Obecny czas: Czw, 07.05.2026, 12:57

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
A8 3.0 TDI - 730d - S 320 CDI - Phaeton V6 

Który?:
Audi A8 47%  47%  [ 36 ]
BMW 7 18%  18%  [ 14 ]
Mercedes S 29%  29%  [ 22 ]
VW Phaeton 6%  6%  [ 5 ]
Razem głosów : 77

A8 3.0 TDI - 730d - S 320 CDI - Phaeton V6 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
Jakbyś miał kupować samochód za tyle kasy to na pewno nie chciałbyś kupić samochodu dla ludu.

mnie też nie rusza znaczek na klapie. jak samochód jest dobry, to kupię go, niezależnie od tego, czy to będzie RR, BMW, VW, czy Daewoo... nie należę do tych ludzi, którzy np. spuszczają się nad trójramienną gwiazdką, jakby było nad czym.... kiedyś owszem, to były samochody, ale teraz to jest tzw "jechanie na opinii"

Sob, 23.09.2006, 12:17

Miejscowość: teraz Sopot
to na pewno nie chciałbyś kupić
widze ze wiesz lepiej niz ja sam co bym chcial :evil:
COLD CACA napisał(a):
samochodu dla ludu
- buhaha, co za typ, czekam az mi powiesz ze ludzie z polonezow przesiadaja sie na Phaetony - bo to takie tanie i ogolnodostepne auta dla wszystkich niczym 126p:!: :evil:

Sob, 23.09.2006, 13:16

Miejscowość: jaworzno
witam, widze że był problem z dieslami w tych autach. Nie rozumię tego. Nowoczesne diesle to jeden z najlepszych silników. Nie ma co go porównywać z silnikami tego typu z lat np. 90' . Klekot? ciekawa sprawa... sąsiad ma merca CLK i to autko chodzi jak benzynowe (choć jest dieslem) :) dziesel pasuje także do limuzyn, bo to nie jest diesel 1.6 D . To silnik z górnej półki :) nie jest sztuka miec auto...sztuka to je utrzymac (paliwo, oplaty...) Te pieniadze trzeba miec co miesiac.

mĂłj wybĂłr:

1. Audi za wszystko... cud autko i godne jest 1go miejsca:)
2. Merc nie jest wcale gorszy od Audi ale jakos jest wg mnie na 2 miejscu
3. VW... ladne i mocne auto i nie rozumie czemu jest besztany za pochodzenie z VW... dobrze wykonany i ladnie sie prezentuje
4. BMW nie jest takie ladne jak wczesniejsze..

pozdrawiam

Sob, 23.09.2006, 17:17

Miejscowość: Tbg
po oglądnięciu dzisiejszego top gear stwierdzam ze to merc powinien być na pierwszym miejsu, to auto wyprzedza epoke :> :!:

Sob, 23.09.2006, 18:45
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ
po oglądnięciu dzisiejszego top gear stwierdzam ze to merc powinien być na pierwszym miejsu, to auto wyprzedza epoke :> :!:

Kocham takich ludzi, którzy obejrzą jeden program i już wyrabiają sobie opinie. Pewnie powiedziałeś: "Eureka" jak się skończył kolejny odcinek. :lol:

Sob, 23.09.2006, 20:07
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stąd nie widac
Kocham takich ludzi

A jak kocham takich ludzi ktorzy w dupie byli gowno widzieli a eksperci z nich jak Andrzej Lepper od rolnictwa :mryellow:

Jaki miałes kontakt z nowa S? Widziałes na zywca na tym zapewne koniec? Siedziałes wsrodku? Jechałes? Wlazłes bokiem w zakret? Testowałes nocna jazde?

traaaa i tyle w tym temacie.

Sob, 23.09.2006, 20:38
Awatar użytkownika

A jak kocham takich ludzi ktorzy w dupie byli gowno widzieli a eksperci z nich jak Andrzej Lepper od rolnictwa :mryellow:
Jaki miałes kontakt z nowa S? Widziałes na zywca na tym zapewne koniec? Siedziałes wsrodku? Jechałes? Wlazłes bokiem w zakret? Testowałes nocna jazde?
traaaa i tyle w tym temacie.

Do mnie wylatujesz z takim tekstem? :/

Przeczytaj jeszcze raz mój post i wtedy się wypowiedż. Przedszkole się kłania jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem. A jak znowu przeczytasz i tak nie zrozumiesz to ci tłumacze. Po obejrzeniu jednego programu nie można stwierdzić takich radykalnych opinii, że Mercedes wyprzedza epoke jak się nawet nie siedziało, nie widziało i nie jeżdziło nowym Mercedesem. W takich programach mogą pisać, że dany samochód jest świetny, rewelacja itd. Ale jak się samemu tego nie zobaczy na własne oczy śmieszne jest wyrażanie takich opinii. Rozumiesz. Trzeba myśleć mózgiem, a nie tyłkiem Camel.

Sob, 23.09.2006, 20:59
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stąd nie widac
Poprzednia S-Klassa do dzisiaj mi się podoba. Nie raz miałem okazją przejechać się starą S-Klassą i byłem pozytywnie zaskoczony. Świetne auto. Z nową jest gorzej w kwesti wyglądu. Wydaje mi się za każdym razem, że jest mniejsza od swojego poprzednika i jednak nie przekonuje mnie ten wygląd, bez żadnego polotu. Dodatkowo Mercedes cofnął się do tyłu jeśli chodzi o jakość. Za dużo naczytałem się skarg na to marke i opowiadań. Teraz bał bym się kupić auto tej marki.

Kocham takich ludzi ktorzy po usłyszeniu kogos tam opini juz sobie wyrabiaja radykalna opinie, ze kazdy nowy Mercedes to gówno. Ale, ze samemu nie miałes stycznosci z niczym nowym to jest poprostu smieszne i co wykrzyczałes po usłyszeniu takich opowiadan? Pewnie "Eureka"?

Sob, 23.09.2006, 21:22
Awatar użytkownika

Kocham takich ludzi ktorzy po usłyszeniu kogos tam opini juz sobie wyrabiaja radykalna opinie, ze kazdy nowy Mercedes to gówno. Ale, ze samemu nie miałes stycznosci z niczym nowym to jest poprostu smieszne i co wykrzyczałes po usłyszeniu takich opowiadan? Pewnie "Eureka"?

Faktycznie, nie jeżdziłem nową S-Klassą i osobiście samemu nie mogę nic powiedzieć o jakości tego auta. Ale zbyt dużo ludzi żle się wypowiada o jakości nowych Mercedesów żeby nie miał powodów im wierzyć. Gdyby to napisał na podstawie opowiadań jednego lub nawet kilku pajaców, którzy dla zwrócenia na siebie uwagi pisali o złej jakości Mercedesów na pewno nie napisałbym tak radykalnych wniosków. Ale prawie na każdym kroku spotykam się ze złą opinią w tej sprawie. Nie wyciągam pochopnych wniosków tak jak greq po obejrzeniu jednego programu. Nic nie krzyczałem jak się dowiedziałem o tym wszystkim bo nie było powodu. Poprostu przyjęłem do wiadomości. :>

Sob, 23.09.2006, 21:32
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów [KMI]
Samochód: FIAT Punto Evo
Jest gwiazdÄ… bo jest najlepszy w klasie.

To jest tylko stereotyp a ja ich nie lubie bo sa zazwyczaj nieprawdziwe
A kiedys bardzo lubilem Mercedesy ale juz nie... Nie lubie niczego co uchodzi za najnajnajwspanialsze a ni nie lubie takich co sie wywyzszaja ponad wszystkich...

Nie, 24.09.2006, 9:00
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Kocham takich ludzi, ktĂłrzy obejrzÄ… jeden program i juĹĽ wyrabiajÄ… sobie opinie

To sobie obejrzjc ten odcinek. Ten samochod naprawde jest swietny. Poza tym to co masz okazje jezdzic na codzien takimi samochodami? Na czym wyrabiasz sobie opinie o np Porsche, Ferrari czy Mercedesie? Pewnie tez na jakis programach motoryzacyjnych lub artykułach w gazecie

Nie, 24.09.2006, 9:14
Awatar użytkownika

To sobie obejrzjc ten odcinek. Ten samochod naprawde jest swietny. Poza tym to co masz okazje jezdzic na codzien takimi samochodami? Na czym wyrabiasz sobie opinie o np Porsche, Ferrari czy Mercedesie? Pewnie tez na jakis programach motoryzacyjnych lub artykułach w gazecie

Dobra, dobra w sumie bez przemyślenia napisałem posta. Bo nie wiem czy opinie korygował przez dłuższy czas czy oglądając programy motoryzacyjne. Zrozumiałem, że obejrzał ten odcinek i już wie, że Mercedes wyprzedza konkurencje o jedną epoke. A na podstawie jednego programu raczej nie można wysuwać tak radykalnych wniosków. Nie to, żebym był przeciwnikiem Mercedesa. :wink: Osobiście nie mam jeszcze takiego szczęścia żeby pojeżdzić Prosiakiem czy Ferrari, ale może kiedyś. :roll:

Nie, 24.09.2006, 13:17
Awatar użytkownika

Co do samochodow to ja se wezme A8 i cichutko opuszcze to pole bezsensownej bitwy :roll:

Mecze na żywo

Nie, 24.09.2006, 14:27
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4