroleta, dla mnie ciekawiej siÄ™ prezentuje

Czw, 16.11.2006, 17:52
Awatar użytkownika

Oczywiście, że captiva-to auto jest lata świetlne przed hujdajem, przykład bardzo zaawansowane aktywne zawieszenie :P

Czw, 16.11.2006, 18:21
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdzieś na zachodnich rubieżach
Samochód: Volvo S80
Moje doznania estetyczne związane z tymi dwoma autami są bardzo zbliżone, z lekkim wskazaniem na Hyundai'a i to na niego oddaję głos.

Czw, 16.11.2006, 18:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Chevrolet nie jest może dziełem sztuki, ale prezentuje sie bardzo przyzwoicie. Hyundai to straszny muminek... Poza tym wnętrze ma strasznie nudne i jest tylko 5-osobowy.

Czw, 16.11.2006, 18:26
Awatar użytkownika

Wybieram Chevroleta, jakoĹ› bardziej mi odpowiada, ale w zasadzie to ĹĽaden mi siÄ™ jakos specjalnie nie podoba.

Czw, 16.11.2006, 19:01
Awatar użytkownika

wybralem captive za lepsze wnetrze santa fe ma zbyt "prostackie" a co do reszty tomoze i santa fe jest bardziej juz obeznana w terenowkch lecz i tak niezmienie decyzji

Czw, 16.11.2006, 19:11
Awatar użytkownika

Hyundai to straszny muminek... Poza tym wnętrze ma strasznie nudne i jest tylko 5-osobowy.

Nieprawda :!:
Jest rĂłwnieĹĽ wersja 7 osobowa, podobnie jak u konkurenta

Czw, 16.11.2006, 19:40
Awatar użytkownika

Czw, 16.11.2006, 19:51
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ]