Obecny czas: Czw, 04.06.2026, 20:24

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
BMW 730d vs Mercedes S 320 CDI 

Bardziej odpowiada mi:
BMW 730d 55%  55%  [ 40 ]
Mercedes S 320 CDI 45%  45%  [ 33 ]
Razem głosów : 73

BMW 730d vs Mercedes S 320 CDI 
Autor Wiadomość

Post Re: BMW 730d vs Mercedes S 320 CDI
Faethor napisał(a):
tomico napisał(a):
Głos na BMW, podobno świetne prowadzenie, poprostu świetna sportowa limuzyna. Merc jest dobry dla kogoś na emeryturze.

Jak to są sportowe limuzyny to :lol: to ,że dość szybkie i dobrze się prowadzące nie znaczy sportowe.
A swoją drogą jak będąc emerytem będzie mnie stać na eSkę to na pewno sobie ją kupię.
Tylko powiedz mi dlaczego będzie dla mnie lepszy od 7-er bo nie chcę wtopić przynajmniej 300tys?

No musisz chyba przyznać że choćby trochę, ale BMW jest bardziej sportowa od merca. Głównie chodzi o lepsze prowadzenie i design ;P Pozatym ten merc przypomina trochę jakiegoś koreańca no ale to tylko moja opinia ;P

Nie, 12.10.2008, 12:57

Ciekaw jestem jakie wrażenie na żywo robi nowa 7. Już Mercedes wygląda przy innych samochodach jak pitbull przy jamniku, taki potężny jest a jak widać na przedostatnim zdjęciu BMW jest jeszcze bardziej masywne.

Nie, 12.10.2008, 13:24
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawichost
tomico napisał(a):
Faethor napisał(a):
tomico napisał(a):
Głos na BMW, podobno świetne prowadzenie, poprostu świetna sportowa limuzyna. Merc jest dobry dla kogoś na emeryturze.

Jak to są sportowe limuzyny to :lol: to ,że dość szybkie i dobrze się prowadzące nie znaczy sportowe.
A swoją drogą jak będąc emerytem będzie mnie stać na eSkę to na pewno sobie ją kupię.
Tylko powiedz mi dlaczego będzie dla mnie lepszy od 7-er bo nie chcę wtopić przynajmniej 300tys?

No musisz chyba przyznać że choćby trochę, ale BMW jest bardziej sportowa od merca. Głównie chodzi o lepsze prowadzenie i design ;P Pozatym ten merc przypomina trochę jakiegoś koreańca no ale to tylko moja opinia ;P

No design to nowe 7-erma jeszcze bardziej ociężały niż eSk jakby to było e-38 kontra W140 to przyznałbym Ci rację, co do prowadzenia to nie wiem nie jeździłem choć pewnie BMW jest nieco bardziej nastawione na sport a Merc na komfort co absolutnie nie znaczy że Merc jest bujającą kanapą czy BMW nie jest komfortowe. Te firmy nie mogą sobie pozwolić żeby rywal był dużo lepszy pod jakimś względem i dlatego różnice są raczej niewielkie.
I nie wiem dlaczego MErc ma być emerycki ja mam 18lat i jego charakter odpowiada mi bardziej niż BMW podobnie jest z większością moich rówieśników.

Nie, 12.10.2008, 17:20
Awatar użytkownika

Wybieram Mercedesa, kieruje się tu przede wszystkim wyglądem, a o moim głosie zaważył świński ryjek w BMW.

Wto, 14.10.2008, 8:58
Awatar użytkownika

Ja bym wybrał BMW, po 1. jest nowsze, a i dali bardzo ładne wnętrze :mryellow:

Pią, 17.10.2008, 11:34
Awatar użytkownika

BMW wygląda trochę lepiej niż w poprzedniej serii (bo też nie może przecież wyglądać gorzej) ale jednak ten przód bardziej mi jakoś przywodzi na myśl chińskie i koreańskie wynalazki niż stateczną niemiecką limuzynę więc mój głos idzie na mercedesa.

Pią, 17.10.2008, 14:03
Awatar użytkownika

Myślę, że z czasem wszyscy przyzwyczają sie do stylistyki nowej 7-ki, tak jak do E65. Obecnie E65 jest dla mnie bardzo ładne, posiada stylistykę godną BMW i nie rozumiem, dlaczego w Top Gear napisali, że E65 zrobiło więcej dobrego dla sprzedaży Mercedesa niż BMW.

Pią, 17.10.2008, 17:17

t0m3k911 napisał(a):
Myślę, że z czasem wszyscy przyzwyczają sie do stylistyki nowej 7-ki, tak jak do E65. Obecnie E65 jest dla mnie bardzo ładne, posiada stylistykę godną BMW i nie rozumiem, dlaczego w Top Gear napisali, że E65 zrobiło więcej dobrego dla sprzedaży Mercedesa niż BMW.

Mogą sobie mówić co chcą ale prawda jest taka że e65 to jedyny konkurent s klasy który sprzedawał się od niej lepiej.

Pią, 17.10.2008, 21:45
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawichost
tomico napisał(a):
t0m3k911 napisał(a):

Mogą sobie mówić co chcą ale prawda jest taka że e65 to jedyny konkurent s klasy który sprzedawał się od niej lepiej.

Ale tylko w Ameryce i przez krótki czas, na europejskich rynkach eSka zawsze lepiej ię sprzedawała.
A do nowej 7er coraz bardziej sie przekonuje.
Tylko ten przĂłd z wielkimi nerkami dalej razi.

Sob, 18.10.2008, 10:55
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Faethor napisał(a):
tomico napisał(a):
t0m3k911 napisał(a):

Ale tylko w Ameryce i przez krótki czas, na europejskich rynkach eSka zawsze lepiej ię sprzedawała.

W 2005 roku sprzedano więcej e65 od S klasse na całym świecie.

Sob, 18.10.2008, 17:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
Nowa 7er to niewątpliwie doskonały samochód, ja jednak dozgonnie będę chyba wybierał S-klasse. Flagowa limuzyna Mercedesa wyznacza po prostu standardy w swojej klasie i basta 8) BTW: nie wiem jak Wy, ale ja patrząc z boku na 7er widzę 5er :roll:

Sob, 18.10.2008, 20:30
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza [SD]
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
Mój głos idzie na BMW, poniewaz jest w moich oczach ładniejszy, i taki swojski, oczywisice Mercedes tez jest niczego sobie, ale z dwojga złego wybieram BMW.

Urodziłem się po to,aby jeździć ...

Nie, 19.10.2008, 15:40
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2