Obecny czas: Śro, 10.06.2026, 13:04

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 79 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Bentley Arnage T vs Maybach 57s vs Rolls-royce Phantom 

najlepsza limuzyna swiata to ...
bentley Arnage T 37%  37%  [ 22 ]
Maybach 57s 31%  31%  [ 18 ]
RR Phantom 32%  32%  [ 19 ]
Razem głosów : 59

Bentley Arnage T vs Maybach 57s vs Rolls-royce Phantom 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Przynosi Mercowi wielkie straty co roku

Nie wiem skąd wyssałeś tą bzdure :lol: Maybach to manufaktura, a nie wielka fabryka wytwarzająca setki aut dzienie. Każde auto jest produkowane na zamówienie także nie ma na parkingu setek zaparkowanych Maybachów czekających, aż ktoś je kupi :wink: Owszem nie sprzedaje się tyle ile Mercedes by chciał, ale wcale nie oznacza to, że przynosi straty ... :roll:

Czw, 01.02.2007, 12:12
Awatar użytkownika

Miejscowość: ...
To tak jak z Veyronem u VW- gigantyczne koszty opracowania modelu :)

Czw, 01.02.2007, 12:18

poczatkowo maybach nie sprzedawal sie tak jak tego mercedes oczekiwal ale wystarczy spojrzec np. na taki kraj jak polska. z 5-10 maybachow u nas jezdzi.phantom nie wiem czy jest chociaz 1 a arnage jezdzi tego z 2 lub 3 egzemplarze i to tylko te przed modernizacja

Czw, 01.02.2007, 12:22
Awatar użytkownika

Gadasz głupoty. Mi chodzi o rynek amerykański czy niemiecki. Tam zdecydowanie poniżej oczekiwań Maybach sie sprzedaje.Na polske to nawet zbytnio sie nie patrzyli konstruktorzy Maybacha.

Czw, 01.02.2007, 12:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bolków
koszt budowy każdego samochodu jest wielki ale tego nikt nie bierze pod uwage :roll: biorą tylko to co piszą w gazetach o bugatti i najdroższych samochodach :? czemu nikt nie powie ile bentley dał na wyprodukowanie tego modelu bądź RR , albo aston martin db9. Wniosek jeden może być ale strasznie głupi. Bo inne firmy klepią na siłe nie testując i nie wsadzając grubej forsy w odnalezienie czegoś innego tak jak ma to miejsce chociażby specjalnie zaprojektowana szyba w dachu Maybacha która jest przeźroczysta lub nie a w bugatti 1001 koni i mase chłodnic do tego.
Bo żeby coś stworzyć dobrego drogiego to trzeba zainwestować kupe forsy.
Vista kosztowała 500 mln dolarów a będzie kosztował w sklepie 50.
cena goni cenÄ™ i cenÄ™ pomniejsza albo mnoĹĽy kilkakrotnie :)

EDIT

paparazzi napisał(a):
5-10 maybachow

z tego co wiem sÄ… 3 :roll:

Czw, 01.02.2007, 12:30

z tego co wiem sÄ… 3

3? sam typ od lodow koral czy ktos tam ma 2 maybachy. licze poza tym ile JEZDZI po naszym kraju a nie ile sie u nas sprzedalo

Czw, 01.02.2007, 12:35
Awatar użytkownika

o ile pamietam Merc zakladam sprzedaz 4-5 tys, a sprzedaje sie kolo 2

Czw, 01.02.2007, 12:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
z tego co wiem sÄ… 3

3 zostały sprzedane w samym 2006 roku, wg oficjalnych danych. jeździ ich co najmniej 10
Phantom jest jeden albo dwa, z tego co gdzieś czytałem. Arnage w Polsce podobnie, tyle, że żaden o ile wiem nie jest u nas zarejestrowany. Wszsytkie są z Zurychu - ale właściciele to Polacy

a May faktycznie nie sprzedaje się tak jakby Mercedes chciał - ale z drugiej strony pisanie o tym, że samochodu teoretycznie najwyższej klasy, powinno się sprzedawac tyle, a tyle sztuk, to dla mnie dowód na to, że maybach nie ma być samochodem elitarnym, tylko dobrze się sprzedającym. Firmie jeśli zależy na prestiżu, powinno zależeć, żęby samochód nie stał się zbyt popularny

Czw, 01.02.2007, 12:59
Awatar użytkownika

Akurat Phantomów chyba więcej się sprzedaje niż tysiak.
No wiesz, Mercedes liczył, ze wszyscy zaslepieni gadzetami milionerzy rzuca sie na to auto. I zgodze sie z Sethem- ten kto robil Maybacha powinien pracowac u VW gdzie robilby popularne auta.

Czw, 01.02.2007, 13:05

Arnage w Polsce podobnie, tyle, ĹĽe ĹĽaden o ile wiem nie jest u nas zarejestrowany

aleksander gudzowaty mial pare lat temu wisniowego arnage'a na polskich blachach jescze tych starych.na jakims forum widzialem czarnego tez na polskich blachach. byly tez goloszenia w internecie o arnage'u z gdyni podobno nalezal do foty ale nie wiem czy na polske zarejestrowany

Czw, 01.02.2007, 13:06

Akurat Phantomów chyba więcej się sprzedaje niż tysiak

niestety ale nie sprzedaje. pierwsze 1000 sztuk sprzedano po ponad 1.5 roku

Czw, 01.02.2007, 13:08
Awatar użytkownika

aleksander gudzowaty mial pare lat temu wisniowego arnage'a na polskich blachach

to był Continental T
paparazzi napisał(a):
.na jakims forum widzialem czarnego tez na polskich blachach. byly tez goloszenia w internecie o arnage'u z gdyni podobno nalezal do foty ale nie wiem czy na polske zarejestrowany

a o tych to nie wiedziałem. Do jakiej Foty? tej od części samochodowych?

Czw, 01.02.2007, 13:48
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stalowa Wola / Lublin
Samochód: e46 coupe
Głos na Bentleya za klasyczny styl i to że ma w sobie najwięcej "sportowego charakteru" (o ile można mówić o czymś takim w tym porównaniu) spośród tutaj zaprezentowanych samochodów. :)
Co do sprzedaży Maybacha i Rollsa...Fakt Maybach sprzedaje się sporo poniżej oczekiwań i tego sie nie da zaprzeczyć. Ale jak to się ma w stosunku do sprzedaży Rollsa to nie wiem. Czytałem jedynie kiedyś, że w Hongkongu na jednego sprzedanego Maybacha przypadają dwa Phantomy.

Czw, 01.02.2007, 13:50
Awatar użytkownika

arnage jest juz lekko podstarzaly i nikt go nie kupuje.zreszta nie dlugo szykuje sie nastepca chodza pogloski ze bedzie mial silnik W16 ale ile w tym prawdy to sie okaze

I w tym cały największy jego urok :!: Jest klasyczny aż do bólu i bez wątpienia ma więcej brytyjskiego ducha od nowoczesnego (i konserwatywnego zarazem) Rolls'a, który też jest wspaniałym autem i na 100% technicznie lepszym. Dlatego w tym porównaniu wygrywa, a gdyby wstawić tutaj zamiast niego Flying Spur'a to Bentley zajmowałby ostatnie miejsce.

paparazzi napisał(a):
byly tez goloszenia w internecie o arnage'u z gdyni podobno nalezal do foty ale nie wiem czy na polske zarejestrowany

Zgadza sie, widziałem go pare lat temu (może z 3)... mieszkam 2km stamtąd. Ktoś z forum mi pisał, że podobno pojechał do Hiszpanii.

Czw, 01.02.2007, 14:15

to był Continental T

moze i mial tez continentala ale w news weeku bylo zdjecie wisniowego arnage'a jeszcze na czarnych blachach a co do foty to ten od salonu bmw

Czw, 01.02.2007, 14:20
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stąd nie widac
No i gdyby nie ograniczenia prędkości, byłby najszybszym autem porównania

Nawet z ograniczeniem predkosci jest najszybszy ten kto ukladal ankiete nie zna sie na Maybachu...

Wersja 57S ma ogranicznik do 275 km/h...

Co ja wybieram, ah ciezki orzech mialem do zgryzenia, cala noc myslalem i nie wiem... :lol:

Bentley jest swietny jednak bardziej mi sie podoba w poprzedniej wersji

MM jest idealny...

Czw, 01.02.2007, 17:32
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Audi A3 1.8 `98
wybieram Phantoma bo najbardziej mi sie podoba , zwłaszcza wnetrze - poza tym marka robi swoje 8) 8)

Czw, 01.02.2007, 18:01
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bolków
poza tym marka robi swoje

skoro tak uważasz to Mercedes powinien być na 1 miejscu :twisted: :wink:

Czw, 01.02.2007, 18:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stąd nie widac
Arnage w Polsce podobnie, tyle, że żaden o ile wiem nie jest u nas zarejestrowany. Wszsytkie są z Zurychu - ale właściciele to Polacy

Heh to ciekawe... Do niedawna moj dobry kolega mial Arnage, ktorego Kobi widzial pare razy...

Cytuj:
o ile pamietam Merc zakladam sprzedaz 4-5 tys, a sprzedaje sie kolo 2

MB zakladal sprzedaz MM w wysokosci 1 tysiaca rocznie,

obecnie sprzedaje sie w okolicach 700-800, najgorszy byl rok 2004 w ktorym sprzedaz wyniosla mniej niz 500 sztuk, od tantego roku wskaznik ten sukcesywnie zwieksza sie.

el_Presidente napisał(a):
Akurat Phantomów chyba więcej się sprzedaje niż tysiak.

Bzdura, w tym roku RR nie sprzedal wiecej jak 900 sztuk a to i tak byl jego najlepszy rok w dziejach...

Cytuj:
Zgadza sie, widziałem go pare lat temu (może z 3)... mieszkam 2km stamtąd. Ktoś z forum mi pisał, że podobno pojechał do Hiszpanii.

Byly egzemplarz mojego znajomego, rejestracje WD 07770

Czw, 01.02.2007, 18:31
Awatar użytkownika

Heh to ciekawe... Do niedawna moj dobry kolega mial Arnage, ktorego Kobi widzial pare razy...

Wielblad napisał(a):
Byly egzemplarz mojego znajomego, rejestracje WD 07770

O tym samym mĂłwisz, czy lansujesz siÄ™, ilu to Twoich znajomych ma Bentleye :wink:

poza tym napisałem, "o ile wiem" co nie znaczy "na pewno" :roll:

Czw, 01.02.2007, 19:11
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 79 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna