|
|
Obecny czas: Czw, 07.05.2026, 12:58
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
A8 3.0 TDI - 730d - S 320 CDI - Phaeton V6
|
A8 3.0 TDI - 730d - S 320 CDI - Phaeton V6
| Autor |
Wiadomość |
|
marcel911
|
Tyomaj napisał(a): o Vw nie mĂłwie bo nie dorasta rywalom wogĂłle do piÄ™t 
hehe, prosze, a jak testowali go niemcy to wypadał lepiej od swojej krajowej konkurencji, hehe, ale widac ty sie znasz lepiej i uważasz, że Continental Flying Spur/Phaeton jest gorszy od tej reszty, hehe 
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Nie, 03.09.2006, 13:07 |
|
 |
|
Tyomaj
|
marcel911 napisał(a): Tyomaj napisał(a): o Vw nie mĂłwie bo nie dorasta rywalom wogĂłle do piÄ™t  hehe, prosze, a jak testowali go niemcy to wypadaĹ‚ lepiej od swojej krajowej konkurencji, hehe, ale widac ty sie znasz lepiej i uwaĹĽasz, ĹĽe Continental Flying Spur/Phaeton jest gorszy od tej reszty, hehe 
Nie dorasta do pięt pod względem wizualnym 
|
| Nie, 03.09.2006, 13:12 |
|
 |
|
Dżony
|
1.Mercedes-za zawansowanie techniczne i markÄ™
2.Audi-za to że jest ładne
3.BMW-świetna technika ale ten wygląd
---------------------------------------------------------
999.VW-za miłość do marki 
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
Ostatnio edytowany przez Dżony, Nie, 03.09.2006, 16:57, edytowano w sumie 1 raz
|
| Nie, 03.09.2006, 13:26 |
|
 |
|
polac
|
4.WV-Volkswageny to ponoć auta dla ludu ale wątpię by kiedyś było stać lud by kupić lekko liftowanego passata B5 za 300 tysięcy.
3.BMW Widziałem to auto na żywo w wersji przed liftingowej i na pierwszy rzut oka robi wrażenie ale jak obejrzałem je dokładniej to nic specjalnego(Ta BM-ka stała obok "Auto Szlifu" na Nowohuckiej chyba bo tam jest baza przeciwpowodziowa)
2.Mercedes-Zero wyglądu ale za markę wylądował na drugim miejscu
1.Audi-Najładniejsza limuzyna która jest w obecnej chwili jest dostępna na rynku a wieże iż najlepsza jest pod względem techniki bo Audi nie wepchnęło by nic felernego do swojej flagowej limuzyny
_________________ [']Zulu-2.X.1990-11.II.2007-PAMIĘTAMY!!!![']
|
| Nie, 03.09.2006, 13:36 |
|
 |
|
Trepiuno
|
Wszystkie auta mają świetne osiągi więc onie mnie nie interesują. Na pierwszym froncie odpada BMW. Przed FC auto to było boskie a teraz...  Kierownica bardzo podobna jak w Kii C'eed tylko że tam jest ona ładniejsza. MB vs. A8 vs. Phaeton... odpada A8. Dlaczego? Już wyjaśniam : poprzednia generacja auta była czymś , a obecna wygląda jak jakiś Volkswagen  Co nie oznacza że nie lubie VW lub Audi. Wnętrze ma ładne ale konkurenci mają albo lepsze albo takie same. MB vs. VW. Mercedes ma najlepsze warunki gwarancji , bardzo ładne nadwozie oraz wnętrze. Volkswagen jest autem o stonowanej stylizacji zarówno wnętrza i nadwozia. A do tego ten zegarek we wnętrzu  I do tego jest najtańszy. Wyposażenie mają jednakowe. Kierownice w Mercedesie jest bardzo brzydka a w VW "ciut" ładniejsza. Więc kogo wybrać? Nowoczesnego Mercedesa-Benza czy eleganckiego Volkswagena? Wybieram.... Volkswagena! Dlaczego? Czytaj wyżej 
_________________ >>Hard Trucker<<
Kliknij - na własną odpowiedzialność! xD
|
| Nie, 03.09.2006, 14:49 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Tyomaj napisał(a): Nie dorasta do piÄ™t pod wzglÄ™dem wizualnym
Jak dla mnie wyglada duzo lepiej niz BMW 
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Nie, 03.09.2006, 16:08 |
|
 |
|
marcel911
|
bartez84 napisał(a): Tyomaj napisał(a): Nie dorasta do piÄ™t pod wzglÄ™dem wizualnym Jak dla mnie wyglada duzo lepiej niz BMW 
też chciałem to odpisać 
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Nie, 03.09.2006, 17:55 |
|
 |
|
Reanimator
|
markus napisał(a): Na wstÄ™pie jedna uwaga - gdyby dobry wujek chciaĹ‚bym mi sprezentować ktĂłrekolwiek z tych aut, zostawiĹ‚bym mu wolnÄ… rÄ™kÄ™. KaĹĽde z tych aut jest doskonaĹ‚e. I w zasadzie tylko osoboste preferencje kaĹĽÄ… dokonać takiego a nie innego wyboru. 1. Mercedes - za wszystko. Za markÄ™, jakość, wykonanie, design. Po prostu za wszystko 2. Audi - głównie za design, jakość, wykonanie. Marka mnie juĹĽ tak nie przekonuje ale nie mam antypatycznego nastawienia do "czterech pierĹ›cieni" 3. Volkswagen - perfekcja w kaĹĽdym calu. WspaniaĹ‚y, stonowany design i masa techniki na najwyĹĽszym poziomie. Jeden feler - logo na masce 4. BMW - To samo co wszyscy - perfekcja w kaĹĽdym calu. Tyle ĹĽe design tego modelu odpowiada mi trochÄ™ mniej niĹĽ konkurencji
popieram markusa i w wyborze i w prezentowaniu samochodu, ale ze wskazaniem na mercedesa
a co do klekotu to ostatnio zacząłem sie zastanawiać na dieslami w takich samochdach. Mój szef Ma A8 3.0 w dieslu i start tego samochodu jest żenujący ale potem już nie słychać takowego klekotu. ale sam niewiem. silniki diesla są dobre i będą jeszcze lepsze, a zniwelowanie odgłosu bociana da sie zrobić w przyszłości
|
| Nie, 03.09.2006, 18:04 |
|
 |
|
slawek
|
Wybrałem S-klase bo uważam że jest to w tej chwili najlepszy samochód w swojej klasie. Na drugim A8 bo ten z kolei jest najładniejszy w tej klasie choć myślę że niewiele ładniejszy od Mercedesa. Na trzecim BMW, po liftingu siódemka znacznie wyładniała ale to nie to co powinno być. Na czwartym VW, auto świetne od strony technicznej ale kompletnie pozbawione swojego indywidualnego charakteru na który niestety trzeba pracować latami.
_________________ " The Green Hell "
Każdego dnia liczba osób mogących pocałować mnie w dupę powiększa się...
|
| Nie, 03.09.2006, 18:09 |
|
 |
|
Kurai
Samochód: Smutna Jazda
|
Reanimator napisał(a): silniki diesla sÄ… dobre i bÄ™dÄ… jeszcze lepsze, a zniwelowanie odgĹ‚osu bociana da sie zrobić w przyszĹ‚oĹ›ci
To może w przyszłości będą jeździły Ferrari z dyzlem, a ja przestanę się dziwić na widok luksusowej limuzyny z takim wynalazkiem pod maską. Może kiedyś.
Przecież takie wielkie pudła nie są nikomu potrzebne, służą do zadawania szyku. A dyzel prestiżu im raczej nie dodaje. Zwłaszcza taki oszczędnościowy.
Co wybrać, co wybrać...
1. Audi. Powód jest prosty i zaczyna się na literkę "Q" a kończy na "o"
2. Mercedes. Imponująca maszyna. Synonim luksusu. Piękny.
827462347682347. VW. Technicznie nie ma się do czego przyczepić, za to do wizerunku już tak, a mamy tu do czyniania z produktami luksusowymi a nie lodówkami, wizerunek też się liczy. Luksusowy ludowóz..
827462347682347 + 1. BMW. O ile wersja sprzed liftingu była wyjątkowo paskudna, tak ta jest równie paskudna, do tego pozbawiona tych elementów, które sprawiały, że poprzednia wersja była interesująca - choć wyjątkowo poskudna. On wygląda tak, że opadają mi ręce i nie tylko..
|
| Nie, 03.09.2006, 19:06 |
|
 |
|
Alex1992
|
Audi A8 za wygląd zewnętrzny i tylko tyle pod względem wnętrza wybrałbym BMW a pod względem Gadżetów Merccccc
_________________ Komputer i akcesoria: 2000zł
Wygodne krzesło: 200zł
Uczestnictwo w forum " SamochodySwiata" : BEZCENNE.
To forum to istna motoryzacyjna encyklopedia
|
| Nie, 03.09.2006, 20:21 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
polac napisał(a): a wieĹĽe iĹĽ najlepsza jest pod wzglÄ™dem techniki bo Audi nie wepchnęło by nic felernego do swojej flagowej limuzyny
KaĹĽdy producent wpycha to co ma najlepszego do swoich flagowych limuzyn 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Wto, 05.09.2006, 7:57 |
|
 |
|
sl65amg
|
polac napisał(a): Audi nie wepchnęło by nic felernego do swojej flagowej limuzyny
http://samochodyswiata.pl/viewtopic.php ... 2&start=20 ostatni post Kobi'ego
_________________ NIE KIKAJ W TO
Kto zajmuje sie Twoja dziewczyna gdy ty jestes tu?
ze swiata statystyk-90% właścicieli BMW kupiło je tylko dlatego, że nie potrafiło przeliterować słowa Mercedes ;)
|
| Wto, 05.09.2006, 8:46 |
|
 |
|
Neken
|
Zdecydowanie wybieram A8, to auto jest dla mnie najlepszym wyborem w tej klasie (choć szkoda że to diesle). Pozostała kolejność jest mi prawie obojętna, prawie bo doskonałe technicznie BMW ląduje na końcu (za beznadziejnie prezentującą się sylwetkę).
_________________ Ab alio exspectes, alteri quod feceris !
|
| Wto, 05.09.2006, 13:06 |
|
 |
|
WalecznaMarchewka
|
pffff VW ... Hahahahahaha ... przestarzaly design.. A8 jest poprostu nie do wykoszenia:D...
1: Audi
2: M - S...
3: BMW - jest ochydne ale na pewno 10 x lepsze od Phaetona
Trepiuno napisał(a): Wszystkie auta majÄ… Ĺ›wietne osiÄ…gi wiÄ™c onie mnie nie interesujÄ…. Na pierwszym froncie odpada BMW. Przed FC auto to byĹ‚o boskie a teraz...  Kierownica bardzo podobna jak w Kii C'eed tylko ĹĽe tam jest ona Ĺ‚adniejsza. MB vs. A8 vs. Phaeton... odpada A8. Dlaczego? JuĹĽ wyjaĹ›niam : poprzednia generacja auta byĹ‚a czymĹ› , a obecna wyglÄ…da jak jakiĹ› Volkswagen  Co nie oznacza ĹĽe nie lubie VW lub Audi. WnÄ™trze ma Ĺ‚adne ale konkurenci majÄ… albo lepsze albo takie same. MB vs. VW. Mercedes ma najlepsze warunki gwarancji , bardzo Ĺ‚adne nadwozie oraz wnÄ™trze. Volkswagen jest autem o stonowanej stylizacji zarĂłwno wnÄ™trza i nadwozia. A do tego ten zegarek we wnÄ™trzu  I do tego jest najtaĹ„szy. WyposaĹĽenie majÄ… jednakowe. Kierownice w Mercedesie jest bardzo brzydka a w VW "ciut" Ĺ‚adniejsza. WiÄ™c kogo wybrać? Nowoczesnego Mercedesa-Benza czy eleganckiego Volkswagena? Wybieram.... Volkswagena! Dlaczego? Czytaj wyĹĽej 
hahaha nie ogarniam.. nie powiesz mi ze pojdziesz do salonu chcac kupic auto powyzej 200 000 zl i bedziesz patrzyl czy podoba Ci sie kierownica... <lol>
_________________ Tak jak Bolek i Lolek
Tytus Romek i Atomek
Dzieci z Bullerbyn
Tomek na tropach yeti
Tak jak król Maciuś pierwszy
Asterix i Obelix
Jak załoga G
McGywer i Pipi
|
| Czw, 21.09.2006, 12:16 |
|
 |
|
Krzysiek_75
|
mucha napisał(a): Robak napisaĹ‚: szybciej wkreca sie na obroty
Nieprawda. Prawda. Silnik o wiÄ™kszej liczbie cylindrĂłw ma mniejszÄ… masÄ™ kół zamachowych. Im wiÄ™ksza ilość cylindrĂłw, tym mniejsza liczba "nadmiarĂłw" i "niedoborĂłw" mocy i potrzeba magazynowania tejĹĽe. W silniku jednocylindrowym na 1 suw pracy przypadajÄ… trzy suwy pomocnicze. W silniku 12 cylindrowym kaĹĽdy z suwĂłw pomocniczych "zazÄ™bia" siÄ™ z suwem pracy. WalecznaMarchewka napisał(a): hahaha nie ogarniam.. nie powiesz mi ze pojdziesz do salonu chcac kupic auto powyzej 200 000 zl i bedziesz patrzyl czy podoba Ci sie kierownica... <lol>
oczywiĹ›cie, ĹĽe bÄ™dÄ™. JeĹĽeli kupujesz auto za 25000 nie przebierasz, tylko bierzesz co dajÄ…. Za 200 000 zĹ‚ przebierasz w autach jak w ulÄ™gaĹ‚kach i weĹşmiesz takie dokĹ‚adnie jak ci odpowiada. Dla mnie waĹĽny jest ksztaĹ‚t kierownicy, tak mniej wiÄ™cej jak wygoda foteli, bo to element mojego kontaktu z autem. Brzydka kiera szczegĂłlnie mocno psuje obraz caĹ‚oĹ›ci. marcel911 napisał(a): hehe, prosze, a jak testowali go niemcy to wypadaĹ‚ lepiej od swojej krajowej konkurencji, hehe, ale widac ty sie znasz lepiej i uwaĹĽasz, ĹĽe Continental Flying Spur/Phaeton jest gorszy od tej reszty, hehe
Niemcy to naród pragmatyczny. Jeśli coś im nie wyjdzie (VW) to wpompują kasę w promocje, zrobią kilka ustawionych "testów", wsadzą chwytliwą nazwę i już durnota kupuje bubla.
|
| Czw, 21.09.2006, 12:32 |
|
 |
|
Kaaacper85
|
A8 - potezna, ladna, luksusowa fura:)
_________________ "Jeśli pędzisz z prędkością 250km/h to co widzisz przed soba juz jest historią" - Bard Eker
|
| Czw, 21.09.2006, 13:29 |
|
 |
|
marcel911
|
Krzysiek_75 napisał(a): marcel911 napisał(a): hehe, prosze, a jak testowali go niemcy to wypadaĹ‚ lepiej od swojej krajowej konkurencji, hehe, ale widac ty sie znasz lepiej i uwaĹĽasz, ĹĽe Continental Flying Spur/Phaeton jest gorszy od tej reszty, hehe Niemcy to narĂłd pragmatyczny. JeĹ›li coĹ› im nie wyjdzie (VW) to wpompujÄ… kasÄ™ w promocje, zrobiÄ… kilka ustawionych "testĂłw", wsadzÄ… chwytliwÄ… nazwÄ™ i juĹĽ durnota kupuje bubla.
Dziwne, że Brytyjczycy (nawet ci z TG), Włosi i Francuzi także docenili teog niemieckiego "bubla". 
|
| Czw, 21.09.2006, 15:44 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
1. Audi za wyglad za swoj styl i za silnik
2. BMW za silnik, naped tylko troche razi mnie jego wyglad: nie jest brzydki ale cos mi nie pasuje
3. VW za swoj spokojny stateczny wyglad (i co z tego ze to VW? To dla mnie zadna ujma)
4. Mercedes nie lubie nowych Mercedesow, jest brzydki osiagi ma dobre ale sam nie lubie go za to wlasnie ze jest taka "gwiazda"
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Sob, 23.09.2006, 8:18 |
|
 |
|
Dżony
|
Mefisto napisał(a): (i co z tego ze to VW? To dla mnie zadna ujma) JakbyĹ› miaĹ‚ kupować samochĂłd za tyle kasy to na pewno nie chciaĹ‚byĹ› kupić samochodu dla ludu. Mefisto napisał(a): nie lubie go za to wlasnie ze jest taka "gwiazda"
Jest gwiazdÄ… bo jest najlepszy w klasie.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Sob, 23.09.2006, 12:10 |
|
|