Obecny czas: Czw, 05.02.2026, 20:27

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
BMW M6 vs Corvette Z06 

Bardziej odpowiada mi charakter:
BMW M6 52%  52%  [ 25 ]
Corvetty Z06 48%  48%  [ 23 ]
Razem głosów : 48

BMW M6 vs Corvette Z06 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Post BMW M6 vs Corvette Z06
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image

dwa wozu które teoretycznie są podobne oba mają silniki o mocy przeszło 500 KM i klasyczną budowę silnik z przodu napęd na tył, ale to jedyne co ich łączy bo to zgoła odmienne wozy. M6 luksusowe szybkie GT z super nowoczesną techniką i silnikiem V10 prawie :wink: z F1. Z06 to prawdziwy sportowy wóz i wszystko jest pod dyktando sportu, silnik to klasyczna, amerykańska (nic nie zastąpi pojemności) V8ka.

źródło: autoscout24.de

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Śro, 15.11.2006, 12:29
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
Szybszy, ładniejszy, tanszy i bardziej ekonomiczny a na niekorzysc mniejsza praktycznosc i gorsze wykonanie. Tak wypada szewi korwet w tym porowaniu i głosuje na niego. Oblesne M6 przy całej swojej wielkosci(ktorej nie widze) nie ma z nim szans.

Śro, 15.11.2006, 12:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawichost
Mimo że M6 nie podoba mi się to na nie zagłosuje bo technicznie i pewnie jakościowo deklasuje Vette.

Śro, 15.11.2006, 13:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
Wszelkie dylematy są raczej pozorne w tym przypadku :wink: Głos na Vette. Fakt, że jeśli chodzi o jakość wykonania i kilka innych rzeczy to te wozy dzieli autentyczna przepaść ale Vette zapewni większą frajdę z jazdy nieskrępowaną żadnymi elektronicznymi "pomagierami", poza tym jest dużo, dużo tańsza no i przede wszystkim wygląda bardzo dobrze. W przeciwieństwie do M6, które w ogóle nie wygląda :twisted:

Śro, 15.11.2006, 13:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
WybĂłr ciezki bo za obydwoma nie przepadam. Zdecyduje sie chyba na M6 bo technicnie jest znacznie lepszy, osiagi wystarczajace a i zdecydowanie lepiej sie nadaje do codziennego uzytku

Śro, 15.11.2006, 13:46
Awatar użytkownika

Ja kupiłbym Z06 bo jest moim zdaniem bardziej sportowe :D

No i ładniejsze, szybsze i ... mniej pali, no i jest tańsze

Śro, 15.11.2006, 13:59
Awatar użytkownika

M6 jest paskudne, jeżdżąca buła, zero stylu, ale wyprzedza Corvette o lata świetlne pod względem technicznym, dlatego głos na BMW.

Śro, 15.11.2006, 14:08
Moderator
Awatar użytkownika

Klin. M6 bardzo lubie mimo że wygląda jak parówka, ale przy Vette troche się chowa. Z drugiej jednak strorny wykonanie i wnętrze BMW stokroć bardziej mi odpowiada. BMW jest dla mnie bardziej eleganckie, Vetta bardziej sportowy siłacz.

Cóż, wybieram Vette - lepsze osiągi, świetny wygląd i cena, która bije BMW na łeb.

Śro, 15.11.2006, 14:58
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gród Kraka
Samochód: 1.4 + 2.0
M6 mnie po prostu bardziej kręci - Vette lubię, ale nie kręci mnie aż tak bardzo :D

Śro, 15.11.2006, 15:32
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Obydwie propozycje nie sÄ… moimi szczytami marzeĹ„, ĹĽaden z nich nie poraĹĽa ogĹ‚adÄ…. Jednak Corvetta jest piÄ™kniejsza, chociaĹĽ przy bawarskiej parĂłwie wszystko jest piÄ™kniejsze :roll: :/ . Vetka mniej pali taĹ„szej benzyny, lepiej siÄ™ zbiera i nie ma blokady v-max. WnÄ™trze jest biedniejsze, jednak cena mniejsza o 30k € . GĹ‚os wÄ™druje na amerykaĹ„ca.

Śro, 15.11.2006, 15:34

Tutaj nie mam żadnych dylematów... Corvetta :!: Coraz bardziej zaczyna mi się podobać to auto :twisted: Wybieram ją za sportową sylwetke i cene :twisted: Dopiero teraz uświadomiłem sobie, że M6 to gruubas :twisted:

Śro, 15.11.2006, 17:00
Awatar użytkownika

Z jednej strony obleśna parówka z drugiej "koreańska" Corvetta .... :?

Ci tu wybrać :?: <hmmm>

Najlepiej NIC :!:

Śro, 15.11.2006, 17:55
Awatar użytkownika

nie będę tu więcej kupywał..Cytat piękny..Nie no,co tu duzo gadac,cywilizowana m6 z piekną białą skora wygrywa.

Śro, 15.11.2006, 18:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Wybrałem Corvette za swoją tradycję do tworzenia sportowych samochodow, chociaz BMW tez jest ciekawy lecz nie to co Corvetta...

Śro, 15.11.2006, 19:13
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
Ej chłopaki, spokojnie z tymi porównaniami gdzie wystepuje Vette, urodziny mam dopiero za miesiąc.
A tu nie mam co się zastanawiać. Szybsze, lepsze, tańsze, sprawniejsze, oszczędniejsze, piekniejsze - Z06

Śro, 15.11.2006, 22:43
Awatar użytkownika

M6 jest majstersztykiem technicznym, świetnym autem ale to Z06 daje większego kopa nie jest tak przeładowanym elektronicznie samochodem, chodzi w nim o czyste osiągi i to za naprawde rozsądne pieniądze.

Czw, 16.11.2006, 7:48
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Osobiście bardziej odpowiada mi charakter BMW, pełen luksus, jakość, prestiż, komfort, osiągi są więcej niż wystarczające a radość z jazdy zapewne na odpowiednim poziomie, jednak nie odpowiada mi forma, czyli wygląd M6, nie jest ona jakoś specjalnie brzydka jednak kompletnie mnie nie keci, za to Z06 bardzo, wyglad ma świetny, i te piękne felgi, do tego ten szatański charakter auto bardzo szybkie i precyzyjne, prawdziwy sportowiec, szkoda jedynie że pozbawiony "manier" czyli zero komfortu, no i na dodatek te plastików wnętrze. Głos na Z06, jednak dla mnie to auto było by 4-5 autem w rodzinie, na wypad na tor, albo krótki szpan na mieście, bo na co dzień nie chciał bym tym jeździć.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Czw, 16.11.2006, 10:48
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Osobiście ideałem dla mnie było by nadwozie BMW, silnik Corvetty wraz z ceną ;) Jako, że nie moge wybrać takiego ideału wybieram BMW choć jest nieco wolniejsze i sporo droższe jednak bardziej odpowiada mi europejski styl M6 choć do Z06 nie mam żadnych zastrzeżeń.

Czw, 16.11.2006, 13:58
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stalowa Wola / Lublin
Samochód: e46 coupe
Głos na Corvette. Ładniejszy, tańszy, szybszy no i nawet oszczędniejszy. Fakt brakuje mi w niej jakości wykonania Bmw ale M6 jest po prostu paskudna i dlatego przegrywa. Jeśli chciałbym 500km od Bmw to tylko w zdecydowanie ładniej opakowanej i tańszej M5. :)

Czw, 16.11.2006, 14:12
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz
Samochód: 126p 652ccm
Głos na bmw choć droższy gorsze osiągi ale za to dobre materiały i wygoda . pzdr

Czw, 16.11.2006, 16:50
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna