|
|
Obecny czas: Czw, 07.05.2026, 10:48
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
 Audi Q7 vs Mercede GL
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Sob, 16.09.2006, 20:41 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Wybieram Mercedesa GL. Przy Audi wyglada jak o numer wiekszy a w rzeczywistości tak nie jest. Mercedes wyglada na bardziej potęznego, jakos bardziej mi odpowiada. Audi to stylistycznie najmniej udany model tej marki w ostatnim czasie A tak w sumie to wolałbym jednak ML-a 
_________________ PB RWD jest wysoko
Ostatnio edytowany przez bartez, Sob, 16.09.2006, 21:00, edytowano w sumie 1 raz
|
| Sob, 16.09.2006, 20:57 |
|
 |
|
aston
|
Mercedes, ma bardziej masywną sylwetkę, lepsze proporcje długosci do wysokości, na penwo lepiej wyglada z tyłu od Audi, to są fakty.
Podobnie jak to że jest cięższy, wolniejszy, ale cichszy i mnie pali.
W przyciwieństwie do Audi radzi sobie w terenie co autobild podkreślił w sesji zdjeciowej.
Jednak jest drozszy od Audi o 54.000zł (w Polsce) w Niemczech różnica jest trochę miejsza, ale smaochody te są tam tańsze, Mercedes np o 40tys zł.
Czy warto dopłącic ta kasę o którą Mercedes jest droższy od Audi? Moim zdnaiem to tak, bo jest bardziej terenowy co nie jest bez znaczenia, no i pozatym ma bardziej SUViasty wyglad od Audi, które pozostaje bardzo dobrym smaochdoem, ale nadal jest nieporporcjonalnym konkurentem bardziej dla X5 i MLa, XC90 oraz Discovery III itp
bartez84 napisał(a): A tak w sumie to wolaĹ‚bym jednak ML-a 
Zgadzam się, nie rozumiem po co mi te dodatkowe dwa miejsca z tyłu, w końcu to zajmuje nam tyle bagażnika, no i wcale tam wygodnie nie ejst, no oprócz dzieci, rozumeim, to w amerykańskim SUVach klasy Forda Expedition, który zabiera 8 osób na pokład, ale jest o 50cm dłuższy.
Rozumiem, ze to dodatkowy plus, ale jednka ja bym sie tym nie kierował, po co mi dodatkowe centymetry nadwozia utrudniajace parkowanie, jak o 20-30 cm miejsze SUV są tak samo praktyczne, przerost formy nad treściom, choć Mercedes przynajamniej w teren wjedzie
Ostatnio edytowany przez aston, Sob, 16.09.2006, 21:07, edytowano w sumie 1 raz
|
| Sob, 16.09.2006, 20:57 |
|
 |
|
Wilhelm von Kropkus
Samochód: e46 coupe
|
Mój punkt dla Audi. Długo nie mogłem się zdecydować jednak lepsze osiągi, niższa cena i fajniejsze dla mnie wnętrze od tego z Mercedesa zadecydowało. Pod względem wyglądu zewnętrznego nie mam zwycięzcy. Oba nie urzekają szczególnie mnie wyglądem. Osobiście zamiast tych dwóch aut wybrałbym trzecie - Bmw X5 
|
| Sob, 16.09.2006, 21:03 |
|
 |
|
Cichy Asasyn
|
Gdybym szukał samochodu w teren to bym kupił land rovera Discovery, gdybym szukał dużego, rodzinnego suva to właśnie mój wybór padłby na Audi  . Jest tańszy, ma gorsze wyposażenie, jednak gdy się go doposaży, to cena i tak jest przestępniejsza niż w MB. Nie wymagam od tego typu samochodu jakiś superterenowych właściwość, ale dobre osiągi byłyby mile widziane  . Tutaj także górą audi. Pod względem wyglądu bardziej odpowiada mi władca pierścieni, kwestia gustu, ale q7 to wzór jeżeli chodzi o design. Deski rozdzielcze oba samochody nie mają najpiękniejsze, audi ma ładniejszą, ale nieznacznie. Spalanie na podobnym poziomie, jedynie maksymalne spalanie u audi większe. Mój głos wędruje na Audi  .
_________________ Primusville
|
| Sob, 16.09.2006, 21:07 |
|
 |
|
aston
|
Cichy Asasyn napisał(a): jedynie maksymalne spalanie u audi wiÄ™ksze
to nie jest spalanie maksymalne, to jest spalanie w mieście;)
|
| Sob, 16.09.2006, 21:09 |
|
 |
|
Wilu
|
Pier**le ja nie głosuję  I jedno drugie miażdzy mi czaszkę i nie jestem w stanie wybrać jednego z nich. Najchętniej wziąłbym oba
Muszę się z tym przespać 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Sob, 16.09.2006, 21:13 |
|
 |
|
greq19
|
wybieram merola jest ładniejszy, masywniejszy, ma lepszą droge hamowania, jest cichszy w środku i mniej pali, audi wygląda dziwnie 
_________________ http://change.menelgame.pl/change_please/8034407/
|
| Sob, 16.09.2006, 21:51 |
|
 |
|
USB
|
Zdecydowanie Audi - ładniejszy, szybszy, tańszy
Merc wygląda jak kiosk na kołach. 
|
| Sob, 16.09.2006, 22:24 |
|
 |
|
sl65amg
|
gdyby w audi byl v12tdi to bym sie nie zastanawial-a tak merc za milosc do marki
_________________ NIE KIKAJ W TO
Kto zajmuje sie Twoja dziewczyna gdy ty jestes tu?
ze swiata statystyk-90% właścicieli BMW kupiło je tylko dlatego, że nie potrafiło przeliterować słowa Mercedes ;)
|
| Sob, 16.09.2006, 23:40 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
Trudny wybor bo obydwa sa fajne ale jednak wybiore Audi za wszystko to co w niej dobre  Mercedes nie powiem podoba mi sie ale...
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Nie, 17.09.2006, 7:18 |
|
 |
|
Dżony
|
Wybiorę Mercedesa za to że jest ładniejszy ma lepszy silnik i coś tam potrafi w terenie.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Nie, 17.09.2006, 7:48 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Pare tygodni temu brałbym Q7. Ale Mercedes ostatnio niesamowicie mi sie podoba...
_________________ locha lover
|
| Nie, 17.09.2006, 8:46 |
|
 |
|
Rules
|
Wybieram Audi, na prawde zaczyna mi sie podobać ta fura, Mercedes tez nie jest zły, ale tym porównaniu zdecydowanie bardziej pasuje mi jednak Audi. które wygląda masywnie, ale tez bardziej sportowo i ma bardzo dobre wnętrze.
|
| Nie, 17.09.2006, 8:53 |
|
 |
|
slawek
|
Głos na GL-a !!  Bardzo lubię takie wielkie SUV-y, jeden i drugi wygląda rewelacyjnie choć Audi na początku nie przekonywało mnie za bardzo to teraz uważam że jest bardzo okey.
Gdy w sprzedaży pojawi się Q7 z tym monstrualnym TDI to właśnie on będzie królem tej klasy.
Tuataj mamy trochę za słabe diesle ale z tych dwojga głos na GL głównie za bardziej muskularną sylwetkę, lepszym wyborem byłaby wersja 420cdi 
_________________ " The Green Hell "
Każdego dnia liczba osób mogących pocałować mnie w dupę powiększa się...
|
| Nie, 17.09.2006, 9:24 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
muszę przyznać że GL mi się nawet podoba, jego prosta, pozbawiona typowych dla wielu Mercedesów ozdobników, robi wrażenie, wyglada potężnie, wzbudza respekt, to jedyny nowy mercedes o którym moge powiedźieć że jest fajny, szkoda że wnętrze przejęte z MLa, nie pasuje do potężnej sylwetki GL, te nawiewy raczej widziałbym w A-klasie.
Oczywiście liderem jak dla mnie jest Q7 auto które wzbudza wiele kontrowersji, ale o to chodzi samochód ma robić wrażenie, znacznie ciekawiej wyglada wnętrze Q7 jak dla mnie Gl na tym polu przegrywa znacznie. Zamiast klekota wolałbym jednak aksamitne V8, bardziej pasuje do charakteru auta, zresztą to samo można powiedzieć o GL, Plus jeszcze dla merasia za to że coś tam potrafi w terenie (choć to akurat nie ma dla mnie znaczenia) minus za wysoką cenę
Oczywiście biorę Audi ale Merc też jest całkiem niezły 
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Nie, 17.09.2006, 10:19 |
|
 |
|
Kurai
Samochód: Smutna Jazda
|
Audi jest zdecydowanie jednym z ładniejszych SUVów. Świetnie wygląda z przodu, potężny i nowoczesny. I bardzo mi się podobają wnętrza Audi, to w Q7 też.
Ale wybieram Mercedesa za własności terenowe.
|
| Nie, 17.09.2006, 11:19 |
|
 |
|
-=Sadek=-
|
Dla mnie Audi to straszny spaślak... Taki morświn. GL jest zdecydowanie ładniejszy i to na niego oddaje głos.
Mój GL miał by jasne drewno z kremową tapicerką i był by czarny 
_________________ ^^
|
| Nie, 17.09.2006, 16:10 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Nie wiem co wybrać, obydwa się naprawdę wielkie i ciekawe. Właściwości offroadowe są dla mnie drugorzędną sprawą, bo i tak bym nie jechał takim w teren.
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Pon, 18.09.2006, 19:51 |
|
 |
|
Krzysiek_75
|
Biorę mercedesa, bo audi w tym porównaniu jest przez pomyłkę.
_________________ o golf significa merda do caralho, que esmaga uma derrota totala, audi idêntico. Provavelmente o carro o mais mau no mundo.
|
| Wto, 19.09.2006, 6:18 |
|
|