Obecny czas: Czw, 07.05.2026, 19:26

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Porsche 911 vs reszta (V8 Vantage, Z06, Cayman S) 

a ja chciałbym mieć:
Porsche 911 21%  21%  [ 9 ]
Corvette Z06 16%  16%  [ 7 ]
Astona Martina V8 60%  60%  [ 26 ]
Porsche Caymana S 2%  2%  [ 1 ]
Razem głosów : 43

Porsche 911 vs reszta (V8 Vantage, Z06, Cayman S) 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Post Porsche 911 vs reszta (V8 Vantage, Z06, Cayman S)
Image

Runda 1Porsche 911 vs Corvette Z06
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Runda 2: Porsche 911 vs Aston Martin V8
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image
Image

runda 3: Porsche 911 vs Porsche Cayman S
Image
Image
Image
Image
Image

Image
Image

Image
Image

Jest takie powiedzenie powiedzenie "świat samochodów sportowych dzieli się na Porsche 911 i całą resztę" widać redaktorzy motortredn wzięli sobie to do serca i postanowili 911-stke porównać z Corvettą Z06 (legenda która dorównuje 911 tylko tyle że po hamerykńsku...) Astonem Martinem V8 (który został stworzony jako bezpośredni rywal własnie 911) oraz Caymanem (który może być alternatywą dla podstawowej wersji 911) Czy 911 obroni się :?: pamiętajmy że o klasie auta nie świadczą tylko cyferki :wink: lecz cała masa innych czynników w tym takich jak emocje i wrażenia, ale o tego niestety nie dane nam będzie sprawdzić :( :wink:

źródło: motortrend.com

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Sob, 02.09.2006, 19:14
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdzieś na zachodnich rubieżach
Samochód: Volvo S80
Wybieram Astona - samochód po prostu piękny.
Drugie miejsce dla Corvette - kultowa amerykańska maszyna, ale nie tak urokliwa jak wyspiarz.

Sob, 02.09.2006, 19:31
Awatar użytkownika

aston.widzialem go w czerni i wygladal tak ze cale to towarzystwo powinno sie schowac lub przejsc sie do kliniki chirurgii plastycznej.
porsche 911-w byciu ladnym jest na poziome zo6 ale jest lepiej wykonane
Zo6-bo jjednak jest czyms wiecej niz cayman nawet w wersjiS
cayman bo jest samochodem sportowym ale ponizej 911 i calej reszty.

ps. jak zobacze c6 Zo6 w realu to moze zamienie miejscami zo6 z 911

Kto zajmuje sie Twoja dziewczyna gdy ty jestes tu?

ze swiata statystyk-90% właścicieli BMW kupiło je tylko dlatego, że nie potrafiło przeliterować słowa Mercedes ;)

Sob, 02.09.2006, 19:40
Awatar użytkownika

Samochód: Schuka-B
1. Vette odpada na starcie z przyczyn formalnych.
2. Cockster odpada, bo jest *&%#$@#
3. Właściwy pojedynek: V* Vantage bardziej mnie przekonuje, jest zdecydowanie ładniejszy, ciekawszy, chociaż 911 nic nie brakuje w tym względzie.

- mastah Jonas

Sob, 02.09.2006, 19:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
1. Corvette. Zdecydowanie najładniejsza z całego towarzystwa.
2. Aston. Nie lubie go, ale wolał bym nim jeździć niż 911.
3. 911. Od 40 lat wyglÄ…da prawie tak samo... Nudna jest. Poza tym 997 nie podoba mi sie najbardziej ze wszystkich generacji.
A Cayman tutaj nie pasuje.

Sob, 02.09.2006, 19:57
Awatar użytkownika

Wybieram Astona MArtina jest porostu Ĺšwietny, moze nei naszybszy,a le nie o to chodzi, ma swĂłj urok, przy nim resztÄ… to masĂłwka

Sob, 02.09.2006, 19:57
Awatar użytkownika

Wybieram pięknego ASTONA, cudowna maszyna ! Piękna linia piękne wnętrze i te zajebiste zegary !!!
Drugie miejsce oczywiście Z06, najlepszy obecnie samochód z USA.

Reszta to głeboki drugi plan.

Sob, 02.09.2006, 20:09
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ
aston.widzialem go w czerni i wygladal tak ze cale to towarzystwo powinno sie schowac lub przejsc sie do kliniki chirurgii plastycznej

Dobre podsumowanie. :D

Aston Martin bije wszystkich z tego porównania nie tylko wyglądem, ale silnikiem czy wnętrzem o całe lata świetlne. Także pierwszy oczywiście Aston Martin V8 Vantage. Dopiero póżniej gdzieś daleko Corvetta. Kultowy samochód, który osiągami i wyglądem mimo marnej jakości przyciąga jak magnez. Tuż zanim Porsche 911. Mimo niezmieniana ogólnie karoserii od 40 lat nadal ładnie się prezentuje i nadal może konkurować z takimi autami właśnie jak Corvetta. Ale jednak amerykańska wyścigówka jest ładniejsza. Oczywiście na ostatnim miejscu Cayman. Na każdy kroku jak się go widzi, ciężko nie odnieść wrażenie że Porsche zrobiło go na siłe aby troche więcej pięniążków zarobić. Tak brzydkiego auta już dawno ta marka nie wypuściła.

Sob, 02.09.2006, 20:59
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Samochód: za rok
biore astona jest najpieknieszy z tej calej paczki. drugie miejsce porshe 911
trzecie cayman a ostanie Corvette

Sob, 02.09.2006, 21:12
Awatar użytkownika

Oczywiście 911, bo jest poprostu perfekcyjne i tyle.

Sob, 02.09.2006, 21:20
Awatar użytkownika

Miejscowość: Springfield
Ciezki wybor pomiedzy 911 ,a astonem mimo iz brytyjczyk drozszy to jednak wnetrze ma cudowne :roll:, zreszta wyglad zewnetrzny tez niczego sobie :wink: wiec glos na niego :!:

Sob, 02.09.2006, 21:46
Awatar użytkownika

Z bólem serca ale jedna mimo wielkiej miłości do Porsche biorę Astona. Jak dla mnie rokłada ich wszytkich i każdego z osobna na łopatki :mryellow:

Sob, 02.09.2006, 22:47
Awatar użytkownika

Jak widać ideał przyrównuje sie do reszty aut, ale ideał pozostanie ideałem i będzie to 911

Sob, 02.09.2006, 22:50
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO
wstrzymuję się od głosu, bo bardzo lubię zarówno Porsche (911) jak i wszelkie Astony Martiny - najlepiej wybrałbym obydwa.

P.S. 911 vs. Cayman :> :?:

Nie, 03.09.2006, 0:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Chciałbym miec najbardziej Aston Martina V8 za fenomenalny wyglad i rzadkość występowania (911 przy nim to "masówka") Drugie w kolejności Porsche 911 - świetny woz, dla mnie bez wad. Dalej Corvetta, tez kawał legendy ale znacznie mniej mnie kręci niz ww dwójka. Na końcu Cayman

Nie, 03.09.2006, 9:38
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
Wybór? Tylko jeden! Viva Corvette! Jest to legenda , nic tego nie zmieni. Kiedy Corvetta powstała Porsche miało swoje 356. Kiedy Corvette stało się chyba najsłynniejszą C3 , Porsche miało już pierwszą generację 911 a Corvette było już legendą. Jest najtańsza bo Cayman mi tu nie pasuje - jest to porównanie Super Carów nie "Caymanków". Cayman to nie ta klasa. Jest ultra szybka (śmiem twierdzić iż najszybsza) oraz bardzo ekonomiczna (jak na te auta).

Kliknij - na własną odpowiedzialność! xD

Nie, 03.09.2006, 10:00
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Jak widać ideał przyrównuje sie do reszty aut, ale ideał pozostanie ideałem i będzie to 911

dokładnie, dlatego bohaterem tego porównania jest 911 a nie Corvetta, pomimo tego że to amerykański magazyn :twisted:

wybĂłr oczywisty 911 ale...

w pierwszym pojedynku pod względem osiągów jest Vetta co nie dziwi bo jest znacznie mocniejsza a przy tym znacznie tańsza, Z06 to wspaniały wóz sportowy i piękny zarazem jednak jako auto nie sprawdza sie juz tak dobrze, wymaga zbyt dużo kompromisów, 911 jest bardziej przyjazne użytkownikowi, właściwie można nim jeździć na co dzień, co dla mnie jest sporą zaletą.

W przypadku 2giej konfrontacji 911 też ma godnego rywala, V8 jest naprawę pięknym samochodem, nawet najładniejszym z obecnej gamy, ma jednak jeden problem, wszystkie Astony wyglądają tak samo różnią się tylko rozmiarami M, S, XL co prawda w przypadku 911 jest podobnie tylko że na przestrzeni lat ale w Porsche mi to kompletnie nie przeszkadza, Aston jak na auto klasy GT jest całkiem szybkie, jednak w konfrontacji z 911 nie ma większych szans.

no został Cayman, mi on się nawet podoba i do tego to świetny sportowy wóz, jednak powstał trochę na siłe, wolałbym od niego Boxtera, auto które wykreowało już własny wizerunek, Cayman pozostanie jedynie namiastką 911 pomimo tego że potrafi być szybszy od podstawowej wersji 911.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Nie, 03.09.2006, 10:52
Moderator
Awatar użytkownika

Cayman wygląda tutaj niczym młodzik przy starej gwardii. On w grę w ogóle nie wchodzi.

Tak naprawdę mam dylemat pomiędzy Astonem a Vette. Porsche jest świetne i to nie ulega wątpliwości ale dla mnie zbyt dużo w nim stylistycznego spokoju.

Wybieram Vette, ma więcej charakteru w moich oczach i bardziej mnie do niej ciągnie.

Nie, 03.09.2006, 11:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: b-stok
aston martin, ladnie wyglada, pewnie dobrze jezdzi :D i ma cos w sobie co przyciaga. Jezeli mial bym mozliwosc wyboru tak w rzeczywistosci :D to byl by to V8

Nie, 03.09.2006, 12:15

Nie głosuje bo mój wybór jest taki: ImageWszytkie są masakrycznie cudne :twisted: :wink: Rozumiecie mnie chyba :>

Nie, 03.09.2006, 12:35
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna