|
|
Obecny czas: Czw, 07.05.2026, 12:57
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
A8 3.0 TDI - 730d - S 320 CDI - Phaeton V6
|
A8 3.0 TDI - 730d - S 320 CDI - Phaeton V6
| Autor |
Wiadomość |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
Cytuj: Jakbyś miał kupować samochód za tyle kasy to na pewno nie chciałbyś kupić samochodu dla ludu.
mnie też nie rusza znaczek na klapie. jak samochód jest dobry, to kupię go, niezależnie od tego, czy to będzie RR, BMW, VW, czy Daewoo... nie należę do tych ludzi, którzy np. spuszczają się nad trójramienną gwiazdką, jakby było nad czym.... kiedyś owszem, to były samochody, ale teraz to jest tzw "jechanie na opinii"
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Sob, 23.09.2006, 12:17 |
|
 |
|
Kaaacper85
|
COLD CACA napisał(a): to na pewno nie chciaĹ‚byĹ› kupić widze ze wiesz lepiej niz ja sam co bym chcial COLD CACA napisał(a): samochodu dla ludu - buhaha, co za typ, czekam az mi powiesz ze ludzie z polonezow przesiadaja sie na Phaetony - bo to takie tanie i ogolnodostepne auta dla wszystkich niczym 126p:!: 
_________________ "Jeśli pędzisz z prędkością 250km/h to co widzisz przed soba juz jest historią" - Bard Eker
|
| Sob, 23.09.2006, 13:16 |
|
 |
|
kotek
|
witam, widze że był problem z dieslami w tych autach. Nie rozumię tego. Nowoczesne diesle to jeden z najlepszych silników. Nie ma co go porównywać z silnikami tego typu z lat np. 90' . Klekot? ciekawa sprawa... sąsiad ma merca CLK i to autko chodzi jak benzynowe (choć jest dieslem)  dziesel pasuje także do limuzyn, bo to nie jest diesel 1.6 D . To silnik z górnej półki  nie jest sztuka miec auto...sztuka to je utrzymac (paliwo, oplaty...) Te pieniadze trzeba miec co miesiac.
mĂłj wybĂłr:
1. Audi za wszystko... cud autko i godne jest 1go miejsca:)
2. Merc nie jest wcale gorszy od Audi ale jakos jest wg mnie na 2 miejscu
3. VW... ladne i mocne auto i nie rozumie czemu jest besztany za pochodzenie z VW... dobrze wykonany i ladnie sie prezentuje
4. BMW nie jest takie ladne jak wczesniejsze..
pozdrawiam
|
| Sob, 23.09.2006, 17:17 |
|
 |
|
greq19
|
po oglądnięciu dzisiejszego top gear stwierdzam ze to merc powinien być na pierwszym miejsu, to auto wyprzedza epoke 
_________________ http://change.menelgame.pl/change_please/8034407/
|
| Sob, 23.09.2006, 18:45 |
|
 |
|
szakal
|
greq19 napisał(a): po oglÄ…dniÄ™ciu dzisiejszego top gear stwierdzam ze to merc powinien być na pierwszym miejsu, to auto wyprzedza epoke 
Kocham takich ludzi, którzy obejrzą jeden program i już wyrabiają sobie opinie. Pewnie powiedziałeś: "Eureka" jak się skończył kolejny odcinek. 
|
| Sob, 23.09.2006, 20:07 |
|
 |
|
Wielblad
|
Cytuj: Kocham takich ludzi
A jak kocham takich ludzi ktorzy w dupie byli gowno widzieli a eksperci z nich jak Andrzej Lepper od rolnictwa
Jaki miałes kontakt z nowa S? Widziałes na zywca na tym zapewne koniec? Siedziałes wsrodku? Jechałes? Wlazłes bokiem w zakret? Testowałes nocna jazde?
traaaa i tyle w tym temacie.
_________________ собаке где деньги?
|
| Sob, 23.09.2006, 20:38 |
|
 |
|
szakal
|
Wielblad napisał(a): A jak kocham takich ludzi ktorzy w dupie byli gowno widzieli a eksperci z nich jak Andrzej Lepper od rolnictwa Jaki miaĹ‚es kontakt z nowa S? WidziaĹ‚es na zywca na tym zapewne koniec? SiedziaĹ‚es wsrodku? JechaĹ‚es? WlazĹ‚es bokiem w zakret? TestowaĹ‚es nocna jazde? traaaa i tyle w tym temacie.
Do mnie wylatujesz z takim tekstem?
Przeczytaj jeszcze raz mój post i wtedy się wypowiedż. Przedszkole się kłania jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem. A jak znowu przeczytasz i tak nie zrozumiesz to ci tłumacze. Po obejrzeniu jednego programu nie można stwierdzić takich radykalnych opinii, że Mercedes wyprzedza epoke jak się nawet nie siedziało, nie widziało i nie jeżdziło nowym Mercedesem. W takich programach mogą pisać, że dany samochód jest świetny, rewelacja itd. Ale jak się samemu tego nie zobaczy na własne oczy śmieszne jest wyrażanie takich opinii. Rozumiesz. Trzeba myśleć mózgiem, a nie tyłkiem Camel.
|
| Sob, 23.09.2006, 20:59 |
|
 |
|
Wielblad
|
szakal_87 napisał(a): Poprzednia S-Klassa do dzisiaj mi siÄ™ podoba. Nie raz miaĹ‚em okazjÄ… przejechać siÄ™ starÄ… S-KlassÄ… i byĹ‚em pozytywnie zaskoczony. Ĺšwietne auto. Z nowÄ… jest gorzej w kwesti wyglÄ…du. Wydaje mi siÄ™ za kaĹĽdym razem, ĹĽe jest mniejsza od swojego poprzednika i jednak nie przekonuje mnie ten wyglÄ…d, bez ĹĽadnego polotu. Dodatkowo Mercedes cofnÄ…Ĺ‚ siÄ™ do tyĹ‚u jeĹ›li chodzi o jakość. Za duĹĽo naczytaĹ‚em siÄ™ skarg na to marke i opowiadaĹ„. Teraz baĹ‚ bym siÄ™ kupić auto tej marki.
Kocham takich ludzi ktorzy po usłyszeniu kogos tam opini juz sobie wyrabiaja radykalna opinie, ze kazdy nowy Mercedes to gówno. Ale, ze samemu nie miałes stycznosci z niczym nowym to jest poprostu smieszne i co wykrzyczałes po usłyszeniu takich opowiadan? Pewnie "Eureka"?
_________________ собаке где деньги?
|
| Sob, 23.09.2006, 21:22 |
|
 |
|
szakal
|
Wielblad napisał(a): Kocham takich ludzi ktorzy po usĹ‚yszeniu kogos tam opini juz sobie wyrabiaja radykalna opinie, ze kazdy nowy Mercedes to gĂłwno. Ale, ze samemu nie miaĹ‚es stycznosci z niczym nowym to jest poprostu smieszne i co wykrzyczaĹ‚es po usĹ‚yszeniu takich opowiadan? Pewnie "Eureka"?
Faktycznie, nie jeżdziłem nową S-Klassą i osobiście samemu nie mogę nic powiedzieć o jakości tego auta. Ale zbyt dużo ludzi żle się wypowiada o jakości nowych Mercedesów żeby nie miał powodów im wierzyć. Gdyby to napisał na podstawie opowiadań jednego lub nawet kilku pajaców, którzy dla zwrócenia na siebie uwagi pisali o złej jakości Mercedesów na pewno nie napisałbym tak radykalnych wniosków. Ale prawie na każdym kroku spotykam się ze złą opinią w tej sprawie. Nie wyciągam pochopnych wniosków tak jak greq po obejrzeniu jednego programu. Nic nie krzyczałem jak się dowiedziałem o tym wszystkim bo nie było powodu. Poprostu przyjęłem do wiadomości. 
|
| Sob, 23.09.2006, 21:32 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
COLD CACA napisał(a): Jest gwiazdÄ… bo jest najlepszy w klasie.
To jest tylko stereotyp a ja ich nie lubie bo sa zazwyczaj nieprawdziwe
A kiedys bardzo lubilem Mercedesy ale juz nie... Nie lubie niczego co uchodzi za najnajnajwspanialsze a ni nie lubie takich co sie wywyzszaja ponad wszystkich...
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Nie, 24.09.2006, 9:00 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
szakal_87 napisał(a): Kocham takich ludzi, ktĂłrzy obejrzÄ… jeden program i juĹĽ wyrabiajÄ… sobie opinie
To sobie obejrzjc ten odcinek. Ten samochod naprawde jest swietny. Poza tym to co masz okazje jezdzic na codzien takimi samochodami? Na czym wyrabiasz sobie opinie o np Porsche, Ferrari czy Mercedesie? Pewnie tez na jakis programach motoryzacyjnych lub artykułach w gazecie
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Nie, 24.09.2006, 9:14 |
|
 |
|
szakal
|
bartez84 napisał(a): To sobie obejrzjc ten odcinek. Ten samochod naprawde jest swietny. Poza tym to co masz okazje jezdzic na codzien takimi samochodami? Na czym wyrabiasz sobie opinie o np Porsche, Ferrari czy Mercedesie? Pewnie tez na jakis programach motoryzacyjnych lub artykuĹ‚ach w gazecie
Dobra, dobra w sumie bez przemyślenia napisałem posta. Bo nie wiem czy opinie korygował przez dłuższy czas czy oglądając programy motoryzacyjne. Zrozumiałem, że obejrzał ten odcinek i już wie, że Mercedes wyprzedza konkurencje o jedną epoke. A na podstawie jednego programu raczej nie można wysuwać tak radykalnych wniosków. Nie to, żebym był przeciwnikiem Mercedesa.  Osobiście nie mam jeszcze takiego szczęścia żeby pojeżdzić Prosiakiem czy Ferrari, ale może kiedyś. 
|
| Nie, 24.09.2006, 13:17 |
|
 |
|
offloldowiec
|
Demokracja rzadzi
Co do samochodow to ja se wezme A8 i cichutko opuszcze to pole bezsensownej bitwy 
_________________ Deszcze Niespokojne.
Mecze na żywo
|
| Nie, 24.09.2006, 14:27 |
|
|