|
|
Obecny czas: Wto, 26.05.2026, 9:01
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Skoda Superb vs Hyundai Sonata
|
| Autor |
Wiadomość |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Skoda Superb
Hyundai Sonata
Technische Daten
Skoda Superb 1.8 TLeistung 110 kW (150 PS)
Beschleunigung 9,9 s
Elastizität 80-120 km/h im höchsten Gang 14,4 s
Höchstgeschwindigkeit 216 km/h
Testverbrauch 11,4 L/100 km
Bemsweg aus 100 km/h 43 m
Grundpreis 31340 euro
Hyundai Sonata 2,4 GLSLeistung 119 kW (162 PS)
Beschleunigung 9,5 s
Elastizität 80-120 km/h im höchsten Gang 14,7 s
Höchstgeschwindigkeit 212 km/h
Testverbrauch 12,1 L/100 km
Bemsweg aus 100 km/h 46 m
Grundpreis 24590 euro
Tym razem 2 limuzyny na pograniczu klas, czyli prawie klasa wyższa albo inaczej duże auta za relatywnie niewielkie pieniądze. Skład VW od Skody i Koreańczyk z silnikiem Mitsubishi.
źródło: freenet.de
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Sob, 13.01.2007, 16:30 |
|
 |
|
Dżony
|
Wybieram Hyundai'a jest znacznie świeższy niż Skoda wg. mnie nieco ładniejszy a w ostatnim czasie jakość Hyundai'ów uległa znacznej poprawie i myśle że pod tym względem nie odstaje od Skody a nawet ją przewyższa.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Sob, 13.01.2007, 16:37 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
tylko hyundai... aczkolwiek drogi hamowania w obydwĂłch modelach sÄ… o jakieĹ› 4-5 metrĂłw zawyĹĽone chyba...
Poza tym jest zdecydowanie ładniejszy, mimo marki sprawia wrażenie bardziej prestiżowego i bardziej dopracowanego
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Sob, 13.01.2007, 16:40 |
|
 |
|
EloZiom
|
A ja tam wybieram Superba ponieważ jest super  A tak na poważnie, niemoge uwieżyć ile miejsca ma skoda z tyłu  + sprawdzona technologia volkswagena. Głos na Skode.
|
| Sob, 13.01.2007, 16:44 |
|
 |
|
Wilhelm von Kropkus
Samochód: e46 coupe
|
Głos na Hyundai'a. Prezentuje się znacznie ciekawiej i ma znacznie niższą cene.
|
| Sob, 13.01.2007, 16:55 |
|
 |
|
blondas
|
jezdilem skoda jako pasazer tylko a koreanczykiem wcale!
a mimo to wybieram koreanczyka!
wydaje mi sie bardziej luksusowy, prestizowy niz skoda ktora trafila w taksowkarskie rece
|
| Sob, 13.01.2007, 17:07 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
wybieram Hyundaia mimo ĹĽe mniej mi sie podoba ale jest lepszy technologicznie 
|
| Sob, 13.01.2007, 17:22 |
|
 |
|
marcel911
|
Nic nie wybieram, na widok każdego z nich robi mi się niedobrze. Jakaś Skoda na płycie VW, która próbuje udawać, że jest luksusowa, dlatego, że ma parasolke w drzwiach jak RR Phantom i jakiś skośnooki chłam, który ma tyle tradycji i historii co moje wczorajsze gacie. To auta, które nic do motoryzacji nie wniosły, a gdyby ich było brak nawet byśmy tego nie odczuli, a i pewnie wyszłoby to nam na plus. Obydwa mają tyle duszy co lodówka, niedługo zostaną zapomniane i całe szczęście.
Do moderatorów: Może wymusić, żeby do każdej ankiety były odpowiedzi dodatkowe typu "nie wybieram żadnego", jak w jednej z ostatnich ankiet?
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Sob, 13.01.2007, 17:40 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Głos na Sonatę, najładniejszy model Hyundai'a w ofercie i jeden z ładniejszych w klasie.
_________________ locha lover
|
| Sob, 13.01.2007, 17:41 |
|
 |
|
aston
|
Skoda jak ktoś już pisał nie wygląda zbyt świeżo, te reflektory i linia zdradzają jej pochodzenie od Passata zaprojektowanego w połowie lat 90tych.
jednak samochĂłd, jest dobry, ma dobry silnik, sprawdzonÄ… technikÄ™ od volkswagena, moĹĽe sprzed kilku lat, ale jednak.
Nie podoba mi się konsola środkowa, ta wstawka z drewna bardzo razi mnie w oczy
Sonata, wygląda nowocześniej, bardziej agresywnie, wnętrze jest trochę nudne, ale jednak bardziej przyjazne niż w Skodzie.
Dobry silnik, osiągi na poziomie Skody, droga hamowania długa.
Bez patrzenia na cenę wybieram minimalnie Hyundai'a, za wygląd, dobry silnik, ładne wnętrze, punkty odbierają mu u mnie słabe hamulce, ale mimo to w moich oczach jest zwycięzcą
PatrzÄ…c na różnicÄ™ w cenie 6750 € widze, ze Sonata nie dość, ĹĽe jest moim zdaniem lepszym samochodem, to jej wybĂłr jest teĹĽ uzasadniony z ekonomicznego punktu widzenia
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Sob, 13.01.2007, 18:01 |
|
 |
|
Rules
|
Wybieram Hyundaia, ale tak na prawde to nie podoba mi sie żaden z nich. Hyundai ma głos dlatego, że jest nowszy i moim zdaniem troche ładniejszy od Skody, która nie zachwyca swoim wygladem i widać, że jest to już dośc stara konstrukcja.
|
| Sob, 13.01.2007, 18:33 |
|
 |
|
Cichy Asasyn
|
Skoda sprawia chińskie wrażenia, jest nudna do szpiku kości, brzydka. Poza tym jest droższa i konstrukcyjnie starsza.
Hyundai jest dosyć ładny, nie jest może to jakiś piękniś, ale poziom trzyma. Silnik nie jest zbyt wysilony, mógłby mieć większą moc, jakoś osiągami nie powala. Cena jest atrakcyjniejsza, wygląd również. Głos na hyundai'a.
_________________ Primusville
|
| Sob, 13.01.2007, 18:40 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
marcel911 napisał(a): Do moderatorĂłw: MoĹĽe wymusić, ĹĽeby do kaĹĽdej ankiety byĹ‚y odpowiedzi dodatkowe typu "nie wybieram ĹĽadnego", jak w jednej z ostatnich ankiet? to leĹĽy w kwesti zakĹ‚adajÄ…cego ankietÄ™. marcel911 napisał(a): Nic nie wybieram, na widok kaĹĽdego z nich robi mi siÄ™ niedobrze. JakaĹ› Skoda na pĹ‚ycie VW, ktĂłra prĂłbuje udawać, ĹĽe jest luksusowa, dlatego, ĹĽe ma parasolke w drzwiach jak RR Phantom i jakiĹ› skoĹ›nooki chĹ‚am, ktĂłry ma tyle tradycji i historii co moje wczorajsze gacie. To auta, ktĂłre nic do motoryzacji nie wniosĹ‚y, a gdyby ich byĹ‚o brak nawet byĹ›my tego nie odczuli, a i pewnie wyszĹ‚oby to nam na plus. Obydwa majÄ… tyle duszy co lodĂłwka, niedĹ‚ugo zostanÄ… zapomniane i caĹ‚e szczęście.
nie każdego stać na Mercedesa
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Sob, 13.01.2007, 18:41 |
|
 |
|
offloldowiec
|
Biore Skode, chocby za to, ze podoba mi sie jej wnetrze i sprawdzony hit VW czyli silnik 1.8T.
_________________ Deszcze Niespokojne.
Mecze na żywo
|
| Sob, 13.01.2007, 19:31 |
|
 |
|
marcel911
|
johny napisał(a): to leĹĽy w kwesti zakĹ‚adajÄ…cego ankietÄ™. A nie moĹĽna tego jakoĹ› odgĂłrnie zarzÄ…dzić? PrzydaĹ‚oby siÄ™. johny napisał(a): nie kaĹĽdego stać na Mercedesa
Skoda kosztuje 31.000 euro, nie dostaniesz dobrego merca w tej cenie?
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Sob, 13.01.2007, 19:36 |
|
 |
|
Dżony
|
marcel911 napisał(a): johny napisaĹ‚: nie kaĹĽdego stać na Mercedesa
Skoda kosztuje 31.000 euro, nie dostaniesz dobrego merca w tej cenie?
Za tę cenę to co najwyżej C-klasę w najtańszej wersji z najmniejszym silnikiem dostaniesz samochód oczywiście świetny ale dużo mniejszy niż obydwa tu prezentowane samochody no ale wiadomo za prestiż się płaci.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Sob, 13.01.2007, 19:41 |
|
 |
|
Mibay
|
Ja wybieram jednak SkodÄ™. Mam wielki sentyment do tej marki. Bardzo mi siÄ™ podobajÄ… auta tego koncernu 
_________________ "Powiedzcie mi, jak żyć w świecie w którym wiele jest dla niewielu, a niewiele dla reszty...?"
|
| Sob, 13.01.2007, 19:42 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Zdecydowanie głos na koreanczyka. Wyglada troche lepiej, przede wszystkim jest swiezszy. a co ważne jest sporo tanszy co przy tych model jest dosyc istotne. Skoda nie ma zadnych atutów. Jest droga, nudna i nie podoba mi sie wnetrze
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Sob, 13.01.2007, 19:49 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
marcel911 napisał(a): A nie moĹĽna tego jakoĹ› odgĂłrnie zarzÄ…dzić? PrzydaĹ‚oby siÄ™.
Do czego ?  bezsensu, nie wybierasz niczego to w ogóle nie udzielaj się w temacie, tak było zazwyczaj 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Sob, 13.01.2007, 19:51 |
|
 |
|
marcel911
|
Kobi napisał(a): Do czego ?  bezsensu, nie wybierasz niczego to w ogĂłle nie udzielaj siÄ™ w temacie, tak byĹ‚o zazwyczaj 
Ale wyniki nie sa miarodajne. Decydujemy, który wybrac z np. dwójki, a czasami zadnego z nich bysmy nie kupili. Taka opcja byłaby bardzo przydatna.
|
| Sob, 13.01.2007, 20:04 |
|
|